Mardaga

Alle persartikels over restaurant Mardaga

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015. Citaat:

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Vader en zoon renoveren oudste hotel van Limburg ondanks de economische crisis.

Verschenen in eigen redactie op 26 08 2014. Citaat:

Hotel Mardaga te As bestaat sinds 1909 en werd compleet in zijn oorspronkelijke glorie hersteld dankzij een investering van 600.000 euro. De familie Geurden koos er voor om in de huidige moeilijke economische tijden toch zwaar te investeren in horeca.

Familie Geurden

Dit charmante boetiekhotel telt 18 kamers en is sinds 2006 eigendom van Ludo en Christine Geurden en hun zoon Maxim. Ludo heeft 15 jaar ervaring in verschillende Europese Accor hotels en is ondervoorzitter van Federatie Horeca Limburg en lid van de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen en Federatie Toerisme Limburg. Maxim Geurden zal in de toekomst de fakkel van zijn ouders overnemen en het bedrijf leiden.

Hotel Mardaga en verbouwingen

Sinds de overname in 2006 werden er tal van verbouwingen en vernieuwingen gedaan. Naast een volledig nieuwe keuken werden kamers, vergaderzaal, ontbijtzaal, tuinterras (overdekt en verwarmd), bar en restaurant grondig onder de loep genomen en vernieuwd.

Ook is er de nieuwe M Bar met haardvuur en authentieke bar in kerselaarhout in de stijl van de jaren 1940. Vanaf half oktober kan men hier 10 topwijnen per glas degusteren via het systeem Winefit.

Restaurant Mardaga

Naast in de hardware, werd er in het restaurant ook geïnvesteerd in mensen, met succes. Sinds september 2013 staat Chef Jens Stinissen aan het roer van de keuken, voorheen werkzaam in restaurant de Slagmolen te Opglabbeek. Het restaurant is bekroond met 14/20 in de Gault Millau gids en krijgt 3 vorkjes van Guide Michelin. Chef Stinissen kreeg een laureaat in Jong Keukengeweld 2014/2015.

Toekomstplannen

Het restaurant wil men naar een (nog) hoger niveau tillen en er een topper in de klassieke restaurants van maken. Het wordt een toegankelijk en vintage restaurant waar er gebruik wordt gemaakt van streekproducten en waar grootmoeders keuken op topniveau wordt gebracht met accenten van de keukenchef.

Bekijk:
nieuwe menukaart met klassiekers uit grootmoeders keuken

Artikel verschenen in Het Belang van Limburg:
'Genkenaar en zijn zoon renoveren oudste hotel van Limburg'

Luxe en Elegantie
Mardaga, As

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 02 2014. Citaat:

"We eindigen de maaltijd met het meest bijzondere chocoladedessert dat ik ooit geproefd heb. Chocolade geeft me vaak een wat vettig en zwaar gevoel, maar dit dessert doet het omgekeerde. Het is een geniaal samenspel van kiwi, passiefruit, vanille, venkelkruid en chocolade. Ik leg mijn lepeltje neer en ben zowaar verfrist. Bij Mardaga weten ze nog wat gastvrijheid betekent."

Het verdict: 'Een mooie ontmoeting tussen tradities en de hedendaagse keuken.', 4 sterren.
(Het Nieuwsblad - rubriek Restaurant Inspector, 01/02/2014)

Hotel Mardaga 'restyled'

Verschenen in eigen redactie op 14 01 2014. Citaat:

Op 17 januari heropent hotel Mardaga. De voorbije weken werden de kamers volledig gerenoveerd en heringericht.

Chef-kok in restaurant Mardaga is sinds september 2013 de veelbelovende jonge kok Jens Stinissen. Hij werkte voorheen 4 jaar in restaurant ‘De Slagmolen’ (bekroond met 2 sterren in Michelin en een score van 18/20 in Gault Millau), waar hij zich opwerkte tot sous-chef.

Mardaga, As
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 31 12 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over hotel-restaurant Mardaga te As.
Lees het verslag

Puur & klassiek tafelen in het oudste hotel van Limburg.
Hotel-restaurant Mardaga, As

Verschenen in Be-Gusto op 22 12 2013. Citaat:

"De familie Geurden liet Mardaga duidelijk heropleven en met de komst van een young potential zoals chef Jens Stinissen wordt er weer extra ingezet op het culinaire luik. De chef brengt klassiek eigentijdse gerechten die met top kwaliteitsproducten bereid worden. Mits enige verfijning, story telling en modernere presentatie zal Mardaga zeker zijn verdiende plaats innemen in het culinaire Limburgse Landschap. Een chef met potentieel, jong keukengeweld als het ware, die we graag in het oog houden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jens Stinissen is de nieuwe chef van restaurant Mardaga

Verschenen in eigen redactie op 09 09 2013. Citaat:

Sinds 1 september is Jens Stinissen als chef aan de slag in restaurant Mardaga. Jens is 24 jaar, werkte de afgelopen 4 jaar in sterrenrestaurant De Slagmolen in Opglabbeek en studeerde af aan de hotelschool van Hasselt.

Ludo Geurden, eigenaar van hotel-restaurant Mardaga, is enthousiast: 'Jens Stinissen is een jong aankomend talent, een topper in wording. In restaurant Mardaga brengt de nieuwe chef klassiek eigentijdse gerechten met top kwaliteitsproducten bereid.'

Weekendadres: Hostellerie Mardaga
Gastronomie in Limburgs groene hart

Verschenen in genieten.be op 24 10 2012. Citaat:

"Gastvrijheid zoals we die graag hebben, met andere woorden, zonder poespas en kapsones. Ludo blijkt een natuurtalent, net als zijn vrouw Christine. “Het cliché dat er achter elke sterke manager een sterke vrouw staat, klopt echt”, lacht hij. “Zonder haar zou het niet hetzelfde zijn.” Geen wonder dat de bezetting de afgelopen jaren van een derde steeg naar zowat drie vierde: zakenmensen tijdens de week, mensen van allerlei leeftijden tijdens het weekend, meestal op zoek naar een portie rust, gecombineerd met een paar uur fietsen of stappen in het omringende natuurschoon. Met als orgelpunt een gastronomisch diner in het restaurant van Mardaga."

Studio Brussel: Jong Keukengeweld in Hasselt

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2012. Citaat:

De lanceringsweek van Jong Keukengeweld beleefde vrijdag in Hasselt zijn apotheose met een democooking onder de luifel van het nieuwe Smaaksalon.

De zes Limburgse koks bereidden daar op hun eigengereide wijze karper uit het vijvergebied De Wijers in Hasselt-Zonhoven en staken Linde van Studio Brussel een handje toe om voor één avond haar eigen 'Restaurant De Linde' te runnen.

Zes culinaire talenten werden geselecteerd voor Jong Keukengeweld: Kevin Bonanno (Gusto, Genk), Candy Senden (Mardaga, As), Hilaire Spreuwers (BitterZoet, Zonhoven), Jan Tournier (Eethuis Cuchara), Bart Vandenhove (Prêt-à-Goûter, Heusend-Zolder) en Koen Verjans (Innesto, Houthalen).

Meer info actie Jong Keukengeweld: Jong Keukengeweld

Hostellerie Mardaga: video

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - website hotel-restaurant Mardaga

Hotel Mardaga - Candy Senden
Dag in Beeld

Verschenen in humo.be op 05 10 2012. Citaat:

Hoe ziet een dag van Candy Senden, chef-kok Hotel Mardaga, er uit?

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

156 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.