Tou.Gou

Alle persartikels over restaurant Tou.Gou

Aan tafel bij Tou Gou in Brugge: winkelen in een lunchrestaurant

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 01 2018. Citaat:

Terug in België wilde Oosterlinck een traiteurszaak beginnen. Maar chef Van Aerde had meer zin in een nieuw restaurant. Dus vonden ze een interessant compromis: ze richtten een lunchrestaurant in dat tegelijk een delicatessenwinkel is.

Vooraan, in de koeltoog, liggen kaas, de betere charcuterie en een paar afhaalgerechten. Tegen de muur zetten een paar rekken het winkelgevoel voort. Daarmee blijft er in deze voormalige slagerij nog net genoeg plaats voor zo’n 20 gasten. Die zijn verdeeld over kleine tafels tegen een blote bakstenen muur en een grote gastentafel achteraan, met als decor een verzameling mooi uitgelichte wijnflessen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Handig: bij deze nieuwkomer in Bib Gourmand kan je ook maaltijden afhalen

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 11 2017. Citaat:

'Voor we in Brugge startten hadden we een eigen zaak in Parijs en toen haalden we een vermelding in de Michelingids, maar dat was eerder een echt restaurant. Met een nieuw concept bij onze terugkeer naar België iets gelijkaardig verwezenlijken was vooralsnog een stille droom.'

De stijlbreuk met het verleden is dan ook eerder groot. 'Eigenlijk is dit een lunchrestaurant waar je tot 17 uur op elk moment kunt komen genieten van een kwalitatief hoogstaande maaltijd. Via het traiteurgebeuren kunnen mensen tot 19 uur een meeneemgerecht komen halen van restaurantkwaliteit.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Bib Gourmand 2018: 8 nieuwkomers in Vlaanderen

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2017. Citaat:

Er zijn 8 Vlaamse nieuwkomers in Bib Gourmand 2018:

  • Schnitzel - Antwerpen
  • Tou.Gou - Brugge
  • Signatuur - Hoogstraten
  • Het Verschil - Lede
  • Au Filet de Sole - De Panne
  • Xaler - Ronse
  • Plat Préfére - Snaaskerke
  • Faraya - Wemmel

meer info: Overzicht Bib Gourmand Benelux 2018 (pdf)

Tou.Gou, Brugge

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 01 06 2017. Citaat:

In een vroegere beenhouwerij kwam er recent een delicatessenzaak annex restaurant bij: TouGou.

Bij het binnenkomen treffen we een toonbank aan met kazen, charcuterie en bereide gerechten, verder in de zaak een eettoog, hoge en lage tafeltjes en een volledig open keuken. Het interieur is strak en hedendaags, een van de wanden is gedecoreerd met mooi uitgelichte lege wijnflessen. Het jonge koppel dat TouGou uitbaat, doet alles alleen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Tou.Gou, Brugge

Verschenen in Weekend Knack op 24 05 2017. Citaat:

In het lunchgedeelt vind je een lange gastentafel met zicht op de open keuken. Thibault hanteert een beperkte kaart met een achttal bereidingen met wereldse invloeden. Sashimi van rundvlees is een terugkerend succesgerecht, de rest van de kaart verandert regelmatig.

Tou.Gou, Brugge

Verschenen in DM magazine op 29 04 2017. Citaat:

Als onze borden arriveren, worden we bedwelmd door de aroma's van krab en kreeft. De ravioli van mijn tafelgenote krijgt een Aziatische toets door de kokosmelk. Mijn skrei is perfect gegaard en de kreeftenjus maakt mijn couscous heerlijk smeuïg. Plots besef ik dat ik al in tijden niet meer complexloos gegeten heb. Hier kom ik terug.

Tougou, bon goût!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 08 11 2016. Citaat:

Een nieuwe ontdekking voor Brugse Vertellementjes is TouGou te Brugge. Vooraan in de zaak is er een toonbank met enkele bereide gerechten, charcuterie en kaas, en aan de zijkant en achteraan kan je zitten. 

De hapjes gaven al meteen een prima start, goed gekruid en heerlijk smakend. Ook de hoofdgerechten gingen in dezelfde lijn verder. Zowel de gemarineerde zalm alsook de kip in een romige kokossaus waren mooie en goed gebalanceerde gerechten. De bediening verliep ook zeer vlot, wat de succesformule van TouGou vervolledigd.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.