Bonte B.

Alle persartikels over restaurant Bonte B.

Bonte B., Brugge

Verschenen in In Search of Taste op 09 10 2015. Citaat:

Een intiem en knus interieur, mooi gepresenteerde en zeer smaakvolle gerechten, een super prijs-kwaliteitverhouding, een uiterst vriendelijk onthaal...allemaal in één restaurant? Kristof van 'In Search of Taste' vond het bij Bonte B. te Brugge. Voor hem was het een perfecte afsluiter na een dagje Brugge en plaatst deze zaak bovenaan zijn top-10 adressen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Vier veelbelovende restaurants

Verschenen in knackweekend.be op 10 01 2013. Citaat:

Weekend Knack maakte een selectie van vier nieuwe restaurants die alles in huis hebben om door te groeien tot succesvolle blijvers: Het Vliegend Tapijt (Marke), Ardent (Antwerpen), La Belle (Geel), Bonte B (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Bernard Bonte van Bonte B. wint Zilveren Pollepel

Verschenen in focus-wtv.be op 30 11 2012. Citaat:

"Bernard Bonte van 'Bonte B' in Brugge krijgt de Zilveren Pollepel. Deze culinaire wedstrijd staat open voor kooktalenten met authentieke gerechten in Noord-West-Vlaanderen. In de categorie bistro won ’t Kantientje in Ramskapelle bij Knokke-Heist de trofee."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Nieuwkomer met toekomst.
Bonte B. te Brugge

Verschenen in Weekend Knack op 03 10 2012. Citaat:

"Wij ervoeren Bonte B. als een geslaagde nieuwkomer, waar je gezellig kunt eten van smakelijke, herkenbare en actuele seizoensgerechten."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Bonte B.

Verschenen in De Standaard Magazine op 29 09 2012. Citaat:

"Hier is een jong duo aan het werk dat inzet en talent heeft, en ons daar genereus van wil laten genieten. Puik rapport, Bonte!"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Bonte B.

Verschenen in Venuez op 25 09 2012. Citaat:

"In zijn restaurant stelt Bernard vooral het persoonlijk contact met de klant voorop. Daarom wandelt hij ook tijdens de service de zaal in om z’n gerechten mee te presenteren aan zijn gasten. De inrichting, service en keuken krijgen een puur accent zodat iedere gast zich hier onmiddellijk thuis voelt. Bonte B: een nieuwe beleving in Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bonte B. te Brugge

Verschenen in Tafel voor een op 15 09 2012. Citaat:

"Bij de smaakvolle en pure keuken van bonte B is het herhalingsgevaar groot. Ik besluit dan ook om niet te lang te wachten om dit adresje ook eens 's avonds te verkennen, benieuwd als ik ben naar chef Bontes gerecht met Dierendoncks Holsteiner."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Bonte B.
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 08 09 2012. Citaat:

"Altijd leuk om te zien dat er nagedacht is over het concept. De grafiek van de kaart, met een terugkerende schuine streep, het servies, het interieur (van architect Lieven Musschoot) - met zwart/wit en vrolijk lichtblauw in de hoofdrol - het klopt allemaal."

Bonte B. een nieuwe naam in Brugge

Verschenen in Brugse vertellementjes op 07 07 2012. Citaat:

"Wij aten drie gangen en kregen bij het aperitief een Weck-potje met huisgemaakte paté en lekkere broodjes. Sterke start was de lekkere gemarineerde makreel met zuurdesem, quinoa en yoghurt. Mooie portie en een goeie combinatie van de verschillende smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.