De Schone Van Boskoop

Alle persartikels over restaurant De Schone Van Boskoop

Gault&Millau 2016 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 09 11 2015. Citaat:

Op maandag 9 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2016 bekend.

Lees het volledige artikel

Op kreeftenjacht met de chef.

Verschenen in DM magazine op 17 05 2014. Citaat:

Culinair journaliste Agnes Govaerts en foodfotograaf Heikki Verdurme vaarden samen met het keukenteam van de Schone van Boskoop af naar Zeeland om een verse kreeftbereiding te maken.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Schone van Boskoop, Boechout

Verschenen in Charl'eat op 26 02 2014. Citaat:

"De tarbot wordt vergezeld van pastinaak, schorseneer en witloof op verschillende bereidingswijzen. Een teken dat de topkok in de keuken niet enkel kwaliteitsvolle producten kan kiezen maar ook werkelijk overweg kan met deze producten en met simpele ingrediënten zoals witloof."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner
Verslag editie 2014

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2014. Citaat:

"Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen Proeft stelt drie nieuwe ambassadeurs voor

Verschenen in gva.be op 10 12 2013. Citaat:

"Het culinaire festival Antwerpen Proeft stelt drie nieuwe ambassadeurs voor. Voor de achtste editie van het evenement, dat midden mei plaatsvindt op de Waagnatie, heeft Antwerpen Proeft Nathalie Meskens, Wouter Keersmaekers en Luc Hoornaert aangezocht als ambassadeurs."

Het evenement vindt plaats op 15-16-17 en 18 mei 2014.

Meer info op www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Ellis Gourmet Burger Guerilla @ Keyserlei

Verschenen in Be-Gusto op 25 10 2013. Citaat:

Topchefs Frederik Boussy (Cuines33) en Wouter De Keersmaeker (De Schone van Boskoop) kwamen hun signatuur burger voorstellen.

Burger 'Mac Catalan' by Frederik Boussy: burger met Rubia Gallega rundsvlees, perol botifarra (Catelaanse worst) en chorizo iberico werd afgewerkt met allioli, gegrilde aubergine, romesco (salsa van gebrande tomaat en noten) en gefrituurde ui.

De 'Brasvar Burger' by Wouter De Keersmaeker: op een bedje van gestoofd witlof serveert hij het Duroc varkensvlees met een tartaar van pickles, cresson salade en een crispy van varkensoor.

Lees het volledige artikel (externe link)

De Schone Van Boskoop
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 15 07 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over restaurant De Schone Van Boskoop te Boechout.
Lees het verslag

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

De Schone van Boskoop behoudt ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"'De Michelingids bestaat al honderd jaar en is een instituut geworden. Hoe je het ook draait of keert, een ster heeft impact bij de mensen en geeft mijn restaurant internationale uitstraling,' zegt Wouter. Hij staat erom bekend vooral met lokale en streekproducten te werken. 'Onze grond steekt vol culinaire schatten. Die probeer ik steeds in mijn gerechten te verwerken', zegt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Antwerp Diner viert 13de editie
Zondag 2 december 2012

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2012. Citaat:

Op zondag 2 december 2012 - de avond na World Aids Day - vindt aan de Antwerpse gedempte zuiderdokken in de prestigieuze zaal ‘Zuiderkroon’ de 13de editie van Antwerp Diner plaats. Onder het motto “Wij zetten AIDS op het menu” zamelen vrijwilligers uit de Antwerpse horeca en zakenwereld met deze spectaculaire benefietavond geld in voor drie goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding en de preventie van AIDS en HIV.

Antwerp Diner wil met de 13de editie de trend van de vorige jaren verderzetten. Het wordt opnieuw een waar culinair feest met het kruim van de Antwerpse restaurant -en hotelchefs. Dit jaar is het de beurt aan bekende Antwerpse top- en sterrenchefs Ingrid Neven (Pazzo), Marc Gottenbos (Horta), Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop), Olivier de Vinck (Kommilfoo), Gerard Spuesens (Hilton Antwerp), Alain Smet (Radisson Blu Astrid), Ron Diephout (Brasserie Appelmans), Marcellino Moortgat (Josephine’s) en Francesco De Candia (Fransesco & Julia) om het gastronomische luik van de avond in te vullen. Zij stellen een schitterend degustatiemenu samen dat wordt gecombineerd met de mooiste wijnen, zorgvuldig gekozen door topsommelier, William Wouters, van restaurant Pazzo. Het geheel wordt overgoten met een muzikale show ondersteund door vele topartiesten en begeleid door de topmuzikanten van Vlaanderen onder leiding van Steve Willaert.

Hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs.

Alle info op www.antwerp-diner.be.

Topchef Viki Geunes lijft 3 collega's in voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 26 04 2012. Citaat:

"Topchefs Wouter Keersmaekers, Axel Colonna-Cesari en Dave De Belder zullen samen Viki Geunes van sterrenrestaurant 't Zilte 'De Chéfs' vormen op Antwerpen Proeft 2012. Het culinaire festival Antwerpen Proeft lanceerde vorig jaar De Chéfs. Hierbij bieden vier chef-koks, met een quotering van 15 of meer in gastronomische gids Gault&Millau, in een eigen paviljoen zowel budgetvriendelijke proevertjes als all inclusive arrangementen aan."

Reserveren kan vanaf donderdag 3 mei via www.antwerpenproeft.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef Wouter Keersmaekers creëert dessert met Coca-Cola.

Verschenen in eigen redactie op 18 04 2012. Citaat:

Topchef Wouter Keersmaekers creëert, in samenwerking met Pittig en samen met zijn gelegenheids "sous"-chef, een dessert met een wel heel bijzonder ingrediënt: Coca-Cola.

De Schone Van Boskoop: Een vaste waarde in de Antwerpse gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 28 03 2012. Citaat:

"Een grote meerwaarde aan een bezoek bij De Schone Van Boskoop is de stijlvolle sfeer. Hier voel je de culinaire passie bij de chef die nog altijd zelf aan tafel het menu komt voorstellen. De omkadering wordt compleet door een professionele bediening en excellente wijnkennis door sommelier Luc Dickens."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chefkok Wouter Keersmaekers bedenkt Savwa de luxe

Verschenen in gva.be op 28 12 2011. Citaat:

"Chefkok Wouter Keersmaekers van restaurant De Schone van Boskoop heeft een nieuwe versie van zijn culinaire frituursnack Savwa bedacht. Speciaal voor het nieuwe jaar maakte Wouter de Savwa de luxe. Deze bestaat nog steeds uit de basisproducten varkensvlees en savooikool, maar wordt verder op smaak gebracht door fazant, truffel en porcini."

Meer info over de Savwa.

Lees het volledige artikel (externe link)

Bevestiging voor zeventiende jaar op rij

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"'Vlaanderen groeit op culinair vlak. Het zijn jonge mensen met een eigen keuken, geen kopie van andere chefs,' huldigt hij de nieuwe sterrenchefs. Wouter Keersmaekers bevestigt dat er geen routine komt in het behalen van een Michelinster: 'Het is geen makkelijke opdracht om op dat niveau te raken, nog moeilijker om er te blijven. Om te streven naar een tweede ster moet je zaak blijven groeien en daarom moeten we er elke dag met de ganse ploeg weer tegenaan.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Wouter Keersmaekers, chef-kok De Schone van Boskoop

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 28 10 2011. Citaat:

"Gedreven, dat is het eerste woord dat je te binnen schiet als je Wouter Keersmaekers hoort praten. 'Dat moet ook wel als je minstens dertien uur per dag werkt', lacht de chef van De Schone van Boskoop. 'De romantiek van deze stiel is soms ver te zoeken: je moet dit doen omdat je het echt graag doet'. In zijn geval is dat vol passie een eigentijdse, inventieve burgerkeuken op tafel brengen."

Masterclass: Seizoen 4 - Aflevering 5
Wouter Keersmaekers, De Schone van Boskoop

Verschenen in kanaalz.be op 23 10 2011. Citaat:

Claudia Allemeersch, 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' (2009), gaat opnieuw tien weken lang in de leer bij chef-koks. In het culinaire KanaalZ programma Masterclass bereiden de chef-koks telkens een topgerecht en een verrassingsgerecht, met de nadruk op 'gezond, lokaal en gemakkelijk thuis te bereiden'.

Aflevering 5: Wouter Keersmaekers - De Schone van Boskoop.

Bekijk de aflevering.

DMuze: Waar eet Bart Peeters?

Verschenen in DM magazine op 08 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Bart Peeters:
Annaloro (Lier), De Jongste Telg (Boechout), De Schone van Boskoop (Boechout), Cocozelle (Boechout), 't Kasteeltje (Boechout).

Bart Peeters is zanger, presentator en acteur."

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Tempura: Restaurant De Schone van Boskoop te Boechout.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 04 06 2011. Citaat:

"De chef gedraagt zicht aan het fornuis allerminst als een trendgevoelige slapjanus. Hij kent het product grondig en weet precies wat hij ermee wil. Keersmaekers geniet ook waardering omdat hij zogenaamde 'vergeten groenten', denk aan warmoes, meiknolletjes etcetera, weer 'hot' heeft gemaakt. Hij schuimt daarvoor lokale markten en boerenerven af. Ten slotte weet hij het vlees van warken en kalf naar juiste waarde te schatten."

De Vlaamse kost van Wouter Keersmaekers

Verschenen in www.een.be op 01 06 2011. Citaat:

"In de rubriek Vlaamse kost werpt een Vlaamse topchef elke week zijn licht op zijn favoriete streekingrediënt. Vandaag kookt Wouter Keersmaekers met rode bietjes."

Bekijk de reportage op één.be

Kalfskop op zijn best!

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 29 01 2011. Citaat:

Hier eet je volgens Sabato Magazine de beste kalfskop:
La Paix (Brussel), De Schone van Boskoop (Boechout), Bistro Novo (Roeselare), Viva M'Boma (Brussel) en Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem).

Zestiende Michelinster op rij voor De Schone van Boskoop

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Wouter Keersmaekers gaat er prat op geen enkele tafel over te slaan om te polsen naar de bevindingen van zijn gasten. 'Persoonlijk contact is van het grootste belang. Ik weet steeds wie er zit en ken bijgevolg ook de specifieke eisen van mijn klanten: eten ze bijvoorbeeld vegetarisch of zijn ze allergisch voor bepaalde voedingswaren, dan kan ik hen een aangepast gerecht presenteren', zegt Keersmaekers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Gastronomie uit de frituur.
Sterrenchef Wouter Keersmaekers maakt snackworst.

Verschenen in standaard.be op 15 11 2010. Citaat:

"Sterrenchef Wouter Keersmaekers heeft een culinaire snelle hap bedacht: de savwa. Hij hoopt ook andere sterrenchefs te overtuigen om frituursnacks te ontwikkelen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hoe smaakt de 'sterrenworst'?
Week van de Smaak.

Verschenen in deredactie.be op 07 11 2010. Citaat:

Reportage van De Zevende Dag over de start van de 'Week van de Smaak' in Boechoute. Speciale creatie van Wouter Keersmaekers: de 'sterrenworst'.

Bekijk de videovoorstelling op Deredactie.be

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Walter Grootaers

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 04 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Walter Grootaers:
De Schone van Boskoop (Boechout), Nuance (Duffel), Zuid-West (Lier), 't Hoeveke (Lier), Frituur Tommeke (Antwerpsesteenweg 116, Lier) en Frituur Ferre (Aarschotsesteenweg, Lier)

Walter Grootaers is frontman van de De Kreuners, met wie hij de komende maanden door ons land toert.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef is peter van Week van de Smaak.

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 04 2010. Citaat:

"Sterrenchef Wouter Keersmaekers van restaurant ‘De Schone van Boskoop' wordt de nieuwe peter van de Week van de Smaak. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) stelde de nieuwe editie voor, die de eigen geteelde groenten en streekproducten meer in de kijker wil stellen. Bijna vanzelfsprekend kwam men zo bij Wouter Keersmaekers terecht."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Al Dente: Waar eet Cathérine Vandoorne?

Verschenen in DM magazine op 13 03 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Cathérine Vandoorne:
Cuistot (Lier), Latte de Luna (Pienza, Italië), Cocozelle (Boechout), De Eiken (Oostmalle), De Schone van Boskoop (Boechout).

Cathérine Vandoorne presenteert elke weekdag van 9 tot 12 samen met Anja Daems en Ilse Van Hoecke het programma 'De Madammen' op Radio 2.

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

De beste wildadressen.

Verschenen in standaard.be op 07 11 2009. Citaat:

"Wild kopen is een zaak van vertrouwen. Wild klaarmaken een kwestie van smaak en ervaring. Een goede wildhandelaar kent zijn jagers en leveranciers, verkiest echt wild boven gekweekt en weet wanneer de natuur het beste wild levert. Deze wildhandelaars en -restaurants hebben een streepje voor."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Boek : Cooking with Diana, goddess of the hunt.
J. Van Cleemput & W. Keersmaekers

Verschenen in eigen redactie op 16 09 2009. Citaat:

Fotograaf en bedenker van dit project Jean Van Cleemput is niet aan zijn proefstuk toe. Na het succes van zijn fotokookboek Beluga, waarin hij op zijn eigen gekende wijze fantastische stillevens creëerde met naaktmodellen en zeedieren, richt de Belgische beeldtovenaar deze keer zijn vindingrijke lens naar het wildseizoen.

Lees het volledige artikel

1000 Seconden - Programma Vitaya

Verschenen in vitaya.be op 06 08 2009. Citaat:

Met de komst van Anne De Baetzelier, een nieuwe kok en een nieuw decor is het vijfde seizoen van 1000 Seconden in een nieuw kleedje gestoken. Wouter Keersmaekers, chef van sterrenrestaurant De Schone van Boskoop, is de nieuwe kok van dienst en zal in 1000 seconden een volledige maaltijd op tafel toveren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Al dente : Waar eet Christel Cabanier?

Verschenen in DM magazine op 06 06 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Christel Cabanier :
Smoods (Hotel Bloom, Brussel), Custom House at Havnegade 44 (Kopenhagen, Denemarken), Grill (Stockholm, Zweden), Velvet Lounge (Antwerpen), Cospaia (Elsene), Schone van Boskoop (Boechout).

Christel Cabanier was jurylid in het VTM-programma 'Mijn Restaurant!' en is manager van het Brusselse designhotel Bloom.

Al Dente : Waar eet Marc Legrange ?

Verschenen in DM magazine op 16 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Marc Lagrange :
Chez Fred (Antwerpen), Euterpia (Berchem), L'Atelier en Folie (Koksijde), De Schone van Boskoop (Boechout), De Godevaart (Antwerpen).

Marc Legrange is zelfstandig fotograaf en exposeert deze zomer zijn in Koksijde en Knokke.

Chef-kok Wouter Keersmaekers houdt van vergeten groenten en fruit

Verschenen in vitaya.be op 14 04 2009. Citaat:

"Wouter heeft niet zo'n hoge pet op van experimenten die van een keuken een half labo maken. Hij kiest voor een eerlijke keuken die de essentie van het product respecteert. Waar het kan, grijpt hij terug naar vergeten groenten en fruit."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.