Rock-Fort

Alle persartikels over restaurant Rock-Fort

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Le Fort - The Rock @Rock-Fort, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 06 09 2014. Citaat:

"We genieten met de ogen, het bord is knap en verzorgd. Het vlees smelt in de mond, perfect gegaard, de groenten zijn krokant. Carpe diem voor een eerlijke prijs (€15)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Rock-Fort, Brugge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 24 10 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Rock-Fort te Brugge.
Lees het verslag

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Funky Tapas bij Peter en Hermes
Reportage Dagelijkse Kost: Rock-Fort, Brugge

Verschenen in www.een.be op 08 09 2013. Citaat:

Peter en Hermes van het restaurant Rock-Fort zorgen voor culinaire creativiteit met funky tapas en originele cocktails

Rock-Fort: stijlvol barsalon met een trendy knipoog

Verschenen in standaard.be op 30 03 2013. Citaat:

"Bij Rock-Fort in Brugge geniet u van een eclectische, Franse keuken in een bescheiden maar originele en moderne omgeving. Het stijlvolle barsalon is gevestigd in de Langestraat, waar onder meer De Refter, De Karmeliet en Sans Cravatte gevestigd zijn. Het interieur is strak modern overgoten met een witte parelmoeren kleur, mooi in contrast met de felgekleurde bar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Gert De Mangeleer?

Verschenen in DM magazine op 23 02 2013. Citaat:

De favoriete adressen van Gert De Mangeleer, chef-kok restaurant Hertog Jan:
Rock Fort en Barsalon (Brugge), Bras (Laguiole, Frankrijk), Lam en Yin (Antwerpen), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), De Kruidenmolen (Klemskerke).

You rock fort

Verschenen in Illyvanilly op 12 01 2013. Citaat:

"Het was een super diner, en ik begrijp nu waarom ik er al jaren zo veel lovende dingen over hoor! De volle zaak op een doodgewone dinsdagavond bevestigd alleen maar dat dit een toppertje is. En we hebben er zelfs andere topchefs gespot die avond. De enige kritische noot is misschien dat wij de gerechten toch een beetje klassiek vonden. Maar misschien is dat net waar ze zo goed in zijn: perfecte klassiekers in een modern kleedje!"

Agnes Goyvaerts bezoekt Restaurant Rock Fort en Barsalon
DMuze: The Happy Eaters

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Het Barsalon, waar je terecht kunt voor tapas, verlaagt de drempel. Wie meer wil, zoals wij, loopt door naar het restaurant Rock Fort."

"Rock Fort is een restaurant waar je onmiddelijk op je gemak bent, lekker en origineel eet en vlot bediend wordt. Het addertje dat bij dit soort ogenschijnlijke nonchalance onder het gras zit, is dat je aan het eind soms toch nog wordt verrast door een stevige rekening"

Brugge, die lekkere: A'Qi, Sint-Andries & Rock Fort, Brugge

Verschenen in Vijftiende van de maand op 06 09 2012. Citaat:

A'Qi:
"De bediening verloopt vlot. Iedere gang smaakt voortreffelijk, maar uitschieters zijn voor mij de tartaar van kalf, de jonge tarbot, de varkenswangetjes en kwartel en de frambozensorbet."

Rock Fort:
"Het hoofdgerecht was duif uit Steenvoorde, venkel, aardappelen en zalf van erwten. De chocolademousse met frambozensorbet kon er nog net bij. De ingrediënten van ieder gerecht pasten goed bij elkaar, geen enkele smaak viel uit de toon. Opnieuw een aanrader."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie West-Vlaanderen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de njam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie voor West-Vlaanderen.

Restaurant Rock Fort & Barsalon, Brugge
Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Het repertoire op de spijskaart is samengesteld uit gerechten die de eigenaars zelf ook lekker vinden. Daarbij zijn landelijke gerechten met veel smaak en internationale gerechten met wereldse invloeden. Specialiteiten zijn : langoustines bereid volgens het seizoen en king crab van de grill met langoustine-olie. Omdat het duo gek van Barcelona is, werd naast de deur de trendy tapasbar Barsalon geopend. Men zit er hoog aan de bar of bij de keuken en men drinkt een cocktail of men snoept van kleine of meer uitgebreide gerechten."

Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In de zomermaanden is Brugge, Knokke-Heist, Sluis en het Ommeland een inspirerende bestemming om te ontspannen en zich culinair te laten verwennen. Weekend Knack maakte een selectie van uiteenlopende kleine en grote restaurants en geven als bonus drie lekkere winkeltjes."

 • Familiaal: De Kruier
 • Hedendaagse Brasserie: Brasserie Bristol
 • Geliefd door Bruggelingen: Restaurant Lieven
 • Vereenvoudigde sterrenkeuken: Bistro Refter
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Escabèche
 • Zuiderse smaken: Ciccio by Claudio Dell'Anno
 • Italiaanse bistronomie: Bistro La Porta
 • Blijvend trendy: Restaurant Rock Fort & Barsalon
 • Talk of the town: Cuines, 33
 • Monument: Siphon
 • Lekkere winkels: Bakkerij De Knock (Oostkamp), Delicatessen De Olijfboom (Brugge), The Chocolate Line (Brugge)

Virtual Tour van Rock Fort

Verschenen in eigen redactie op 18 03 2012.

DMuze: The Fussy Eater
Willem Asaert bezoekt Rock Fort, Brugge

Verschenen in DM magazine op 28 01 2012. Citaat:

"Met hun vrij en vranke, pretentieloze aanpak maken ze duidelijk het verschil. Van kopieergedrag hebben ze niet bepaald last. Meer zelfs. hun authentieke kommerloze ingesteldheid slaat duidelijk aan bij hun klandizie."

Alle 5 Favoriet: Johan Museeuw

Verschenen in De Standaard Magazine op 29 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Johan Museeuw:
Rock-Fort (Brugge), Enoteca del Berebene (Oostende), Koekoek (Oostende), Hof van Cleve (Kruishoutem), Auberge de Herborist (Sint-Andries).

Jarig restaurant Rock-Fort brengt nieuw kookboek uit

Verschenen in nieuwsblad.be op 25 10 2011. Citaat:

"Tien jaar geleden openden Bruggelingen Hermes Vanliefde en Peter Laloo Rock-Fort in de Langestraat. Het eigenzinnige concept van chef Vanliefde en Laloo, die de zaal voor zijn rekening neemt, sloeg snel aan en groeide uit tot een succesverhaal. Ook de uitbreiding met hun Barsalon bleek een voltreffer. Om die tiende verjaardag in de verf te zetten, brengt het culinaire duo een eigen kookboek op de markt."

Boek:
Rock-Fort. Friends, Fun and Fine Food
€ 29,95 - Stichting Kunstboek

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Claudia Allemeersch ?

Verschenen in DM magazine op 05 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Claudia Allemeersch:
Bistro Novo (Roeselare), Rock Fort (Brugge), Magma (Antwerpen), Eethuis Pieter (Roeselare), Pieter Clement (Oostvleteren).

Claudia Allemeersch mag zich sinds deze week de Beste Hobbykok van Vlaanderen noemen. Ze won dinsdag de finale van het gelijknamige vtm-programma.

dm zomer : Waar eet Peter De Clercq ?

Verschenen in DM magazine op 01 08 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Peter De Clercq :
Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis, Nederland), Il Trionfo (Knokke), Kwizien Papinglo (Maldegem), Pick-Wick (Moerkerke), The Chocolate Line (Chocolade winkel te Simon Stevenplein, Brugge), Rock-Fort Barsalon (Brugge).

Barbecuefreak Peter de Clercq is voormalig wereldkampioen. Hij staat achter het fornuis van zijn grillrestaurant Elckerlijc en is auteur van verschillende bestsellers.

Culinair Brugge :
Rock Fort/Barsalon

Verschenen in Weekend Knack op 20 01 2009. Citaat:

Reportage Culinair Brugge : De mooiste stad van Vlaanderen is ook de lekkerste! Geen enkele andere stad kent zo'n verscheidenheid aan eethuizen en eetwinkels. Weekend Knack zocht er twintig voor u uit.

"De spijskaart vermeldt alleen gerechten die de eigenaars zelf ook lekker vinden, zoals terroir-gerechten met varkenswang en varkenspoot. Omdat het duo gek is van Barcelona, werd naast de deur de trendy tapasbar Barsalon geopend met internationale gerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.