X

Volgens onze bronnen bestaat deze zaak momenteel niet meer.

Zeno

Alle persartikels over restaurant Zeno

Brugse topchef ruilt haute cuisine voor pop-up met grill en biefstuk: Den Vleestoog van 23 juni.

Verschenen in standaard.be op 17 06 2016. Citaat:

Chef Reinout Reniere sluit restaurant Zeno en opent tot eind september een nieuw concept in hetzelfde pand alvorens definitief te sluiten.

De kaart met culinaire hoogstandjes wordt vervangen door twee grote krijtborden met daarop het nieuwe menu: worst, entrecote, côte à l’os en andere grill- en barbecuegerechten. Die verorbert u niet aan het chique meubilair van Zeno, maar wel aan de plaatsvervangende picknicktafels. Welkom in pop-uprestaurant Den Vleestoog.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Zeno, Brugge: meer dan de moeite waard!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 09 04 2015. Citaat:

"Op de kaart drie menu’s van drie, vier en zes gangen telkens met bijpassende wijnen. We kiezen voor het grootste menu l’oevre au vert en starten met enkele hapjes die meteen de toon zetten. Kroepoek van aardappel bijvoorbeeld of chips van quinoa of pompoen. Zalige handgepelde garnalen en een lekkere dip van geitenyoghurt. Hetgeen volgde lag alleen maar in dezelfde lijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Zeno, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 20 03 2013.

"De parelhoen daarna is ook lekker al had die absoluut niet langer op het fornuis gemogen. De rode biet, gepekelde ui, fondantaardappeltjes en de jus van specerijen zorgen voor een prima accompagnement en duwen de totaalscore van het gerechtje stevig de hoogte in. We krijgen er een Merlot bij (Beaux Lieus, Pays Doc, Languedoc) die toch een keer wordt bijgevuld. De op vel gebakken zeebaars met schuim van garnaaltjes, toefjes auberginekaviaar, fondantaardappeltjes, paddenstoelen en groene asperges aan de andere kant scoort. De verschillende smaken zijn mooi uitgekiend en perfect uitgebalanceerd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Studio Brussel: Jong Keukengeweld in Brugge
Linde draait een dag mee in restaurant Zeno

Verschenen in eigen redactie op 05 10 2012. Citaat:

Bron: StuBru - YouTube.com

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Vlaams feestje in Den Haag

Verschenen in eigen redactie op 26 07 2012. Citaat:

"Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap stelde de Belgische ambassadeur Frank Geerkens zijn Haagse residentie ter beschikking aan de Vlaamse vertegenwoordiging in Nederland. Speciaal voor de viering waren vier jonge culinaire beloftes overgekomen. Zoals alle gasten zelf konden ondervinden: op culinair gebied valt er in België ook wat te beleven. Prachtig opgemaakte gerechten werden geserveerd vanuit een open keuken door de jonge chefs Matthieu Beudaert van restaurant Table d'Amis, Reinout Renière van restaurant Zeno uit Brugge, Frédéric van Quaethem van restaurant Bresca uit Kerksken en Bart De Bondt van het gelijknamige restaurant uit Tienen."

Artikel verschenen in het nederlandse krant De Telegraaf, 12 juli 2012

Beste Benelux Groenterestaurant 2013 - De genomineerden.
Online stemmen kan!

Verschenen in eigen redactie op 12 05 2012. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, twee uit Wallonië en 1 uit het Groothertogdom Luxemburg dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2013. Dat besliste een jury onder leiding van Groentekok Frank Fol, met medewerking van GaultMillau BeLux.

Een professionele jury zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen.

De genomineerden zijn: Zeno (Brugge), Lijsterbes (Berlare), Volta (Gent), Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver), La Distellerie (Juglinster, LUX), Les Gribaumonts (Mons), ER PU.RE (Brussel).

'De Witte Ranke' is op zoek naar jonge witte raven!
Wedstrijd Beste Juniorkok

Verschenen in eigen redactie op 15 01 2012. Citaat:

De Poperingse Keurbroederschap 'De Witte Ranke' is opnieuw op zoek naar die jonge witte raven die met Poperingse streekproducten een kwaliteitsvolle en hedendaagse gastronomie creëren.

Tweejaarlijks organiseert 'De Witte Ranke' een culinaire wedstrijd voor juniorkoks. Vorige editie werd Reinout Renière, chef-kok restaurant Zeno (Brugge), uitgeroepen tot Beste Juniorkok. Hij won toen ook de prijs voor de creativiteit.

De wedstrijd gaat door op 13 maart 2012.
Inschrijven kan tot 20 februari 2012

Meer info:

Jong Keukengeweld 2011 - Provincie West-Vlaanderen
Actie van 1 oktober tot 15 november

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Dit restaurant is één van de deelnemers.
Meer info: website Jong keukengeweld

Binnenkort verschijnt het boek: Jong Keukengeweld.

Restaurant Zeno te Brugge

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 06 2011. Citaat:

"Met pure kwaliteit als basis en een ijzersterke samenwerking met lokale boeren en leveranciers, wil Zeno zich onderscheiden van de meute. ‘Ons eigen ding doen, zonder ons teveel te vergelijken met anderen,’ dat is volgens Reinout de sterkte van Zeno."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

De chef en zijn passie: puur zuur.
Renout Renière, chef-kok restaurant Zeno te Brugge.

Verschenen in nieuwsblad.be op 29 10 2010. Citaat:

"Renout Reniere laat zijn klanten graag doorheen de seizoenen en de smaken wandelen en zo ontmoeten zij ook zure accenten: 'Ik probeer een lichte keuken te brengen en dan is het zeker leuk als er producten uit de natuur komen. Sergio Herman heeft het voortdurend over de fraîcheur van een keuken. Misschien drukt dat nog het best uit waar ik ook naar streef.'"

Selectie 'Fijnste inventieve gastronomie'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Fijnste inventieve gastronomie'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Reinout Reniere is laureaat 11de tweejaarlijkse culinaire wedstrijd voor juniorkoks De Witte Ranke.

Verschenen in eigen redactie op 11 03 2010. Citaat:

De Poperingse Keurbroederschap 'De Witte Ranke' is op zoek naar die jonge witte raven die met Poperingse streekproducten een kwaliteitsvolle en hedendaagse gastronomie creëren.

Beste juniorkok werd Reinout Reniere van restaurant Zeno te Brugge. Hij won ook de prijs voor de creativiteit.

Andere finalisten waren: Jelle Vanquaethem (In De Wulf), Mattias Maertens (Belga Queen), Thomas Dekimpe (Auberge Du Pêcheur), Frederik De Roo (Pacific Eiland) en Dries Cracco (Jardin Tropical).

Reinout Reniere van restaurant Zeno in Brugge.

Verschenen in convimag.be op 23 12 2009. Citaat:

"Reinout Reniere zoekt voortdurend naar smaken, producten en bereidingen die door hun alchemistisch proces het gewone naar het buitengewone laten evolueren. Zijn doel: in vrijheid van geest creatief omgaan met de materie."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Zeno: Geraffineerde keuken

Verschenen in knackweekend.be op 06 10 2009. Citaat:

"Als knabbelaars waren er pindapoppers in reageerbuis en kroepoek van kaas. Chef Reniere presenteerde als amuusjes: oester met poeder van groene kruiden en ijs van zuring; bitterbal van duif met ijs van eendenlever; en gehakt vlees met verschillende structuren van rode biet en gepekelde augurken. Het eerste gerechtje bestond uit maatjesharing met radijs, uitjes, rammenas en bieslookbloem. Langoustine kwam met tomaat, tuinboon, amandel en basilicum. Kalfstong en krokant gebakken zwezerik werden gecombineerd met spaghetti van aardappel, gekonfijte aardappel en vel van karnemelk. Afsluiten deden we met drie mooie en lekkere nagerechten van zomerfruit. Reinout Reniere is een getalenteerde, jonge topkok en een maaltijd bij Zeno is synoniem van een exquis tafelfeest."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Zeno

Verschenen in 6minutes.be op 14 01 2009. Citaat:

"Reinout en Ines kiezen doelbewust voor één menu om de kwaliteit en versheid van de producten te garanderen. Deze keuze houdt allerminst beperkingen in. De Lunch Rouge, 2 gangen kost 25€, de Lunch Blanc, 3 gangen, voor hen die iets meer tijd hebben kost 30 €. Voor wie graag tafelt is er “l’oeuvre au vert”, een verrassend menu zowel ’s middags als ’s avonds te verkrijgen en variabel naar keuze van de klant tussen vier en zeven gangen, al dan niet met aangepaste wijnen. Prijzen variëren van 4 gangen €55 met wijn €70, tot 7 gangen €70 met wijn 100€."

'Bekroning was geen prioriteit'
Reinout Reniere, chef-kok Restaurant Zeno te Brugge.

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 10 2008. Citaat:

"Restaurant Zeno in de Vlamingstraat in Brugge maakt stormenderhand naam in de culinaire wereld. Op 6 december vorig jaar (2007) pas opende dit restaurant in een oud herenhuis zijn deuren, elf maanden later prijkt Zeno al met een 13/20 achter zijn naam in de culinaire gids GaultMillau."

"In restaurant Zeno zal je geen grote menukaart vinden: er is één menu, waar je vier, vijf, zes of zeven gangen uit kan kiezen. 'Tijdens de week is hier plaats voor een zestiental couverts', zegt Reniere. 'In het weekend zijn dat er tussen de 22 en de 24. Dan doe je er best aan om goed op tijd te reserveren, want op zaterdagavond is het hier volle bak.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel : Zeno

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 02 2008. Citaat:

"Het grote talent moet zich hier nog ontbolsteren, maar Reinout en Ines doen hun uiterste best om hun klanten te verwennen. Voor de prijs moet je het niet laten: goedkoper kan je op dit niveau niet eten."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.