Bistro Refter
Restaurant Bistro Refter, Brugge
Adres:
Molenmeers 2
8000 Brugge
Toon de ligging
Telefoon:
050 44 49 00
Type:
Restaurant, bistro
Hyperlinks:
Michelin '16:
Pagina 204
Comfort: 1 vork
Selectie "Bib Gourmand"
GaultMillau '16:
Pagina 161
Keuken: 14.0 /20
Faciliteiten:
Terras
Middag: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 12:00 | - | 14:00 |
Avond: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 18:30 | - | 22:30 |
Bistro Refter in de media
Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u
Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014.
Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.
De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.
De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.
De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.
Meer info: website Kookeet
KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013
Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013.
Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.
In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.
Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.
De betere Bistronomie: bistro's van sterrenschefs
Verschenen in De Standaard Magazine op 01 12 2012. Citaat:
"De gezelligheid van een bistro en de keuken van een gastronomisch restaurant. Zo simpel is het principe achter de bistronomie, een trend in foodland. Steeds vaker openen sterrenchefs een bistro, waar een mens gemoedelijk en niet al te prijzig kan eten. Ook bij ons. Bruno Vanspauwen giet zijn favorieten in een lijstje."
- Yume, Brussel - Chef: Yves Mattagne, Sea Grill
- De Vitrine, Gent - Chef: Kobe Desramaults, In De Wulf
- Refter, Brugge - Chef: Geert Van Hecke, De Karmeliet
- Pure C, Cadzand - Chef: Sergio Herman, Oud Sluis
- Librije'S Zusje, Zwolle - Chef: Jonnie Boer, De Librije
- La Dame de Pic, Parijs - Chef: Anne-Sophie Pic, Maison Pic
- Terroir Parisien, Parijs - Chef: Yannick Alléno, Le Meurice
- Gaya Rive Gauche, Parijs - Chef: Pierre Gagnaire, Pierre Gagnaire
- Brasserie Thoumieux, Parijs - Chef: Jean-François Piège, Jean-François Piège
- Les 110 de Taillevent, Parijs - Chef: Alain Solivérès, Taillevent
- Dinner, Londen - Chef: Heston Blumenthal, The Fat Duck
- Tickets, Barcelona - Chefs: Ferran en Albert Adrià, El Bulli
- Moo, Barcelona - Chefs: Joan, Josep en Jordi Roca, El Celler de Can Roca
- Matbaren, Stockholm - Chef: Mathias Dahlgren, Matsalen
- Bar Boulud, New York - Chef: Daniel Boulud, Daniel
Reviews over restaurant Bistro Refter
gemiddelde kwaliteit
door jan d op 2013-05-26
|
|
Super lekker gegeten
door Benoit VL op 2011-03-31
|
|
Heel leuk restaurant waar ik supper gegeten heb eerst het buikspek en gebakken ganzenlever niets op aan te merken en als hoofdgerecht hebben we een stukje kabeljauw met asperges genomen de aardappelmoussline was buitengewoon lekker en de vis perfect van gaartijd hier komen we zeker nog terug
Goed maar niet wauw
door Geert DB op 2010-04-10
|
|
Lekker gegeten maar niet onder de indruk van de service. Plaats aan tafel is eerder beperkt en de tafeldekking heel sober. Snelle bediening maar eerder koel. Dure supplementen op sommige gerechtjes en op de suggesties en de drank eerder prijzig waardoor het menu van 35 euro snel kan oplopen tot 50 euro en met aperitief, wijn en koffie incluis tot 70/80 euro/pp.
In de buurt van restaurant Bistro Refter
- Restaurant De Torre, Brugge
op 20 m van Bistro Refter - Restaurant Zet'joe, Brugge
op 20 m van Bistro Refter - Restaurant Uilenspiegel, Brugge
op 20 m van Bistro Refter - Restaurant Rock-Fort, Brugge
op 40 m van Bistro Refter - Restaurant De Pepermolen, Brugge
op 40 m van Bistro Refter - Restaurant Ryad, Brugge
op 120 m van Bistro Refter - Restaurant Sanseveria, Brugge
op 170 m van Bistro Refter - Restaurant Carlito's, Brugge
op 180 m van Bistro Refter - Restaurant Pili Pili, Brugge
op 200 m van Bistro Refter - Restaurant Bistro Bruut, Brugge
op 210 m van Bistro Refter