Den Gouden Harynck

Alle persartikels over restaurant Den Gouden Harynck

The stars make no noise @ Den Gouden Harynck

Verschenen in eigen redactie op 28 09 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan De Gouden Harynck te Brugge.

Lees het verslag

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Studies WES over de 22 West-Vlaamse sterrenrestaurants

Verschenen in focus-wtv.tv op 04 05 2012. Citaat:

WES voert onderzoeks- en adviesopdrachten uit voor openbare besturen, private organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland. Voor de regio West-Vlaanderen onderzochten ze de sterrenrestaurants.

De conclusie: "Sterrenrestaurants scoren niet enkel op culinair vlak maar ook als bedrijf doen ze het doorgaans beter dan gemiddeld."

Bekijk de studies van het WES:

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Den Gouden Harynck

Verschenen in restoranthits.blogspot.com op 18 02 2011. Citaat:

"Om niet al te veel geld uit te geven en toch lekker en verfijnd te eten opteerden we, in Brugge zijnde, voor de business lunch in een van de meest gerenommeerde restaurants in het centrum van de stad. (...) Geen grote hoeveelheden, toch voldoende om voldaan en vooral tevreden over zoveel culinaire verfijning van tafel te gaan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Martin Heylen?

Verschenen in DM magazine op 18 12 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Martin Heylen:
De Bijloke Bistro (Gent), De Gouden Harynck (Brugge), Pandora (Watervliet), Tante Germaine (Vilvoorde), L'Air du temps (Noville-Sur-Mehaigne).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

West-Vlaanderen aan de culinaire top.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2009. Citaat:

"De Karmeliet (Brugge) blijft het enige West-Vlaamse restaurant met drie sterren. Horseele (Dudzele), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge) en Le Fox (De Panne) behouden twee sterren. De categorie met een ster kleurt sinds enkele jaren zeer West-Vlaams met Aneth (Brugge), De Herborist (Sint-Andries), Bartholomeus (Heist), De Jonkman (Sint-Kruis), De Oosthoek (Knokke), De Gouden Harynck (Brugge), Jardin Tropical (Knokke), Philippe Nuyens (Blankenberge), Sel Gris (Duinbergen), Sans Cravate (Brugge), Bistro Novo (Roeselare), Marcus (Deerlijk), La Durée (Izegem), 't Oud Konijntje (Waregem), 't Convent (Reninge) en In de Wulf (Dranouter)."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

AL Dente : Waar eet Jef Geeraerts?

Verschenen in DM magazine op 31 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Jef Geeraerts:
Hof Van Cleve (Kruishoutem), De Karmeliet (Brugge), Den Gouden Harynck (Brugge), De Lijsterbes (Berlare), Auberge du Pecheur (Sint-Martens-Latem), La Paix (Anderlecht), Le Baan Thai (Gent), Tanuki (Brugge), Bistro Margaux (Sint-Martens-Bodegem), De Blauwe zalm (Gent).

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Culinair Brugge :
De Gouden Harynck, vertrouwde ankerplaats.

Verschenen in Weekend Knack op 20 01 2009. Citaat:

Reportage Culinair Brugge : De mooiste stad van Vlaanderen is ook de lekkerste! Geen enkele andere stad kent zo'n verscheidenheid aan eethuizen en eetwinkels. Weekend Knack zocht er twintig voor u uit.

"De kok streeft naar een keuken met karakter, gebaseerd op eersteklasproducten, zoals vis en kreeft uit Bretagne. Er zijn twee fetisjgerechten: gemarineerde zonnevis met dressing van vlierbloesem en zeebaars uit de oven met aromaten."

Lees het volledige artikel (externe link)

'Eenvoudig restaurant is uitgegroeid tot sterrenkeuken'.
Den Gouden Harynck : 30 jaar.

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 02 2008. Citaat:

"De chef en zijn vrouw openden het restaurant in oktober 1977 op hun 24ste. 'In die tijd moesten er kikkerbillen, escargots en steak op het menu staan. Al probeerden wij daar toen al onze eigen touch aan te geven.'
Van een eenvoudig restaurant werd de keuken van Den Gouden Harynck in de loop der jaren steeds dynamischer en inventiever. In 1996 kreeg Philippe Serruys een Michelinster, die hij al die jaren wist te behouden. Bij Gault-Millau haalt het restaurant een quotering van 17 op 20."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.