Oesterput

Alle persartikels over restaurant Oesterput

De Oesterput, Blankenberge

Verschenen in Charl'eat op 10 08 2015. Citaat:

Charl'eat genoot bij De Oesterput te Blankenberge met volle teugen van al het lekkere dat de zee te bieden heeft. De zeevruchtenschotel vergezeld van 500 gram versgekookte kreeft smaakte geweldig en als afsluiter werd nog een heerlijke chocomousse besteld.

Ook het personeel was vlot en vriendelijk en gaf duidelijke uitleg over de verschillende zeevruchten.

Lees het volledige artikel (externe link)

Blankenbergenaar kookt opnieuw kreeften in Dubai

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 02 2014. Citaat:

"Piet Devriendt, chef van het bekende Blankenbergse restaurant Oesterput, mag eind februari voor de tweede keer kreeften koken op de wereldbeurs Gulfood in Dubai. Gulfood is de grootste exportbeurs ter wereld waarbij alles draait rond voeding. Ze vindt plaats van 24 tot 27 februari in Dubai."

Lees het volledige artikel (externe link)

Het Lekkere Westen

Verschenen in eigen redactie op 13 09 2013. Citaat:

Vandaag werd in het Concertgebouw in Brugge de Westtoer-campagne 'Het Lekker Westen' voorgesteld. Een nieuw concept voor een weekendje weg in het najaar, met gastronomie als centraal thema.

Westtoer selecteerde voor deze campagne 64 chefs die allemaal graag werken met producten uit hun streek.

In een speciaal magazine en op de website van 'Het Lekker Westen' zijn de chefs aan het woord over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

Bron: YouTube.com - Westtoer

Meer info: website Het Lekkere Westen

Oesterput, Blankenberge

Verschenen in @Kev's - Food stories op 25 07 2013. Citaat:

"Een absolute aanrader, zeker om een mooi divers aanbod te krijgen, is de zeevruchtenschotel. Deze schotel, al dan niet met een halve kreeft, bevat wulken, kreukels, grijze garnalen, sint jacobsvruchten, scheermessen, langoustines, oesters, gamba's, scampi, krabbenklauwen en king crab poten. Onze halve kreeft was gekookt in een flink gepeperde en licht pikante court-bouillon en geserveerd met de huisgemaakte coctail saus. Heerlijk! De zeevruchtenschotel blijft schitterend in zijn eenvoud. Heerlijk verse 'goodies' uit de zee, meer moet dat niet zijn!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Oesterput, Blankenberge
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over restaurant Oesterput te Blankenberge
Lees het verslag

Restaurant Oesterput, Blankenberge
Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Kreeften worden op bestelling gekookt. Succesnummer bij uitstek is de plateau royal, opgebouwd uit oesters, rauwe mosselen, scampi’s. Jumbomosselen en zeetong van twee in een kilo zijn specialiteit. De vis komt rechtstreeks uit Zeebrugge en de klanten komen tot uit Duitsland en Japan!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
  • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
  • Idyllisch: De Drie Ridders
  • Enoteca: Enoteca del Berebene
  • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
  • Revelatie: Cuines, 33
  • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
  • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
  • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

Uitbater Oesterput ambassadeur Canadese kreeft

Verschenen in focus-wtv.tv op 16 05 2012. Citaat:

"Piet Devriendt van restaurant de Oesterput in Blankenberge is verkozen tot ambassadeur van de Canadese kreeft in ons land. En da’s niet verwonderlijk, want nergens anders in ons land worden er zoveel gegeten."

Bron: focus-wtv.tv

Dagelijkse Kost: Visrestaurant De Oesterput

Verschenen in www.een.be op 15 01 2012. Citaat:

"Restaurant 'De Oesterput' in Blankenberge past perfect in het 'Dagelijkse kost'- thema van deze maand. Alles in en rond het restaurant verwijst naar de zee. Eigenaar Piet Devriendt geeft een rondleiding en toont de grootste en oudste kreeftenbassins van België, doet uit de doeken waaruit een 'plateau royal' is samengesteld en vertelt hoe de oorspronkelijke oesterput van zijn overgrootvader uitgroeide tot een vermaard visrestaurant."

Oesterput - videovoorstelling

Verschenen in eigen redactie op 30 12 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

De 15 beste restaurants voor grote gezelschappen

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Een selectie van Marc Declercq en Bruno Vanspauwen:

  • Antwerpen: Marcel (Antwerpen), Condacum (Kontich), Het Pomphuis (Antwerpen)
  • Limburg: De Goei Goesting (Hasselt), Spork Foodcafé (Heusden-Zolder), La Botte (Genk)
  • Oost-Vlaanderen: Roosenberg (Waasmunster), Brasserie Latem (Sint-Martens-Latem), Volta (Gent)
  • Vlaams-Brabant: Bozar (Brussel), Bar Bik (Brussel), Mont Liban (Brussel)
  • West-Vlaanderen: De Kruidenmolen (Klemskerke), De Oesterput (Blankenberge), Brasserie Bristol (Knokke-Heist)

Vijf horecazaken genomineerd

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 12 2011. Citaat:

"Het Awardcomité Blankenberge heeft vijf horecazaken genomineerd voor de Horeca-award 2011. Het gaat om hotel Saint Sauveur, tearoom Silversand, cocktailbar L'Apereau, brasserie Starckx en restaurant Oesterput. (...) Elke genomineerde komt niet alleen in aanmerking voor het behalen van een Horeca-award, maar kan ook de titel van Horeca-ambassadeur van België in de wacht slepen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Kreeft en oesters in De Oesterput in Blankenberge

Verschenen in radio2.be op 12 08 2011. Citaat:

"Het verhaal van De Oesterput gaat terug tot in 1885. De overgrootvader van Piet Devriendt, startte in dat jaar met een groothandel in vis en hij was de eigenaar van de eerste oesterput die in 1888 in Blankenberge werd aangelegd; een put met vers zeewater waarin oesters werden gekweekt. Achterkleinzoon Piet Devriendt (ondertussen de vierde generatie) nam - samen met zijn vrouw Caroline - de zaak over in 1986. Een unicum aan de Belgische kust."

Herbeluister de reportage over De Oesterput via Radio2.be

Groen licht voor uitbreiding Oesterput

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 07 2011. Citaat:

"In het goedgekeurde bouwdossier wordt het gebouw uitgebreid met een aanbouw van 20 op 10meter. Verder worden twee bijkomende terrassen voorzien die omgeven worden door groenaanplantingen. Aan de achterzijde van de site wordt ook de parking uitgebreid voor 33 wagens."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Oesterput

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2011. Citaat:

Bron: Trendtv

Selectie 'Beste verhouding prijs-kwaliteit'
Knack Weekend - Culinair Referendum 2010

Verschenen in knackweekend.be op 15 09 2010. Citaat:

Voor het Culinair Referendum 2010 selecteerde Pieter Van Dooveren 10 eethuizen voor de categorie 'Beste verhouding prijs/kwaliteit'. Dit restaurant maakt deel uit van de selectie.

Paradijs van lekkers uit zee

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 08 2010. Citaat:

"Anno 2010 is het restaurant van Piet Devriendt een van de bekendste in ons land geworden. Het ligt goed verstopt vlakbij de jachthaven, maar toch vinden jaarlijks vele duizenden gasten hun weg naar De Oesterput. Een van de hoofdredenen waaraan het restaurant zijn goede naam te danken heeft, is ongetwijfeld de kreeft."

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Pascale Naessens?

Verschenen in DM magazine op 08 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Pascale Naessens:
Pastorale (Reet), Nobu (Milaan & London), Eet-Kafee (Kontich), Huisnummer 95 (Rumst), De Oesterput (Blankenberge).

Pascale Naessens presenteert het programma 'Red mijn huis' op VTM, en bracht onlangs het kookboek 'Mijn pure keuken' uit.

Promotiecampagne voor de Vlaamse Kust in Harrods.
Topchefs uit de kustregio te gast in Harrods.

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2009. Citaat:

Het wereldberoemde warenhuis Harrods (Londen) plaatst de Vlaamse Kust in de kijker. Om promotie te maken voor de Vlaamse Kust in Groot-Brittannië organiseren Westtoer en Toerisme Vlaanderen een originele campagne.

Lees het volledige artikel

Zo maak je de perfecte mosselen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 11 07 2009. Citaat:

Mosselkok Piet Devriendt van restaurant De Oesterput helpt je stap voor stap door het favoriete gerecht van de Belgen

Lees het volledige artikel (externe link)

Thriller aan het strand. Met Pieter Aspe door Blankenberge.

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 07 2009. Citaat:

'Weekend' stuurt je deze zomer om de twee weken op zoektocht door een boeiende Vlaamse stad. In het spoor van een bekende Vlaming die er woont of er een speciale band mee heeft, wandel je langs zijn of haar favoriete plekken.

't Fregat :
'Dit is het vaste stekje van Pieter Aspe', verklapt Isabelle Vandenbroucke van 't Fregat. 'Zo zit hij een beetje verstopt, want anders wordt hij voortdurend aangesproken'. Haar zus Bernadette trouwde met de beroemde schrijver.

De Oesterput :
Het restaurant is helemaal van hout, heeft een prachtige buitenkeuken en is gespecialiseerd in kreeft. En wat meer is, Pieter deed er inspiratie op voor zijn boek Zonder spijt.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 favoriet - Tom Helsen.

Verschenen in De Standaard Magazine op 30 05 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Tom Helsen :
La Cantina del Coronel (Leuven), Oesterput (Blankenberge), Zita (Kesselo), Bar del Sol (Leuven), Via Via Reiscafé (Heverlee).

Tom Helsen (32) is zanger en muzikant. Op 20 juni speelt hij op TW Classic.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.