d'Afspanning

Alle persartikels over restaurant d'Afspanning

Agnes Goyvaerts bezoekt d'Afspanning te Beernem
The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 07 06 2014. Citaat:

Interieur?
Klassiek-modern, chic met mooie materialen en verschillend volgens de kamers.

Keuken?
De chef heeft ervaring opgedaan in zaken als Manoir Stuyvenberg, Maison Vandamme en Oud Sluis. Daardoor geeft hij zijn klassiek achtergrond een hedendaagse .schwung

Extra?
De royale porties, bescheiden prijzen. Je zit ruim en bij mooi weer is er de aansluitende tuin.

Genieten in d’Afspanning te Beernem

Verschenen in Brugse vertellementjes op 05 05 2013. Citaat:

"Wij kregen een mooi bord met mooie moten Oosterscheldepaling van de beste kwaliteit, granny smith, sorbet van dezelfde appel, zure room en lekker opgelegde sjalotringen. Fris en overheerlijk! Ook de garnaalkroket met panko van Marieke werd geserveerd met een klein slaatje en werd goedgekeurd. Hoofdgerecht was een flinke moot grietfilet, paëllarijst, gerookte paprika, gamba en een kroepoek van inktvis. Enkele vongole maakten het plaatje compleet. Heerlijk, echt wel! Ook Marieke smulde van de scampi’s met frietjes en een potje zelfgemaakte mayonaise."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistro-resto d'Afspanning, Beernem
Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"De spijskaart is gevarieerd en het lezen van de eigentijdse en inlandse bereidingen scherpt de honger: kroket van varkenskop met wortelcrème en kummel en compote van zoete ui, dertig dagen in huis bestorven Aberdeen Angusrund met artisjok, pommes Pont-Neuf en bordelaisesaus, of kalfsblanquette met zwezerik en tong. Zuivere producten van eerste kwaliteit met respect behandelen, zodat ze smakelijk en herkenbaar in het bord naar voren komen, daar draait het om."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: West-Vlaanderen voor lekkerbekken

Verschenen in Weekend Knack op 03 07 2012. Citaat:

"Met tweeëntwintig sterrenrestaurants, bijna een vierde van het totale aantal, is onze kustprovincie de absolute culinaire nummer één in ons land. Het leven is hier genereus. Maar voor lekkers uit de zee of succulent vlees en lokale groenten hoef je niet per se naar een toprestaurant." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Visbrasserie: 't Pakhuis, Zeebrugge
  • Brasserie: Bistro De Kruidenmolen
  • Idyllisch: De Drie Ridders
  • Enoteca: Enoteca del Berebene
  • Terras: De Cabane/Chalet Westhinder
  • Revelatie: Cuines, 33
  • Familiaal: Kombuis, Estaminet De Peerdevisscher, Restaurant Oesterput
  • Gastronomie: Oh-Restaurant, Ten Bogaerde, Bistro-resto d'Afspanning, Table d'Amis
  • Lekkere winkels: Keurslager Dierendonck, Kortrijks Koffiehuis

Tafelen: Eigentijds klassiek
Restaurant d'Afspanning te Beernem

Verschenen in Weekend Knack op 15 02 2012. Citaat:

"Op 17 november 2011 opende restaurant d'Afspanning de deur en sindsdien stroomt het nieuwsgierige publiek toe. De spijskaart is gevarieerd en de prijzen zijn redelijk. Gekonfijte en gelakte varkensbuik, gerookte paling met rode biet en currycrème, hutsepot van varkenswangen: het lezen van de eigentijdse inlandse bereidingen scherpt de honger. Ook aan de kleintjes is gedacht. Scampi's in panko, kip met appelmoes en gehaktballetjes: het feest kan niet stuk! Trekpleister is het maandmenu met keuze, dat 40 euro kost en per tafel wordt opgediend."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.