Sans Cravate

Alle persartikels over restaurant Sans Cravate

Sans Cravate, Brugge

Verschenen in Be-Gusto op 16 02 2015. Citaat:

"Dan is het tijd voor de hoogmis want de chef presenteert zijn versie van Hazenrug Royale. Deze komt met rode kool, een bolletje met het vlees van de bout, knolselder die in zoutkorst gegaard werd en cassis. Dit is een hemelse versie van deze wildklassieker. Niet alleen technisch perfect maar ook mooi gepresenteerd en vooral boordevol smaakintensiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Sans Cravate, Brugge: lunch in stijl!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 04 2014. Citaat:

"Dat hoofdgerecht was ook een toppertje, subliem kalfsvlees uit Corrèze, de eerste erwtjes, aardappelsoufflé en een pastille van het merg. Twee mooie sneden van het rozige kalfsvlees, perfect gegaard, het was een genoegen om er van te mogen proeven."

Lees het volledige artikel (externe link)

Belgian Hospitality Awards 2013
Winnaars

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2013. Citaat:

Op maandag 9 december werden The Belgian Hospitality Awards voor de eerste keer uitgereikt. De awards zijn een initiatief van het Venuez Hospitality and Style Magazine en bekronen zes toonaangevende venuez, de horecaondernemer van het jaar en de beste bartender van het jaar.

De winnaars:

  • Best Restaurant Design: Cuines 33 – Knokke-Heist, architect Lieven Musschoot
  • Best Hotel Design: La Suite by Sans Cravate – Brugge, architect Lieven Musschoot
  • Best Nightlife Design: Baar – Gent, architect Lieven Musschoot
  • Best Cocktailbar: Jigger's - Gent
  • Best Bartender: Jeroen Van Hecke - L'Apereau - Blankenberge
  • Beste Koffiebar: Labath - Gent
  • Beste Horecaondernemer: Velvet Group - Antwerpen, Eddy Roothaert
  • Beste Horecaconcept: Makisu - Elsene

'100 – The Best of VENUEZ'

Ook werd het boek '100 – The Best of VENUEZ' voorgesteld. Het boek bundelt 100 hotspots. Naast de reguliere uitleg bieden de 100 hotspots ook een blik op het concept, het design, en de beleving van de zaak.

Te koop via Venuez Shop

Suite Sans Cravate, Brugge

Verschenen in 6minutes.be op 02 10 2013. Citaat:

"Het creatieve ligt eveneens vervat in het suggestiebord dat soms dagelijks wijzigt, maar steeds aandacht besteedt aan het natuurlijke verloop van de seizoenen. Een meer dan doelbewuste keuze aldus chef Henk die de ingrediënten op het meest geschikte ogenblik wil verwerken. Hij combineert op vlotte wijze de klassieke Franse keuken met diverse moleculaire invloeden en speelt graag met extra versieringen en schuimpjes die voor een leuk decoratief geheel zorgen."

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Sans Cravate opent gastenkamers 'La Suite'

Verschenen in eigen redactie op 20 08 2013. Citaat:

"Henk Van Oudenhove en zijn echtgenote Véronique hebben een vervolg gebreid aan hun restaurant Sans Cravate. Voortaan bieden ze gastenkamers aan. Met 'La Suite' creëerden ze een unieke verblijfplek in Brugge."

website Tafel en Bed 'La Suite'

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Nieuwe trend: slapen bij sterrenchefs

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 05 2012. Citaat:

"De West-Vlaamse sterrenchefs investeren steeds meer in verblijfstoerisme: het aantal gasten- en hotelkamers bij de sterrenrestaurants in onze provincie zal de komende twee jaar stijgen van 43 naar 58. Chef Geert Van Hecke heeft vier kamers ter beschikking boven zijn bistro Refter, om de hoek bij zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet. (...) Ook restaurant Sans Cravate in de Langestraat begint een Bed & Breakfast. ‘In een pand schuin tegenover ons restaurant, een beschermd monument', zegt chef Henk Van Oudenhove."

Lees het volledige artikel (externe link)

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Dmuze: Waar eet Wim Ballieu?

Verschenen in DM magazine op 07 04 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Wim Ballieu:
J.e.f (Gent), Sans Cravate (Brugge), Café Labath (Gent).

Wim Ballieu is de nieuwe kok van 'Goe Gebakken' op VT4.

Restaurant Sans Cravate: onbevangen topgastronomie

Verschenen in 6minutes.be op 16 12 2011. Citaat:

"Het gebruik van dagverse producten stimuleerde Henk Van Oudenhoven om geen vaste kaart te voorzien, wel heeft hij twee menu’s ter beschikking waaraan de naam van de kinderen werd meegegeven, menu’s die ahw de leidraad vormen van zijn culinaire uitbouw. Deze leidraad is het uithangbord waarrond diverse bereidingen worden opgebouwd, een leidraad die naast talloze uitvloeisels en creatieve wispelturigheden een permamente stimulans verbergt. "

Guillaume Noël is Viskok van het Jaar

Verschenen in hln.be op 22 11 2011. Citaat:

"Guillaume Noël, chef-kok van het restaurant Sans Cravate in Brugge is 'Viskok van het Jaar 2012. Dat maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) bekend op de beurs Horeca Expo in Gent."

"De 26-jarige Guillaume Noël overtuigde de jury met zijn 'pladijs met wulken, dooierzwam met waterkers en luchtige amandelmelk'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Guillaume Noël is Viskok van het Jaar

Verschenen in demorgen.be op 21 11 2011. Citaat:

"Guillaume Noël, chef-kok van het restaurant Sans Cravate in Brugge is 'Viskok van het Jaar 2012. Dat maakte het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) bekend op de beurs Horeca Expo in Gent."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Sans Cravate - Videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 11 06 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com - Citymotions

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

79 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Culinair Brugge :
Sans Cravate, intiem kooktheater.

Verschenen in Weekend Knack op 20 01 2009. Citaat:

Reportage Culinair Brugge : De mooiste stad van Vlaanderen is ook de lekkerste! Geen enkele andere stad kent zo'n verscheidenheid aan eethuizen en eetwinkels. Weekend Knack zocht er twintig voor u uit.

"In Sans Cravate staat de rotisserie centraal. Bressekip van 't spit is specialiteit en, in het seizoen, Anjouduif en melklam van het spit. Ook vis en zeevruchten worden aan het spit bereid."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.