Zet'joe

Alle persartikels over restaurant Zet'joe

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2018 - Uitreiking nieuwe sterren

Verschenen in eigen redactie op 20 11 2017. Citaat:

De MICHELIN gids België Luxemburg onderscheidt 144 restaurants met één of meerdere sterren.

De absolute top wordt opnieuw aangevoerd door Hof van Cleve en Hertog Jan, met drie sterren.

Achter deze twee toppers werken jonge talenten hard aan hun carrière en dat wordt beloond met twee sterren: Boury (Roeselare) en Vrijmoed (Gent). Tevens krijgt La Source te Lanaken, met chef-kok Ralf Berendsen, een tweede ster.

Enkele sterrenchefs scoren met hun nieuw concept een nieuwe ster: Zet'Joe (Geert Van Hecke), De vork van Luc Bellings (Luc Bellings), Chambre Séparée (Kobe Desramaults) en Brasserie Julie (Thomas Locus).

Een speciale vermelding ook voor restaurant Altermezzo. Chef-kok Jo Grootaers - vorige week uitgeroepen door Gault Millau tot 'Jonge chef van het Jaar' - werd door Michelin beloond met een eerste ster.

Overzicht Michelin sterren 2018 (pdf)

Zet'joe

Verschenen in Brugse vertellementjes op 07 08 2017. Citaat:

Na de koffie met de snoepjes komt ook het moment van de waarheid, met vier betalen we iets van een €850,

Hebben we lekker gegeten? Uiteraard, alles was perfect, tot in de puntjes. Net als de bediening trouwens, vertrouwde gezichten ook. Maar het blijft duur, heel duur. Daardoor trek je misschien ook bezoekers die minder bescheiden zijn dan de chef en niet genieten van het eten. En geen oog hebben voor zijn indrukwekkende carrière.

De lunch kost trouwens €49 voor drie gerechten, dat klinkt aantrekkelijk en betaalbaarder.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Zet'joe

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 01 2017. Citaat:

Resencent Jan Scheidtweiler zat aan tafel bij Zet'Joe in Brugge.

"Zoals Leonard Cohen een buitengewone stem had, zo toont Geert Van Hecke in Zet'Joe zijn unieke kookstijl. De meester is terug: Hallelujah!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Zet'joe

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 01 2017. Citaat:

Geert Van Hecke heeft het majestueuze herenhuis van zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet ingeruild voor een kleine chique bistro, Zet'jou, enkele huizen verder in dezelfde straat.

Bruno Vanspauwen was één en al lof: "Wat kan die man nog altijd koken, zeg! Die ingrediënten van topkwaliteit, die precieze cuissons, die zorgvuldige dosering van smaken, die verfijnde jus en sauzen, die elegante presentaties: wat kan je daarover anders melden dan dat het allemaal perfect is?"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Geert Van Hecke opent zijn nieuwe restaurant Zet'joe

Verschenen in hln.be op 15 12 2016. Citaat:

Het nieuwe project van Geert Van Hecke is een feit. Zet'joe is de naam van het restaurant en met een capaciteit van 26 couverts is het heel wat kleiner dan De Karmeliet, wat precies de bedoeling was.

Sommige menu's hebben nog dezelfde naam als bij De Karmeliet. 'De invulling ervan is wel een beetje anders. Eigenlijk hoeven onze klanten niet zoveel wijzigingen te verwachten", vertelt Van Hecke in Het Laatste Nieuws. 'De menu's zijn een beetje kleiner, maar we werken nog altijd met dezelfde leveranciers. De topproducten uit De Karmeliet komen hier terug.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef Geert Van Hecke neemt een nieuwe start

Verschenen in Made in West-Vlaanderen op 04 12 2016. Citaat:

De Brugse topchef Geert Vanhecke heeft eind september de deuren van zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet gesloten.

Hij wil het wat rustiger aan doen en opent in december, Zet'joe, een toegankelijke brasserie met plaats voor 25 couverts en een kleinere kaart.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.