Le Cor De Chasse

Alle persartikels over restaurant Le Cor De Chasse

Le Cor de Chasse, Wéris

Verschenen in Be-Gusto op 23 02 2015. Citaat:

"De keukenstijl van Mario kende de laatste jaren ook duidelijk een serieuze evolutie. Zijn artculinaire combineert terroir producten met moderne kooktechnieken. Zijn inventieve keuken gebruikt de puurheid van kwaliteitsproducten als basis en hij legt de focus op smaakcohesie en finesse. Een keuken die licht is met veel aandacht voor de juiste zuren, intensiteit en elegantie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Cor De Chasse, Wéris
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 02 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan sterrenrestaurant Le Cor De Chasse te Wéris.
Lees het verslag

Jeunes Restaurateurs d'Europe - JRE België
Voorstelling nieuwe gids 2014-2015.

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2014. Citaat:

Op 24 maart 2014 werd in Hotel Bloom te Brussel de nieuwe gids Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) België 2014-2015 voorgesteld. De gids is verkrijgbaar bij de JRE-leden.

Er zijn 4 nieuwe leden:

 • Marcus, chef-kok Gilles Joye (Deerlijk)
 • Fleur de Sel, chef-kok Alex Verhoeven (Kasterlee)
 • Grand Cabaret, chef-kok Vincent Florizoone (Nieuwpoort)
 • Onder De Toren, chef-kok Sam Van Houcke (Hansbeke)

Nieuw aan de gids dit jaar, is dat er foto's van gerechten van de leden geïntegreerd werden. De recepten van deze gerechten zijn terug te vinden op de website van JRE.

2014 wordt bovendien een feestjaar voor JRE. De Jeunes Restaurateurs d’Europe bestaan dit jaar 40 jaar, de Belgische afdeling 25 jaar.
Tal van acties/events staan op de agenda: verjaardagsmenu 'Special Menu 25 years' (16 juni - 16 september 2014), JRE Cooking Cup met de zoektocht naar 'Jeune Cuisinier de l'année' van de hotelscholen (najaar 2014), jamsessie 'Art of Cooking 25 years' (2 juni 2014), ...

Jeunes Restaurateurs d'Europe zorgen voor gastronomische topavond met producten van supermarkt Lidl.

Verschenen in eigen redactie op 09 12 2013. Citaat:

In een speciale samenwerking met Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) zie je hoe producten van supermarkt Lidl zorgen voor een gastonomische topavond.

Ruim 950 mensen namen op 6 december deel aan het nationaal referendum van Jeunes Restaurateurs d'Europe. In ruil voor hun ongezouten mening mochten ze gratis aanschuiven in een van de 30 toprestaurants van de Jeunes Restaurateurs d’Europe.

Een enorm succes want in een mum van tijd waren alle plaatsen bezet. Wat de genodigden niet wisten, is dat de chefs die avond uitsluitend met Lidl-producten aan de slag gingen. En nog straffer: de gasten gaven het diner een gemiddelde score van liefst 9.4/10.

Ook in Zweden zorgde Lidl met pop-up restaurant DILL in Stockholm reeds voor een gelijkaardige culinaire reclamestunt.

Le Cor de Chasse: Een perfect gastronomisch weekend

Verschenen in Be-Gusto op 27 08 2013. Citaat:

"De keukenstijl van Mario kende de laatste jaren ook duidelijk een serieuze opwaardering. Zijn artculinaire combineert terroir producten met moderne kooktechnieken. Een inventieve keuken die nooit de puurheid en smaakcohesie van gerechten links laat liggen. Op een creatieve manier gaat hij telkens op zoek om de ingrediënten optimaal tot hun recht te laten komen. Een keuken die licht is met veel aandacht voor de juiste zuren, smaakcohesie, intensiteit en elegantie."

Ook verschenen op Blog Belgian Taste Buds (in het Engels).

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Cor de Chasse in VTM-programma 'Met vier in Bed'

Verschenen in eigen redactie op 15 07 2013. Citaat:

Le Cor de Chasse in Wéris

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 05 01 2013. Citaat:

"Erbij het hoofdgerecht. Faon de nos Forêts. Reekalf dus. Een perfect stuk vlees kregen, boterzacht en uitstekend van garing. Erbij diverse groentjes (bietjes, rettich, pompoen) en wat verkruimelde pistachenootjes. Onder het vlees lag de gekruide pompoen met sjalotjes, erg lekker."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Le Cor de Chasse
Reportage: Lekkerbekken in Luxemburg

Verschenen in Weekend Knack op 08 08 2012. Citaat:

"Mario Elias is een van de schaarse Waalse vertegenwoordigers van ‘het nieuwe koken’. Hij is meer dan ooit gemotiveerd want sinds 8 juni bevindt het restaurant zich op een nieuwe plek. Samen met zijn vrouw Aurore kocht Elias vijf kilometer verderop, in het mooie dorpje Weris, een kasteelboerderij uit 1680. Het gebouw werd volledig gerenoveerd en er werden een nieuw restaurant en zes gastenkamers in ondergebracht. Het visitekaartje is het viergangenmenu voor 50 euro!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekkerbekken in Luxemburg

Verschenen in Weekend Knack op 07 08 2012. Citaat:

"Denk je aan Luxemburg, dan denk je aan smakelijke vleeswaren als rookworst en wildpastei, en traditionele kost als stoofpot van de Gaume, gevulde kool, hutsepot of wild."

Weekend Knack maakte een selectie.

 • Idyllisch: Auberge du Val 'Aisne
 • Gastronomie: La Table du Maxime
 • Gerieflijk: Hotel Beau Séjour/Restaurant Jardin des Senteurs
 • Moderne technieken: Le Cor de Chasse
 • Traditionele basis: Les Pieds dans le Plat
 • Romantiek in het kleinste stadje: Le Clos des Récollets
 • In de bossen: L' Auberge du Sabotier - Les 7 Fontaines d'Awenne
 • Lekkere winkels: Beenhouwerij Poncelet (Paliseul), Glacier La Ferme de la Vallée (Rendeux), Les chocolats d' Edouard, La Ferme Houard

Culinaria 2012: 31 mei - 3 juni 2012
Nieuw thema, nieuw concept

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2012. Citaat:

Voor zijn 4de verjaardag biedt Culinaria een geheel nieuwe gastronomische ervaring: "Into the Raw". Ze werd geïnspireerd door de gastronomische beweging "Cook It Raw", die enkele jaren terug gelanceerd werd door jonge chefs uit de wereldkeuken.

Voor deze editie heeft Culinaria ook het concept omgegooid en biedt ze de bezoeker de mogelijkheid om zelf zijn menu met 7 degustaties samen te stellen.

Elke dag zullen er 10 Belgische sterrenchefs hun originele recept rond het thema “Into the raw” voorstellen. Uit de voorgestelde degustaties kiezen de bezoekers er 5 waarmee ze graag kennis willen maken, en vervolgens sluiten ze af op een zoete noot, met een dessert van Pierre Marcolini en een dessert van een Chocolade Ambassadeur van Callebaut, Benoit Dewitte (Benoit en Bernard Dewitte *) of David Maenhout (Chocolatier M - Knokke-Heist).

Andere chefs, die op Culinaria aanwezig zijn, zijn: Giovanni Bruno (Senza Nome *), Julien Burlat (Dôme *), Bart De Pooter (Pastorale **), Sang Hoon Degeimbre (L’Air du Temps **), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt **), Mario Elias (Le Cor de Chasse *), Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert *), Dimitri Lysens (Magis *), Yves Mattagne (Sea Grill **), Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu *), Franky Vanderhaeghe (Hostellerie Saint-Nicolas **), Laury Zioui (L’Eveil des Sens *).

Meer info: website Culinaria

Via blog BeGusto: Lees verslag Culinaria 2012

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

Make-a-Wish met de Jeunes Restaurateurs d'Europe.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2011. Citaat:

De Jeunes Restauranteurs d'Europe en Make-A-Wish slaan de handen in elkaar om de dromen van zieke kinderen in vervulling te doen gaan. Van ieder 'Make-A-Wish menu' wordt 2 euro overgemaakt aan de organisatie. De actie loopt 4 maanden, van 15 oktober 2011 tot 15 februari 2012.

Meer info: Jeunes Restauranteurs d'Europe - Make-A-Wish

Proef het Chavroux menu bij 12 Topchefs en betaal wat je wil!

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2011. Citaat:

Chavroux daagde twaalf topchefs uit om de zachte geitenkaas op een creatieve manier te verwerken in een driegangenmenu. Maar dat is nog niet alles: na afloop van je restaurantbezoek bepaal jij zelf wat je betaalt voor het Chavroux-menu! Dit restaurant is één van de deelnemers.

Boek: Art of Cooking.
Inspirerende culinaire jamsessies van JRE.

Verschenen in eigen redactie op 08 04 2011. Citaat:

Sinds 2008 zijn enkele Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE) beginnen jammen om hun talent bij elkaar aan te scherpen. Zoals muzikanten improviseren ze met producten uit een verrassingsmand, met als resultaat steeds weer verrassende gerechten.

Het boek 'Art of Cooking' is een weerspiegeling van het talent en de passie van de fine fleur van de Belgische jonge garde topchefs.

Art of Cooking by Jeunes Restaurateurs d’Europe,
170 x 220 mm – 128 blz. – € 19,95,
Nederlands & Frans – isbn 9789089311870.

Meer info Art of Cooking
Meer info JRE

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

Nieuwe website Jeunes Restaurateurs d'Europe online!

Verschenen in eigen redactie op 25 01 2011. Citaat:

De website van JRE België is helemaal vernieuwd. De site is voortaan gelinkt aan de 'Art of Cooking'-site, die bericht over de jam-sessies die de JRE-leden regelmatig organiseren.
Bezoek JRE.be

De Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Le Cor De Chasse

Verschenen in De Standaard Magazine op 27 06 2009. Citaat:

"Ik heb het al vaak herhaald in deze rubriek: voor een gelijke kwaliteit ligt het prijsniveau in de Waalse restaurants beduidend lager dan in Vlaanderen, ook en vooral voor de wijnen."

Le Cor de Chasse te Barveaux-sur-Ourthe:
87 euro per persoon voor een tweepersoonskamer, met ontbijt en vijfgangenmenu in het restaurant dat met een Michelinster werd bekroond. Blijf je niet logeren, dan betaal je slecht 43 euro voor een viergangenmenu."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Le Cor de Chasse: chef-kok toont ongewone combinaties met lamsvlees.

Verschenen in knackweekend.be op 24 04 2009. Citaat:

"Voor Mario staat de esthetiek van het gerecht in dienst van de smaak. Dat is heel duidelijk in een van zijn creaties, Lentelandschap met heuvel (zie recept): een kleine koepel van aardappelpuree bedekt het lamsvlees. De ‘heuvel’ is bestrooid met kruimels donker Duits brood en daarop zijn jonge scheutjes ‘geplant’."

Le Cor de Chasse

Verschenen in 6minutes.be op 07 11 2008. Citaat:

"Naast een uitgebreide kaart, zorgt Le Cor de Chasse, voor een drietal keuzemenu’s, het marktmenu, het degustatiemenu en als lid van de Jeunes restaurateurs d’Europe, een Prestigemenu. De variabele menuprijzen, maximaal 59 euro, worden eveneens met aangepaste wijnen, 25 euro, aangeboden."

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.