Le Prieuré Saint-Géry

Alle persartikels over restaurant Le Prieuré Saint-Géry

Le Prieuré Saint-Géry, Beaumont
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 18 07 2016. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan sterrenrestaurant Le Prieuré Saint-Géry te Beaumont.
Lees het verslag

Dinner in the Sky, Luik

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2013. Citaat:

"Na een wereldtournee in het gezelschap van de grootste chefs van de planeet neemt Dinner in the Sky de hemel in boven Luik, tegenover de Opéra Royal de Wallonie, en ontvangt achter de fornuizen 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Pierre Résimont (L'Eau Vive), Arabelle Meirlaen (Cuisine Intuitive), Eric Martin (Lemonnier), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Vincent Gardinal (Le Prieuré Saint Géry) en Philippe Fauchet (Philippe Fauchet)."

Het project loopt van 9 tot 15 september 2013.

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Le Prieuré Saint-Géry: tot in de puntjes verzorgd
Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in knackweekend.be op 27 06 2012. Citaat:

"De wijnkaart is Frans georiënteerd en het repertoire is indrukwekkend. Kenmerkend voor Le Prieuré is de parade welkomsthapjes. Vincent Gardinal weet eersteklasingrediënten als een kunstenaar op het bord bijeen te brengen. Vaak is de presentatie belangrijker dan de smaak!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Heerlijk Henegouwen

Verschenen in Weekend Knack op 27 06 2012. Citaat:

"Voor veel Vlamingen is Henegouwen een grote onbekende. De groene provincie heeft een rijke folklore met veel volksfeesten en is bezaaid met kleinere en grotere eethuizen." Weekend Knack maakte een selectie.

  • Brasseries: La Table du Boucher, La Madeleine
  • Gastronomisch: L'Eveil des Sens, Le Prieuré Saint-Géry, L'Impératif, Les Gribaumonts
  • Bistro: Pouic-Pouic, La 5ème saison, Les 3 P'tits Bouchons
  • Terroir: Le Pastissou
  • Trendy: Mets Gusta, Espace Culinaire Bulthaup
  • Kindvriendelijk: Auberge de Poteaupré, Brasserie d'Hoppe
  • Lekkere winkel: Kaaswinkel Jacquy Cange

Le Prieuré Saint Géry: ontroering

Verschenen in 6minutes.be op 24 03 2012. Citaat:

"Zodra je door de zware oude deur gestapt bent, treft je in een ademtocht het subtiele, het lichtende van dit interieur; na één blik op de helderwitte ruimtes voel je hoe ontroering bezit van je neemt. Ontroerd beleef je hoe de delicate gerechten, de harmonieuze smaken tot ontluiking komen."

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

21 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Restogids Nouvelle Vague 2010 / Selectie Wallonië

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 21 05 2010. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van 50 jonge en vernieuwende chef-koks. Criteria om geselecteerd te worden:

  • de chef is circa 35 jaar oud, heeft een opleiding genoten of de nodige basiskennis verworven om het vak waardig te kunnen uitoefenen
  • de chef is creatief of in staat een persoonlijke stempel te drukken op gerechten waarmee je het onderscheid maakt.
  • de chef voldoet aan hoge kwaliteitscriteria en verliest het visuele aspect van het bord niet uit het oog.

Er werden 10 chef-koks/restaurants in Wallonië geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Belgische topgastronomie in Shanghai.

Verschenen in 6minutes.be op 16 02 2010. Citaat:

"Een tweede concept, is de Belgian Essence restaurant met gastronomisch menu gebracht door jonge Belgische 1 ster Michelin chefs. Om de verscheidenheid van de Belgische gastronomie naar voren te brengen tijdens de wereldtentoonstelling, werd er gekozen voor vertegenwoordigers van de 10 provincies en van Brussel als hoofdstedelijk gewest."

De chefs die aan dit evenement deelnemen zijn:
Vincent Gardinal (Hostellerie Le Prieuré Saint-Gery), Dimitri Marit (Jacques Marit), David Martin (La Paix), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Kobe Desramaults (In de Wulf), Jason Blanckaert (C-Jean), Laurent Folmer (Couvert Couvert), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Tim Meulenaere (De Koopvaardij), Raphael Adam (L’Essentiel), Dimitry Lysens (Magis), Clément Petitjean (Auberge de la Grappe d’Or).

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Gids Lemaire geeft 13 restaurants hoogste score (9,5/10).

Verschenen in tijd.be op 16 11 2009. Citaat:

"De inspecteurs van de gids Lemaire kenden het afgelopen jaar 730 restaurants een quotering toe. De adressen die dit jaar niet werden bezocht, komen niet voor in de gids en moeten wellicht nog een jaar of langer wachten op een score."

"Dertien restaurants kregen 9,5 op 10, de hoogste quotering. (...) De gids houdt zowel rekening met de sfeer, de kwaliteit als de specialiteiten van de restaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.