Bistro Bruut
Restaurant Bistro Bruut, Brugge
Adres:
Meestraat 9
8000 Brugge
Toon de ligging
Telefoon:
050 69 55 09
Chef-kok:
Bruno Timperman
Type:
Restaurant, bistro
Keuken:
Frans, Belgisch
Hyperlinks:
Hyperlinks:
Michelin '16:
Pagina 205
Comfort: 1 vork
GaultMillau '16:
Pagina 161
Keuken: 14.0 /20
Middag: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 12:00 | - | 14:30 |
Avond: | ma | di | wo | do | vr | za | zo | - | 19:00 | - | 22:30 |
Bistro Bruut in de media
Gault Millau 2018 - Laureaten
Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.
Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.
- Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
- Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
- Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
- Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
- Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
- Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
- Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
- Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
- Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
- Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
- Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
- Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
- Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
- Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
- Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
- Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
- Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
- Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
- Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
- Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
- Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
- Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
- Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
- Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
- Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
- Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
- Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
- Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
- Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.
Bruut: verfijning in de smaak
Verschenen in De Standaard Magazine op 11 03 2017. Citaat:
De kwaliteit van een duifgerecht is vaak een maatstaf voor kunde.
Timperman slaagt grandioos met een sublieme bereiding duif met rode biet. De poten van de duif zijn gelakt, de filet perfect gegaard. Hierbij serveert hij nog gepofte rode biet, zoet zure rode biet en zwarte look.
On your Bucket List @ Bistro Bruut
Verschenen in eigen redactie op 02 11 2016.
Gespot op de website 'Georges Brugge'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan Bistro Bruut te Brugge.
In de buurt van restaurant Bistro Bruut
- Eetcafé De Gouden Kroes, Brugge
op 70 m van Bistro Bruut - Restaurant Pili Pili, Brugge
op 80 m van Bistro Bruut - Restaurant Carlito's, Brugge
op 80 m van Bistro Bruut - Restaurant Sanseveria, Brugge
op 100 m van Bistro Bruut - Restaurant Diligence, Brugge
op 100 m van Bistro Bruut - Restaurant 't Gulden Vlies, Brugge
op 100 m van Bistro Bruut - Restaurant Ryad, Brugge
op 130 m van Bistro Bruut - Restaurant Tompouce, Brugge
op 140 m van Bistro Bruut - Restaurant PlazaCafé, Brugge
op 140 m van Bistro Bruut - Restaurant De Visscherie, Brugge
op 150 m van Bistro Bruut