Bistro Refter

Restaurant Bistro Refter, Brugge

Adres:

Molenmeers 2
8000   Brugge

Toon de ligging

Telefoon:

050 44 49 00

Chef-kok:

Jan Supply

Type:

Restaurant, bistro

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 204
Comfort: 1 vork
Selectie "Bib Gourmand"

GaultMillau '16:

Pagina 161
Keuken: 14.0 /20

Faciliteiten:

Terras

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:30 - 22:30

Bistro Refter in de media

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013.

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

De betere Bistronomie: bistro's van sterrenschefs

Verschenen in De Standaard Magazine op 01 12 2012. Citaat:

"De gezelligheid van een bistro en de keuken van een gastronomisch restaurant. Zo simpel is het principe achter de bistronomie, een trend in foodland. Steeds vaker openen sterrenchefs een bistro, waar een mens gemoedelijk en niet al te prijzig kan eten. Ook bij ons. Bruno Vanspauwen giet zijn favorieten in een lijstje."

  • Yume, Brussel - Chef: Yves Mattagne, Sea Grill
  • De Vitrine, Gent - Chef: Kobe Desramaults, In De Wulf
  • Refter, Brugge - Chef: Geert Van Hecke, De Karmeliet
  • Pure C, Cadzand - Chef: Sergio Herman, Oud Sluis
  • Librije'S Zusje, Zwolle - Chef: Jonnie Boer, De Librije
  • La Dame de Pic, Parijs - Chef: Anne-Sophie Pic, Maison Pic
  • Terroir Parisien, Parijs - Chef: Yannick Alléno, Le Meurice
  • Gaya Rive Gauche, Parijs - Chef: Pierre Gagnaire, Pierre Gagnaire
  • Brasserie Thoumieux, Parijs - Chef: Jean-François Piège, Jean-François Piège
  • Les 110 de Taillevent, Parijs - Chef: Alain Solivérès, Taillevent
  • Dinner, Londen - Chef: Heston Blumenthal, The Fat Duck
  • Tickets, Barcelona - Chefs: Ferran en Albert Adrià, El Bulli
  • Moo, Barcelona - Chefs: Joan, Josep en Jordi Roca, El Celler de Can Roca
  • Matbaren, Stockholm - Chef: Mathias Dahlgren, Matsalen
  • Bar Boulud, New York - Chef: Daniel Boulud, Daniel

Lees het volledige artikel (externe link)

Reviews over restaurant Bistro Refter

gemiddelde kwaliteit

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? nee
Globaal:
6
Maaltijd: 6
Bediening: 6
Sfeer: 6

Super lekker gegeten

door op
Zou je hier opnieuw komen? ja
geschikt voor een romantische uitje? ja
geschikt voor kinderen? ja
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
10
Maaltijd: 10
Bediening: 9
Sfeer: 10

Heel leuk restaurant waar ik supper gegeten heb eerst het buikspek en gebakken ganzenlever niets op aan te merken en als hoofdgerecht hebben we een stukje kabeljauw met asperges genomen de aardappelmoussline was buitengewoon lekker en de vis perfect van gaartijd hier komen we zeker nog terug

Goed maar niet wauw

door op
Zou je hier opnieuw komen? nee
geschikt voor een romantische uitje? nee
geschikt voor kinderen? nee
geschikt voor zaken? ja
geschikt voor een groep? ja
Globaal:
7
Maaltijd: 8
Bediening: 6
Sfeer: 6

Lekker gegeten maar niet onder de indruk van de service. Plaats aan tafel is eerder beperkt en de tafeldekking heel sober. Snelle bediening maar eerder koel. Dure supplementen op sommige gerechtjes en op de suggesties en de drank eerder prijzig waardoor het menu van 35 euro snel kan oplopen tot 50 euro en met aperitief, wijn en koffie incluis tot 70/80 euro/pp.

In de buurt van restaurant Bistro Refter

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.