Lijsterbes

Alle persartikels over restaurant Lijsterbes

Restaurant Lijsterbes, Berlare

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 06 05 2015. Citaat:

Sterrenchef Geert Van Der Bruggen stak onlangs zijn restaurant Lijsterbes in een nieuw kleedje. Het werd allemaal minder formeel en moderner, waarmee hij een breder publiek wil aanspreken.

Geert Bouckaert van Goesting magazine Oost-Vlaanderen koos voor het 'menu 4 gerechten' en beleefde het hoogtepunt van de avond met de aan het spit gegaarde gerookte paling.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts proeft met plezier bij Lijsterbes

Verschenen in DM magazine op 14 03 2015. Citaat:

"Na 25 jaar was Lijsterbes klaar voor een vlotter concept, een meer ongedwongen interieur, meer beweging, minder plechtstatigheid."

Keuken?

Geert Van Der Bruggen is zijn ster waard. Frisse, sportieve keuken zonder liflafjes, klassiek met exotische accenten.

Interieur?

Echtgenote Caroll Porta heeft een interieurzaak en stond in voor de nieuwe look.

Bar van Lijsterbes serveert fingerfood zonder reservatie

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 02 2015. Citaat:

"Sterrenchef Geert Van Der Bruggen opende zijn restaurant Lijsterbes opnieuw. Een paar weken geleden werd de inboedel nog verkocht en nu is die volledig vernieuwd. Ook het concept is dat. De bar is zonder reservatie toegankelijk. Zelfs om te eten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lijsterbes steekt in het nieuw

Verschenen in hln.be op 05 02 2015. Citaat:

"De Lijsterbes ging gisteren opnieuw open met een gloednieuwe interieur en een nieuw concept. 'Voortaan gaat het er iets minder formeel aan toe. Naast het vernieuwde restaurant is er nu ook een sfeervolle Open Bar. Daar kan iedereen genieten van een aperitief, een goed glas wijn en een snelle hap', zegt chef-kok Geert Van Der Bruggen. Klanten moeten niet reserveren voor de Open Bar. 'De manier van eten en uit eten gaan, is de laatste jaren erg veranderd. Met dit nieuwe concept willen we daarop inspelen', zegt Caroll Porta. 'Mensen hebben geen tijd meer om uren op restaurant te zitten. Ze willen geen uitgebreide menu meer en een hele fles wijn bestellen is meestal te veel. In onze Open Bar bieden we hen een snelle hap die toch meer is dan een gewone spaghetti. We willen af van het idee dat het duur is om in een sterrenrestaurant te gaan eten. Maar wie kiest voor kreeft, zal daar natuurlijk wel de prijs voor betalen.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Lijsterbes verlaagt de drempel

Verschenen in knackweekend.be op 25 09 2014. Citaat:

"Geert Van Der Bruggen, een getalenteerde kok met een eersteklas opleiding (Marc Paesbrugge, Willy Slawinsky), wordt vijftig jaar en dat betekent voor hem het moment om iets anders te doen. Zijn gerieflijke gastronomisch restaurant Lijsterbes heeft in zijn 25-jarige bestaan een trouw clientèle opgebouwd. Alles loopt goed, maar de chef vindt het tijd om de bakens te verzetten. Niet om zijn stempel te drukken, maar om zich opnieuw te amuseren. Lekker blijven koken maar de drempel verlagen is het doel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste sommelier komt uit Kalken

Verschenen in tvoost.be op 13 10 2013. Citaat:

Bron: tvoost.be

Eerste Kok en Sommelier van België verkozen

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 10 2013. Citaat:

"Chef-patissier Vincent Denis (chef-patissier van restaurant L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul) mag zich een jaar lang 'Eerste Kok van België' noemen. Grégory Van Acker (sommelier van restaurant Lijsterbes in Berlare) sleepte dan weer de titel 'Eerste Sommelier van België 2014' in de wacht. De exclusieve kookwedstrijd Prosper Montagné vond maandag plaats in de Brugse hotelschool Spermalie."

Meer info op www.club-prosper-montagne.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Finalisten 'Eerste Sommelier van België 2014' zijn bekend

Verschenen in knackweekend.be op 15 08 2013. Citaat:

"De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert elk jaar een wedstrijd waarbij er op zoek wordt gegaan naar de beste sommelier van het land. De finalisten zijn nu bekendgemaakt. Het gaat om Destin Cannaert van restaurant Oud Sluis, Dries Corneillie van Hertog Jan, Grégory Van Acker van de Lijsterbes in Berlare, Francis Vandierendonck van het Casino in Knokke en Hendrik Verniers van restaurant Ten Bogaerde in Koksijde. Deze sommeliers strijden in het najaar om de titel van ‘Eerste Sommelier van België 2014’."

"De finale van de wedstrijd vindt plaats op maandag 7 oktober 2013 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Grégory Van Acker mikt op titel 'Eerste Sommelier'

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 11 2012. Citaat:

"Grégory genoot een hotelschoolopleiding op Ter Groene Poorte in Brugge en specialiseerde zich als sommelier. ‘Daarna werkte ik drie jaar als tweede sommelier in het Hof van Cleve. Daar leerde ik veel bij over wat wijn en het vak sommelier inhouden. Sinds 2012 werk ik in restaurant Lijsterbes. Ik krijg hier het volle vertrouwen, zodat ik me optimaal kan focussen op mijn ding: wijn. Chef Geert Van Der Bruggen en ik zitten geregeld samen om de harmonie tussen wijn en gerecht te bespreken. Eten en wijn kunnen een prachtige symfonie vormen en dat maakt deze job zo mooi’, besluit Grégory."

Lees het volledige artikel (externe link)

Beste Benelux Groenterestaurant 2013 - De genomineerden.
Online stemmen kan!

Verschenen in eigen redactie op 12 05 2012. Citaat:

Vier restaurants uit Vlaanderen, twee uit Wallonië en 1 uit het Groothertogdom Luxemburg dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2013. Dat besliste een jury onder leiding van Groentekok Frank Fol, met medewerking van GaultMillau BeLux.

Een professionele jury zal de genomineerde restaurants één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna zal er 1 grote winnaar uit elke regio worden gekozen.

De genomineerden zijn: Zeno (Brugge), Lijsterbes (Berlare), Volta (Gent), Centpourcent (Sint-Katelijne-Waver), La Distellerie (Juglinster, LUX), Les Gribaumonts (Mons), ER PU.RE (Brussel).

Steven, deelnemer 'Mijn Restaurant', kookt in De Lijsterbes

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 04 2012. Citaat:

"Deze zaak is in handen van chef-kok Geert Van Der Bruggen en heeft één Michelinster. 'Ik mocht in de Lijsterbes proefdraaien. Dat viel zo goed mee dat ik mag blijven', gaat Steven verder. 'Deze sterrenzaak is een groot verschil met mijn ervaring in de keuken van Art Kwizien. Alles moet hier perfect zijn en de gerechten zijn niet eenvoudig. In de Lijsterbes werken we met andere producten. In de tijd dat ik hier werk, heb ik veel producten leren kennen waarvan ik tevoren nog nooit gehoord had. Het is een enorme uitdaging.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Geert Van Der Bruggen
Recept Buikspek Duroc d'Olives

Verschenen in eigen redactie op 15 04 2012. Citaat:

Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.

  • Gebakken Sint-Jakobsvruchten, pompoen, boerenkool en buikspek van Duroc d’Olives: Bekijk het recept

Waasland alweer culinair bekroond
Drie sterrenrestaurants opnieuw gelauwerd

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"De Michelin gids 2012 is uit. De drie Wase sterrenrestaurants, Clandestino, Herbert Robbrecht en Lijsterbes behouden hun ster en blijven werken om nog hogerop te raken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Het blijft lekker eten in Berlare

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 11 2011. Citaat:

"De prestigieuze Gault Millau heeft zijn prijzen uitgedeeld. Hieruit blijkt dat Berlare goed is om te gaan eten. Restaurant De Lijsterbes met Geert Van Der Bruggen behield zijn 17 punten. En ook voor restaurant 't Laurierblad en Guy Van Cauteren bleef zijn 16 punten behouden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

'Het kan altijd beter'
Restaurant De Lijsterbes te Berlare

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010.

"'Wij hebben in het menu en onder het personeel enkele wijzigingen doorgevoerd en die hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen', reageert Geert Van Der Bruggen. 'Ik ben natuurlijk gelukkig met deze Michelinster. Ik leg de lat dan ook hoog: het kan altijd beter'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

'Tevreden klanten zijn net zo belangrijk'
Restaurant Lijsterbes te Berlare

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"'Ik ben natuurlijk heel gelukkig met de quotering in GaultMillau,' zegt chef-kok Geert. 'Met de score van 17 op 20 behoren we nu tot de top dertig in België. Maar we blijven ons best toen, zoals al zoveel jaren. De tevredenheid van de klanten is zeker zo belangrijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

De Lijsterbes: kruidentuin met intieme prieeltjes.

Verschenen in 6minutes.be op 04 06 2010. Citaat:

"Als hoofdgerecht serveerde Geert een kalfsribstuk van de Corrèze aan het spit gegaard met als garnituur eidooierzwam, jonge look, nieuwe aardappelen en zomertruffel. De gemarineerde ansjovis zorgde net als de mooi gecorseerde saus, voor een luchtige tegenpool met een uitzonderlijk evenwicht als gevolg. Mooi kruidig en precies op smaak, ook hier het bewijs van de kookkunst van de chef die versheid en aroma feilloos samenbrengt. De fantasie van framboos was een grandioze afsluiter."

Kinderen maken eigen kookboek.
Basisschool Sint-Vincentius bundelt recepten.

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 01 2010. Citaat:

"Het kookboek van de kinderen van basisschool Sint-Vincentius is af. Het eerste exemplaar was voor Geert Van Der Bruggen van restaurant Lijsterbes uit Berlare. De TV-kok van onder meer 'Lekker van bij ons' en 'Varken zoekt school' op Vitaya is peter van het schoolse kookproject."

Het kookboek, met meer dan 250 bladzijden, kost 25 euro.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Lekker van bij ons - Programma Vitaya.

Verschenen in vitaya.be op 06 08 2009. Citaat:

In Lekker van bij ons gaan Geert Van Der Bruggen en Sabine Goethals aan de slag met de lekkerste producten van bij ons. Elke week leert Geert ons hoe we het beste uit één bepaald Belgisch product kunnen halen. Elke aflevering eindigt met een verrassende bereiding die je meteen zelf thuis wil uitproberen.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Agnes Goyvaerts is proefkonijn: Triatleet aan 't fornuis.
Restaurant Lijsterbes te Berlare.

Verschenen in DM magazine op 30 05 2009. Citaat:

"Lijsterbessen, lezen we op de spijskaart, werden door de Romeinen gebruikt als lokaas. We zitten hier op een goede plek om verlokt te worden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Geert Van Der Bruggen: Alles verandert maar niets vergaat

Verschenen in detafelvantine.be op 10 05 2009. Citaat:

"Geert Van Der Bruggen gaf zijn restaurant een heel ‘pure’ naam: Lijsterbes ofte Sorbus Aucuparia, een lekkernij voor talloze zangvogels. Maar ook mensen eten lekker bij chef Van Der Bruggen die een uitgepuurde mediterane keuken voert."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lijsterbes

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 01 2009. Citaat:

"Het eerste voorgerecht is een millefeuille van flinterdunne getoaste sneetjes venkelbrood, rauwe langoustine, gelatine van langoustine, zure room en een armzalig toefje Belgische kaviaar. Het contrast tussen krokant en smeuïg is prettig, de versheid van de langoustine onberispelijk. Het slaatje ernaast smaakt zoals het oogt - kraakvers - en het is perfect op smaak gebracht met de juiste dosis vinaigrette."

Restaurant Lijsterbes

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 10 12 2008. Citaat:

"Chef Geert Van der Bruggen weet het uitstekend te combineren: op hoog niveau koken in zijn restaurant Lijsterbes, succesvol optreden als televisiekok én regelmatig een marathon lopen. Tussendoor werkt hij aan zijn eerste boek, geeft hij advies bij de nieuwe televisieserie Goesting en voltooide hij net een restyling van zijn restaurant."

Beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Ons Sterrenkookboek', met als kok Geert Van der Bruggen
Reportage Vitaya

Verschenen in eigen redactie op 12 06 2008. Citaat:

Bron: YouTube.com

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.