Appelsveer

Alle persartikels over restaurant Appelsveer

Tien restaurants die ook een Michelinster verdienen

Verschenen in knackweekend.be op 04 12 2014. Citaat:

"De Michelingids 2015 hield bij de bekroning van de nieuwe sterrenrestaurants geen rekening met wat er in Vlaanderen bloeit en groeit. Weekend Knack selecteerde tien uitstekende eethuizen die klaar zijn voor een eerste ster."

  • Two Cooks, Zottegem
  • Hotel Damier, Kortrijk
  • 't Korennaer, Nieuwkerken-Waas
  • Restaurant Appelsveer, Appels
  • Bistro du Nord, Antwerpen
  • Fleur de Lin, Zele
  • Markt XI, De Haan
  • Oh Restaurant, Koksijde
  • Schatteman, Hertsberge
  • 't Vijfde Seizoen, Aalter

Lees het volledige artikel (externe link)

Agnes Goyvaerts bezoekt Appelsveer
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 19 01 2013. Citaat:

"Het begint met een roze balkje van koudgegaarde zalm, met een laagje geel schuim van riesling, enkele kaviaareitjes en beignets van ui. De beignets konden krokanter. Hierna komt een klein stukje gebakken zeebaars in lekkere bouillon van kreeft, vergezeld van dimsum met kreeft en anijsbasilicum. Het hoofdgerecht is natuurgebakken Bressekip met een garnituur van crosnes (Aziatische knolletjes), hanenkammen, peterselie- en haverwortel."

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012. Citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Restaurant Appelsveer,Appels: Pas open en nu al plekje veroverd in Gault&Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 13 11 2012. Citaat:

"Restaurant Appelsveer in Appels krijgt in de nieuwe Gault&Millau geen score, maar wel de vermelding ‘Aanbevolen restaurant’. Appelsveer, in het geklasseerde pand De Fonteyne aan het veer van Appels, ging op 27 januari van dit jaar open en viel meteen in de smaak door de persoonlijke, seizoensgebonden gerechten van Belgische oorsprong. Chef Olivier Van de Meerssche werkt met vergeten groente en vergeten stukken vlees, zoals lamnek, ossenstaart en varkenswangetjes, die hij verwerkt tot echte smaakbommen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Olivier Van de Meersche, chef-kok Appelsveer
Koken in nog altijd een ambacht

Verschenen in Weekend Knack op 06 06 2012. Citaat:

"'Als kok kijk ik weinig naar wat collega's doen', zegt Olivier. 'Ik wil mijn eigen stijl zo veel mogelijk behouden en hoed mij ervoor om trends achterna te lopen. Ik erger mij aan kookprogramma's op tv, waarin ons beroep rooskleurig wordt afgeschilderd. De kijker denkt dan dat hij ook voor kok kan spelen. Hij vergeet dat koken in een restaurant een ambacht is dat je moet aanleren. Er zijn hobbykoks die een lekker potje kunnen bereiden maar dat is iets anders dan dag in dag uit het ene gerecht na het andere onder spanning door te geven.'"

Appelsveer, Dendermonde
Bucolisch restaurant gooit met smaakbommen

Verschenen in knackweekend.be op 02 04 2012. Citaat:

"Appelsveer opende op 27 januari 2012 op een agrarische plek dicht bij de oudste overzet van de Schelde. De drempel van het nieuwe eethuis is vanaf de eerste dag platgelopen en dat komt vooral omdat de chef-kok een bekende is: Olivier Van de Meerssche was tien jaar lang chef-kok van het alom geliefde eethuis ’t Ebdiep in Sint-Amands. Hij bouwde zijn reputatie op met persoonlijke, seizoengebonden gerechten van Belgische oorsprong. In Appelsveer doet hij meer dan ooit een beroep op vergeten groenten en vlees, die hij op een actuele manier weer op het podium brengt. "

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

15x luxe zonder kaviaar

Verschenen in De Standaard Magazine op 24 03 2012. Citaat:

"Echte luxe heeft niets te maken met dure ingrediënten, kelners in maatpak of artistieke decoratie. Bruno Vanspauwen maakte een selectie van restaurants waar de luxe te vinden is in de perfecte eenvoud van producten, gerechten en sfeer.
De selectie bestaat uit 14 Belgische restaurants en 1 restaurant in Nederland, De Kromme Watergang te Hoofdplaat."

Aan Tafel: Appelsveer

Verschenen in De Standaard Magazine op 11 02 2012. Citaat:

"De ligging is idyllisch, de restauratie van de woning gebeurde met respect voor de authentieke ziel, de eetzaal dompelt je onder in een vervlogen tijd met de prachtige oude tegelvloer, eenvoudige houten tafels en stoelen, het zelfgebakken brood zichtbaar op een van de tafels. Een heerlijk landelijke en huiselijke sfeer. In de open keuken zie je de kinderen van Olivier en zijn vrouw, die met een spontane charme de bediening doet."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.