Le Homard et La Moule

Alle persartikels over restaurant Le Homard et La Moule

Het Lekkere Westen
Reportage Vlaanderen Vakantieland - deel 3

Verschenen in www.een.be op 23 11 2013. Citaat:

In kader van de actie Het Lekkere Westen stuurt Vlaanderen Vakantieland een duo West-Vlaamse foodies op stap in eigen streek.

In deze laatste aflevering gaan regisseur Jan Verheyen, zijn vrouw Lien Willaert en hun dochter Anna op ontdekkingstocht aan de kust.

  • Bekijk de reportage
  • Op het programma:
    - Pluk van zeewier op het strand van Bredene samen met chef-kok Donald Deschagt van restaurant Le Homard et la Moule
    - Overnachting in Pure Hotel te Diksmuide, het hotel hoort bij restaurant Het Notarishuys onder leiding van chef Bert Boussemaere
    - Bezoek aan kaasmakerij Dischhof in Keiem
    - Diner in restaurant De Zaligheid te Beveren (Alveringem).

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Le Homard et la Moule: licht en creatief

Verschenen in Weekend Knack op 10 08 2013. Citaat:

"Le Homard et la Moule is geëvolueerd van een mosselrestaurant tot een gastronomisch eethuis met een vernieuwde strakke inrichting in de tinten zwart en bruin. Er is een open keuken met ingebouwd homarium, waarin chef-kok Donald De Schagt de pannen bespeelt. Specialiteiten zijn lichte, creatieve bereidingen met zuiderse of Japanse toetsen en met kreeft en andere delicatessen uit de Noordzee."

Special: Kreeftadresjes
Le Homard et la Moule

Verschenen in Krant van West-Vlaanderen op 29 03 2013. Citaat:

"'Uit eten gaan, draait om veel meer dan alleen wat er in je bord ligt', vindt chef-kok Donald Deschagt. 'Het moet een beleving zijn, een totaalpakket van de verwelkoming bij het binnenkomen tot de praline op het einde van de maaltijd. Vijf jaar geleden maakten wij de omschakeling naar een gastronomische keuken. Klassiekers krijgen een modern jasje. Ik maak er lichtere, gastronomische versies van, niet zelden met Japanse invloeden.'"

La Grande Balade bij Le Homard et la Moule

Verschenen in De Zeewacht op 10 07 2012. Citaat:

"Al voor de tweede keer kregen chef Donald Deschagt en Mike Coussement Yves Mattagne van het RTL toeristische kookprogramma over de vloer. Een hele eer, want Yves Mattagne bezoekt alleen maar topadressen aan de kust."

"La grande Balade is een toeristisch kookprogramma op RTL met Yves Mattagne in de hoofdrol. Yves is een gekende 2-sterrenchef uit Brussel, zijn restaurant heet "Sea Grill". Zijn programma bestaat uit 12 uitzendingen, waarbij Yves, samen met presentatrice Fanny, 12 topadressen aan de kust bezoekt. In elke uitzending kookt de chef van het uitgekozen restaurant een gerecht met een "vooraf opgelegde" vis. Donald moest een gerechtje maken met "hondshaai", de kleinste haaisoort die er bestaat, en klaargemaakt een beetje vergelijkbaar met paling."

Bredens restaurant in Gault Millau.
Restaurant L'Homard et La Moule te Bredene.

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 11 2010. Citaat:

"Ze krijgen een puike 13 op 20. Chef Donald wist niet van het bezoek van de inspecteurs van de gids af. 'We kregen blijkbaar het bezoek en een goede kwotering' aldus chef Donald. Hij mag dan ook terecht fier zijn op de eerste vermelding in de Gault Millau"

Lees het volledige artikel (externe link)

Gastroduinen - Bredene: Le Homard et la Moule

Verschenen in DM magazine op 19 06 2010. Citaat:

"Een adres dat aan belang zal winnen en een toevluchtsoord voor wie de zoveelste stoofvlees-friet of simpel tongetje beu is. Een prestigieus adres en parel aan de kroon van Bredene. Het perfecte bewijs dat durf loont, ook op plaatsen waar men het niet verwacht."

Architecture Aromatique
Restaurant Le Homard et la Moule

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 12 06 2010. Citaat:

"We waren overigens goed van wal gestoken met schuimige bisque van kreeft, geserveerd op een manier die aan de Japanse theeceremonie deed denken. Heerlijk waren daarna de nobashigarnalen met een plak rauwe ham en asperges, gerold in gemalen parmezaanse kaas en panko, Japans paneer."

Donald Deschagt: Elke dag examen afleggen.

Verschenen in socmut.be op 01 03 2010. Citaat:

"Een jaar geleden werd de laatste bouwfase afgesloten met de complete vernieuwing van het interieur. Sindsdien presenteert Le homard et la moule zich als een modern en stijlvol geheel, met subtiele Aziatische accenten. Het licht- en kleurenspel creëert een rustgevende omgeving voor een gezellig culinair avondje uit. Vanuit zijn open keuken houdt Donald Deschagt het overzicht. De joviale en praatgrage chef-kok is lid van de prestigieuze 33 Meesterkoks van België en hij mag zich ook chevalier in de Orde van Prosper Montagné noemen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Moeders Keuken: van mosselhuis tot kreeftenpaleis.

Verschenen in fedhorecavlaanderen.be op 01 03 2010. Citaat:

"In 2004 bouwden Donald Deschagt en Mieke Coussement de familiezaak Het Mosselhuis in Bredene om tot een gastronomisch kreeftenrestaurant met homarium. Een moeilijke maar, achteraf bekeken, juiste keuze. De traditie en de innovatie zitten vervat in de naam van het restaurant: Le Homard et la Moule. Ook op de spijskaart herinneren sommige gerechten aan de keuken van moeder Mariette, zoals het klassieke dessert van het huis, de ‘klakkers’, beter gekend als ‘verloren brood’."

Artikel verschenen in Ho.Re.Ca Vlaanderen Krant Maart 2010 - pagina 11.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gelauwerde restaurateur.
Donald Deschagt van restaurant Le Homard et la Moule

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 11 2009. Citaat:

"Hij werd opgenomen als Maître-Rotisseur in de Chaine de Rotisseurs, een internationaal gastronomisch gezelschap."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Graag speciaal

Verschenen in gastronomennet.be op 30 07 2008. Citaat:

"Le Homard et la Moule is te vinden in een winkelstraat die uitgeeft op de duinen. In het weekend kent de zaak een regelmatige toeloop. Binnen wacht een propere inrichting met een open kast en kisten vol wijn aan de ingang, en een eetgedeelte met bepleisterde muren en spiegels met gouden randen. Er is een open keuken waarin chef-kok en eigenaar Donald Deschagt de pannen bespeelt."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.