Het Land

Alle persartikels over restaurant Het Land

Restaurant Het Land in Berlaar blijft een aangename culinaire ervaring

Verschenen in express.be op 28 07 2014. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een bereiding van gans, mooi rosé heerlijk knapperig met fijn vetkorstje. Bij ons iets minder bekend, zijn de bereidingen van gans in de regio Visé een oude volkstraditie met tal van variaties. Als garnituur een quinoa van wortel, lookwortel, artisjok en fijn streepje wortelpuree. Zeer fijne bereiding met ruim smaakpalet en zomers fris. Een topper dankzij de perfecte garing en leuke structuur van het vlees. De bereiding van gans werd op sublieme wijze ondersteund door een volronde tempranillo met stevige kleur en behoorlijk smaakpalet."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Het Land

Verschenen in De Standaard Magazine op 22 02 2014. Citaat:

"Wat een genot is deze voldragen keuken van een vakman. Geen gepriegel met spatjes en drupjes en exotische bloempjes en kruiden uit de wegberm. Gewoon enkele topingrediënten, met kennis en gevoel samengebracht in een harmonieuze compositie, waarbij elk ingrediënt het andere aanvult en versterkt. De essentie van koken, kortom."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes.

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Het Land, Berlaar

Verschenen in 6minutes.be op 09 05 2013. Citaat:

"De bereidingen worden quasi permanent aangepast mede door het gebruik van nieuwe technieken, belangrijk hierbij is het feit dat de natuurlijke eigenschappen van elk ingrediënt, ongeacht de gekozen techniek, primeert zodat de smaak behouden blijft. De gerechten van Steven Bes getuigen meer dan ooit van een enorme creativiteit van een duidelijk gepassioneerde chef, gerechten die inspelen op het verloop van de seizoenen en een stevige klassieke onderbouw uitstralen."

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Tien restaurants met een uitzonderlijk terras

Verschenen in knackweekend.be op 03 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien eethuizen met een verzorgde keuken en een uitzonderlijk terras.

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

Eetadressen met een tuin: Antwerpen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Antwerpen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

De beste lunchadressen met een ster.

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 04 2011. Citaat:

Marc Declercq maakte een lijst van 12 sterrenrestaurants waar je 's middags drie gangen eet zonder financiële aderlating:
Hof Ter Hulst (€42), 't Stoveke (€46), De Oosthoek (€49), Alexandre (€50), De Koopvaardij (€50), Bartholomeus (€51), Sans Cravate (€53), 't Huis van Lede (€54), Het Land (€54), Philippe Nuyens (€55), Nuance (**) (€55), Le Fox (**) (€60).

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Het Land, mediterrane toetsen.

Verschenen in 6minutes.be op 19 04 2010. Citaat:

"Restaurant Het Land zorgt voor een mooie symbiose van natuurlijke producten, de gezelligheid van een huiskamerrestaurant en de kunstzinnige creatieve inspiraties van een sterrenchef. Een moment van verpozing dat de smaakpapillen uitermate bekoort."

Mes & Vork: Onverwachte ster in Berlaar
Restaurant Het Land te Berlaar

Verschenen in DM magazine op 17 02 2010. Citaat:

"Zijn bereidingen tonen hetzelfde respect voor elegant verwerkte basisproducten van onberispelijke kwaliteit waarvan de smaken in verfijnde terroirstijl op het bord verschijnen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet : Herman Verbruggen

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 12 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Herman Verbruggen:
Het Land (Berlaar), Marcus (Deerlijk), Het Gebaar (Antwerpen), El Warda (Antwerpen), Reuzenhof (Borgerhout).

Herman Verbruggen vertolkt de rol van Marc Vertongen in 'FC De Kampioenen'.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Alle 5 favoriet - Jan De Smet

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Jan De Smet:
De Kuiper (Vilvoorde)
Spiga d'Oro (Hever-Boortmeerbeek)
Albert D'Agosto (Eigen kok tijdens tournee met De Nieuwe Snaar)
O Farol (Cacilhas, Portugal)
Het Land (Berlaar).

Jan De Smet is zanger en muzikant bij de Nieuwe Snaar. Hun nieuwste voorstelling, 'Foor11', is volgende maand te zien op de Gentse Feesten.

Het Land

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 06 2006. Citaat:

"Meteen vallen de frisse smaaktoetsen op. Het voorgerecht is een tompoes van twee filets gerookte paling met ertussen aspergeschuim en notensla, onderaan flinterdun gesneden asperges, twee in beignetdeeg gebakken langoustines en een spinaziecoulis. Perfect!"

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.