Bistro Refter

Alle persartikels over restaurant Bistro Refter

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

De betere Bistronomie: bistro's van sterrenschefs

Verschenen in De Standaard Magazine op 01 12 2012. Citaat:

"De gezelligheid van een bistro en de keuken van een gastronomisch restaurant. Zo simpel is het principe achter de bistronomie, een trend in foodland. Steeds vaker openen sterrenchefs een bistro, waar een mens gemoedelijk en niet al te prijzig kan eten. Ook bij ons. Bruno Vanspauwen giet zijn favorieten in een lijstje."

  • Yume, Brussel - Chef: Yves Mattagne, Sea Grill
  • De Vitrine, Gent - Chef: Kobe Desramaults, In De Wulf
  • Refter, Brugge - Chef: Geert Van Hecke, De Karmeliet
  • Pure C, Cadzand - Chef: Sergio Herman, Oud Sluis
  • Librije'S Zusje, Zwolle - Chef: Jonnie Boer, De Librije
  • La Dame de Pic, Parijs - Chef: Anne-Sophie Pic, Maison Pic
  • Terroir Parisien, Parijs - Chef: Yannick Alléno, Le Meurice
  • Gaya Rive Gauche, Parijs - Chef: Pierre Gagnaire, Pierre Gagnaire
  • Brasserie Thoumieux, Parijs - Chef: Jean-François Piège, Jean-François Piège
  • Les 110 de Taillevent, Parijs - Chef: Alain Solivérès, Taillevent
  • Dinner, Londen - Chef: Heston Blumenthal, The Fat Duck
  • Tickets, Barcelona - Chefs: Ferran en Albert Adrià, El Bulli
  • Moo, Barcelona - Chefs: Joan, Josep en Jordi Roca, El Celler de Can Roca
  • Matbaren, Stockholm - Chef: Mathias Dahlgren, Matsalen
  • Bar Boulud, New York - Chef: Daniel Boulud, Daniel

Lees het volledige artikel (externe link)

De bistro's van sterrenchefs

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Voor de hedendaagse restaurantbezoeker mag het allemaal wat eenvoudiger, sneller, informeler, lichter en goedkoper. En daarom zien zelfs sterrenchefs zich verplicht om laagdrempelige eetconcepten aan te bieden, onder de vorm van een bistro of een brasserie. Op die manier kunnen ze hun naam - hun merknaam eigenlijk - op een andere manier ten gelde maken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Refter, Brugge
Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"Refter heeft een verzorgde inrichting met Japanse invloeden. De muurbanken bieden beperkt comfort. Via glas kijkt men uit op de met kiezels bedekte binnenplaats en het bijzondere tuinmeubilair. De koks zijn gedeeltelijk zichtbaar in de open keuken. De spijskaart vermeldt uitsluitend een keuzemenu van drie gangen aan 35 euro. Voor die prijs kan men kiezen uit acht voor- en negen hoofdgerechten en kaas of het dessert van de dag. Voor bereidingen met exclusieve producten betaalt u een supplement."

Weekend Knack: De gouden driehoek

Verschenen in Weekend Knack op 02 08 2012. Citaat:

"In de zomermaanden is Brugge, Knokke-Heist, Sluis en het Ommeland een inspirerende bestemming om te ontspannen en zich culinair te laten verwennen. Weekend Knack maakte een selectie van uiteenlopende kleine en grote restaurants en geven als bonus drie lekkere winkeltjes."

  • Familiaal: De Kruier
  • Hedendaagse Brasserie: Brasserie Bristol
  • Geliefd door Bruggelingen: Restaurant Lieven
  • Vereenvoudigde sterrenkeuken: Bistro Refter
  • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Escabèche
  • Zuiderse smaken: Ciccio by Claudio Dell'Anno
  • Italiaanse bistronomie: Bistro La Porta
  • Blijvend trendy: Restaurant Rock Fort & Barsalon
  • Talk of the town: Cuines, 33
  • Monument: Siphon
  • Lekkere winkels: Bakkerij De Knock (Oostkamp), Delicatessen De Olijfboom (Brugge), The Chocolate Line (Brugge)

Nieuwe trend: slapen bij sterrenchefs

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 05 2012. Citaat:

"De West-Vlaamse sterrenchefs investeren steeds meer in verblijfstoerisme: het aantal gasten- en hotelkamers bij de sterrenrestaurants in onze provincie zal de komende twee jaar stijgen van 43 naar 58. Chef Geert Van Hecke heeft vier kamers ter beschikking boven zijn bistro Refter, om de hoek bij zijn driesterrenrestaurant De Karmeliet. (...) Ook restaurant Sans Cravate in de Langestraat begint een Bed & Breakfast. ‘In een pand schuin tegenover ons restaurant, een beschermd monument', zegt chef Henk Van Oudenhove."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bruges: le bon coût de Geert
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 05 2012. Citaat:

Gespot op de website van 'Les pieds dans le plat'
Verslag (in het Frans) van Gilles Pudlowski over zijn bezoek aan De Refter
Lees het verslag

Iedereen West-Vlaams
Geert Van Hecke toont zijn West-Vlaanderen

Verschenen in focus-wtv.tv op 20 04 2012.

Bistro Refter: Via bistro terug naar traditie

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"Het idee om via een bistro terug te keren naar die onvergankelijk goede keuken van voorheen, leefde bij de Brugse kok al lang. Met bistro REFTER is die wens in vervulling gegaan. Refter heeft een verzorgde inrichting met Japanse invloeden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Glenn Vandenberghe?

Verschenen in DM magazine op 11 06 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Glenn Vandenberghe:
Charl's (Knokke-Heist), Ter Leepe (Zedelgem), Hotel Ter Duinen (Knokke-Heist), Sel Gris (Duinbergen), Bistro Refter (Brugge) en La Calêche (Rochefort).

De achttienjarige Glenn Vandenberghe is de winnaar van het VTM-programma De keuken van de Meester. De jonge snaak uit Knokke-Heist veroverde aldus een plaats in de keuken van sterrenrestaurant Hof Van Cleve.

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

De Karmeliet opent eigen bed & breakfast: Bonrepo

Verschenen in standaard.be op 09 11 2010. Citaat:

"Topchef Geert Van Hecke van het Brugse restaurant De Karmeliet biedt zijn gasten vanaf nu ook de kans om te overnachten. Boven zijn bistro Refter heeft hij vier kamers ingericht. Je kan er blijven slapen en Van Hecke zelf bakt het brood voor 'sochtends bij het ontbijt."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Geert Van Hecke schrijft vierde boek 'Geert Van Hecke goes Classic'.

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 10 2010. Citaat:

"De jongste van Geert Van Hecke is een écht kookboek, dat iedereen kan gebruiken. 'Veel andere chefs hebben de afgelopen jaren heel mooie boeken gemaakt. Maar je kan er thuis niets mee, want je hebt honderd ingrediënten nodig, waarvan je de meeste niet vindt in de gewone winkel of supermarkt. Iemand als Sergio Herman zou geen kookboeken moeten maken, zijn keuken is daar te complex voor. Met de recepten in mijn boek kan iedereen aan de slag.'"

Info boek

Lees het volledige artikel (externe link)

Refter

Verschenen in restoranthits.blogspot.com op 15 04 2010. Citaat:

"Helemaal weg was ik dan weer van het "varkensribstuk Duke of Berkshire met gewokte groenten en oosterse saus". De ingrediënten heb ik zorgvuldig genoteerd, weet echter begot niet waar die fijne, aromatische smaak vandaan kwam en waarom die flinke lap varkensvlees zo sappig en mals bleef (gemarineerd, vermoed ik). Het bijhorend sausje / braadjus (in een kommetje opgediend) was om duimen en vingers bij af te likken, evenals de luchtige aardappelpuree die ik ook tot op de bodem heb uitgelepeld."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Refter, een broertje voor De Karmeliet

Verschenen in 6minutes.be op 07 01 2010. Citaat:

"Om een nog ruimer publiek de kans te bieden, de gastronomische rijkdommen te ontdekken, opende hij net achter de hoek van zijn toprestaurant, een culinaire bistro waar dezelfde topproducten in een meer ‘volkse’ omgeving worden aangeboden. Ook hier zorgt Geert Van Hecke in zijn transparante keuken, samen met zijn brigade, voor een authentiek schouwspel waarin smaak én textuur de belangrijkste hoofdspelers zijn."

Tien restaurants uit regio Brugge halen gids

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2009. Citaat:

"Eind deze maand maakt de Michelin zijn sterrenregen bekend, maar onder fijnproevers worden de Bib Gourmands evenzeer gewaardeerd. Koks noemen het graag ‘de favoriete restaurants van de Michelin-inspecteurs'. De gids 2010 telt achttien adressen meer dan vorig jaar, waaronder alvast twee Brugse adressen. Naast de twee nieuwkomers (Refter en Assiette Blanche) zagen acht restaurants uit de regio hun label verlengd."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Bib Gourmand bekroont Refter en Assiette Blanche

Verschenen in standaard.be op 12 11 2009. Citaat:

"Bib Gourmand 2010, de Michelingids voor budgetvriendelijke restaurants, heeft Refter en Assiette Blanche, twee Brugse nieuwkomers, meteen met een onderscheiding bedacht."

"Refter opende pas begin dit jaar de deuren en het publiek vond massaal zijn weg. Het talent van een topkok, gebracht in een toegankelijke brasserie, is een combinatie die zeldzaam is."

"De andere Brugse nieuwkomer is het restaurant Assiette Blanche uit de Philipstockstraat. De kok-eigenaar is Stefaan Timmermans, geboren Oostendenaar, maar al vele jaren actief in Blankenberge met het restaurant Escapade dat zesjaar na mekaar een Bib Gourmand-label kreeg. Timmermans verhuisde in 2007 naar Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2010

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2010-gids. De gids bevat 218 adressen waarvan 119 restaurants in België, 93 restaurants in Nederland, en 6 restaurants in Luxemburg. Dit restaurant is er één van.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.


In België zijn er 19 nieuwkomers, in Nederland 17 en in Luxemburg 3.

GaultMillau 2010 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

Beste chef: Roger Van Damme - Het Gebaar, Antwerpen.

Beste jonge chef Vlaanderen: Thierry Theys - Nuance, Duffel.

Beste jonge chef Wallonië: Clement Petitjean - La Grappe d'Or, Torgny.

Beste jonge chef Brussel: Damien Vanderhoeven - Le Coriandre, Watermaal-Bosvoorde.

Beste gastvrouw: Caroline Claeys - Rascasse, Kapellen.

Beste sommelier: Pieter Verheyde - Hof van Cleve, Kruishoutem.

Beste wijnkaart: De Pastorale, Rumst.

Beste digestievenkaart: Le Sanglier des Ardennes, Durbuy.

Beste dessertenkaart: Li Cwerneu, Huy.

Mooiste terras: De Pastorie, Lichtaart.

Beste Mediterraan: Le jardin des Bégards, Luik.

Beste Aziaat: Nonbe Daigaku, Elsene.

Beste brasserie: Refter, Brugge.

Beste Benelux Groentenrestaurant: Clandestino, Haasdonk

Meest kindvriendelijke groenterestaurant Benelux: Potiron, Kasterlee.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

dm zomer : Waar eet Van Hemeldonck ?

Verschenen in DM magazine op 04 07 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Thomas Van Hemeledonck :
Kamo (Elsene), Refter (Brugge), Frituur Veemarkt (Hendrik Speecqvest 17, Mechelen), Baron Van Zon (Hombeek), Anarkali (Elsene), Sushi Gari (New York, USA), In de Wulf (Dranouter), Le Pain Quotidien (Antwerpen).

Thomas Van Hemeledonck presenteert elke dinsdag en donderdag 'Telefacts' op VTM.

Refter: Bistro met eerbied voor de traditionele productkeuken van vroeger.

Verschenen in knackweekend.be op 08 06 2009. Citaat:

"In de hedendaagse brasserie Refter kan topchef Geert Van Hecke zich opnieuw uitleven in klassiekers uit de Belgische en Franse keuken. Deze bistro is een low budget-antwoord op de topkeuken van zijn sterrenrestaurant De Karmeliet."

Agnes Goyvaerts is proefkonijn: Eenvoud voor verwende eters.
Bistro Refter te Brugge.

Verschenen in DM magazine op 06 06 2009. Citaat:

"Refter is typisch zo'n zaak waar collega-restaurateurs komen eten. Die zoeken meestal een plek waar niet te ingewikkeld wordt gekookt, maar waar ze zeker kunnen zijn van de kwaliteit en een goed glas kunnen drinken. Refter is een chef's place."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet - Herbert Flack

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 03 2009. Citaat:

De 5 favorieten van Herbert Flack:
Tanuki (Brugge), Narai Thai (Brugge), Brusketta (Antwerpen), Les Flots Bleus (Knokke-Heist), Bistro Refter (Brugge).

Lees het volledige artikel (externe link)

Refter

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 01 2009. Citaat:

"Gemarineerde makreel met een infusie van oosterse kruiden toonde meteen het grote vakmanschap van Van Hecke, zowel in de productkeuze als in de bereiding. Kraakvers, zuiver van smaak, met een zijdezachte textuur en pittige accenten - zalig, kortom."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinair Brugge :
De Karmeliet & Bistro Refter

Verschenen in Weekend Knack op 20 01 2009. Citaat:

Reportage Culinair Brugge : De mooiste stad van Vlaanderen is ook de lekkerste! Geen enkele andere stad kent zo'n verscheidenheid aan eethuizen en eetwinkels. Weekend Knack zocht er twintig voor u uit.

"Geert Van Hecke is chef-kok en eigenaar van De Karmeliet, het hoogst aangeschreven eethuis van Brugge. Hij is een nuchtere vakman, die zijn schouders ophaalt bij het gekakel rond de moleculaire keuken. Hij behoudt het respect voor zijn leermeester Alain Chapel. Voor Van Hecke is er maar één keuken: de keuken van de smaak!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De karmelietenrefter anno 2009

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 01 2009. Citaat:

"In Refter belijdt de driesterrenchef zijn liefde voor de klassiekers uit de Belgische en de Franse keuken. De brasserie is ondergebracht in een nieuw pand dat paalt aan zijn toprestaurant De Karmeliet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Klein broertje van De Karmeliet scoort

Verschenen in standaard.be op 15 01 2009. Citaat:

"Bistro Refter, het meer bescheiden etablissement dat de Brugse driesterrenchef Geert Van Hecke gisteren opende, was meteen een schot in de roos. Ook BV's en politici zagen dat het goed was."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.