Hofke Van Bazel

Alle persartikels over restaurant Hofke Van Bazel

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Beste groenterestaurants van België

Verschenen in nieuwsblad.be op 04 05 2017. Citaat:

GaultMillau bekroont ook dit jaar de beste groenterestaurants van België. Wie graag een gerecht wordt voorgeschoteld waarbij extra aandacht werd besteed aan de groenten, doet er goed aan eens bij Hofke Van Bazel of Bouchéry te reserveren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenrestaurant Hofke van Bazel will naar nog hoger niveau

Verschenen in Het Laatste Nieuws op 01 10 2015. Citaat:

Twee jaar geleden werd restaurant Hofke van Bazel bekroond met een eerste Michelinster en werd opgenomen in de groene GaultMillau. Een erkenning voor de manier waarop hier verse groenten worden gebruikt.

Om zijn restaurant naar een nog hoger niveau te tillen, gaat chef-kok Kris De Roy nu ook zelf groenten en fruit kweken in zijn eigen 'hofke'.

'Mijn vrouw Gina Miurin is een vegetariër en dat is een extra motivatie om zo veel mogelijk variatie aan te bieden', vertelt Kris aan Het Laatste Nieuws.

Klanten kunnen trouwens ook een rondleiding krijgen doorheen de twee grote serres en een blik werpen op de 46 grote bakken, waar honderden kruiden in groeien.

Hofke van Bazel
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 29 08 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over Hofke van Bazel te Bazel.
Lees het verslag

Hofke van Bazel, Bazel

Verschenen in Be-Gusto op 18 06 2014. Citaat:

"Restaurant Hofke van Bazel zorgt voor de culinaire verademing in het gezellige dorpscentrum. De rust en romantiek van het interieur worden gecombineerd met creatieve gerechten waar chef Kris met hart en ziel zijn passie toont. Pure en herkenbare smaken zijn de essentie en krijgen een verfijnde toets. De geslaagde mix van klassiek en modern heeft veel potentieel en de mogelijkheden bij het Hofke van Bazel zijn enorm."

Lees het volledige artikel (externe link)

Eindelijk eerste ster voor Hofke van Bazel

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 11 2013. Citaat:

"Chef Kris De Roy en zijn echtgenote Gina Miurin halen hun eerste ster binnen. Het was dan ook feest in het restaurant dat letterlijk gelegen is in de schaduw van de kerktoren van Bazel op een van de meest pittoreske pleinen van Vlaanderen. 'Een onderscheiding met een ster is in de eerste plaats een beloning voor het ganse team', benadrukt chef Kris De Roy. 'Ik had het trouwens absoluut niet verwacht.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Ster voor Hofke Van Bazel en Verborgen Tuin

Verschenen in tvoost.be op 18 11 2013. Citaat:

"Twee restaurants uit de streek hebben vandaag een ster gekregen van de gerenommeerde restaurantgids Michelin. Het Hofke Van Bazel, in Bazel natuurlijk, kreeg die eer. En ook de Verborgen Tuin uit Geraardsbergen werd beloond met een Michelinster"

Bazalia, het Italiaanse zusje van Hofke van Bazel.

Verschenen in eigen redactie op 30 01 2013. Citaat:

Vanaf 31 januari 2013 proef je Italië in Bazel.

Naast Hofke van Bazel start trattoria 'Bazalia', een nieuw project van chef-kok Kris De Roy.

Bazalia wil een zuiders gevoel geven. Authentieke Italiaanse keuken, pure, mediterraanse smaken in een ongedwongen sfeer.

Meet & greet met de nieuwe ladychef, Ann De Roy
Interview en recepten

Verschenen in De Standaard Magazine op 26 01 2013. Citaat:

Ladychef of the Year ?

Ann De Roy: 'Het is een onverwachte bekroning omdat ik geen kokopleiding heb gehad. Tien jaar geleden was ik nog grafisch vormgever, maar het werk was minder creatief dan ik me had voorgesteld. Mijn man en ik zijn dan in het centrum van Geraardsbergen een praatcafé begonnen, waar ik hapjes serveerde. Nooit was er het idee om een restaurant te beginnen maar de hapjes vielen in de smaak en langzaamaan kreeg het eten de bovenhand'

Beïnvloed?

Ann De Roy: 'Door mijn broer Kris. Hij is de chef van 't Hofke van Bazel bij Kruibeke. Tijdens zijn opleiding kwam hij elk weekend thuis met smakelijke verhalen over de gerechten die hij had bereid. Ik hielp hem altijd als hij thuis aan het koken was.'

Hofke van Bazel draagt transparantie hoog in vaandel

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 01 2013. Citaat:

"'We spelen in op de wensen van de klant', geeft De Roy aan als troef. 'De klant mag onze zaak echt leren kennen, en daarom houden we van transparantie.' De wijnkelder kunnen klanten zien vanuit het restaurant. 'Die is echt een aantrekkingskracht. Bij onze rondleiding is het een van de ruimtes waar we halt houden, maar onze keuken mag ook bezichtigd worden. Het schept een band.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Suite and Breakfast By Hofke van Bazel

Verschenen in eigen redactie op 24 10 2011. Citaat:

Eetadressen met een tuin: Oost-Vlaanderen

Verschenen in De Standaard Magazine op 20 06 2011. Citaat:

Iedereen heeft er zo wel een. Of meer dan een. Van die adressen waar je op zomerdagen uren aan tafel kunt zitten. Buiten. Tussen het groen.

De Standaard Magazine selecteerde eetadressen in Oost-Vlaanderen waar het gezellig buiten tafelen is. Dit restaurant is er één van.

Gent Smaakt!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Van 2 tot 5 juni vormt het historische kader van het Sint-Pietersplein te Gent het decor van het culinair evenement Gent Smaakt! Een 20-tal restauranthouders en cateraars serveren het beste van zichzelf. Dit restaurant is er één van.
Geniet van de heerlijkste gerechten en dranken tijdens een smakelijke wandeling langs de 20-tal luxetenten en kom op adem op een van de sfeervolle terrassen.

Meer info op www.gentsmaakt.be

Hofke van Bazel

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 04 04 2011. Citaat:

"Gezellig tafelen is een genot, maar dineren in een mooi en romantisch kader waar je achteraf ook in stijl kan overnachten, geeft de avond die extra toets. Hofke van Bazel heeft het allemaal. Het elegante restaurant streeft naar exquise gerechten en een serene ambiance. In de keuken werkt chef-kok Kris De Roy uitsluitend met topproducten en behoudt hij de pure smaak van de ingrediënten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Wie wordt het beste Groentenrestaurant 2012?

Verschenen in eigen redactie op 02 03 2011. Citaat:

Groentekok Frank Fol, Living Tomorrow en GaultMillau starten een Benelux-zoektocht naar restaurants die het menen met dit waardeFol basisingrediënt. Want, dit is wat groenten zijn!

Aan deze wedstrijd kunnen alle restaurants van de Benelux deelnemen. En de mening van de restaurant bezoeker telt! Op basis van de commentaren over de ingeschreven restaurants, die de restaurant bezoekers achterlaten op de website 'Eet meer groenten', zal De Groentekok samen met GaultMillau 8 restaurants nomineren die meedingen naar de titel van Beste Benelux groenterestaurant 2012.

Dit restaurant is één van de deelnemers.

Meer info: Website 'Eet meer groeten'

Hofke van Bazel: suites met privé diner

Verschenen in 6minutes.be op 02 02 2011. Citaat:

"Toen Gina het huis van haar buren kon kopen, kreeg ze nieuwe ruimtes ter beschikking waarin ze een droom, nl. zelf overnachtingsmogelijkheden aan haar gasten aanbieden, kon realiseren. In plaats van meerdere kamers in te richten koos ze voor twee ruime suites die ze zelf uiterst comfortabel inrichtte en smakelijk vorm gaf. Licht en lucht spelen andermaal een belangrijke rol, in zoverre dat gasten er niet alleen kunnen overnachten, maar door een aangepast interieur kan men er eveneens privé dineren."

Suites voor Hofke van Bazel

Verschenen in knackweekend.be op 07 12 2010. Citaat:

"Vandaag is Hofke van Bazel een gerieflijk restaurant met maar liefst 220 zitplaatsen, verspreid over weelderig ingerichte vertrekken. Haar laatste aanwinst is het huis van haar buren. Gina Miurin verbouwde het pand en richtte de vertrekken eigenhandig in tot twee ruime suites om te overnachten en om privé te dineren."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Hofke van Bazel: geisha's en culinaire impressies uit Tokio

Verschenen in 6minutes.be op 03 04 2010. Citaat:

"Met de opgedane kennis en werkervaring wil Kris De Roy zijn keuken oeuvre verder verfijnen en verdiepen. Als synthese van zijn verblijf in Tokio organiseert hij samen met chef Didier Garnich vijf avonden waarop het duo hun impressies uit de Japanse hoofdstad culinair vorm geeft. De gasten kunnen hierbij genieten van exquise bereidingen, intense smaakcombinaties, decoratieve meesterwerken, kortom een nieuw ongekend en uitermate boeiend foodconcept."

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Japanse soberheid in Vlaamse stijl. Restaurant Hofke van Bazel.

Verschenen in DM magazine op 03 04 2010. Citaat:

"Op 8 april wordt de nieuwe Belgische ambassade in Tokio in gebruik genomen. Twee Vlaamse chefs reisden vooruit, en keerden terug met een schat aan ideeën. Die passen ze gedurende vier avonden toe op de keuken van hier."

Info redactie PocketResto.be:
Data thema-avonden: 25/03, 08/04, 15/04 en 22/04.
Meer info en reservatie.

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Recepten van 'Hofke van Bazel' in boekformaat

Verschenen in knackweekend.be op 09 07 2009. Citaat:

"Een restaurant van enige betekenis brengt tegenwoordig een boek uit. Dat geldt dus ook voor het Hofke van Bazel met de inventieve en smakelijke keuken van chef-kok Kris De Roy. Het receptenregister opent met aantrekkelijke amuusjes, waarna Kris De Roy zijn beste recepten volgens het ritme van de seizoenen presenteert. Daarna komen basisrecepten aan de beurt, gevolgd door brood en gebak."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Hofke van Bazel

Verschenen in Goesting Antwerpen op 18 12 2007. Citaat:

"Op wat detailkritiek na verdient de chef zijn trofee."

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.