Bistro Kok Au Vin

Alle persartikels over restaurant Bistro Kok Au Vin

Chef 'Kok Au Vin' is nieuwe kaasambassadeur

Verschenen in hln.be op 01 09 2016. Citaat:

"Jürgen Aerts, de chef-kok van toprestaurant Kok Au Vin in de Ezelstraat, is de nieuwe ambassadeur van de Brugse Kaasmarkt. De achtste editie vindt op zondag 4 september plaats op 't Zand. Aerts krijgt de titel voor een jaar, omdat hij vaak kookt met kaas. Eerder al waren onder meer Philippe Serruys (Den Gouden Harynck) en Filip Claeys (De Jonkman) ambassadeur. De Kaasmarkt lokt in Brugge elk jaar zo'n 20.000 liefhebbers."

Lees het volledige artikel (externe link)

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Kok au Vin, Brugge: all time favorite

Verschenen in Brugse vertellementjes op 29 08 2014. Citaat:

"Wij kozen voor het driegangen menu en kozen uit de voorgerechten courgettesoep met sot l'y laisse (het lekkerste stukje van de kip), en momo opgevuld met kruidig gehakt en een lekkere bouillon. De aandacht voor de afwerking van de borden valt hier meteen op. Alles is bedachtzaam op het bord geschikt, over ieder gerecht is nagedacht. Zelfde verhaal bij de hoofdgerechten, een boterzacht stuk kalfsvlees, kipfilet uit de Landes 'paëlla style' en een vissoep waar veel andere soepen bij verbleekten waren een schot in de roos!"

Lees het volledige artikel (externe link)

KoKorico @ Kok au Vin, Brugge

Verschenen in GeorgeS Brugge op 03 06 2014. Citaat:

"Achter deze op het eerste zicht simpele gevel, schuilt een heerlijke keuken met als kers op de taart een correcte rekening. Waarschijnlijk een van de beste prijs/ kwaliteit restaurants te Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Kok au Vin, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 15 09 2012. Citaat:

"Ook het volgende gerecht overtuigt met expressieve smaken. De baby lotte is perfect gegaard, stevig en smaakvol en baadt in een heerlijke saffraanjus. De vis wordt vergezeld door bereidingen van venkel, enkele lekkere Zeeuwse mosselen, wat ansjovistapenade en aan de ene kant ook wat toetsen chorizo. (...) Bij Kok au Vin weten ze duidelijk waar ze mee bezig zijn. En wij weten: ze doen dat goed."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekker lunchen in Kok au Vin!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 18 02 2012. Citaat:

"Inventieve gerechten, mooi gepresenteerd met oog voor detail en zeer gunstig geprijsd. Wanneer je aan tafel komt staat er al een schaaltje kraakverse garnalen te wachten samen met een potje rilettes en lekker brood. De dagschotel bestaat telkens uit een soepje of voorgegerecht en een hoofdgerecht. Soms ook een hoofdgerecht en een dessert, afhankelijk van de inspiratie."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Zilveren Pollepel 2010: Voorstelling Bistro Kok au Vin.

Verschenen in streekkrant.be op 21 09 2010. Citaat:

"Perfecte bistrosfeer met de open keuken als transparant item in het geheel. De bediening ligt zoals voorheen volledig in de bistrosfeer. Ongedwongen, zeker maar toch professioneel. Britt en Ben staan daar garant voor. De keuken is goed. Kwalitatieve producten en mooie presentaties. Ook ruime porties. En de prijs/kwaliteit is zeker outstanding. Zowel aan de kaart als het Bib-Gourmand menu degusteren à €35 zijn geen geldrovende geneugten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Tien restaurants uit regio Brugge halen gids

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2009. Citaat:

"Eind deze maand maakt de Michelin zijn sterrenregen bekend, maar onder fijnproevers worden de Bib Gourmands evenzeer gewaardeerd. Koks noemen het graag ‘de favoriete restaurants van de Michelin-inspecteurs'. De gids 2010 telt achttien adressen meer dan vorig jaar, waaronder alvast twee Brugse adressen. Naast de twee nieuwkomers (Refter en Assiette Blanche) zagen acht restaurants uit de regio hun label verlengd."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.