Bistro Bruut

Alle persartikels over restaurant Bistro Bruut

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Bruut: verfijning in de smaak

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:

De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde.

Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.

Lees het volledige artikel (externe link)

On your Bucket List @ Bistro Bruut

Verschenen in eigen redactie op 02 11 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Bistro Bruut te Brugge.

Lees het verslag

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

Bistro Bruut, Brugge

Verschenen in vaut le voyage op 25 09 2014. Citaat:

"De chef doet hier zijn goesting en gaat er prat op enkel met verse streekproducten te werken. Deze middag start hij met een zeer geslaagde creatie waarbij noordzeekrab lekker wordt aangevuld met komkommer en zilte kruiden die ze zelf plukten in het Zwin. Elegant, creatief en bijzonder lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren op vijftig meter hoogte
Bistronomie in the sky: 24-25-26 mei 2014

Verschenen in hln.be op 04 04 2014. Citaat:

"Brugge is een nieuw gastronomisch evenement rijker. Tijdens het weekend van 24, 25 en 26 mei komt het concept 'Bistronomie in the sky' naar Oud Sint-Jan. Je kan er dineren bij Brugse chefs op een groot platform op 50 meter hoogte."

"Volgens hun concept kiezen de initiatiefnemers voor chefs van restaurants die net onder het sterrenniveau blijven, maar die wel goed bezig zijn. In Brugge zijn dat Rock Fort (met chefs Hermes Vanliefde en Peter Laloo), Bruut (Bruno en Bas Timperman), Kok au Vin (Jürgen Aerts), Tom's Diner (Tom Mestdagh), 't Apertje (Leo Callewaert), Bonte B (Bernard Bonte), Lieven (Lieven Vynck) en De Kruidenmolen (Stijn Bauwens)."

Meer info: www.bistronomieinthesky.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Bruut

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 03 2014. Citaat:

"Alleen een kniesoor treurt erover dat hier maar één menu wordt geserveerd. Het is niet alleen zeer goed, maar ook scherp van prijs (3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk 39, 49 en 59 euro). Ik begrijp niet altijd waarom een restaurant veel succes kent. Maar deze keer wel."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Places: Bistro Bruut, Brugge

Verschenen in Venuez op 12 02 2014. Citaat:

"De betekenis die Bruno en Bas Timperman aan Bruut toedichten is redelijk bijzonder. Ontdaan van alle overbodigheid en rechtstreeks naar de kern. Bas serveert dan ook een hedendaagse keuken in een huiselijke stijl. Creatief en authentiek, met respect voor het regionale en lokale product."

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Bistro Bruut
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 23 11 2013. Citaat:

"Hoofdgerecht is een 'vol-au-vent deluxe' van fazant. Dit is een mooie interpretatie van een klassieker: van het bladerdeeg werd alleen de ring overgehouden, zodat er geen zompige bodem is. Vol-au-vent mag letterlijk worden genomen, het korstje is licht als een veertje. En de vulling is deluxe, met verschillende bospaddenstoelen, een kroket van de bouten en de vleugels, en een stukje borstvlees. Dit is smullen, zeker met een glas chianti van Villa Sant'Anna er bij. En dan weten we nog niet wat een plezier het dessert ons zal brengen: witloof. Ja, witloof, in sinaas gekarameliseerd met een schep meringue-ijs en kumquats."

Bistro Bruut al na één maand in Gault&Millau 2014

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2013. Citaat:

"Bistro Bruut heeft nog maar goed en wel de deuren geopend en gooit nu al hoge ogen. Met 14 op 20 doet geen enkele nieuwkomer in de gastronomische gids zelfs beter dan de horecazaak uit Brugge. 'Dit hebben we niet zien aankomen', zegt chef Timperman."

"Bistro Bruut gaat voor de Belgische keuken maar dan op een aparte manier. 'We brengen een vertrouwelijke, eigentijdse keuken waarbij we vooral het product willen laten spreken', zegt Timperman."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Bistro Bruut

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 09 11 2013. Citaat:

"Ook 'herfst in Brugge' is een mooi gerecht. Het is een poëtische naam voor een ragout van escargots en boschampignons in een bouillon van eekhoorntjesbrood. Die bouillon, diep en hartig, blijkt een goede zwemvijver voor de slakken en de paddenstoelen. Een traag gegaard ei - toch iets dat deze brute kok overnam van de moleculaire speelgoedkeuken - zorgt voor wat smeuïgheid en een vollere smaak."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Bruut maar met finesse
Bistro Bruut, Brugge

Verschenen in Weekend Knack op 23 10 2013. Citaat:

"Het eerste gerecht was een vrolijke compositie van lamspastrami en gepekelde groenten met mosterdzaad. De pastrami wordt gemaakt in samenwerking met de bekende beenhouwer Hendrik Dierendonck. Lichtgebrande en op lage temperatuur gegaarde zeeduivel werd smakelijk gecombineerd met prei, lardo en bouchot-mosseltjes. Delicate Bekegemse eendenlever lag in bouillon van ossenstaart met eekhoorntjesbrood, bosvruchten en zuring."

Beoordeling keuken: 8/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bruut maar fijn!

Verschenen in Brugse vertellementjes op 10 10 2013. Citaat:

"We betaalden ongeveer €190 en hadden echt wel lekker gegeten, Brugge is weer een lekker adresje rijker. Wij kijken alvast uit wanneer de kaart beschikbaar zal zijn en de chef zijn belofte nakomt om mooie stukken vlees van Dierendonck te serveren. Bruut heeft de ambitie om een trendy bistro te worden en was bij onze eerste kennismaking alvast goed gestart. Op naar een volgend bezoek wanneer de kaart er is!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro Bruut wil culinair verwennen met streekproducten

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 06 2013. Citaat:

"De bekende chef Bruno Timperman start begin september zijn eigen horecazaak in de Brugse binnenstad. Bistro Bruut staat voor een keuken met ballen. Timperman zal de zaak runnen samen met zijn neef Bas Timperman. Ze nemen een bestaande zaak over."

Open sinds 01/10/2013.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.