Historium

Historium, Brugge

Historium | Toeristische attractie 'De gouden tijd van Brugge'
Markt 1
8000 Brugge

Categorie: musea

Historium Brugge is een unieke en vernieuwende belevenis die de bezoeker terugflitst naar het middeleeuwse Brugge.

In 1435 beleefde Brugge een gouden tijd van uitzonderlijke weelde en pracht die je in deze nieuwe toeristische attractie zelf zult kunnen meemaken. Niet alleen waarheidsgetrouw maar ook in 5S - een nieuw concept dat de vijf zintuigen prikkelt.

In een meeslepend liefdesverhaal komen de Middeleeuwen terug tot leven en jij kan er middenin staan. Laat je overweldigen door een filmisch panorama van de drukke haven. Neus rond in de studio van Van Eyck. Laat je verrassen door de heerlijke geuren en ondeugende lachjes in het badhuis... Film, decor en speciale effecten versmelten tot een magische ervaring. En niet onbelangrijk, je beleeft het verhaal in je eigen taal.

Het Historium bevindt zich op de Grote Markt, in een parel van een gebouw in het hart van de stad. In het Historium komt ook een biercafé met shop.

Deze nieuwe topattractie te Brugge wordt het ideale startpunt om Brugge te ontdekken.

Op de eerste verdieping vind je 'Duvelorium'. Duvelorium is een unieke samenwerking tussen Historium en brouwerij Duvel Moortgat. Je kan er terecht voor een selectie van de beste speciaalbieren van België in een uniek ingericht interieur. Voor die inkleding van de zaak werd beroep gedaan op het Antwerpse ontwerpbureau Puresang. Geïnspireerd op het Duvel Collection glasontwerp van Brusselaar Philippe Debongnie, werd een grote glas-in-lood-koepel gemaakt die reikt van de bar tot aan het shopgedeelte. Voorts werd er gewerkt met rood koper, leem, bakstenen, leder en Vlaamse eik om een warm en authentiek gevoel te creëren.

Bekijk de voorstelling van Historium

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.