Assiette Blanche

Alle persartikels over restaurant Assiette Blanche

Kookeet 2014, Brugge
4, 5 en 6 oktober 2014 van 11u tot 21u

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2014. Citaat:

Op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 oktober wordt de vierde editie van Kookeet georganiseerd in Brugge. Op ’t Zand serveren 30 Brugse chefs gastronomische gerechtjes aan democratische prijzen.

De voorbije jaren is Kookeet uitgegroeid tot het belangrijkste gastronomische evenement in Brugge. Vorig jaar waren er maar liefst 100.000 bezoekers.

De 30 Brugse chefs die dit jaar deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmandvermelding of hoge score bij Gault Millau.

De deelnemers dit jaar zijn: De Karmeliet***, De Jonkman**, Sans Cravate*, A’Qi*, Auberge de Herborist*, Assiette Blanche, Bhavani, Bistro Refter, Bonte B, Bistro Bruut, De Mangerie, De Visscherie, Den Gouden Karpel, D’s Deldycke Traiteurs, Ducheyne Niek, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Restaurant Patrick Devos en special guest Wim Lybaert, Rock-Fort, ‘t Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Weinebrugge, Zeno.

Meer info: website Kookeet

KOOKEET 2013
28-29-30 september 2013

Verschenen in eigen redactie op 11 09 2013. Citaat:

Op 28-29-30 september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd, dit jaar op 't Zand te Brugge. Sterrenchef Geert Van Hecke van De Karmeliet blijft peter van KOOKEET en waakt samen met topchef Patrick Devos en shock-o-latier Dominique Persoone over de kwaliteit van het evenement. De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met een of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes.

In het stijlvolle tentendorp op 't Zand maakt u zelf een keuze tussen het rijke aanbod culinaire verwennerij. Er is ook een speciale tent waar u terecht kan voor kookdemonstraties van de deelnemende topchefs.

Deenemers 2013: De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Sans Cravate *, Chez Bru * (gastchef), Aneth, Assiette Blanche, Bhavani, Chez Olivier, De Mangerie, De Visscherie, Den Dyver, Den Gouden Karpel, D's Deldycke Traiteurs, Goffin, Guillaume, Kok au Vin, La Tâche, Lieven, Patisserie Academie, Patisserie Servaas Van Mullem, Patrick Devos, Refter, Rock-Fort, 't Zwaantje, Tanuki, Tête Pressée, The Chocolate Line, Traiteur Geers, Zeno.

Taste ID: culinaire topper.
Gastronomisch restaurant Assiette Blanche te Brugge.

Verschenen in Steps op 16 05 2010. Citaat:

"Restaurant Assiette Blanche in Brugge is na iets meer dan twee jaar uitgegroeid tot een echte place to be voor de culinaire genieter. De keuken van chef Stefaan Timmerman is top en de sfeer gezellig. Wat wil een mens nog meer?"

Tien restaurants uit regio Brugge halen gids

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 11 2009. Citaat:

"Eind deze maand maakt de Michelin zijn sterrenregen bekend, maar onder fijnproevers worden de Bib Gourmands evenzeer gewaardeerd. Koks noemen het graag ‘de favoriete restaurants van de Michelin-inspecteurs'. De gids 2010 telt achttien adressen meer dan vorig jaar, waaronder alvast twee Brugse adressen. Naast de twee nieuwkomers (Refter en Assiette Blanche) zagen acht restaurants uit de regio hun label verlengd."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Bib Gourmand bekroont Refter en Assiette Blanche

Verschenen in standaard.be op 12 11 2009. Citaat:

"Bib Gourmand 2010, de Michelingids voor budgetvriendelijke restaurants, heeft Refter en Assiette Blanche, twee Brugse nieuwkomers, meteen met een onderscheiding bedacht."

"Refter opende pas begin dit jaar de deuren en het publiek vond massaal zijn weg. Het talent van een topkok, gebracht in een toegankelijke brasserie, is een combinatie die zeldzaam is."

"De andere Brugse nieuwkomer is het restaurant Assiette Blanche uit de Philipstockstraat. De kok-eigenaar is Stefaan Timmermans, geboren Oostendenaar, maar al vele jaren actief in Blankenberge met het restaurant Escapade dat zesjaar na mekaar een Bib Gourmand-label kreeg. Timmermans verhuisde in 2007 naar Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2010

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2009. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2010-gids. De gids bevat 218 adressen waarvan 119 restaurants in België, 93 restaurants in Nederland, en 6 restaurants in Luxemburg. Dit restaurant is er één van.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.


In België zijn er 19 nieuwkomers, in Nederland 17 en in Luxemburg 3.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.