Lieven

Alle persartikels over restaurant Lieven

Lieven, Brugge

Verschenen in elidesc says op 07 05 2017. Citaat:

Ik bestelde Lievens favoriet: kwartel, crème van wortel, groene asperges, morieljes (€32). Hoewel ik weet dat morieljes en groene asperges typische lenteproducten zijn, geeft het bord mij toch eerder een herfstindruk. De crème van wortel proeft lekker gekruid, al kan ik de specifieke smaak niet helemaal thuisbrengen. Het kwarteltje blijkt gevuld te zijn met gehakt en het delicate gevogelte combineert inderdaad wonderwel met de asperges en de morieljes. Lieven en zijn keukencompagnon weten duidelijk waar ze mee bezig zijn.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bij Lieven, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 12 12 2014. Citaat:

"We verkennen terwijl de kaart waarop vier voor- en vier hoofdgerechten staan. We kiezen om te beginnen allebei voor de gebrande makreel met de zwarte sushirijst, crème van koriander en enoki. Een waar topgerechtje dat ons verbluft: echt subliem. Een prima Franse witte van het huis (chardonnay en viognier) vergezelt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Lieven te Brugge: De betere Brugse Bistronomie

Verschenen in Be-Gusto op 20 05 2013. Citaat:

"Een bezoek aan 'Lieven' staat voor complexloos genieten van culinair vernuft. Niet om creatief overbluft te worden maar voor pure gerechten met respect voor de kraakverse ingrediënten. Genieten in een relaxte sfeer met vlotte bediening, wij zijn in ieder geval overtuigd!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Lieven, Brugge
Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Lieven kookt smakelijke gerechten en Rebecca ontvangt met innemendheid. De kok ging in de leer in bekende Brugse restaurants als Snippe, Gouden Harynck en Herborist en werkte in Spanje bij Abac. Eten doe je laag of hoog gezeten in een ontspannen huiselijke sfeer. De spijskaart vermeldt dertien gerechten en daar moet je het mee doen."

Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In de zomermaanden is Brugge, Knokke-Heist, Sluis en het Ommeland een inspirerende bestemming om te ontspannen en zich culinair te laten verwennen. Weekend Knack maakte een selectie van uiteenlopende kleine en grote restaurants en geven als bonus drie lekkere winkeltjes."

 • Familiaal: De Kruier
 • Hedendaagse Brasserie: Brasserie Bristol
 • Geliefd door Bruggelingen: Restaurant Lieven
 • Vereenvoudigde sterrenkeuken: Bistro Refter
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Escabèche
 • Zuiderse smaken: Ciccio by Claudio Dell'Anno
 • Italiaanse bistronomie: Bistro La Porta
 • Blijvend trendy: Restaurant Rock Fort & Barsalon
 • Talk of the town: Cuines, 33
 • Monument: Siphon
 • Lekkere winkels: Bakkerij De Knock (Oostkamp), Delicatessen De Olijfboom (Brugge), The Chocolate Line (Brugge)

Lieven in Brugge

Verschenen in standaard.be op 10 02 2012. Citaat:

"Lieven ligt in centrum Brugge en vond een plek in een oud historisch pand dat al jaren aan het verkommeren was. Een architectenbureau kocht het op, restaureerde het en zocht een partner om er een restaurant in te beginnen. Lieven was geboren. Het interieur is van de hand van een naamgenoot van de chef, namelijk Lieven Musschoot, die o.a. ook al instond voor het interieur van Oud Sluis en Pure C van Sergio Herman."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Lieven, Brugge
Pure keuken

Verschenen in Steps op 30 01 2012. Citaat:

"Lieven bedient zich van een kleine kaart omdat de chef alleen in de keuken staat en absolute versheid wil garanderen. 'Onze kaart bestaat uit vijf voorgerechten, evenveel hoofdgerechten en drie desserten. Alles wordt huisgemaakt, want dat vind ik absoluut belangrijk. Ik zou mijn keuken beschrijven als recht voor de zee, zonder al te veel franjes. De smaken, de garnituur en de sauzen moeten goed zijn. Het is een klassieke keuken, met zuiderse toets. En pure keuken.'"

Restaurant Lieven: Relaxed en puur

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"Eten doe je, laag of hoog gezeten, in een ontspannen huiselijke sfeer. De spijskaart vermeldt dertien gerechten. Er zijn geen menu’s."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

12 West-Vlaamse nieuwkomers in GaultMillau

Verschenen in knack.be op 14 11 2011. Citaat:

"De nieuwe adressen zijn keurig over de hele provincie verspreid. Hoogste nieuwkomer is Ciccio in Knokke-Heist met een 15 op 20. Ook Boury en ’t Heerenhuys in Roeselare, Savarin in Oostende en Markt XI in De Haan scoren hoog met 14 op 20. Lieven in Brugge, Ganache in Jabbeke en Il Trionfo in Knokke-Heist halen 13 op 20."

DMuze: The Happy Eater
Agnes Govaert bezoekt Lieven

Verschenen in DM magazine op 08 10 2011. Citaat:

"Lieven charmeert door zijn inrichting, zijn perfecte producten, en er is niets tegen klassiek. Maar met 160 euro hadden we in deze bescheiden bistro toch wat meer speelsheid verwacht."

Aan Tafel: Restaurant Lieven

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 05 2011. Citaat:

"Achter de historische gevel van dit schattige huisje gaat het er inderdaad zeer informeel aan toe. Een strak en trendy interieur, een open keuken, slechts een viertal voor-, hoofd- en nagerechten, een levendige sfeer, de bediening gaat vooruit."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Eten bij Lieven, een nieuw topadres

Verschenen in Brugse vertellementjes op 12 04 2011. Citaat:

"In de Philipstockstraat opende eind maart Lieven, een nieuw restaurant met in de keuken Lieven Vynck. Wij gingen proeven en waren erg onder de indruk. Eerst en vooral valt het interieur op, een lange muur is volledig bekleed met strookjes marmer en graniet in bruine en beige tinten. De rest van het interieur is overwegend zwart met moderne comfortabele stoelen. Vooraan staan een zestal tafels, achteraan bij de open keuken staan nog een paar hoge tafels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.