Den Duyventooren

Alle persartikels over restaurant Den Duyventooren

Den Duyventooren stijgt maar veranderde niks

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Den Duyventooren uit deelgemeente Bellem komt langszij door van 12 naar 13 te stijgen. 'Daar zijn we content mee', zegt chef Inge Herteleer. 'Het komt een beetje onverwacht omdat het voorbije jaar niks aan onze manier van werken hebben veranderd. We zijn misschien wat gegroeid en rijper geworden waardoor we wat vooruit zijn gegaan, wie weet.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: De lekkerste plekjes
Reportage Culinair Oost-Vlaanderen

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:

Van bistro's en brasseries tot gastronomische tempels en eetwinkeltjes. Weekend Knack selecteerde 14 opmerkelijke eetadressen in Oost-Vlaanderen.

  • In en uit: Café Parti
  • Kunstzinnige snackbar: bRoodstop
  • Brasserie: Bord'Eau
  • Bistronomie: Plein 25, J.e.f
  • Gastronomie: 't Korennaer, Deauville, Bresca
  • Landelijk: Den Duyventoren, Benoit en Bernard Dewitte
  • Alleen in het weekend: Jour de Fête
  • Lekkere winkels: Yuzu (Chocoladezaak, Walpoortstraat, Gent), Joost Arijs (Gent), Wauters (Temse)

Lees het volledige artikel (externe link)

Den Duyventooren: In een oude hofstee
Weekend Knack: De lekkerste plekjes

Verschenen in knackweekend.be op 04 06 2012. Citaat:

"Inge Herteleer is de vrouwelijke chef. Zij kookte onder meer zes jaar in de Waterhoeve in Merendree. Echtgenoot Lieven Bouckaert heeft het zaalgebeuren onder zijn hoede. Het restaurant werd vanaf de eerste dag druk bezocht. De inrichting is actueel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: De chef is vrouw.
Restaurant Den Duyventooren te Bellem-Aalter

Verschenen in DM magazine op 11 12 2010. Citaat:

"Inge Herteleer kreeg van Michelin een Bib Gourmand en mocht onlangs de Gouden Garde voor beste vrouwelijke kok in ontvangst nemen. Vorig jaar belandde haar restaurant voor het eerst in GaultMillau. En dat na amper vier jaar"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant De Duyventooren krijgt Bib Gourmand in nieuwe Michelingids

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2010. Citaat:

"Chef Inge Herteleer kreeg van Knack de Gouden Garde2011 voor vrouwelijke kok van het jaar. Michelin nam Den Duyventoren dan weer op als Bib Gourmand, een bewijs van een uitzonderlijk goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor 35euro kan je er terecht voor een voor-, hoofd- en nagerecht. 'Hier wil men de dingen goed doen en lekker tafelen voor iedereen toegankelijk maken', klinkt het bij Michelin."

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe Bib Gourmand adressen in Michelin-gids België-Luxemburg 2011.

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

In de nieuwe Michelin-gids België-Luxemburg 2011 zijn er 23 nieuwe Belgische Bib Gourmand-adressen opgenomen. Een Bib Gourmand-restaurant serveert een voor-, hoofd-, en nagerecht voor maximaal 35 euro.

Dit restaurant is één ervan.

Knack Restaurantgids - Gouden Gardes 2011

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010.
  • Uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis.
  • Beste kok van het jaar: Sang-Hoon Degeimbre, L'air du Temps.
  • Vrouwelijke kok van het jaar: Inge Herteleer, Den Duyventooren.
  • Jong talent: Gregory Schatteman, Mange-Tout.
  • Inventieve keuken: Kristof Marrannes, Ter Leepe.
  • Uitheems restaurant van het jaar: Georges Boujaoudé, Mont Liban.
  • Gastvrouw van het jaar: Uguette Theys, Jos Theys Boerderij.
  • Sommelier van het jaar: Willem Van Den Broeck, Cuistot.
  • Beloftevolle kok: Matthieu Beudaert, Table d'Amis.

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2011

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2011-gids. De gids bevat 228 adressen waarvan 123 restaurants in België, 97 restaurants in Nederland, en 8 restaurants in Luxemburg.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.

In België zijn er 23 nieuwkomers, in Nederland 20 en in Luxemburg 2. Dit restaurant is er één van.

'Misschien nieuwe klanten lokken'

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Inge Herteleer (38) en Lieven Bouckaert (42) baten aan de Bellemdorpweg sinds ruim drie jaar het restaurant De Duyventooren uit. Inge staat aan het fornuis en Lieven waakt over de zaal. 'Wij hebben de zaak nieuw opgestart en dat we nu in de GaultMillau opgenomen zijn, vinden we een hele eer.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Den Duyventooren

Verschenen in Goesting Oost-Vlaanderen op 19 12 2007. Citaat:

Het vlees, vergezeld van gekaramelliseerd witlof, boschampignons en aardappelkoekjes, is lekker zonder meer. De sensatie van de maaltijd is een in ganzenvet gekonfijt varkenswangetje: hemels!

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.