Tanuki

Alle persartikels over restaurant Tanuki

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Tanuki, Brugge: lichte Japanse keuken

Verschenen in Brugse vertellementjes op 08 08 2014. Citaat:

"De hapjes bij het aperitief, de sashimi, de helder bouillon die telkens voor het opdienen geproefd en eventueel nog bijgekruid wordt, gegrilde kippespiesjes, sushi en het rundvlees op de teppan-yaki, hadden telkens hetzelfde gemeen, ze waren licht, met kennis bereidt en goed gedoseerd. Het dessert met ijs van groene thee en vers fruit was van hetzelfde kaliber."

Lees het volledige artikel (externe link)

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

'Puur Oosters' met chef-kok Ivan Verhelle
Njam Tv

Verschenen in eigen redactie op 29 03 2013. Citaat:

De tweede reeks van ‘Puur Oosters’ staat volledig in het teken van de populaire Japanse keuken. Chef Ivan Verhelle van het Japanse toprestaurant Tanuki in Brugge trok in zijn jeugd naar het land van de rijzende zon en ging er in de leer bij verschillende Japanse meesterchefs. Hij leert in dit programma de kijkers de essentie van de échte Japanse keuken, waar gezonde en evenwichtige gerechten centraal staan.

Video: Recept Okonomiyaki, de Japanse hartige pannenkoek. (Bron: Youtube, Njam Tv)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Tanuki, Brugge

Verschenen in CenC Culinair op 12 02 2012. Citaat:

"Alles wordt zorgvuldig in kleine hoopjes op de hete kookplaat geschikt en terwijl het vlees aanbakt, voortdurend door elkaar gehaspeld en verlegd. Het malse vlees wordt met het vlijmscherpe mes vakkundig in reepjes gesneden en dan samen met de champignons, een vijg en ahornbessen netjes op een bord geschikt en opgediend met rijst en een saus op basis van miso. Alles smaakt heerlijk!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Tatyana Beloy

Verschenen in De Standaard Magazine op 04 02 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Tatyana Beloy:
Izumi (Antwerpen), Chef Khem (Mortsel), Bien Soigné (Antwerpen), Tanuki (Brugge), Patine (Antwerpen).

Tatyana Beloy presenteert 'Vlaanderen vakantieland', zaterdag- en zondagavond op Eén.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Cilou Annys

Verschenen in De Standaard Magazine op 29 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Cilou Annys:
Tanuki (Brugge), L'Osteria (Kortrijk), Song Hua (Brugge), De Stoepa (Brugge), Laurel & Hardy (Oostkamp).

Cilou Annys is Miss België.

AL Dente : Waar eet Jef Geeraerts?

Verschenen in DM magazine op 31 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Jef Geeraerts:
Hof Van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge), Den Gouden Harynck (Brugge), De Lijsterbes (Berlare), Auberge du Pecheur (Sint-Martens-Latem), La Paix (Anderlecht), Le Baan Thai (Gent), Tanuki (Brugge), Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), De Blauwe zalm (Gent).

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Voorstelling Japans restaurant Tanuki te Brugge via YouTube.

Verschenen in eigen redactie op 20 10 2009. Citaat:

"De echte Japanse keuken sinds 1989 in een traditioneel kader. Er wordt in een open keuken sushi's, sashimi en Teppan yaki voor u klaargemaakt. Tijdens de winter wordt er ook Sukiyaki, Shabu-Shabu en Yosenabe bereid."

Bron: YouTube.com

Al Dente : Waar eet Nic Balthazar ?

Verschenen in DM magazine op 23 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Nic Balthazar :
Greenway (Gent), Frietcultuur (Kantienberg, Gent), Soep+ (Gent), Souperette (Ledeberg), Tanuki (Brugge), Tuin van Eten (Gent), Grade (Gent), La Dolce Vita (Gent).

Nic Balthazar is TV-maker, regisseur en verwoed vegetariër.

8 x Japanse restaurants

Verschenen in Weekend Knack op 06 05 2009. Citaat:

"Ook bij ons kun je lekker Japans eten en voor veel minder geld dan in Tokio. Wij presenteren u acht Japanse eethuizen die excelleren in hun categorie: Nonbe Daigaku, Izaka-Ya, Kamo, Samourai, Ikebana, Yamayu Santatsu, Tanuki, Osaka."

Tanuki: al twintig jaar gewaardeerd bij kenners

Verschenen in knackweekend.be op 05 05 2009. Citaat:

"Twintig jaar restaurant houden is een hele prestatie. Als Vlaming zo lang een Japanse eetgelegenheid in ons land vlot laten draaien is een echte krachttoer! Ivan Verhelle is de man die Brugge al die tijd van zeer goede sushi, sashimi en teppanyakigerechten voorzag.

Alle 5 Favoriet - Hans Otten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 04 2009. Citaat:

De 5 favoriete adressen van Hans Otten : Dorp 5 (Leest), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Tanuki (Brugge), 't Zilte (Antwerpen), Shunka (Barcelona, Spanje).

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet - Herbert Flack

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 03 2009. Citaat:

De 5 favorieten van Herbert Flack:
Tanuki (Brugge), Narai Thai (Brugge), Brusketta (Antwerpen), Les Flots Bleus (Knokke-Heist), Bistro Refter (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair Brugge :
Tanuki, japans en fusion.

Verschenen in knack.be op 20 01 2009. Citaat:

Reportage Culinair Brugge : De mooiste stad van Vlaanderen is ook de lekkerste! Geen enkele andere stad kent zo'n verscheidenheid aan eethuizen en eetwinkels. Weekend Knack zocht er twintig voor u uit.

"De geliefdste plaatsen zijn aan de eettoog voor de open keuken. Je ziet er van dichtbij hoe sushi en sashimi worden gemaakt. Naast traditionele gerechten als teppanyaki serveert men er creatieve bereidingen waarin Belgische producten en Japanse technieken samenkomen."

Bien Cuit: Japanner steelt de show.Tanuki te Brugge.

Verschenen in Vacature op 12 01 2008. Citaat:

Reactie redacteur : “Hier wordt alleen gewerkt met kwaliteitsvolle, kraakverse ingrediënten, dat proef je. Je kan hier lekker en snel lunchen. Interessante wijnkaart ook.”

Reactie lezer : “Een fijn lunchadres met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je kan hier perfect komen met klanten of relaties van wie je niet weet hoe ze tegenover de Japanse keuken staan.”

Score : 16/20

Tanuki verkozen tot beste exotische restaurant.
Topmanagers verkiezen Brugse Japanner.

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 03 2007. Citaat:

"Hij heet 'de enige, echte objectieve Trends-Top-Restaurantgids' want opgemaakt door (10.407) Vlaamse en (3.942) Franstalige topmanagers. Daarin staat in de categorie Beste Exotisch Restaurant het Brugse Tanuki voor de eerste keer in zijn geschiedenis op de eerste plaats, daarmee een instituut als de (Thaise) Blue Elephant uit Ukkel achter zich latend."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.