De Tuinkamer

Alle persartikels over restaurant De Tuinkamer

Restaurant De Tuinkamer, Beerzel

Verschenen in Charl'eat op 25 08 2015. Citaat:

Lekkere smaken, uiterst vriendelijke bediening, heerlijk versgebakken brood ... Voor Charl'eat was het bezoek aan restaurant De Tuinkamer te Beerzel in één woord samen te vatten: subliem!

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

De Tuinkamer, Beerzel: Een bevestiging van verfijnde gastronomie

Verschenen in Be-Gusto op 02 01 2014. Citaat:

"Dit is pure verwennerij en het blijft keer op keer genieten wanneer Ken en team zich volledig geven. Het is duidelijk dat Ken Verschueren veel in zijn mars heeft en zijn verfijnde kwaliteitsgedreven keuken nog hoge toppen zal scheren!"

Lees het volledige artikel (externe link)

De Tuinkamer, Beerzel

Verschenen in Kris Kookt op 02 12 2013. Citaat:

"Voor de restaurant week was er een drie gangen menu voorzien. Dit kon uitgebreid worden met een 4 de gang. Een gerecht met de vis van het jaar (2013). Een optie waar we ten volle van hebben genoten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

De Tuinkamer: Gastronomie in de bakkerij

Verschenen in Be-Gusto op 16 08 2012. Citaat:

"Een absolute aanrader is het menu De Tuinkamer waarin Chef Ken Verschueren, de vroegere Sous Chef van Oud Sluis, een waaier van creatieve en verfijnde gerechten serveert. Het 5-gangen menu aan 87€ en het 7-gangen 110€. (...) Restaurant de Tuinkamer weet alweer te bevestigen en weet top-gastronomie te combineren met mooie begeleidende wijnen en een zeer vriendelijke bediening."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Culinair talent
Ken Verschueren, De Tuinkamer te Beerzel

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Na een leerzaam parcours, onder meer bij Sergio Herman, ontwikkelt de chef in De Tuinkamer in Beerzel zijn eigen stijl. Biogroenten en kruiden van eigen kweek spelen daarin een grote rol."

DMeus: Waar eet Jeroen Meus?

Verschenen in DM magazine op 11 02 2012. Citaat:

De favoriete adressen van Jeroen Meus:
De Tuinkamer (Beerzel), Slagmolen (Opglabbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Senzo Nome (Brussel), Samourai (Brussel), De Kuiper (Vilvoorde).

Sterrenrestaurants lokken meer klanten

Verschenen in gva.be op 02 12 2011. Citaat:

"De restaurants Centpourcent uit Sint-Katelijne-Waver en De Tuinkamer in Beerzel (Putte) hebben opvallend meer klanten sinds ze bijna twee weken geleden hun eerste Michelinster kregen. Ze worden overladen met complimenten en cadeaus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchefs leerden stiel in Mechels restaurant

Verschenen in gva.be op 23 11 2011. Citaat:

"Deze week kregen restaurants De Tuinkamer uit Beerzel en Centpourcent uit Katelijne voor het eerst een Michelin-ster. De chefs van beide restaurants leerden hun vak grotendeels bij het Mechelse sterrenrestaurant Folliez."

"Danny (zaakvoerder van restaurant Folliez) was een moeilijke baas, want hij was niet snel tevreden. Maar door die moeilijke houding heb ik heel veel van hem geleerd", zegt Ken (chef van restaurant De Tuinkamer). "Hij nam me bijvoorbeeld vaak mee naar sterrenrestaurants, zodat ik kon leren van de manier waarop daar het eten werd geserveerd."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Tuinkamer behaalt eerste ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"Ken Verschueren is blij dat hij eindelijk wordt geapprecieerd voor zijn werk. 'Tien jaar heb ik voor een appel en een ei gewerkt. Nu pluk ik er de vruchten van samen met mijn 'superteam'. Vergelijk het maar met de Champions League in het voetbal. Alles moet perfect zijn en elke wedstrijd moeten we tot een goed einde brengen, elke werkdag om 12 uur en om 19 uur wanneer het volk binnenstroomt.' 'We gaan meer omzet halen? Maar wij gaan niets veranderen aan het concept. De ster geeft me samen met mijn ploeg alleen meer motivatie om de lat nog hoger te leggen. Want wie een of meerdere sterren heeft, krijgt gegarandeerd ook een kritisch publiek over de vloer. '"

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Promotie naar 1 ster.
Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

12 restaurants kregen hun eerste ster in de Michelingids 2012. Dit restaurant is er één van.

Restaurant De Tuinkamer
Video

Verschenen in eigen redactie op 03 11 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

De Tuinkamer, Beerzel

Verschenen in legourmandbelge.be op 20 10 2011. Citaat:

"Gezeten in erg comfortabele zeteltjes aan ruime tafels bereikte ons het eerste voorgerecht. Dat was een gemarineerd stukje haring, met een soort salade van tomaten. Zeer lekker. Het gerecht werd ook voorzien van een glas heerlijke gekoelde tomatenconsommé, welke het geheel een speciale touch gaf. Anders was het “gewoon” een leuk bordje met een heel lekker stukje vis, maar nu werden we verrast met het extraatje. Top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Culinaire toppers voor 2011.

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2011. Citaat:

"Wij vlooiden uit welk culinair talent de moeite loont. Vijf topadressen om naar uit te kijken: Innesto (Houthalen), Tuinkamer (Beerzel), Volta (Gent), Boury (Roeselare) en O De Vie (Juprelle)."

Ex-souschef Sergio Herman scoort ook
Restaurant De Tuinkamer te Beerzel

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Chef-kok Ken Verschueren is dan ook een tevreden man. 'We kregen dit jaar veel controle, het cijfer is dus niet uit de lucht gegrepen', zegt hij. Toch wil de topchef nog beter. 'We willen ons profileren als het betere restaurant in de regio."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 15/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

83 restaurants in België behalen een score van 15/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Tafelen: Verrassing op de eerste verdieping.
Restaurant De Tuinkamer te Beerzel (Putte).

Verschenen in Weekend Knack op 27 10 2010. Citaat:

"Bert Van Rompaey is bakker van de vierde generatie. Twaalf jaar terug liet hij tegenover de oude winkel een nieuw pand in nostalgische stijl optrekken. Op de eerste verdieping, boven de bakkerswinkel, installeerde hij een stijlvol degustatiesalon. Die werd een jaar terug omgetoverd tot gastronomisch restaurant."

Beoordeling keuken: 8,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 8,5/10.

Video Het Broodhuys - 26/04/2012

Bron: Youtube.com

Aan Tafel: De Tuinkamer.

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 03 2010. Citaat:

"Chef-kok werd de jonge dertiger Ken Verschueren, die ervaring opdeed bij Michel in Groot-Bijgaarden en Folliez in Mechelen. De afgelopen drie jaar was hij souschef in Oud Sluis. Gezien dat curriculum trok ik met enige verwachting naar De Tuinkamer, ingericht in landelijk-chique stijl. Reeds in de hapjes vooraf trok de kok alle registers open: een pakketje van kokkels in krokante komkommer, duomousse van ganzenlever en granny smith, een flinterdun krokantje van kip met licht pikante curry, kroepoek van oester, sobanoedels met kreeft - het bleef maar komen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 2 bordjes (redelijk).

Lees het volledige artikel (externe link)

Souschef van Sergio Herman kookt in Beerzel.
Ken Verschueren wordt meesterkok in de Tuinkamer.

Verschenen in nieuwsblad.be op 12 02 2010. Citaat:

"Ken wil de gerechten op een innovatieve maar herkenbare manier brengen. 'Mensen moeten weten wat ze eten en er constant van kunnen genieten. Van voorgerecht tot dessert. We leggen dan ook veel druk op het keukenpersoneel, zodat alles rimpelloos verloopt.' "

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Souschef Sergio Herman kookt in De Tuinkamer.

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2009. Citaat:

Ken Verschueren, de voormalige souschef van sterrenkok Sergio Hermans, is voortaan hoofdkok van restaurant De Tuinkamer in Beerzel. Hij wil vooral vernieuwen.

"Ook al nam Ken Verschueren pas in september het roer over, toch behaalde De Tuinkamer al een score van 14 in de Gault Millau. ‘De inspecteur kwam amper twee weken na de start van Ken lunchen. Kort hierna werden we op de hoogte gebracht van de score.' De ambities van Van Rompay reiken verder dan die 14, maar hij blijft voorzichtig. ‘Het is de bedoeling om beter te doen, maar alles op zijn tijd.'"

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Restaurant Tuinkamer

Verschenen in 6minutes.be op 02 12 2008. Citaat:

"De Tuinkamer is niet het zoveelste restaurant in de rij, maar presenteert een aparte stijl en dito openingsuren. Brocant getinte tafels genieten niet alleen van feilloos gesteven tafelkleden en servetten, maar worden getooind met delicaat zilverwerk en prachtige glasserviezen. Hier kan je dagelijks behoudens vrijdag, ontbijten vanaf het prille ochtendgloren, heerlijk lunchen of nagenieten van enkele degustaties. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan je er genieten van een betoverend diner terwijl de zondagse brunch voor een prettig oponthoud zorgt. Doelbewust aldus Frederick, hij wil zijn gasten immers laten genieten van een compleet assortiment van erg uiteenlopende producten en bereidingen."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.