Mardaga

Restaurant Mardaga, As

Adres:

Stationsstraat 121
3665   As

Toon de ligging

Telefoon:

08965 62 65

Chef-kok:

Jens Stinissen

Type:

Restaurant

Keuken:

Belgisch, Frans

Hyperlinks:

Michelin '16:

Pagina 174
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 129
Keuken: 14.0 /20

Faciliteiten:

Airco, parking, terras, tuin

Formules:

Lunchmenu - menu

Overnachting:

Mogelijk

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 14:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 18:00 - 21:00

Mardaga in de media

Actie Jong Keukengeweld: oktober 2015 & maart 2016

Verschenen in eigen redactie op 15 09 2015.

‘Jong Keukengeweld’, de imagocampagne die jongeren van topgastronomie aan betaalbare prijzen laat genieten, loopt voortaan over acht in plaats van zes weken.  De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016.

Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs jonger dan 35 jaar die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten. Vorig jaar gingen meer dan 9.000 jongeren in op het aanbod om voor 45 euro te genieten van een driegangenmenu bij een van de geselecteerde restaurants of 55 euro bij sterrenrestaurants (Michelin) of rapporthouders van minstens 15/20 bij GaultMillau.

Magazine Jong Keukengeweld 2016

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Photostream: Visit Flanders / Flickr

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014.

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Vader en zoon renoveren oudste hotel van Limburg ondanks de economische crisis.

Verschenen in eigen redactie op 26 08 2014.

Hotel Mardaga te As bestaat sinds 1909 en werd compleet in zijn oorspronkelijke glorie hersteld dankzij een investering van 600.000 euro. De familie Geurden koos er voor om in de huidige moeilijke economische tijden toch zwaar te investeren in horeca.

Familie Geurden

Dit charmante boetiekhotel telt 18 kamers en is sinds 2006 eigendom van Ludo en Christine Geurden en hun zoon Maxim. Ludo heeft 15 jaar ervaring in verschillende Europese Accor hotels en is ondervoorzitter van Federatie Horeca Limburg en lid van de raad van bestuur van Horeca Vlaanderen en Federatie Toerisme Limburg. Maxim Geurden zal in de toekomst de fakkel van zijn ouders overnemen en het bedrijf leiden.

Hotel Mardaga en verbouwingen

Sinds de overname in 2006 werden er tal van verbouwingen en vernieuwingen gedaan. Naast een volledig nieuwe keuken werden kamers, vergaderzaal, ontbijtzaal, tuinterras (overdekt en verwarmd), bar en restaurant grondig onder de loep genomen en vernieuwd.

Ook is er de nieuwe M Bar met haardvuur en authentieke bar in kerselaarhout in de stijl van de jaren 1940. Vanaf half oktober kan men hier 10 topwijnen per glas degusteren via het systeem Winefit.

Restaurant Mardaga

Naast in de hardware, werd er in het restaurant ook geïnvesteerd in mensen, met succes. Sinds september 2013 staat Chef Jens Stinissen aan het roer van de keuken, voorheen werkzaam in restaurant de Slagmolen te Opglabbeek. Het restaurant is bekroond met 14/20 in de Gault Millau gids en krijgt 3 vorkjes van Guide Michelin. Chef Stinissen kreeg een laureaat in Jong Keukengeweld 2014/2015.

Toekomstplannen

Het restaurant wil men naar een (nog) hoger niveau tillen en er een topper in de klassieke restaurants van maken. Het wordt een toegankelijk en vintage restaurant waar er gebruik wordt gemaakt van streekproducten en waar grootmoeders keuken op topniveau wordt gebracht met accenten van de keukenchef.

Bekijk:
nieuwe menukaart met klassiekers uit grootmoeders keuken

Artikel verschenen in Het Belang van Limburg:
'Genkenaar en zijn zoon renoveren oudste hotel van Limburg'

In de buurt van restaurant Mardaga

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.