Veranda

Alle persartikels over restaurant Veranda

Gault Millau 2019: bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2018.
 • Chef van het jaar: David Martin (La Paix in Anderlecht)
 • Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill in Brussel)
 • Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards in Embourg)
 • Aziaat van het Jaar: Bún (Antwerpen)
 • Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) 
 • Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten in Lennik)
 • Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle in Marke)
 • Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem)
 • Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen)
 • Groentenchef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense in Brussel)
 • Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe)
 • Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden)
 • Prijs & Plezierverhouding van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen)
 • Nieuwkomer van het jaar: Souvenir, met een score van 15,5/20 (Gent)

Veranda, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 18 05 2016. Citaat:

De locatie mag dan wel veranderd zijn maar het concept bleef ongewijzigd. Puur, rumoerig, ruw en sfeervol zijn de basiselementen van restaurant Veranda die je ook in de gerechten van Davy Schellemans terugvindt.

In de gezellige wijnbar kan je genieten van comfort food, speciaalbieren en natuurwijnen en het is ook hiervan dat Daan Guelinckx de gerechten met de juiste drank voorziet. Kris Kookt was niet over alle keuzes even enthousiast maar genoot toch van een heel lekkere maaltijd en een heel tegemoetkomende service.

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 06 04 2016. Citaat:

Goesting Antwerpen moest wel een paar weken wachten om een plaats voor een diner bij Veranda te krijgen maar het was het wel waard.

Davy Schellemans heeft niets van zijn scherpte verloren. Ook in het nieuwe, veel ruimere en meer comfortabele, pand kookt hij nog steeds op een heel hoog niveau met krachtige smaken en uitzonderlijk evenwicht.

Beoordeling: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Antwerpen

Verschenen in vierbordjes.be op 08 03 2016. Citaat:

Restaurant Veranda heropende onlangs haar deuren op de nieuwe locatie te Antwerpen en Bruno Vanspauwen ging eens kijken welke veranderingen dit met zich meebracht.

Maar van veranderingen blijkt hier helemaal geen sprake te zijn. Het ruwe interieur en de losse sfeer en bedieining zijn een voortzetting van de vroegere locatie en het niveau van de gerechten die Davy serveert, zijn ook nog altijd Michelinster-waardig.

Het was weer smullen voor de heer Vanspauwen!

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Antwerpen: nieuwe locatie

Verschenen in elidesc says op 27 02 2016. Citaat:

Het is een nieuw begin voor Davy Schellemans. Hij verhuisde zijn restaurant Veranda naar de Lange Lobroekstraat, waar het opvallend ruimer zit dan in het vorige pand.

De locatie mag dan veranderd zijn maar de kwaliteit van de keuken zeker niet. Na haar lunch verzekert Elidesc.com ons dat Davy en zijn team nog steeds op een heel hoog niveau koken. Zowel het vlees alsook de groenten waren vol smaak.
Veranda is back!

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Veranda, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 14 02 2016. Citaat:

Op 16 februari heropent Davy Schellemans zijn restaurant Veranda, verhuisd naar de Lange Lobroekstraat te Antwerpen.

Be-Gusto was al uitgenodigd voor een voorproefje. Het nieuwe interieur met blanke rustieke muren, beton elementen, stenen trap en houten vloer zorgen voor de rough look. Een grote raampartij brengt dan weer veel licht naar binnen.

Aan de kwaliteit van het eten is er uiteraard niet gesleuteld. Davy kookt nog altijd even smakelijk en verfijnd en met Daan Guelinckx als gastheer en Vanessa Massé als passionele sommelier wordt Veranda 2.0 zeker opnieuw een succes!

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda wordt Bascule

Verschenen in eigen redactie op 16 01 2015. Citaat:

Op 20 december 2014 was de laatste service van restaurant Veranda op zijn huidige locatie in de Guldenvliesstraat te Berchem. Vanaf januari 2015 gaan ze van start met een nieuw concept: Bascule.

Lees het volledige artikel

Jong Keukengeweld 2014
Jongerenactie van 1 oktober t.e.m 15 november.

Verschenen in eigen redactie op 29 09 2014. Citaat:

Met Jong Keukengeweld en een selectie van 60 jonge chefs toont Vlaanderen dat haar gastronomie hip en innovatief is. Deze imagocampagne van Toerisme Vlaanderen gaat van start met een jongerenactie.

Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangen menu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een GaultMillau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

Deze campagne is afgelopen. De actie liep van 1 oktober t.e.m 15 november 2014.

Info: Facebookpagina Jong Keukengeweld

Veranda, Berchem
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 04 09 2014. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant Veranda te Berchem.
Lees het verslag

Veranda, Berchem

Verschenen in Be-Gusto op 21 08 2014. Citaat:

"De bekroning voor beste prijs/kwaliteit bij Gault&Millau heeft Veranda zeker niet gestolen. Davy Schellemans blijft verrassen en een innovatief no-nonsense verhaal serveren. Een frivole en frisse keuken wisselt hij af met geconcentreerde smaken, uitstekende in balans zijnde aroma’s en gevarieerde texturen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Volkomen Volledig Verrukkelijk Verfijnd!

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 30 07 2014. Citaat:

"Als hoofdgerecht kwam een entrecote met radijzen, gebakken, gepekeld en gemarineerd, emulsie van peterselie en gebrande rode ui. De wijn was een l'Arpent du Mitan 2010 Cabernet franc, Touraine Loire. Lekker, echt waar, en dat vlees was smakelijk, man man man."

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Berchem

Verschenen in Kris Kookt op 17 07 2014. Citaat:

"Veranda kan je omschrijven als een echte bistro, naar Parijs model. Hier hangt een ontspannen sfeer zonder chichi. Het Rock & Roll gehalte dat je kan terug vinden in het interieur, komt ook terug in de gerechten en de muziek. Het eigenzinnige karakter van deze zaak heeft er misschien wel mee te maken dat Davy ervaring opdeed in het sterrenrestaurant 'In de Wulf' van Kobe Desramaults."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2013
Van 1 oktober tot 15 november 2013

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2013. Citaat:

Van 1 oktober tot 15 november 2013 kunnen jongeren van 18 tot en met 30 jaar via de actie Jong Keukengeweld bij 45 jonge chefs terecht voor een driegangenmenu aan €45, aangepaste wijnen of bieren en waters inbegrepen.

Bron: YouTube - Njam.tv

Vlaanderen kent een zeer getalenteerde generatie jonge topkoks die de Vlaamse gastronomie doet bruisen van vakmanschap, innovatie en kwaliteit. Vlaanderen Lekker Land zet met deze actie 45 jonge culinaire talenten in de kijker.

Topchef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens van driesterrenrestaurant Hertog Jan nemen voor de tweede maal het peterschap op zich.

Veranda

Verschenen in Avocado van de duivel op 14 05 2013. Citaat:

"Voor mij was het voorgerecht “la pièce de resistance”, een waar kunstwerkje: Obsiblue garnalen met crème van wortel, gepekelde wortelschijfjes, Granny Smith schijfjes en zure room. Met veel smaakgenoegens heb ik de creatie ontmanteld. Subliem!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodbloggers in Veranda

Verschenen in The Yummyblogsisters op 05 04 2013. Citaat:

"Ik ben een zoetebek dus kijk ik zelfs na zo een gevulde avond nog uit naar het dessert. En bij Davy krijg je er twee. De eerste smaakte als een gezond dessert: verse kaas, schuim van karnemelk, passievrucht en schuim van yoghurt: vooral de schuim van yoghurt lust ik enorm graag. Wit op wit op wit op wit, een pluim voor Thomas om hiervan zo een mooie foto te maken! Het tweede dessert is wel al wat zondiger: Peer, koude sabayon van citroen, praliné en gerookte amandelen. De koude sabayon van citroen was perfect, ik ben niet zo een sabayon fan maar deze was fingerlicking good."

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda: The Voice of Bistronomie

Verschenen in Be-Gusto op 04 04 2013. Citaat:

"Omdat we weten dat collega bloggers ook de nodige aandacht aan het rock'n roll food gebeuren zullen geven hebben we vandaag een keer gefocust op de 'wine-story'. Davy en Daan zijn gepassioneerd bezig met natuurlijke en biologische wijnen, ze weten die kleine producenten te vinden waar een mens spontaan vrolijk van wordt. De manier hoe deze dan ook met veel inleving geserveerd worden door Daan Guelinckx, scoort altijd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Berchem – Davy Schellemans

Verschenen in legourmandbelge.be op 03 04 2013. Citaat:

"Het zal niet lang duren eer ze me zullen terug zien in Veranda. Deze topper is er eentje om te koesteren en valt dus vanuit het niets in mijn resto top 10. Hiermee nestelt deze bistro zich voor een aantal sterrenzaken en dat is meer dan verdiend."

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda zet deuren open voor Foodbloggers

Verschenen in Cookanista.be op 01 04 2013. Citaat:

"Ik zou uren kunnen vertellen over hoe geweldig alles in balans was, hoe er oog was voor verassing in elk gerecht en dit alles in een relaxte rock and roll omgeving. Maar dat ga ik niet doen, reserveer gewoon een tafeltje in Veranda en ontdek het zelf, je zult het je niet beklagen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tranguardia Dinner04: Battle - Verslag
Chefs: Davy Schellemans en Justin Hilbert

Verschenen in Be-Gusto op 14 03 2013. Citaat:

"TransGuardia of verder gaan dan het gekende, staat borg voor eten in een sfeer: Towards Gastronomy, Architecture and Arts. De lokatie ‘Café Kiebooms’ is een verademing van de jaren ’50 met zijn gekend art-deco interieur en bruist dan ook vele avonden in de 2060 wijk. Battle: 8 gangen subliem gecombineerd met telkens een ‘Natuurlijke’ godendrank. Justin Hilbert, chef van het New Yorkse Gwynnett St., verdiende zijn pluimen eerder bij Mugaritz en WD-50. Aan de andere kant Davy Schellemans, Veranda in Berchem. Davy moeten we natuurlijk niet meer voorstellen, his food talks!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda, Antwerpen: Bistronomie rocks

Verschenen in Be-Gusto op 04 01 2013. Citaat:

"Het was weer zo een avond die weergalmde van lofzang, vaak gewaagde combinaties en overwegend sublieme smaakcombinaties. Restaurant Veranda dat is een speelse keuken vol genialiteit, met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekkere eetadressen in Antwerpen volgens Le Soir

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2012. Citaat:

Le Soir maakte een lijst met lekkere eetadressen in Antwerpen: Café Hopper, Veranda, Gigi Il Bullo, Pazzo, Graanmarkt, Bar(t)a-vin, Le Dôme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Foodiegids: Davy Schellemans - Carnet d'adresses

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 01 12 2012. Citaat:

'Open uw adresboekje en verklap ons vijf geheime leveranciers', vroeg Sabato aan vijf Belgische topchefs.

Hier de 5 foodieadressen van Davy Schellemans, chef-kok Veranda:

De Veranda: Naturally the best

Verschenen in Be-Gusto op 14 11 2012. Citaat:

"Haleluja dat is de kreet die past bij een bezoek aan restaurant De Veranda in Berchem. Al weken liep ik te zeuren dat het al te lang geleden was dat we nog eens het culinaire café van Davy Schellemans bezocht hadden. Last minute boekingen kan je tegenwoordig dan ook vergeten want Davy oogst terecht veel respect in ons foodie landschap. Dat De Veranda het 'bistronomie' adres van 't stad is weet ondertussen iedereen. Dat Davy’s place ook een ideaal adres is voor natuurlijke en pure wijnen met een verhaal verhoogt het rock 'n roll gehalte ten top."

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2013

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

Vandaag is de 10de editie van GaultMillau voorgesteld.

Uitgereikte awards:

 • Beste chef: Peter Goossens, Hof van Cleve
 • Beste gastvrouw: Lieve Goossens, Hof van Cleve
 • Chef van het jaar: Kobe Desramaults, In de Wulf
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Matthieu Beudaert, Table d'Amis
 • Beste jonge chef Wallonië: Benoit Neusy, L'Imperatif
 • Beste jonge chef Brussel: Alexandre Dionisio, Chez Alexandre
 • Brasserie van het jaar: Bozar Brasserie, Brussel
 • Prijs Plezier Vlaanderen: restaurant Veranda, Berchem
 • Prijs Plezier, Wallonië: restaurant Delys, Saint-Georges sur Meuse
 • Prijs Plezier, Brussel: Madou's Provence
 • Mooiste terras: restaurant Slagmolen, Opglabbeek
 • Beste wijnkaart: D’Eugénie à Emilie, Baudour
 • Beste sommelier: Pierre Thirifays, restaurant Li Cwerneu, Huy
 • Italiaan van het jaar: Un Altro Mondo, Wavre
 • Aziaat van het jaar: Fong Mei, Antwerpen
 • Dessert van het jaar: Bruneau, Brussel
 • Beste groenterestaurant: Volta, Gent

Toelichting (franstalig) bij GaultMillau 2013 door Philippe Limbourg, editor in chief GaultMillau.

De restaurantgids ligt vanaf deze week in de winkel en kost 27 euro.

Jong Keukengeweld: Veranda

Verschenen in Cookanista.be op 04 11 2012. Citaat:

"Vlotte, losse maar toch correcte bediening, hier geen obers in tweedelig pak maar een los hemd, jeans en enkele tattoo’s, speelse gerechten met een flinke dosis creativiteit. Hier zit potentieel, hier horen we nog van!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld
Thuis -actrice Joy Anna Thielemans in De Veranda

Verschenen in eigen redactie op 09 10 2012. Citaat:

"Wat later volgt, is een waaier aan fantastische smaken (denk groene appel en kool, watermeloen en olijfpoeder, krab, nootjes en paddenstoelen, en dan heb ik het nog niet over die tongstrelende desserts...). Verschillende combinaties texturen, kleuren, geuren en presentaties. Tussen de gerechten door heb ik de tijd om even op mijn positieven te komen. En dan verschijnt er telkens opnieuw een gerecht dat "aaah's" en "oooh's" oproept wanneer het voor je neus verschijnt. Vanaf de eerste hap is het stil: puur genieten."

Bron: Humo - YouTube.com (by Joy Anna Thielemans).

Lees het volledige artikel (externe link)

Jong Keukengeweld 2012

Verschenen in eigen redactie op 23 09 2012. Citaat:

Jong Keukengeweld laat jongeren kennis maken met de Vlaamse topgastronomie.

Van 1 oktober tot 15 november 2012 bieden 39 topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor 45 euro, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.

Meer info: website Jong keukengeweld

Veranda Berchem

Verschenen in Filet Pur op 10 09 2012. Citaat:

"Een ontspannen sfeer zonder chichi, één vast menu (45€) van 5 echte gangen en een aantal hapjes, met eerlijke verfijnde smaken. Geen wijnarrangement, maar verrassende wijnen per glas (of fles) en een sympathieke bediening. Ik ga er niet veel woorden aan vuilmaken, het was een zeer geslaagde avond."

Lees het volledige artikel (externe link)

50 favoriete restaurants van de Njam-chefs.
Selectie Antwerpen

Verschenen in Feeling.be op 27 08 2012. Citaat:

Waar eten de nam-chefs als ze niet zelf aan het fornuis staan? Hun lijst van lievelingsrestaurants in Vlaanderen en Brussel was lang, de njam-redactie selecteerde er 50 uit.

Hier de selectie van Antwerpen.

Restaurant Veranda, Berchem
Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"Davy Schellemans gaat niet te werk volgens heersende normen, hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne fijnkost. De kok brengt een speelse keuken met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen. Er is geen spijskaart. Bezoekers moeten het doen met één menu, dat staat op leien borden. De formule valt in de smaak want voor een tafel in het weekend moet je wel acht weken op voorhand reserveren, in de week is dat twee weken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Weekend Knack: Antwerpse smaakmakers

Verschenen in Weekend Knack op 25 07 2012. Citaat:

"De Scheldestad gaat prat op een rijke tafelcultuur. Ook de omgeving doet niet onder. De streek rond Mechelen wordt 'de groentetuin van Europa' genoemd en snoepers kunnen hun hart ophalen aan allerlei lokale lekkernijen zoals Antwerpse Handjes, Lierse Vlaaien, Turnhoutse wafels, Heistse noppen." Weekend Knack maakte een selectie.

 • Alternatieve visbrasserie: Au Vieux Port
 • Klassebistro: Au Vieux Port
 • Kwaliteit zonder poeha: Restaurant Het Gerecht
 • Bistronomie: Restaurant Veranda
 • Gastronomie zonder franjes: L'Amitié
 • Bij de bakkampioen: Lunch-Lounge Het Gebaar
 • Betaalbare verfijning: Restaurant Vin Perdu
 • Hedendaagse gastronomie: Restaurant Helsen
 • Familiale brasserie: Baron van Zon
 • Verrassende gastronomie: Restaurant Nuance
 • Lekkere winkels: Bakkerij Goossens, Chocolatier Del Rey, Kaashandel Schockaert, Mechelen

De Veranda, Berchem: Mijn culinair café

Verschenen in Be-Gusto op 23 07 2012. Citaat:

"Deze chef brengt gerechten mooi in balans, creatief en respect voor het product. Op de achtergrond dezelfde nonchalante rock & roll muziek. Ga op ontdekking: harde stoelen, krappe plaatsen en risico het hoofd te stoten bij het naar het toilet te gaan maar de kwaliteit op het bord kan zich meten met een sterren zaak!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Waar foodbloggers de mosterd halen
Culi-inspiratie: hun favoriete restaurant

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 05 2012. Citaat:

"Ze inspireren hun lezers een paar keer per week met recepten en blogposts over eten, maar waar halen foodbloggers zelf hun inspiratie?"

Welke zijn hun favoriete restaurants?

Lees het volledige artikel (externe link)

Pop-up Chefs: Made in Japan
Culinaire Ambiance

Verschenen in Culinaire Ambiance op 01 05 2012. Citaat:

Reportage in Culinaire Ambiance met Syrco Bakker (Pure C, Cadzand, Nederland), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en Davy Schellemans (Veranda, Antwerpen).

Pop-up chefs part#4

Bron: Vimeo.com

Veranda, Berchem

Verschenen in elidesc says op 13 04 2012. Citaat:

"Op het krijtbord aan de muur staat het menu te lezen. Aan tafel krijgen we de uitgebreide wijnkaart en een hele boterham uitleg bij het menu: welke formules, welke prijzen. We gaan voor het lunchmenu (voor- en hoofdgerecht voor € 23). Het volledige menu (2 voor, 1 hoofd, 2 dessert voor € 45) als mogelijkheid skippen we dus, al dan niet dessert (€ 7) besluiten we pas te beslissen na het hoofdgerecht."

Lees het volledige artikel (externe link)

A Table: Veranda

Verschenen in Illyvanilly op 04 04 2012. Citaat:

"Als verrassing kregen we nog een extra gerecht, en de geur die in onze neus vloog toen dit op tafel werd gezet was fantastisch… wat wil je: met daslook en net genoeg geraspte parmigiano… ’t was een soort risotto van tarwe met waterkers. Zo had ik nog wel een bordje gewild!"

Pop-up chefs: Food meets Fashion
Culinaire Ambiance

Verschenen in Culinaire Ambiance op 02 03 2012. Citaat:

Reportage in Culinaire Ambiance met Syrco Bakker (Pure C, Cadzand, Nederland), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en Davy Schellemans (Veranda, Antwerpen).

Pop-up chefs part#3

Bron: Vimeo.com

Restaurant Veranda - Berchem

Verschenen in coolinary.be op 27 02 2012. Citaat:

"Twee keer op drie weken tijd laagdrempelig genieten van een inventieve en toch toegankelijke keuken, geweldige pure wijntjes en een losse sfeer die uitnodigt om onmiddellijk terug te gaan... er zijn ergere dingen. Ik kan niet wachten op mooi weer om in goed gezelschap post te vatten op dat terras met een verkwikkende gueuze voor mijn neus."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pop-up chefs: Vissers
Culinaire Ambiance

Verschenen in Culinaire Ambiance op 25 02 2012. Citaat:

Reportage in Culinaire Ambiance met Syrco Bakker (Pure C, Cadzand, Nederland), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en Davy Schellemans (Veranda, Antwerpen).

Pop-up chefs part#2

Bron: Vimeo.com

Viva Veranda

Verschenen in coolinary.be op 31 01 2012. Citaat:

"Geen strak in het pak stekend zaalpersoneel, geen vers gesteven tafellinnen en ook geen verdere overbodige tierlantijntjes. Laagdrempelig genieten maar dan wel van een absolute topkeuken! Ons bezoekje aan Veranda, we hebben het ons nog geen seconde beklaagd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Veranda: Fijnkost in volkse buurt

Verschenen in Weekend Knack op 12 01 2012. Citaat:

"De inrichting is basic en er zijn maar zesentwintig plaatsen, verdeeld over twee kleine vertrekken. Davy gaat niet te werk volgens heersende normen, hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne fijnkost. De kok brengt een speelse keuken met geconcentreerde smaken en gevarieerde texturen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Bistronomie: 8 uitstekende adressen.
Reportage: De betere bistronomie

Verschenen in Weekend Knack op 11 01 2012. Citaat:

Niet de chef maar het product is weer de ster. Na alle hypes van de voorbije jaren keert de culinaire wereld terug naar creatief klassiek en betaalbaar.

Weekend Knack presenteert de 8 belangrijkste vertegenwoordigers van de ongedwongen gastronomie:
Le Selecto (Brussel), Le Neptune (ELsene), Lieven (Brugge), Bistro Refter (Brugge), La Buvette (Brussel), De Vitrine (Gent), J.E.F (Gent), Veranda (Berchem).

Lees het volledige artikel (externe link)

Pop-up Chefs: Special Italian Food
Culinaire Ambiance

Verschenen in Culinaire Ambiance op 20 12 2011. Citaat:

Reportage in Culinaire Ambiance met Syrco Bakker (Pure C, Cadzand, Nederland), Olly Ceulenaere (Volta, Gent) en Davy Schellemans (Veranda, Antwerpen).

Pop-up chefs part#1

Vimeo.comYouTube.com

10 bordjes die bijblijven
Selectie Bruno Vanspauwen 2012

Verschenen in De Standaard Magazine op 17 12 2011. Citaat:

Op een blaadje: de nieuwe restaurants die Bruno Vanspauwen dit jaar verrast en verrukt hebben, door hun originaliteit, hun durf, hun passie, hun kwaliteit, hun prijs en het liefst nog de combinatie van dat alles:
De Vitrine (Gent), Markt XI (De Haan), Les 3 P'tits Bouchons (Mont-sur-Marchienne), Yume (Sint-Pieters-Woluwe), Veranda (Berchem), Neptune (Brussel), De Kristalijn (Genk), Goffin (Sint-Kruis Brugge), 't Poorthuys (Genk), 't Vijfde Seizoen (Aalter).

Gespot op het web - Anvers: Davy dans l’air du temps

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Davy Schellemans (Veranda, Berchem)
Lees het verslag

De Veranda

Verschenen in The Yummyblogsisters op 05 10 2011. Citaat:

"Een van de voorgerechten (ja er zijn er twee) was een bord met drie soorten radijsjes, het hoeft niet kaviaar en oesters te zijn om ons culinair hart te doen kloppen. Radijsjes, je kan je bijna niet voorstellen hoe lekker die kunnen zijn. Mijn wilde eend bij het hoofdgerecht was voor de bijna vegetariër zus een wilde zeebaars geworden en we waren er allebei even wild-enthousiast over."

Lees het volledige artikel (externe link)

Special guest: Davy Schellemans 'Veranda'

Verschenen in Flemish Foodies op 12 04 2011. Citaat:

"In Veranda eet je de vaste menu van 5 gangen voor 45 euro. Het is een prestatie dat Davy zo’n hoog niveau zo toegankelijk kan maken. Hij doet het met één sous-chef en één iemand in de zaal. Dit leidde al eens tot de opmerking dat de zaal zijn eten oneer aandoet. Davy denkt er anders over. Hij legt de juiste prioriteiten."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Veranda By Fulgurances
Videoreportage

Verschenen in eigen redactie op 25 03 2011. Citaat:

Bron: YouTube - Fulgurances

Davy Schellemans, restaurant Véranda.

Verschenen in eigen redactie op 18 03 2011. Citaat:

Impressies van de kookkunsten van Davy Schellemans.

Bron: Youtube.com

Proefkonijn Agnes Goyvaerts: Harde stoelen geen bezwaar.
Restaurant Veranda te Berchem.

Verschenen in DM magazine op 29 01 2011. Citaat:

"Je voelt dat hier met plezier wordt gekookt, en dat moet eenieder die niet op zoek is naar luxueus comfort en gestileerde bediening, plezieren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jonge koks kiezen voor 'Bistronomie'.

Verschenen in deredactie.be op 23 01 2011. Citaat:

Reportage in De Zevende Dag over een nieuwe trend in Vlaanderen: 'Bistronomie'.

Twee restaurants worden voorgesteld: Volta te Gent (chef-kok Olly Ceulenaere) en Veranda te Berchem (chef-kok Davy Schellemans).

Bekijk de reportage

Veranda

Verschenen in Goesting Antwerpen op 12 01 2011. Citaat:

"Als hoofdgerecht krijgen we fazantenborstfilet met een zalfje van kweepeer en savooikool. De fazantenborstfilet is gelukkig niet te agressief gebakken, heeft lekker zacht vlees, een zijdezachte jus en een quenelle van savooikool die dit gerecht een topper maken."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Veranda: Onconventioneel en lekker.

Verschenen in knackweekend.be op 13 12 2010. Citaat:

"De kok gaat niet te werk volgens algemeen heersende normen; hij creëerde de sfeer van een café en serveert in deze volkse omgeving moderne en originele gastronomie. Er is geen spijskaart. Bezoekers moeten het doen met één menu, dat is geafficheerd op leien borden."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Veranda

Verschenen in vierbordjes.be op 03 10 2010. Citaat:

"Davy Schellemans behoort tot de jonge post-moleculaire stroming. Die baseert zich op de inzichten van de moleculaire keuken (in presentatie, cuisson, combinaties en texturen), maar laat het technische spektakel achter zich. Dit is integendeel een productkeuken waarin emotie primeert op techniek. Ze oogt modern, maar haar smaken zijn diep en authentiek."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan tafel: Veranda.

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 10 2010. Citaat:

"In het nieuwe eethuis Veranda hangt de sfeer van een rumoerig café, er weerklinkt jazz en rock-'n-roll, het interieur bestaat uit harde stoelen en tafels waaraan je nogal krap zit, en je loopt het risico om je hoofd te stoten als je de trap naar het toilet afdaalt. Maar de kwaliteit en creativiteit die je op je bord krijgt, kunnen zich meten met een sterrenzaak."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend).

Tafelen: Uit eten met cafégevoel.
Restaurant Veranda te Berchem.

Verschenen in Weekend Knack op 21 09 2010. Citaat:

"In het bescheiden restaurant Veranda te Antwerpen heerst de sfeer van een café en serveert de kok in de volkse omgeving moderne fijnkost."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs/kwaliteit geproefde menu: 8/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.