D'Eugènie à Émilie

Restaurant D'Eugènie à Émilie, Baudour

Adres:

Place de la Résistance 1
7331   Baudour

Toon de ligging

Telefoon:

065 61 31 70

Chef-kok:

Christian Debel

Type:

Restaurant

Keuken:

Frans, Belgisch

Michelin '16:

Pagina 441
Keuken: 2 sterren
Comfort: 2 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 133
Keuken: 16.0 /20

Faciliteiten:

Airco, parking, terras

Middag: ma di wo do vr za zo - 11:45 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:45 - 22:00

D'Eugènie à Émilie in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015.

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Aan Tafel: D'Eugénie à Emelie

Verschenen in vierbordjes.be op 06 04 2013. Citaat:

"Je voelt dat Fernez zelf graag tafelt. Hij weet de juiste sfeer te creëren om dat ontspannen te doen: perfecte bediening, elegante wijnglazen op smetteloos witte tafels, stoelen met armleuningen, relaxte jazz op de achtergrond."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Recensie eveneens verschenen in De Standaard Magazine (06/04).

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant D'Eugènie à Émilie

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.