Argendael

Alle persartikels over restaurant Argendael

Sebastien Ghyselen van Gastrobar Gust maakt het beste hoofdvlees van Kortrijk

Verschenen in eigen redactie op 09 01 2017. Citaat:

Welke Kortrijkse chef maakt het beste hoofdvlees?

Tijdens de tweede editie van 'Café Paté' streden 12 Kortrijkse chefs voor de titel: Matthias Speybroeck (Va et Vient), Felix Francois (Het Vliegend Tapijt), Klaas Lauwers (Hotel Messeyne), Ludovic Ghyselen (Argendael), Jurgen Maene (Fond et Fumet), Thijs Clinckemaillie (Hula), Sebastien Ververcken (Vol Ver), David Selen, Karel Callebert (Walle 111), Sebastien Ghyselen (Gastrobar Gust), Frederik Desmet (Oud Walle) en Martijn De Fauw (Damier).

Een vijfkoppige jury beoordeelde op smaak, textuur, presentatie en originaliteit. Het was een spannende strijd tussen de eerste en de tweede plaats, met slechts een half puntje verschil.

Winnaar werd Bas Ghyselen van Gastrobar Gust. Tweede werd Martijn Defauw van Restaurant Damier. Derde plaats was voor Felix Francois van Het Vliegend Tapijt.

Lees het verslag op de blog 'Hot Cuisine de Pierre'

Beste hazenpaté van Kortrijk

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 05 01 2016. Citaat:

Op zondag 3 januari vond een speciale wedstrijd 'paté maken' plaats. Tien Kortrijkse koks streefden naar de titel van beste paté van Kortrijk. Het thema van deze eerste 'patébattle' werd hazenpaté.

Lees het volledige artikel

Tafelen: Zonder risico.
Restaurant Argendael te Bellegem (Kortrijk)

Verschenen in Weekend Knack op 11 08 2010. Citaat:

"De geproefde bereidingen waren eerlijk en vielen in de smaak. Ludovic Ghyselen kiest voor de weg met de minste risico's en voor heel wat klanten is dat een geruststelling."

Beoordeling keuken: 7/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

De beste restaurants uit de regio Kortrijk

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 10 2009. Citaat:

"Leiestreek weer top in Gault Millau. In de nieuwe editie van de Gault Millau zijn 22 restaurants uit onze regio terug te vinden."

Dit restaurant is er één van.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Goed resultaat voor nieuwkomer'.
Argendael te Bellegem: 13/20

Verschenen in nieuwsblad.be op 27 10 2009. Citaat:

"Restaurant Argendael in Bellegem zag zijn verrassende bekroning van vorig jaar dit jaar bevestigd worden. 'Vorig jaar werden we afgeschilderd als de nieuwkomer in de GaultMillau-gids, maar we behaalden toch een mooie 13 op 20', vertelt Ludovic Ghyselen, de jonge chef in restaurant Argendael."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Vincent zoekt Jong keukengeweld in West-Vlaanderen.
Reportage van Vlaanderen Vakantieland.

Verschenen in www.een.be op 19 10 2009. Citaat:

"Jongeren en topgastronomie: het lijkt niet meteen de perfecte combinatie. Maar daar komt tijdelijk weer verandering in! Twintig West-Vlaamse topchefs zetten met de actie Jong Keukengeweld de deuren open voor jonge lekkerbekken! Vincent Verelst neemt nu al de proef op de som."

Tweede editie 'Jong Keukengeweld' van 1 oktober tot 15 november 2009.

Verschenen in eigen redactie op 01 10 2009. Citaat:

De organisatoren (Westtoer en Horeca West-Vlaanderen) selecteerden een nieuwe lichting van 20 jonge West-Vlaamse chefs van maximum 35 jaar. Zij laten jongeren kennis maken met topgastronomie in hun restaurant van 1 oktober tot 15 november.

‘Jong keukengeweld’ is tevens een aanzet om jongeren (van 18 tot 30 jaar) kennis te laten maken met de eigentijds en streekgebonden recepten van de jonge chefs. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ wordt aangeboden aan een promoprijs van 45 euro per persoon (aangepaste wijnen en water inbegrepen).

Nieuwkomer Argendael scoort.

Verschenen in nieuwsblad.be op 31 10 2008. Citaat:

"Restaurant Argendael uit Bellegem bestaat sinds april en is nu al opgenomen in de lijst van de experts. Het krijgt 13 op 20. (...)'Het is een droom om na enkele maanden hard werk al een erkenning te krijgen. Niemand had verwacht dat we zo vroeg in het oog zouden springen bij de experts.', chef Ludovic Ghyselen."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.