L'Eau Vive

Alle persartikels over restaurant L'Eau Vive

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Michelingids - Bib Gourmand 2014
23 nieuwkomers in België

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2013. Citaat:

Michelin heeft met zijn nieuwste Bib Gourmand Benelux Gids 2014 terug een recordeditie te pakken. De teller staat op 261 restaurants, waaronder maar liefst 43 nieuwkomers.

België telt nu 143 Bib Gourmand restaurants, waarvan 23 nieuwkomers:

  • Godard, Antwerpen
  • Michel, Boninne
  • Mondevino, Borgloon
  • La Branche d'Olivier, Brussel
  • Le Wine Bar Sablon des Marolles, Brussel
  • Wine in the City, Brussel
  • Comptoir de l'Eau Vive, Erpent
  • Brasserie Bijgaarden, Groot-Bijgaarden
  • Le Petit-Fils, Lasne
  • Bistro Neuta, Leut
  • Noï, Linkebeek
  • Le Saint-Charles, Marcinelle
  • La Madeleine, Bergen
  • Les Sens du Goût, Namen
  • Sir Kwinten, Sint-Kwintens-Lennik
  • L'Embellie, Soignies
  • Les Vrais Soudeurs, Thuin
  • Moment Gourmand, Doornik
  • Spectrum, Vilvoorde
  • Lucana, Wanze
  • Chez Chen, Wépion
  • Mamy Louise, Waver
  • De Schalk, Willebroek

Michelin reikt het label 'Bib Gourmand' uit aan restaurants die een kwaliteitsvolle menu aan €35 aanbieden (€36 in de hoofdsteden).

De Bib Gourmand Benelux 2014 is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95.

Meer info: Bib Gourmand 2014 - Volledig overzicht

Naamse kok Grégory Gillain wint 'Ster Belgische keuken'

Verschenen in hln.be op 18 09 2013. Citaat:

"De professionele kok Grégory Gillain uit Namen heeft de finale van de eerste editie van de wedstrijd Ster van de Belgische keuken gewonnen. Dat maakte de organisatie Meesterkoks van België vanavond bekend. De winnaar werkt in de keuken van het restaurant L'Eau Vive in Arbre, onder de vleugels van chef-kok Pierre Résimont. Hij nam het op tegen de Brusselaar Maxime Collin (Villa Lorraine)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dinner in the Sky, Luik

Verschenen in eigen redactie op 11 07 2013. Citaat:

"Na een wereldtournee in het gezelschap van de grootste chefs van de planeet neemt Dinner in the Sky de hemel in boven Luik, tegenover de Opéra Royal de Wallonie, en ontvangt achter de fornuizen 7 van de beroemdste Waalse sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps), Pierre Résimont (L'Eau Vive), Arabelle Meirlaen (Cuisine Intuitive), Eric Martin (Lemonnier), Christophe Pauly (Le Coq aux Champs), Vincent Gardinal (Le Prieuré Saint Géry) en Philippe Fauchet (Philippe Fauchet)."

Het project loopt van 9 tot 15 september 2013.

Kopen bij koks
7 adressen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 30 03 2013. Citaat:

"Het lijkt de logica zelf: een restaurant kan maar lekker koken als het goede ingredienten in huis heeft. Waarom zou je die producten niet verkopen in een aparte winkel? De jongste tijd zien we steeds meer restaurants opduiken die dat doen."

Sabato/De Tijd verzamelde 7 goede adressen: Le Comptoir de l'Eau Vive (delicatessewinkel bij L'Eau Vive, Erpent), Domestic (bakkerij naast Dôme sur Mer, Berchem), Ingredients by Radis Noir (Ingrediëntenwinkel in het restaurant Radis Noir, Antwerpen), De Laet en Van Haver (delicatessezaak met bistro, Hove), Tête Pressée (traiteurzaak aansluitend bij het restaurant, Brugge), Fruits de la Passion (wijn- en delicatessezaak met bistro, Perwez) en B by B 'Babelutte by Bartholomeus' (praline- en chocoladezaak van chef Bart Desmidt, Brugge).

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Score GaultMillau 2013: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2013: A'Qi, Château du Mylord, Couvert Couvert, De Plezanten Hof, De Schone Van Boskoop, Den Gouden Harynck, Dôme, Hof Ter Eycken, Hostellerie St-Nicolas, L'Eau Vive, L'Essentiel, L'Eveil des Sens, La Durée, Le Fou est Belge, Le Gril aux Herbes d'Evan, Le Passage, Le Prieuré Saint-Géry, Lemonnier, Les Gourmands, Magis, Nuance, Slagmolen, Table d'Amis.

Sterrenchefs serveren diner in rijdende tram

Verschenen in nieuwsblad.be op 16 02 2012. Citaat:

"De tram mét restaurant aan boord zal vanaf 2 maart in het Brusselse straatbeeld te zien zijn. Het project kadert in het jaar van de gastronomie in Brussel. (...) Voor 75 euro per persoon krijg je een driegangenmenu voorgeschoteld, twee glaasjes bubbels, twee glazen witte en rode wijn en water. Het eten wordt voorzien door zes Belgische sterrenkoks, elk bekroond met twee sterren. Het gaat om Lionel Rigolet (Comme chez Soi), Sang-Hoon Degeimbre (l'Air du Temps), Bart De Pooter (De Pastorale), Pascal Devalkeneer (Le Chalet de la Forêt), Pierre Résimont (l'Eau Vive) en Thierry Theys (Nuance)."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Score GaultMillau 2012: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

53 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

'Comme un chef' - Aflevering 1, 13 januari 2011
Nieuw tv reality-programma RTBF.

Verschenen in eigen redactie op 13 01 2011. Citaat:

Zeven leerling-koks, die ervan dromen chef-kok te worden, worden gedurende vijf weken op de proef gesteld door enkele sterrenchefs: Sang-Hoon Degeimbre, Arabelle Meirlaen, Jean-Baptiste en Christophe Thomaes, Lionel Rigolet en Pierre Résimont. De winnaar van de wedstrijd krijgt een contract voor 1 jaar bij Lionel Rigolet, Comme Chez Soi.

Michelingids België-Luxemburg 2011: 2 sterren

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

14 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2011. Dit restaurant is er één van.

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
  • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
  • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
  • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
  • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
  • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
  • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
  • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
  • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
  • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
  • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
  • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
  • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
  • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
  • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Aan Tafel : L' Eau Vive.

Verschenen in De Standaard Magazine op 28 11 2009. Citaat:

"Weinig restaurants zijn zo mooi gelegen als L'Eau Vive. Het restaurant van kok Pierre Résimont en zijn vrouw Anne is gehuisvest in een kleine gerestaureerde watermolen uit de zeventiende eeuw, te midden van de bossen, naast een rivier die de wat merkwaardige naam Burnot torst. Zoals overal in Wallonië zijn de prijzen er van redelijk allooi: een menu van vier gangen kost 48 euro, voor zes gangen betaal je 70 euro."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids: België krijgt er 4 restaurants met 2 sterren bij

Verschenen in knack.be op 23 11 2009. Citaat:

"In deze nieuwe editie gaan vier restaurants van één naar twee sterren: Slagmolen in Opglabbeek, Hertog Jan in Brugge, L'eau Vive in Profondeville en Château du Mylord in Elzele. Dat laatste restaurant wint daarmee de ster terug die het drie jaar geleden verloren heeft. België telt nu veertien tweesterrenrestaurants."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Michelingids België 2010: 2 Michelin sterren.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

13 restaurants in België behalen 2 sterren in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Stijgers Michelingids 2010

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

Gestegen naar 2 sterren:
Chateau du Mylord (Ellezelles), Hertog Jan (Sint-Michiels), L'Eau Vive (Arbre), Slagmolen (Opglabbeek).

Gestegen naar 1 ster:
De Pastorie (Lichtaart), L' Essentiel (Temploux), Fleur Sur L'Eau (Dendermonde), Het land (Berlaar), Prêt-a-goûter (Heusden-Zolder), La Luna (Antwerpen), La Truffe Noire (Brussel), Les Gourmands (Blaregnies), Li Cwerneu (Huy), Magis (Tongeren), Nuance (Duffel), Ter Leepe (Zedelgem)

Score GaultMillau 2010: 16/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

54 restaurants in België behalen een score van 16/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.