De Vijf Seizoenen

Alle persartikels over restaurant De Vijf Seizoenen

Aan Tafel: De Vijf Seizoenen

Verschenen in De Standaard Magazine op 25 01 2018. Citaat:

Onder het motto 'een goede kok kan in drie gangen overtuigen' bestelde ik het kleinste menu voor 45 euro. En het was overtuigend. Allemaal wondermooi van presentatie, verfijnd en precies, meticuleus gedoseerd, licht en natuurlijk, zonder enige artificiële truc.

Jonas en Laurence Haegeman zijn toptalenten in wording, met bovendien een gezonde visie op voeding en gastronomie. 

Lees het volledige artikel (externe link)

De culinaire hoogtepunten volgens Bruno Vanspauwen: de 10 van 2017

Verschenen in De Standaard Magazine op 09 12 2017. Citaat:

Naar jaarlijkse gewoonte lijst Bruno Vanspauwen tien restaurants op die hem in 2017 aangenaam hebben verrast. Daarbij maakt hij geen onderscheid tussen sterrenzaken, bistro's en foodbars. Als er maar kwaliteit wordt geserveerd tegen een redelijke prijs. Liefst met een dosis creativiteit en bezieling.

De 10 restaurants: Chambre Séparée, Zet'Joe, Tero, Lunapark, Boo Raan, La Paix, De Vijf Seizoenen, U Foodbar, Nona en Troisgros (Frankrijk, www.troisgros.com).

Lees het volledige artikel (externe link)

Brakelse gerechten voor de Chinezen: jonge chefs gaan koken in Peking

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 09 2017. Citaat:

Laurence en Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen, nemen 10 september het vliegtuig om vroeg in de ochtend in Peking aan te komen. Dezelfde dag nog en dinsdag beginnen Laurence en Jonas aan de voorbereidingen. Van woensdag tot zondag verwachten we vierhonderd Chinezen die van onze gerechten komen genieten.

Ze gaan aan de slag in restaurant Temple Restaurant Bejing (TRB) 

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vijf Seizoenen in Brakel

Verschenen in Hungry For More op 01 06 2017. Citaat:

De voordelen van een nieuwkomer, met de sterktes van een gevestigde waarde. Restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel heeft alles in huis om z’n gasten te trakteren op een heerlijk etentje. Dat in combinatie met hun missie om smaakvol, duurzaam, puur en creatief te werken, zorgt voor een mooi resultaat. Een echte ontdekking en aanrader!

Lees het volledige artikel (externe link)

Family affairs: De Vijf Seizoenen, Brakel

Verschenen in lazy monday op 24 03 2017. Citaat:

De geschiedenis van de Vijf Seizoenen te Brakel leest als een familiesaga. Wat meer dan vijfentwintig jaar geleden begon als een kleine tearoom is ondertussen uitgegroeid tot een gastronomisch restaurant waar drie generaties de scepter zwaaien.

Grootmoeder achter de bar, moeder en schoondochter in de zaal, broer en zus achter het fornuis en vader achter de papierberg. Voor de halfwakkere lezer dringt de nood aan een organigram zich op, maar voor de familie zelf is het kristalhelder. 'Onze grote kracht is dat ieder van ons zich kan concentreren op zijn taak.'

Reportage in magazine Lazy Monday #8, pagina 30-34

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: 1 tem. 31 maart 2017

Verschenen in eigen redactie op 13 02 2017. Citaat:

Jongeren koken voor jongeren: dat is 'Jong Keukengeweld'. 54 Vlaamse topchefs, jonger dan 35 jaar, delen hun culinair vakmanschap én hun onstuimige liefde voor Vlaamse gastronomie en lokale producten.

Ben jij tussen 18 en 30 jaar? Dan trakteren deze Jong Keukengeweld-chefs je op topgastronomie aan een voordelige prijs. Heel de maand maart betaal je voor een driegangenmenu 45 euro en voor 55 euro krijg je een driegangenmenu in restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20. Vorig jaar gingen meer dan 20.000 jongeren in op het aanbod.

Peter van het project is Gert De Mangeleer, chef van driesterrenrestaurant Hertog Jan. 'Ik vind het belangrijk om de jonge garde te steunen en hen een applaus te geven voor hun onstuimige bezieling.

Magazine Jong Keukengeweld 2017

Reserveren vanaf 16 februari 2017 via www.jongkeukengeweld.be

Facebook: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Jong Keukengeweld / Instagram

Lees het volledige artikel

De Vijf Seizoenen, Brakel: 100% family business!

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 07 12 2016. Citaat:

Goesting Oost-Vlaanderen ging op bezoek bij De Vijf Seizoenen te Brakel en was onder de indruk.

Lekkere pastrami van hertenkalf, verschillende groenten met een bom van diepe, herfstige smaken gevolgd door een smakelijke bouillon, waren al een geod begin. De hoofdgerechten, wilde eend en de gebakken griet met mousseline van Quintine blond, waren absolute toppers en de desserts moesten hier zeker niet voor onderdoen!

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vijf Seizoenen, Brakel

Verschenen in LinkedIn op 29 09 2016. Citaat:

Vol enthousiasme beschrijft Ine Goossens op LinkedIn haar ervaring bij De Vijf Seizoenen te Brakel.

De passie en bezieling waarmee de eigenaars van dit restaurant bezig zijn, kwam Ine niet al te vaak tegen. Vanaf het binnenkomen werd ze hartelijk onthaald en op haar wenken bediend. Hier zorgt men er steevast voor dat je je echt thuis voelt.

In een restaurant is het eten natuurlijk het belangrijkste element en ook hier scheert De Vijf Seizoenen hoge toppen. Kwalitatief hoogstaande producten en een uitzonderlijke liefde voor groenten en kruiden vormen de basis van uiterst smakelijk gerechten.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vijf Seizoenen te Brakel: videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 15 04 2016. Citaat:

Jonas en Laurence Haegeman prikkelen de 5 zintuigen met lekkere producten uit de Vlaamse Ardennen.


Bron: Vimeo/De Vijf Seizoenen

De Vijf Seizoenen, Brakel

Verschenen in In Search of Taste op 01 04 2016. Citaat:

Voor In Search of Taste was het zijn eerste bezoek aan restaurant De Vijf Seizoenen te Brakel. De Vijf Seizoenen is een 20-jaar bestaand familierestaurant en werd in de loop der jaren stelselmatig omgebouwd tot wat het vandaag is.

Jonas en Laurence werken in hun keuken vooral met producten uit de nabije buurt, seizoensgroenten uit biologische teelt en vlees van kleinschalige producenten.

Het werd een mooie culinaire namiddag. Het groentemenu viel erg in de smaak met één voor één mooie, frisse en lekkere gerechten. De nieuwe eigengemaakte sapjes waren de kers op de taart.

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste Benelux Groenterestaurant 2016: laureaten Vlaanderen en Wallonië

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2016. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, 4 uit Wallonië en Groothertogdom Luxemburg en 3 uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. 

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld & Studio Brussel pop-up restaurant!

Verschenen in Koken op hakken op 26 09 2015. Citaat:

Koken op Hakken was te gast in het pop-up restaurant van Jong Keukengeweld en Studio Brussel. Voor één avond doken 5 jonge, enthousiaste Jong Keukengeweld chefs samen de keuken in en serveerden ze een 4-gangenmenu. De chefs van dienst waren Jonas & Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen), Bert Denoulet (Tafel 10), Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Jo Grootaers (Altermezzo).

Het resultaat? Hier werd gekookt op hoog niveau, om duimen en vingers van af te likken!

Lees het volledige artikel (externe link)

De Vijf Seizoenen, Brakel

Verschenen in Cuisine Céline op 23 09 2015. Citaat:

Sinds kort kan je in restaurant De Vijf Seizoenen te Brakel ook een groentemenu verkrijgen.

In lijn met de andere menus is deze ook een echte topper. Cuisine Celine is alvast een echte fan. Mooie presentaties, lekkere smaakcombinaties met seizoensgebonden ingrediënten gaven haar het eerste herfstgevoel van het jaar.

Lees het volledige artikel (externe link)

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

De Vijf Seizoenen in Brakel

Verschenen in Cuisine Céline op 29 06 2015. Citaat:

Op restaurant is het als vegetariër niet altijd gemakkelijk om gerechten met een eigen identiteit te verkrijgen. Cuisine-Céline ging met vrienden naar De Vijf Seizoenen te Brakel en was enorm onder de indruk over hoe ze hier de gerechten hebben aangepast.

Niet alleen de vegetarische varianten maar ook de andere gerechten waren super lekker en verfijnd. Reken daar nog de gastvrije bediening bij en het plaatje was compleet.

Céline stemde alvast op de vrouwelijke chef Laurence Haegeman voor Ladychef van het jaar 2015!

Lees het volledige artikel (externe link)

S. Pellegrino 'Young Chef 2015'
Finalisten Benelux 2015

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:

In de wereldwijde wedstrijd "S. Pellegrino Young Chef 2015" gaat het watermerk S. Pellegrino op zoek naar de beste jonge chef ter wereld.

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 191 landen schreven zich in voor de wedstrijd en uit al die kandidaten werden nu per regio de finalisten geselecteerd.

Op 16 februari nemen de finalisten van de Benelux het tegen elkaar op.

Feedback bij dit artikel (dd. 16/02/2015):
Alex Joseph, chef van Rouge Tomate te Brussel, werd verkozen tot de beste jonge chef van de Benelux tijdens de San Pellegrino Young Chef 2015 wedstrijd. Joseph mag het eind juni tijdens de wereldexpo in Milaan opnemen tegen de winnaars van 19 andere regio’s.

Lees het volledige artikel

Chef-kok Laurence bij beste tien Benelux.
Restaurant De Vijf Seizoenen, Brakel

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 01 2015. Citaat:

"Op 16 februari mag chef Laurence Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen zich met negen andere chefs meten in de finale van de S. Pelligrino Young Chef 2015 Benelux. De eerste prijs is een ticket naar Milaan voor de finale. Laurence zal in de finale een dessert met streekproducten en bloemen klaarmaken, 'Walk Through a Blossomfield'."

Meer info:

Finalisten Benelux

- Wedstrijd S. Pelligrino Young Chef 2015

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.