Castor

Alle persartikels over restaurant Castor

Michelin 2017
Nog maar net eigen restaurant en al Michelinster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2016. Citaat:

Nog twee nieuwkomers met één ster in de nieuwe Michelingids 2017 zijn Castor te Beveren-Leie en Vol-Ver te Marke.

Zowel Maarten Bouckaert als Sébastien Ververken hebben hun ervaring opgedaan bij driesterrenchef Peter Goossens en openden nog maar net hun eigen restaurant.

In een reactie aan Het Nieuwsblad vertelt Maarten dat een ster niet in zijn ambitie was maar dat hij heel gelukkig is dat hij nu echt zijn eigen ding kan doen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2017

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2016. Citaat:

Michelin heeft maandag zijn nieuwe gids voor 2017 voorgesteld. Negen Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Castor, Beveren-Leie
  • Colette, Westerlo
  • Kelderman, Aalst
  • Bozar Brasserie, Brussel
  • Quadras, St. Vith
  • La Villa Emily, Brussel
  • Vol-Ver, Marke
  • Wine in the City, Jette

Gault&Millau 2017 België: Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2016. Citaat:

Op maandag 7 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2017 bekend.

Lees het volledige artikel

Castor, Beveren-Leie

Verschenen in Be-Gusto op 10 09 2016. Citaat:

Een aantal maanden na de opening en vele lovende recensies later bezocht Be-Gusto op zijn beurt het restaurant Castor te Beveren-Leie.

Ook hij werd niet teleurgesteld. Maarten Bouckaert, voormalig sous-chef bij Peter Goossens, schitterde van begin tot einde met eenvoud en verrukkelijke smaakintensiteiten. Gastvrouw Stefanie Vandewalle maakte het plaatje helemaal af met haar vriendelijkheid en efficiëntie in de zaal.

Lees het volledige artikel (externe link)

Castor, Beveren-Leie

Verschenen in Goesting West-Vlaanderen op 10 02 2016. Citaat:

Elise Vanhecke, voor Goesting West-Vlaanderen, observeerde een heel rustig keukenteam in restaurant Castor te Beveren-Leie en was onder de indruk van het personeel in de zaal, dat na amper drie weken open te zijn voor een heel efficiënte en vriendelijke bediening zorgde.

De verwachtingen van het eten waren heel hoog en alhoewel het een beetje het 'wauw'-gevoel miste, was er toch niets dan lof over de kwaliteit en de smaken van de gerechten.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Castor, Beveren-Leie

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 27 01 2016. Citaat:

'Souschef Hof van Cleve maakt ijzersterk debuut', zo luidt de titel van Jan Scheidtweiler voor Sabato-magazine.

Hij heeft het over de nu al veelbesproken Maarten Bouckaert die samen met zijn vrouw Stefanie Vandewalle het nieuwe restaurant Castor oprichtte.

Alles hier is gewoon top. De inrichting is licht en warm en de akoestiek is perfect. En dan het eten. Met een kookstijl dat dicht aanleunt aan die van Peter Goossens imponeert Maarten van het eerste tot het laatste hapje. Hier voel je gewoon een Michelinster aankomen, en dan nog aan laagdrempelige prijzen.

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Restaurant Castor, Beveren-Leie

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 01 2016. Citaat:

Het is al lang geweten dat jonge mensen die door Peter Goossens werden opgeleid klaar zijn voor het grote werk.

Dat is voor Maarten Bouckaert niet anders. Hij opende onlangs samen met zijn vrouw een nieuw restaurant, Castor. In een splinternieuw designpand brengt dit jonge koppel een klassieke gastronomische totaalbeleving.

Bruno Vanspauwen was alvast onder de indruk. Maarten kookt op een heel hoog niveau, met topkwaliteitsproducten en met gevarieerde smaken en texturen.

Beoordeling prijs/kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Lees het volledige artikel (externe link)

Sous-chef Hof van Cleve opent gastronomisch restaurant

Verschenen in hln.be op 26 12 2015. Citaat:

Met zijn rijke ervaring bij onder meer het Hof van Cleve, The Fat Duck en De Karmeliet start Maarten Bouckaert, samen met zijn vriendin Stefanie Vandewalle, een eigen restaurant, Castor.

Maarten vertelt aan Het Laatste Nieuws dat ze in eerste instantie een trouw klantenbestand willen opbouwen en dat ze voorlopig niet bezig zijn om een eventuele Michelinster binnen te halen.

Castor opent voor het publiek op 7 januari 2016.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.