Alexandre

Alle persartikels over restaurant Alexandre

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019. Citaat:

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015. Citaat:

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Restaurant Alexandre, Brussel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 06 2015. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan restaurant Alexandre te Brussel.
Lees het verslag

Proefwerk: Alexandre

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 05 2015. Citaat:

Recensent Jan Scheidtweiler schoof voor De Tijd aan tafel bij het sterrenrestaurant Alexandre en genoot van de kookkunsten van de nieuwe chef Isabelle Arpin, die er sinds maart aan de slag is. 

'Met wervelende borden vol subtiele accenten toont Arpin dat ze moeiteloos het hoge niveau aankan dat de klanten hier gewend zijn. Alexandre is opnieuw top.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Alexandre, Brussel: Topgastronomie bij verfijnde vrouwen

Verschenen in knackweekend.be op 02 04 2015. Citaat:

"Het beste van duif kwam in een bereiding met Arabische parfums van ras-el-hanout en sinaasappelbloesem en kreeg het gezelschap van loempia gevuld met dadels en abrikozen. Tarbot kwam met paella, schelpjes, krokant van chorizo en jus van erwten. Opgespoten sneeuw van Comté-kaas combineerde de chef met crumble van olijven, berkensiroop en tijm."

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodiegids: Alexandre Dionisio - Carnet d'adresses

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 12 2012. Citaat:

'Open uw adresboekje en verklap ons vijf geheime leveranciers', vroeg Sabato aan vijf Belgische topchefs.

Hier de 5 foodieadressen van Alexandre Dionisio, chef-kok Alexandre:

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

  • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
  • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
  • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
  • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
  • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
  • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
  • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
  • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
  • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
  • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
  • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
  • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
  • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
  • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
  • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
  • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Reportage: Alexandre Dionisio

Verschenen in eigen redactie op 11 06 2012.

Bron:YouTube.com - etvonweb

Foodvice bezoekt restaurant Alexandre

Verschenen in TVBrussel.be op 06 01 2012. Citaat:

Maria Tarantino bezoekt restaurant Alexandre te Brussel en krijgt tekst en uitleg van chef-kok Alexandre Dionisio.

Bekijk de reportage op tvbrussel.be

Alexandre

Verschenen in DM.city Brussel op 07 12 2011. Citaat:

"Als koud voorgerecht krijgen we een eerste kunstwerk voorgeschoteld. Twee in nori ingepakte kubusjes waanzinnig lekkere Noorse gerookte zalm (weeral op kamertemperatuur) met daarnaast een goudatextuur en een crème van tuinkers. Madame is geen fan van gerookte zalm maar haar oordeel is gedecideerd: culinair orgasme."

Beoordeling Zone02: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

The making of BRU
Een 6 sterren film dankzij 5 Belgische chefs.

Verschenen in eigen redactie op 19 07 2011. Citaat:

The making of BRU. Promotiefilm met in de hoofdrollen Alexandre Dionisio, Yves Mattagne, Bart Desmidt, Arabelle Meirlaen en Wout Bru.
Bron: YouTube.

Tafelen: Hoog ingezet
Restaurant Alexandre te Brussel

Verschenen in Weekend Knack op 14 06 2011. Citaat:

"Het tweede gerecht uit het menu bestond uit perfect gegaarde zeebaars, smakelijk begeleid door smeer van inktvis, emulsie van kokos en truffel, gekonfijt spek en schelpjes. De compositie werd opgediend op een bord van ontwerper Piet Stockmans."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Alexandre

Verschenen in vierbordjes.be op 26 02 2011. Citaat:

"Alexandre Dionisio heeft talent, werkt met verse ingrediënten van prima kwaliteit en maakt geen fouten. Maar verrassen of bezielen doet hij niet. Een veilige keuze voor liefhebbers van de gekende Franse stijl."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel: Alexandre.

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 02 2011. Citaat:

"De klassiek-Franse stijl (weliswaar lichter en met moderne toetsen) bevestigt zich gerecht na gerecht in het bord. Gemarineerde zalm krijgt het gezelschap van rode biet, komkommer en algenmayonaise: een mooie en frisse compositie met aandacht voor textuurvariatie. Dan verschijnen twee mini-tussengerechten: pasta met ossenstaart en crumble van speculoos, en mousse van wortel met kalfswang."

Beoordeling: 3 bordjes.

Nouvelle Vague in de Belgische keuken: Alexandre Dionisio.
'Een explosie in mijn hoofd'

Verschenen in standaard.be op 27 11 2010. Citaat:

"'Ik was niet gepassioneerd door het koken. Maar op een bepaald moment is de passie in mijn hoofd ontploft en nu vult de gastronomie mijn hele leven. Al mijn vrienden zijn koks, al mijn vrije tijd besteed ik aan eten of koken en ik kan geen boekenwinkel binnenstappen zonder boeken of tijdschriften over eten te kopen. Gelukkig heeft mijn vrouw dezelfde ziekte als ik.'"

Michelinster voor 'Kamo' en 'Alexandre'

Verschenen in brusselnieuws.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Brusselse restaurants krijgen voor het eerst een ster van de toonaangevende Michelingids. Het gaat om de Japanner 'Kamo' in Elsene en 'Alexandre' in de Vijfhoek."

Lees het volledige artikel (externe link)

Extra sterren voor Belgische restaurants.
Geen veranderingen aan de top.

Verschenen in standaard.be op 22 11 2010. Citaat:

"Twee Belgische restaurants krijgen een tweede Michelinster in de nieuwe Michelin Gids België-Luxemburg 2011. Er zijn geen veranderingen aan de top met drie sterren. Acht restaurants krijgen voor het eerst een ster. Dat heeft Michelin vandaag bekend gemaakt."

De gids is vanaf donderdag 25 november te koop voor €19,95 in België.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.