Umami

Alle persartikels over restaurant Umami

Umami, de beste Aziaat

Verschenen in cuberdon-macaron.be op 13 03 2015. Citaat:

"Kiezen was moelijk. Werd het sushi, dimsum, Japans of Chinees? Wij namen het gewoon allemaal en kozen voor de geweldige Umami’s Experience. In 9 verschillende gerechten kregen wij het beste van de Aziatische keuken voorgeschoteld."

Lees het volledige artikel (externe link)

Belgian Hospitality Awards 2013
Winnaars

Verschenen in eigen redactie op 11 12 2013. Citaat:

Op maandag 9 december werden The Belgian Hospitality Awards voor de eerste keer uitgereikt. De awards zijn een initiatief van het Venuez Hospitality and Style Magazine en bekronen zes toonaangevende venuez, de horecaondernemer van het jaar en de beste bartender van het jaar.

De winnaars:

  • Best Restaurant Design: Cuines 33 – Knokke-Heist, architect Lieven Musschoot
  • Best Hotel Design: La Suite by Sans Cravate – Brugge, architect Lieven Musschoot
  • Best Nightlife Design: Baar – Gent, architect Lieven Musschoot
  • Best Cocktailbar: Jigger's - Gent
  • Best Bartender: Jeroen Van Hecke - L'Apereau - Blankenberge
  • Beste Koffiebar: Labath - Gent
  • Beste Horecaondernemer: Velvet Group - Antwerpen, Eddy Roothaert
  • Beste Horecaconcept: Makisu - Elsene

'100 – The Best of VENUEZ'

Ook werd het boek '100 – The Best of VENUEZ' voorgesteld. Het boek bundelt 100 hotspots. Naast de reguliere uitleg bieden de 100 hotspots ook een blik op het concept, het design, en de beleving van de zaak.

Te koop via Venuez Shop

Restaurant Umami opent eigen winkel

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 11 2013. Citaat:

"Het restaurant opende tegelijk ook haar eigen winkel. De Umami-shop volgt de openingsuren van het restaurant en biedt een gevarieerde collectie aan juwelen, kaarsen, oosterse kerstdecoratie en aardewerk aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Umami: Aziatisch genieten in een modern interieur.

Verschenen in Be-Gusto op 05 03 2013. Citaat:

"Het restaurant heeft over 2 verdiepingen plaats voor maar liefst 200 couverts en de bedoeling is een meer gastronomisch getinte Aziatische keuken te presenteren. De kaart is zeer uitgebreid met als voorgerechtjes selecties sushi, sashimi en dim sum om te sharen. Verder ook de specialiteiten van de robata grill of je laat je verrassen door de teppan chef. De zeer attractieve kaart bezorgt ons keuzestress en we opteren dan ook voor het menu Umami's Selection (59€), a walk through the menu."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tafelen: Umami, Antwerpen
Azië aan de Schelde

Verschenen in Weekend Knack op 20 02 2013. Citaat:

"Wij nestelden ons in comfortabele, met bruin leder overtrokken armstoeltjes tussen de oerwoudplanten en totems, en werden vervoerd door muziek en zwoele luchtjes. Heel wat bereidingen van de spijskaart staan vermeld als appetizer of om te delen. In Umami kun je vele kanten uit. Chef-kok is Gerrit Geentjens. Hij is al een tiental jaar verbonden aan de Velvet Group en heeft een brede culinaire interesse. Hij presenteert een toegankelijke pan-Aziatische keuken met typische producten en smaken van ginder, maar in een modern jasje en op niveau van de huidige restaurantcultuur."

Beoordeling keuken: 7/10.
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 7/10.

Places: Umami

Verschenen in Venuez op 22 01 2013. Citaat:

"De Velvet Lounge werd totaal gestript, en hiervoor kwam een Aziatisch restaurant met kosmopolitische allure in de plaats: Umami. De typische tierlantijntjes van de doodgeknuffelde Aziaat om de hoek maken plaats voor een eco industrial uitstraling waarbij de originele muren, plafonds en de houten structuur van het negentiende eeuwse pakhuis opnieuw zichtbaar worden. Onze favoriete interieurelementen zijn de authentieke steenbakkersvloer en de rasters die extra allure geven aan de groene planten in het restaurant."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Umami, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 16 01 2013. Citaat:

"Het derde gerecht is op de teppanyaki bereid: plakjes kort gegrilde tonijn (€16) met Chinese broccoli, luchtige aioli en kommetjes gevuld met gestoomde en gebakken rijst. Ook dit gerecht scoort met zijn lichtheid en zuivere smaken. Ik drink er een glas gekoelde fruitige Tenzan-sake bij (€6), een openbaring bij deze bereiding. Umami vult op degelijke wijze een lacune in de Antwerpse horeca."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Getest: restaurant Umami op het Antwerpse Zuid

Verschenen in elle.be op 19 12 2012. Citaat:

"Umami staat voor de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter. Als je de kaart openslaat valt het op dat er hier en daar een innoverende toets in verwerkt zit: naast de klassiekers als sushi, dimsum en tempura kan je ook gaan voor originele Aziatische gerechtjes met een originele twist."

Lees het volledige artikel (externe link)

Tom Waes opent tweede bar in Antwerpen

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 12 2012. Citaat:

"Op 18 oktober opende Umami de deuren, een gloednieuw restaurant op de kaaien in Antwerpen. Het etablissement brak radicaal met het provinciale karakter van de brasseriecultuur. Met haar eigentijdse interpretaties van Oosterse gerechten wil het restaurant een ontmoetingsplaats met een kosmopolitische uitstraling zijn. (...) Vlak naast het restaurant kunt u nu terecht in de gelijknamige cocktail- en sakébar. Onder meer Tom Waes, die ook al wijnbar Soho op de Marnixplaats opende, zet zijn schouders mee onder dit project."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Umami

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Umami breekt radicaal met het provinciale karakter van onze brasseriecultuur. Het interieur is schitterend, waardoor je de Antwerpenaren haast gelijk zou geven: dit doet denken aan een wereldstad. De ontvangst en de bediening worden gedrild om een internationaal niveau te halen."

"Sommige gerechten moeten nog aan oosterse verfijning winnen, maar het concept van Umami is alvast een aanwinst voor Antwerpen. Nee, voor heel Vlaanderen."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv Hotspot op bezoek bij Umami te Antwerpen

Verschenen in atv.be op 04 11 2012. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt restaurant Umami te Antwerpen dat recent Velvet Lounge heeft vervangen en spreekt met initiatiefnemer Eddy Roothaert.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 00:40 tot 06:30)

Umami
Nieuw Aziatisch restaurant in Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 02 11 2012. Citaat:

"Umami is een van oorsprong Japans woord dat 'heerlijkheid' of 'hartig' betekent; het is één van de vijf basissmaken naast zout, zoet, zuur en bitter. En dat is ook merkbaar op de menukaart. Er werd inspiratie opgedaan in wereldsteden als London en New York. Daar serveren restaurants als Nobu, Zuma, Hakkasan of Spice Market een gastronomische Aziatische keuken die verdergaat dan wok of gebakken noedels. Gasten kunnen ook kiezen uit verschillende menu’s. Je kunt er terecht voor vernieuwende en traditionele Aziatische gerechten, zoals sushi, tempura, dimsum gerechten, Wagyu of tarbot van de Japanse houtskoolgrill."

Lees het volledige artikel (externe link)

Umami - Grand Opening

Verschenen in eigen redactie op 29 10 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

Nieuw restaurant in Antwerpen: UMAMI

Verschenen in Feeling.be op 22 10 2012. Citaat:

"De inrichting van UMAMI is gezellig, maar eenvoudig. De muren van het 19e eeuwse pakhuis werden volledig gestript zodat de plafonds en de houtenstructuur weer zichtbaar zijn. Natuurlijke elementen en kleuren voeren de boventoon. De oude vloer, gerecupereerd uit een Britse steenbakkerij, combineert mooi met Oosterse elementen zoals gedroogde lianen uit Bali."

Lees het volledige artikel (externe link)

Velvet Lounge wordt pan-Aziatisch restaurant 'Umami'

Verschenen in nieuwsblad.be op 03 10 2012. Citaat:

"Umami opent op 18 oktober haar deuren en zal plaats bieden aan 200 gasten. De keuken wordt omschreven als ‘pan-Aziatisch’. ‘We bieden Aziatische gerechten uit alle landen aan’, zegt uitbater Eddy Roothaert van de Velvet Group. ‘Daarnaast plaatsen we op onze menukaart ook Europese ingrediënten die op een Aziatische wijze worden bereid.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.