La Table Du Boucher

Alle persartikels over restaurant La Table Du Boucher

La Table du Boucher, Bergen

Verschenen in elidesc says op 15 01 2014. Citaat:

"Het mag gezegd: dit is waanzinnig lekker vlees! Het mag uiteraard wel voor die prijs. Mijn vrij carnivoor gezelschap bevestigt wat ik ook denk: 'Mmmmmm!'. Ik beperk mij tot twee kleine sneetjes cote à l'os, de rest gaat er aan de overkant erg vlotjes in. Beiden beweren dat ze eigenlijk wel dat volledige stuk vlees zouden kunnen opeten."

Lees het volledige artikel (externe link)

La Table du Boucher: geliefd tot bij de premier
Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in knackweekend.be op 27 06 2012. Citaat:

"Luc Broutard laat het supervlees zes weken besterven en drogen in koelkamers. Het resultaat is een stuk bijzonder mals en smakelijk vlees. Broutard experimenteert ook met boter, die volgens zijn recept is gekarnd en die hij op de oude manier in aarden potten bewaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in Weekend Knack op 27 06 2012. Citaat:

"Voor veel Vlamingen is Henegouwen een grote onbekende. De groene provincie heeft een rijke folklore met veel volksfeesten en is bezaaid met kleinere en grotere eethuizen." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Brasseries: La Table du Boucher, La Madeleine
  • Gastronomisch: L'Eveil des Sens, Le Prieuré Saint-Géry, L'Impératif, Les Gribaumonts
  • Bistro: Pouic-Pouic, La 5ème saison, Les 3 P'tits Bouchons
  • Terroir: Le Pastissou
  • Trendy: Mets Gusta, Espace Culinaire Bulthaup
  • Kindvriendelijk: Auberge de Poteaupré, Brasserie d'Hoppe
  • Lekkere winkel: Kaaswinkel Jacquy Cange

Steak-Friet: Favoriete adressen

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

De redactie van De Standaard bundelde 11 kaartklassiekers met bijhorende adressen. Hier haar selectie van steak-friet restaurants:
Den Abattoir (Antwerpen), L'Achepot (Brussel), De Arme Duivel (Antwerpen), Au Vieux Port (Antwerpen), Bistro De Laet-Van Haver (Hove), Bovis (Zaventem), Brasserie L' Abatteur (Sint-Jans-Molenbeek), Brasserie Sebastiaan (Lochristi), De Caron (Merksplas), Chez Maria (Anderlecht), Ciro's (Antwerpen), Friture René (Brussel), Horse House (Vilvoorde), Jambalaya (Diepenbeek), Jos Theys Boerderij (Holsbeek), De Klimop (Leuven), De Kuiper (Vilvoorde), Meating Room (Leuven), In de Molen (Bierbeek), De Mikke (Oostduinkerke), Onder den Toren (Leuven), St-Cornil (Aalbeke), La Table du Boucher (Bergen), De Veehandel (Antwerpen), Vers Namur (Blanden).

La Table du Boucher
Topzaak in Wallonië

Verschenen in St Etienne's world op 20 03 2012. Citaat:

"We gingen voor de ‘Menu Découverte’: we laten ons namelijk graag verrassen! Voor 65 euro de man kregen we enorme porties van de volgende juweeltjes: een schotel koude makreel met oosterse kruiden, kalfshersentjes gebakken op meunièrese wijze, verse calamares met chorizo en kleine tomaten, ontbeende kalfspoten geconfijt in eigen sap, geperste ham met peterselie façon Bourguignonne, een krokantje van kalfskop en foie gras begeleid door een zeer lekker sausje, de klassieke steak tartare en dan moesten we nog aan het echte werk beginnen: 3 lappen uitmuntend rundslvlees van bij Metzger, voor onze neus gegrild: een fantastiche onglet Black Angus met wat in boter gegaarde ajuintjes, een onbeschrijfelijke filet pur van de Boeuf d’Aubrac met een lekkere béarnaise saus en het zeer gerijpt stuk côte de boeuf de Bavière."

Lees het volledige artikel (externe link)

Visrestaurant waar Elio Di Rupo thuis is

Verschenen in knackweekend.be op 09 02 2012. Citaat:

"Twee van de vaste adressen waar Di Rupo het servet boven de vlinderdas dichtvouwt, zijn brasserie La Table du Boucher en visrestaurant La Madeleine. De twee adressen hebben één eigenaar: Luc Broutard."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin - Bib Gourmand 2012: Belgische nieuwkomers

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2011. Citaat:

Vandaag werd door Michelin de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids voorgesteld.

De restaurantgids bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam.

In België zijn er 22 nieuwkomers. Dit restaurant is er één van.

Bekijk het volledig overzicht via DeStandaard.be

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Mes & Vork: La Table du Boucher

Verschenen in DM magazine op 28 05 2011. Citaat:

"Voor chef Luc Broutard hebben oprechte wijnbouwers en serieuze veekwekers veel gemeenschappelijk. Ze werken met producten die streekgebonden zijn en door hun terroir eigenheid krijgen. Daarnaast spelen tijd en rijping een belangrijke rol voor het perfecte smaakprofiel."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
  • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
  • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
  • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
  • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
  • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
  • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
  • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
  • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
  • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
  • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
  • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
  • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
  • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel: La Table du Boucher

Verschenen in De Standaard Magazine op 19 06 2010. Citaat:

"La Table du Boucher heeft alvast haar naam niet gestolen. De meeste gerechten worden bereid met diverse delen van diverse beesten, zoals kalfsnieren, mergpijp, varkenspoot, andouillette, blanquette, ossenstaart en lamscarré."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 2 bordjes (matig).

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.