The Jane

Alle persartikels over restaurant The Jane

The Jane, revisit

Verschenen in Avocado van de duivel op 06 12 2017. Citaat:

Voor het hoofdgerecht krijgen we de legendarische steakmessen voor ons gelegd. We krijgen 3 bereidingen van Bressekip, een botermals borststukje met een zalig Cognacsausje (denk ik toch, soms mis je wel eens iets van de uitgebreide uitleg waarvan je steeds voorzien wordt), een rijke vol-au-vent met kalfszwezerik en een toastje met kippenlever. Daarbij een sapje met wortel, Griekse basilicum en gember.

Het was weer een uitzonderlijke belevenis, waar we maar liefst 5 uur van konden genieten met alle zintuigen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

The Jane, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 19 02 2016. Citaat:

Voor haar verjaardag kreeg Elise van elidesc.com een lunch bij restaurant The Jane cadeau.

Het werd een ervaring om niet snel te vergeten. Hoe kan het anders? Een uniek decor, tot in de details uiterst attente bediening, één voor één topgerechten die niet alleen heerlijk smaakten maar ook nog beeldmooi om naar te kijken waren. Indrukwekkend!

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 19 01 2016. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over een bezoek aan restaurant The Jane te Antwerpen.
Lees het verslag

Michelin 2016
The Jane: ‘Het was nooit onze ambitie om dit te bereiken’

Verschenen in standaard.be op 15 12 2015. Citaat:

Na vorig jaar hun eerste Michelinster gekregen te hebben, hebben Sergio Herman en Nick Bril nu ook hun tweede te pakken.

'Het was nooit onze ambitie om dit te bereiken, want we zijn net hiervoor gestopt met een sterrenrestaurant', zegt Bril. 'We wilden echt een nieuwe richting ingaan. Natuurlijk hebben we gezien dat je ook niet ver afwijkt van wat je het liefst doet. Je gaat voor verfijning en perfectie. Ik denk dat we daar nu de credits voor hebben gekregen.'

Bekijk de reactie van Nick Bril op standaard.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2016: regio Antwerpen krijgt 3 nieuwe Michelinsterren

Verschenen in atv.be op 15 12 2015. Citaat:

De regio Antwerpen heeft er in de nieuwe Michelingids 2016 drie nieuwe sterren bij.

Voor dEssensi te 's Gravenwezel en Bistrot du Nord te Antwerpen is het hun eerste, voor The Jane te Antwerpen is het de tweede in twee jaar tijd.

De winnaars reageren op atv.be.

Nieuwe sterren uitgedeeld in Michelin België & Luxemburg 2016

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2015. Citaat:

Michelin heeft maandag voormiddag zijn nieuwe gids voor 2016 voorgesteld. Acht Belgische restaurants kregen hun eerste ster toegekend en drie restaurants behaalden hun tweede ster.

De nieuwe éénsterrenrestaurants zijn:

  • dEssensi, 's Gravenwezel
  • Danny, Maasmechelen
  • Bistrot du Nord, Antwerpen
  • Alexandre, Brussel
  • Alain Blanchin, Overijse
  • Le Pilori, Ecaussinnes
  • Philippe Fauchet, Saint-Georges
  • Le Comptoir de Marie, Bergen

De nieuwe tweesterrenrestaurants zijn:

  • The Jane, Antwerpen
  • d'Eugénie à Emilie, Baudour
  • La Villa in the Sky, Brussel

Sergio Herman ontwerpt eigen bierflesje

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 12 2015. Citaat:

Sterrenchef Sergio Herman heeft een exclusief miniflesje voor Duvel ontworpen. Het gaat er wel enkel om het flesje, aan de smaak is er niets veranderd.

Er is ook een maaltijd bedacht die perfect bij de biersmaak past. Vanaf 10 december kunnen gasten deze fles tijdens hun diner bestellen en krijgen er nog eentje als souvenier mee naar huis.

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen: Een kapel vol lekkers...

Verschenen in Brugse vertellementjes op 06 11 2015. Citaat:

Het zijn meestal Brugse restaurants op Brugse Vertellementjes maar deze keer schoven Filip en Annemieke aan tafel bij The Jane te Antwerpen. Het gerenoveerde militair hospitaal maakte indruk en ook het veelvoud aan personeel viel op.

Het achtgangen lunchmenu was een opeenvolging van gerechten dat werkelijk indrukwekkend was. Mooi gepresenteerd en heel veel smaak, leuke combinaties en licht op de maag. Een super beleving!

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane is mooiste restaurant ter wereld

Verschenen in gva.be op 05 10 2015. Citaat:

In Londen is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards, restaurant The Jane in Antwerpen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. Het is de eerste keer dat een Belgisch restaurant deze eer toegekend krijgt.

Voor een volledig overzicht: https://restaurantandbardesign.com

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 17 08 2015. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over restaurant The Jane te Antwerpen.
Lees het verslag

The Jane maakt eigen gin

Verschenen in gva.be op 21 03 2015. Citaat:

"Sterrenrestaurant The Jane heeft een eigen gin ontwikkeld. D.R.K.N.S.S. Rare Gin is niet alleen aan de buitenkant van de fles donkerder dan andere gins. Binnenin zit een heldere, maar amberkleurige drank, zodat atypisch een goede omschrijving is. En van D.R.K.N.S.S. maak je natuurlijk snel darkness (duisternis)."

Lees het volledige artikel (externe link)

'The Jane' is een van de mooiste restaurants ter wereld

Verschenen in demorgen.be op 07 03 2015. Citaat:

The Jane, het restaurant van sterrenchef Sergio Herman en Nick Bril siert de cover van een nieuw Duits kunstboek. Het boek, 'Let's Go Out Again', verzamelt de mooiste bars en restaurants ter wereld.

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef Summit, The Jane: 'Amai, wat was dat!'

Verschenen in Hot Cuisine de Pierre op 06 03 2015. Citaat:

"De heren Bril en Herman zijn culinaire wonderkinderen. Ik had zoals gezegd enige twijfels, maar samen met hun volledige team deden ze die allemaal al na het eerste hapje teniet. Ik maak er verder niet al te veel woorden meer aan vuil. Dit was een topervaring en The Jane is terecht een culinair pelgrimsoord in het Groen Kwartier. Hoewel ik niet weet, waar ik dit jaar nog allemaal zal belanden, was dit sowieso een hoogtepunt van 2015."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sergio Herman is ambassadeur van Belgische bieren

Verschenen in nieuwsblad.be op 23 02 2015. Citaat:

"Sterrenchef Sergio Herman is maandag door de Academy van Het Biergenootschap der Lage Landen (BGLL) uitgeroepen tot 'Beer & Gastronomy Ambassadeur' van 2015. Herman volgt op de erelijst collega-chef Jeroen Meus op. Herman krijgt die titel omdat hij zicht het voorbije jaar heeft ingezet voor de rol van bier in de gastronomie en hij neemt samen met zijn de team de taak op zich op de speciaalbieren verder te promoten."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane van Sergio Herman behoort tot wereldtop

Verschenen in gva.be op 29 01 2015. Citaat:

"The Jane, het Antwerpse restaurant van Sergio Herman, valt in de smaak bij het toonaangevende Condé Nast Traveler. Het Britse reismagazine raadt lezers aan om dit jaar zéker een tafeltje te reserveren in de omgebouwde kapel."

Lees het volledige artikel (externe link)

Achter de schermen bij Sergio Herman

Verschenen in standaard.be op 22 01 2015. Citaat:

"'Fucking Perfect', de documentaire die Willemiek Kluijfhout maakte over Sergio Herman, is geselecteerd voor het internationale filmfestival in Berlijn. De film is opgenomen in het programma Culinaire Film van de 65e editie van de Berlinale."


Officiële trailer - Bron: vimeo.com

Lees het volledige artikel (externe link)

Documentaire topchef Sergio Herman: teaser 'Fucking Perfect', februari 2015

Verschenen in eigen redactie op 26 12 2014. Citaat:

Het Nederlandse productiehuis Trueworks volgde topchef Sergio Herman een jaar lang van maart 2013 tot de zomer van 2014. Het grote keerpunt in die periode is de sluiting van zijn restaurant Oud Sluis.

Het resultaat is de inspirerende documentaire ‘Fucking Perfect’, over de enorme drive van Sergio Herman.

De documentaire van 90 minuten wordt verwacht tegen februari 2015. Alvast een teaser.

Bron: True-works.nl

The Jane, Antwerpen

Verschenen in CenC Culinair op 11 12 2014. Citaat:

"Het was een onvergetelijke ervaring. Bij elk bord is het genieten en zoeken naar de gebruikte ingrediënten. Alles is perfect gedoseerd en uitgebalanceerd, onmogelijk te zeggen wat het beste was. En de sfeer is bijzonder ontspannen en ondanks de drukte is de bediening relaxed en spontaan. Dit was een lunch van topklasse die zeker Sergio Herman waardig is en het niveau van Oud Sluis benadert."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane wint hospitality award

Verschenen in gva.be op 08 12 2014. Citaat:

"The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman in Antwerpen, heeft maandagavond een hospitality award gewonnen voor beste restaurantconcept. De andere genomineerden waren Fleur de Lin (Zele), Naturell (Gent) en Te Kook (Antwerpen). De hospitality awards zijn de Oscars voor kleine zelfstandige ondernemers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Concept Restaurant Awards 2014
Leaders Club Belgium

Verschenen in eigen redactie op 25 11 2014. Citaat:

Op maandag 24 november vond in Horeca Expo de finale van de 'Concept Restaurant Awards' plaats. Deze competitie wordt tweejaarlijks georganiseerd door Leaders Club Belgium. Hierbij worden Belgische restaurantconcepten, die innovatief en trendy zijn, bekroond. Belangrijke aandachtspunten bij de evaluatie zijn food, inrichting, marketing en communicatie.

Uit alle ingeschrevenen werden 6 horecaconcepten geselecteerd: Bia Mara (Brussel), De Superette (Gent), Love Fish (Antwerpen), Pistolet Original (Brussel), Poule & Poulette (Antwerpen) en The Ribhouse (Gent). Deze 6 genomineerden presenteerden tijdens de finale hun concept aan een vakjury en het publiek.

Uiteindelijke winnaars werden:

  • Gouden Palm: De Superette, Gent
  • Zilveren Palm: Pistolet Original, Brussel
  • Bronzen Palm: Poule & Poulette, Antwerpen

Tijdens deze gala-avond werd eveneens een Innovation Award uitgereikt aan chef-kok Sergio Herman. Sergio Herman streeft in zijn restaurantprojecten steeds naar een totaalbeleving voor zijn gasten en is een inspiratiebron voor vele andere chefs en restaurateurs.

Eerste Michelinster voor The Jane van Sergio Herman

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 11 2014. Citaat:

"The Jane, het nieuwe restaurant in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril, heeft zijn eerste Michelinster binnengehaald."

"In de 59ste editie van de Michelin gids voor België en Luxemburg krijgen tien Belgische restaurants een eerste ster: vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen. Eén van die Vlaamse restaurants is The Jane, dat geprezen wordt omwille van zijn 'weldoordachte, lichte gerechten die een sensationele smaakharmonie opleveren'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Voorstelling Michelingids 2015

Verschenen in eigen redactie op 24 11 2014. Citaat:

Op de Horecabeurs te Gent werd vandaag de nieuwe Michelingids 2015 voorgesteld. In totaal telt de nieuwe Michelingids 137 sterrenrestaurants.

Restaurants Hof Van Cleve, De Karmeliet en Hertog Jan blijven de lijst aanvoeren met 3 sterren. Ook bij de 2 sterren restaurants zijn er geen verschuivingen. Tien Belgische restaurants (vier in Wallonië, drie in Brussel en drie in Vlaanderen) krijgen voor het eerst een Michelin ster.

Lees het volledige artikel

Sergio Herman wint de Inspiration Award 2014

Verschenen in knackweekend.be op 19 11 2014. Citaat:

"Topchef Sergio Herman mag tijdens de 'Concept Restaurant Awards', op 24 november tijdens Horeca Expo (Gent), de Inspiration Award in ontvangst nemen."

"Deze bijzondere prijs gaat naar een innovatief idee, groepering of persoonlijkheid. In 2010 won het trio Bernard Lahousse, Peter Coucquyt en Johan Langenbick, de oprichters van foodpairing.be. In 2012 was Hans Steenbergen de laureaat voor zijn e-zine foodinspiration.be."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 07 11 2014. Citaat:

"Op het bord kwam uiteindelijk een heerlijk stuk mals hertenkalf met sabayon met bier en zwarte peper, herfstgroentjes waaronder schorseneer en jus van het kalf. Ook dit gerecht, hoewel minder spectaculair, maar dat is vaak zo met vleesgerechten in een dergelijk uitgebreid menu, was bijzonder smakelijk. Een fijn herfstig gerecht met zuigend zacht vlees en lekkere stevige smaken."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant The Jane: Kapel van de goede smaak

Verschenen in knackweekend.be op 04 09 2014. Citaat:

"Het nieuwe eethuis The Jane moest aanvankelijk een restaurant worden met gerechten die Herman in zijn vrije tijd lekker vindt: eenvoudige kost die je thuis eet met de kinderen. Maar van dat oorspronkelijke plan is weinig over: The Jane is een afleiding van Oud Sluis. En eerlijk gezegd passen de verfijnde gerechten, die onmiskenbaar de handtekening van de meester dragen, beter bij de verfijnde omgeving."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 25 08 2014. Citaat:

"In het menu "Jane's Flavours" wisselen de Zeeuws-Vlaamse roots van Sergio zich af met wereldse smaken. Alle gerechten zijn smaakbommen op zich. De gerechten worden opgebouwd met verschillende texturen en afgewerkte tot in de fijnste details met kruiden en bloemen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Heerlijk dineren bij The Jane

Verschenen in dedumortiers.be op 05 08 2014. Citaat:

"Eenmaal aan tafel viel het ons op dat een groot deel van de obers Nederlanders waren, mee overgekomen van Oud Sluis. Elkeen even vriendelijk. Het was toen al duidelijk dat we vertrokken waren voor een avond fantastisch dineren. Na een heerlijk glaasje Bollinger als aperitief kozen we als tafel voor het 7-gangen menu. Elk gerecht smaakte fantastisch en hoe moeilijk het ook te geloven was smaakte elk gerecht nog beter dan de vorige gang."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in vaut le voyage op 10 07 2014. Citaat:

"Ligt het aan de voormalige kapel, of aan het supertalent in de keuken? In elk geval waanden we ons deze middag in een culinaire hemel. Geloof ons vrij als we zonder verpinken verkondigen: dit is een absoluut topadres en een nieuwe favoriet."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Cookanista.be op 24 06 2014. Citaat:

"Voor een restaurant en team die er nog maar enkele maanden staat, al is dat relatief natuurlijk gezien hun ervaring, is dit een indrukwekkende ervaring. Heerlijk eten, verrassende combinaties, verfijnd tot in de kleinste details en perfect in balans. Ik kan met de beste wil van de wereld geen slecht woord over het eten zeggen, en ook de bediening was vlot & casual as usual maar zeker correct en uiteraard met het heerlijk Zeeuwse accentje. Ik ga met hetzelfde gevoel buiten als bij Pure-C, overtuigd."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Restaurantrecensies van Carla op 15 06 2014. Citaat:

"De hele maaltijd was trouwens meer dan geweldig vonden we. We hadden – moet ik bekennen – zeer hoge verwachtingen, maar aan die verwachtingen is meer dan voldaan. We zijn enorm verrast door de werkelijk ongelofelijk lekkere gerechten. De ambiance is fantastisch, maar de gerechten moeten het natuurlijk doen. En dat doen ze. Laat ik de bediening niet vergeten, ook die is ontzettend goed. Alert, zeer goed op de hoogte van wat er in de keuken speelt en ook nog eens heel vriendelijk."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 06 2014. Citaat:

"The Jane is een bijzondere ervaring: een plek om te zien en gezien te worden, met een interieur om je aan te vergapen, een attente en zorgzame bediening en bewerkelijke gerechten die deze van Oud Sluis benaderen... aan de helft van de prijs. Reken op ongeveer 150 euro per persoon voor het zevengangenmenu met passende wijnen. In de Upper Bar Room, de food- en cocktailbar op het voormalige hoogzaal van de kapel, eet je al 3 gerechten voor € 39."

DM.City Antwerpen beoordeling: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchefs werken mee aan 18-gangendiner in Bozar Brasserie

Verschenen in standaard.be op 21 05 2014. Citaat:

"Aanleiding van het 18-gangendiner is de voorstelling van de top honderd van beste Europese restaurants, een lijst van Opinionated About Dining (OAD) die is gebaseerd op duizenden recensies van foodbloggers en foodies die reizen om te dineren."

"Vorig jaar stemden de OAD-recensenten In de Wulf van Kobe Desramaults naar de vijfde plek in een lijst die werd aangevoerd door Quique Dacosta, het restaurant van de gelijknamige chef-kok in het Spaanse Dénia."

"Wie benieuwd is naar de kookkunsten van Dacosta kan op maandag 9 juni terecht in de Brusselse Bozar Brasserie."

"Naast Dacosta zullen ook Sergio Herman (The Jane), Gert De Mangeleer (Hertog Jan), David Martin (La Paix en Brasserie Bozar, Brussel), Michael Vrijmoed (Gent), Matthieu Beudaert (La Table d’Amis, Kortrijk), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), Damien Bouchéry (Brussel) en Julien Burlat (Dôme, Antwerpen). Zij worden bijgestaan door hun buitenlandse collega’s Tim Raue (Berlijn) en Esben Holmboe Ban (Maaemo, Oslo)."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Avocado van de duivel op 12 05 2014. Citaat:

"Ondertussen zijn we een goede drie uur verder, en kunnen we uitkijken naar het hoofdgerecht, waarvoor we de prachtige messen van Florentin Kitchen Knives, speciaal voor The Jane gemaakt, krijgen. En dan het magistrale hoofdgerecht: nek van Iberico, spitskool, aubergine gelakt met miso en goshi (gefermenteerde sake-rijst), vinaigrette met gember en sesam en vleesjus. Echt geweldig!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: The Jane

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 10 05 2014. Citaat:

"Het openingsmenu in het restaurant beneden was dus spectaculair. Je vraagt je zelfs af hoe ze het voor die prijs voor mekaar krijgen. Voor zeven gangen betaal je hier 85 euro, terwijl ook een driegangenmenu (55 euro) en een vijfgangenmaaltijd (70 euro) mogelijk zijn."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 09 05 2014. Citaat:

"Slechts enkele weken na opening hebben Nick, Sergio en team hun visitekaartje al afgegeven. We horen niets dan lovende ervaringen en ook aan onze tafel vandaag is iedereen unaniem. Dit is de nieuwe manier van uitgaan op restaurant. Een mix die vrijwel alles biedt wat we zoeken in een avond plezier met culinaire beleving. Fun-dining van de hoogste plank met een garantie tot top-gastronomie. Het jonge team straalt met gedrevenheid, passie en schwung. Geen 5 kelners per tafel maar een zaal vol dynamische en professionele activiteit."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane

Verschenen in eigen redactie op 12 04 2014. Citaat:

Bron: YouTube.com

The Jane, Antwerpen

Verschenen in vierbordjes.be op 28 03 2014. Citaat:

"Ceviche van makreel met duindoornbes, hart van artisjok met avocadocrème en bloemetjes, gepofte pompoen en couscous, een vegetarische creatie van spruitjes, rode kool en aardpeer, een mengeling van inktvis, chorizo en witte bonen, om te besluiten met duif, rode biet en toast met lever, en een dessert op basis van framboos, violette en plattekaas. Stuk voor stuk kleurrijk, verfijnd en licht."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (uitstekend)

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane en The Upper Room Bar openen de deuren

Verschenen in eigen redactie op 24 03 2014. Citaat:

The Jane in Antwerpen opent 25 maart zijn deuren. Het nieuwe restaurant van chef-koks Sergio Herman en Nick Bril is gevestigd in de kapel van een voormalig militair ziekenhuis in het Antwerpse Groen Kwartier. Met een getatoeëerde keuken, costum made kleding en volop aandacht voor kunst en design hoopt het duo een nieuwe beleving neer te zetten.

De inpandige food- en cocktailbar Upper Room Bar opent eveneens op 25 maart zijn deuren. De Upper Room bar heeft een aparte kaart. Naast wijnen worden er cocktails en speciaalbieren geschonken.

Sergio Herman en Nick Bril zijn ruim drie jaar bezig geweest met de voorbereidingen.

The Jane biedt plaats aan zo’n 60 gasten. De Upper Room Bar telt 35 couverts.

Reportage VRT Nieuws:
Opening The Jane - Rondleiding door Sergio Herman

Première opening The Jane en Upper Room Bar.

Verschenen in eigen redactie op 23 03 2014. Citaat:

KwizienTV mocht exclusief de try-out week filmen van The Jane

Bron: Vimeo - KwizienTV

The making of The Jane

Verschenen in DM magazine op 22 03 2014. Citaat:

Reportage van journaliste Margot Vanderstraeten over 'the making of the Jane', van januari 2010 tot maart 2014.

Lees het volledige artikel (externe link)

Hugo Camps proeft voor in The Jane: 'De keuken als altaar'

Verschenen in demorgen.be op 21 03 2014. Citaat:

"De aangeboden lunch heeft de hand van de maestro. Het begint met een ensemble van makreel, ceviche, van duindoornbes, artisjok, coquille, avocado - Arabisch aroma. Vervolgens cannelloni, spinazie, olijf; inktvis, chorizo, witte boontjes, lamscurry; duifje retour (klassieker van Oud Sluis). Nog een uitgebreide selectie van kazen; twee soorten koffie."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane way of life

Verschenen in Be-Gusto op 21 03 2014. Citaat:

"The Jane is nog maar toe aan dag twee en levert al meteen een hoogstaand resultaat. Ook de bediening aan onze tafel van Simon en Carl is professioneel en vlot. Iedereen zoekt nog een beetje zijn weg in dit nieuwe walhalla maar daar merk je weinig van. Benieuwd zijn we naar de sfeer vanaf volgende week wanneer ze full house gaan. Na de koffie, ik kies voor de Noorse koffie van Solberg & Hansen, kan je nog gaan genieten van één van Paul Morel zijn cocktails in de Upper RoomBar."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Jane: preview

Verschenen in eigen redactie op 12 03 2014. Citaat:

Getatoeëerd keukenfornuis voorgesteld aan Sergio Herman en Nick Bril

Verschenen in eigen redactie op 04 03 2014. Citaat:

Vandaag dinsdag 4 maart kregen Sergio Herman en Nick Bril voor het eerst in de ateliers van Maes Inox in Harelbeke hun keukenfornuis voor de The Upper Room Bar in The Jane te zien. Verrijkt met tientallen tattoos krijgt het fornuis een centrale plaats in de ruimte waar vroeger het orgel stond. Vanuit The Upper Room Bar zal men een panoramisch uitzicht over het restaurant in de voormalige kapel hebben.

The Upper Room Bar is een food en cocktailbar waar zowel chefs als bartenders samen zullen werken. De gasten zullen aan een toog rondom het fornuis plaats kunnen nemen. 'We zullen daar ook allerlei lekkere gerechtjes bereiden,' aldus Sergio Herman. 'En het roestvrijstaal van het fornuis wilden we daarom ook een eigen, aparte, warme sfeer meegeven met tattoos van Jean Harai maar ook door een gedeelte in lederlook te laten schilderen'.

Nieuw restaurant Sergio Herman opent op 25 maart

Verschenen in nieuwsblad.be op 18 02 2014. Citaat:

"The Jane, het nieuwe restaurant van Sergio Herman en zijn collega Nick Bril in Antwerpen opent op 25 maart de deuren. Vanaf dinsdag kan u reserveren."

"In een interview met De Standaard enkele maanden geleden omschreef Herman The Jane als 'iets laagdrempeligs, een totaalervaring waar je heel lekker eet, maar ook kennismaakt met goeie muziek en mode'."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner
Verslag editie 2014

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2014. Citaat:

"Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sergio Herman verrast toekomstige buren van The Jane.

Verschenen in eigen redactie op 16 12 2013. Citaat:

Sergio Herman neemt binnenkort zijn intrek in The Jane.

Om nu al de banden aan te halen met zijn nieuwe buren, verraste Sergio op donderdag 12 december alle bewoners van 't Groen Kwartier met een exclusief gerecht!

Bron: YouTube.com - 't Groen Kwartier

Sergio Herman kookt opnieuw voor KLM

Verschenen in standaard.be op 02 12 2013. Citaat:

"Wie meevliegt met de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, kan misschien een maaltijd van de Nederlandse topkok Sergio Herman op zijn bord verwachten. Toch als u een zitje in World Business Class heeft."

"De samenwerking ging op 1 december van start en loopt tot eind september 2014."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner, 2 februari 2014
The Jane will be in the house!

Verschenen in eigen redactie op 18 10 2013. Citaat:

Nick Bril zal samen met Sergio Herman deel uitmaken van het keukenteam van het benefietevenement 'Antwerp Diner'.

De 14de editie van 'Antwerp Diner' vindt plaats op 2 februari 2014 in de Zuiderkroon te Antwerpen.

De opbrengst is geheel bestemd voor het goede doel, nl. onderzoek, preventie en bevordering van de bespreekbaarheid van aids en HIV.

Meer info: website Antwerp Dinner

Culinaire Persoonlijkheid 2013 - Genomineerden

Verschenen in eigen redactie op 15 10 2013. Citaat:

Horeca Expo en Foodprint reiken elk jaar een award uit aan de man of vrouw uit de Belgische gastronomie, die het afgelopen jaar baanbrekend werk verricht heeft en zich dus op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de culinaire sector. De winnaar wordt naast de award vereeuwigd met een artikel in Foodprint 1314, het jaarboek van de gastronomie in woord en beeld.

Genomineerden zijn: Filip Claeys (De Jonkman), Kristof Coppens (A Priori), Wim Ballieu (Balls en Glory), Nick Bril (The Jane), Arabelle Meirlaen, Bartel Dewulf (Belgocatering), Wim Maes (Cook and Herb), Frank Desmedt (vroeger: 't Oud Konijntje) en sommelier Aristide Spies.

Sergio Herman en Nick Bril onthullen de namen: restaurant 'The Jane' en bar 'The Upper Room Bar'.

Verschenen in eigen redactie op 06 10 2013. Citaat:

Het nieuwe restaurant van Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril in Antwerpen gaat The Jane heten. De food- en cocktailbar, die gevestigd wordt in hetzelfde pand, krijgt de naam The Upper Room Bar.

Het restaurant, dat eerder onder de projectnaam La Chapelle in de media verscheen, wordt gehuisvest in de kapel van een voormalig militair hospitaal. Herman en Bril zijn samen met ontwerper Piet Boon al ruim twee jaar bezig met de voorbereidingen.

De naam liet even op zich wachten. Nick Bril, rechterhand van Sergio Herman in Oud Sluis en straks verantwoordelijk voor de keuken van The Jane: 'Vanaf het eerste moment wisten we dat het restaurant een vrouwennaam moest krijgen, ouw die dezelfde eigenschappen heeft als ons restaurant. The Jane is sensueel, spannend en chic. Het is mooi en heeft een internationale uitstraling, maar heeft ook een donker randje. En het is smaakvol en sophisticated, maar ook rock-’n-roll. Net als onze ideale vrouw.'

De food- en cocktailbar behorend bij het restaurant krijgt de naam The Upper Room Bar. Sergio Herman liet zich voor deze naam inspireren door zijn favoriete plekken in Londen en New York. In de bar zullen naast cocktails ook kleine en snelle gerechten geserveerd worden. De gerechten worden achter de bar bereid. The Upper Room Bar zal net als The Jane van dinsdag tot en met zaterdag geopend zijn voor lunch en diner.

Opening is voorzien voor begin maart 2014.

Sergio Herman lokt volk naar Antwerpen Proeft

Verschenen in atv.be op 12 05 2013. Citaat:

"Sergio Herman heeft vandaag tijdens Antwerpen proeft al een voorsmaakje gegeven van wat hij zal serveren in La Chapelle, zijn restaurant in Antwerpen. Nick Bril , de sous-chef van Oud Sluis zal daar mee aan het fornuis staan."

Reportage op atv.be

Opening restaurant La Chapelle voorzien voor januari 2014.

Lees het volledige artikel (externe link)

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

Sergio Herman geeft primeur nieuw restaurant tijdens Antwerpen Proeft

Verschenen in knackweekend.be op 28 03 2013. Citaat:

"Sergio Herman en rechterhand Nick Bril koken van 9 tot 12 mei op het culinair outdoorfestival Antwerpen Proeft. Beide chefs geven er een exclusief voorproefje van hun restaurant La Chapelle dat in januari 2014 de deuren opent in het hart van Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

'L'Amour des Moules', documentaire met Sergio Herman, geselecteerd voor Berlinale

Verschenen in knackweekend.be op 22 01 2013. Citaat:

"De Vlaams-Nederlandse coproductie "L'Amour des Moules" is geselecteerd voor het internationale filmfestival van Berlijn. De documentaire met topchef Sergio Herman is de openingsfilm van de sectie Culinary Cinema, die loopt van 10 tot 15 februari. Dat maakte de Belgische producent Associate Directors bekend."

Bron trailer: Vimeo.com

Bron: YouTube.com - Interview

Lees het volledige artikel (externe link)

'Best in the World - Gourmand Cookbook Awards' voor uitgeverij Minestrone

Verschenen in eigen redactie op 21 12 2012. Citaat:

Minestrone van Tony Le Duc heeft een Gourmand World Cookbook Award gewonnen. De culinaire uitgeverij, waarvan driesterrenchef Sergio Herman sinds november 2011 mede-eigenaar is, is uitgeroepen tot 'Best Cookbook Publisher of the Year’.

Werken in restaurant Sergio Herman gestart

Verschenen in nieuwsblad.be op 30 11 2012. Citaat:

"In La Chapelle zijn de werken ondertussen begonnen. Eerst werd de buitenkant gerenoveerd. ‘Nu worden de funderingen met betonplaten gelegd', zegt Nick Bril. ‘Het is een enorm project. Over hoe het restaurant er precies gaat uitzien kan ik nog niets kwijt. Ik zat daar geregeld voor samen met interieurontwerper Piet Boon.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

VTM maakt reeks rond Sergio Herman

Verschenen in nieuwsblad.be op 02 08 2012. Citaat:

"‘We nemen een documentairereeks op waarin Sergio Herman wordt gevolgd, zowel in zijn zaak als daarbuiten. De aanloop naar zijn nieuwe, derde restaurant, La Chapelle, maakt daar natuurlijk deel van uit’, klinkt het bij VTM. La Chapelle opent normaal gezien eind 2013 de deuren in een oude Antwerpse kapel. ‘Het wordt een reeks over mijn leven en werk. Let wel, het gaat niet om een traditionele realityserie’, bevestigt ook de driesterrenchef zelf."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sergio Herman kookt op Belgisch dancefestival

Verschenen in MissetHoreca.nl op 25 07 2012. Citaat:

"Driesterrenchef Sergio Herman gaat aan de slag als festivalkok. De eigenaar van restaurant Oud Sluis in Sluis kookt aanstaand weekeinde tijdens de achtste editie van dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom een exclusief zevengangendiner."

Het festival Tomorrowland editie 2012 loopt van 27 tot en met 29 juli. Meer info op www.tomorrowland.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Boek: Sergiology
Het fetisjboek van chef Sergio Herman

Verschenen in standaard.be op 16 06 2012. Citaat:

"Op nagenoeg elke pagina van Sergiology, bij elk beeld, staat het symbool van de audiogids met een nummer. Druk je op het toestel dat nummer in, dan hoor je, net als in een tentoonstelling, de branding of de hectiek in de keuken. Of Pierre Gagnaire, die vertelt over ‘la cuisine, c’est de l’amour, de l’art et de la technique’, of Sergio Herman in zijn herkenbare accent. De fragmenten zijn tot vier minuten lang en zijn, via voice-over, in verschillende talen beschikbaar. Zo kan iedereen vrij door het leven en werk van Sergio Herman zappen."

Maandag, 18 juni 2012 wordt 'SERGIOLOGY' voorgesteld aan de pers in het Felix Pakhuis te Antwerpen. Gelijklopend met de persvoorstelling wordt in het Felix Pakhuis de tentoonstelling geopend met beelden uit het boek van Stephan Vanfleteren en Tony Le Duc. De fototentoonstelling is vrij te bezoeken vanaf dinsdag, 19 juni tot en met zaterdag, 18 augustus 2012.

'Sergiology’ van uitgeverij Minestrone kost 195 euro.

Lees het volledige artikel (externe link)

Sergio Herman plant einde Oud Sluis

Verschenen in tijd.be op 12 05 2012. Citaat:

"In een interview met De Tijd zegt de Zeeuwse chef dat hij een datum in zijn hoofd heeft waarop hij de periode van Oud Sluis als toprestaurant wil afsluiten. (...) Hij is volop bezig met zijn toekomst na Oud Sluis. Hij heeft een luxebrasserie in Cadzand (Pure C) en opent eind 2013 een restaurant in Antwerpen (La Chapelle). Daar wil hij nog een restaurant in het buitenland aan toevoegen."

In een antwoord van het management van de topchef wordt deze uitspraak ondertussen genuanceerd en de sluiting ontkend:
"Sergio heeft al enkele keren gezegd dat hij deze job niet tot zijn vijftigste zal volhouden. Momenteel is hij 43. Natuurlijk zal hij ooit stoppen. Dat een sluiting nabij is, is echter pure onzin."
Lees: artikel van 14 mei 2012 in De Standaard.

Lees het volledige artikel (externe link)

Piet Boon & Sergio Herman
DBand: Verbonden door stoerheid en liefde voor een kapel

Verschenen in DM magazine op 28 04 2012. Citaat:

Piet: "La Chapelle moet laagdrempelig zijn, met een verwarmde veranda, waar je goed zit en gezellig wat dingetjes kunt eten. Zoals Sergio zelf is. Hij lult zo grappig weg en hij maakt zulke lekkere dingen. Altijd proeven, overal en van alles fotootjes nemen. Zo stoer als hij is, zo fijngevoelig is hij voor eten."

Sergio:"Bij Piet waardeer ik net zijn gevoel voor tijdloze esthetiek.(...) We zijn samen naar het gebouw gaan kijken en tot nu toe zijn we vooral bezig geweest met de invulling van de ruimte, de routing, nu begint het creatieve gedeelte."

Sergio Herman - Oud Sluis
Reportage Masterchef, BBC

Verschenen in eigen redactie op 21 03 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com

'Sergio' morgen in de winkel.
Magazine Sergio Herman

Verschenen in hln.be op 05 03 2012. Citaat:

"'Sergio' telt 148 pagina's en kost 4,65 euro. Sanoma biedt het ook online te koop aan, om de Nederlandse markt te kunnen bedienen. In het magazine staan onder meer een dubbelgesprek met Ann Lemmens, een trip naar New York, waar Herman tien toprestaurants ging uittesten, en interviews met vrienden en medewerkers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Trailer restaurant La Chapelle.
Nieuw project Sergio Herman te Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 14 12 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

Nieuw culinair project van Sergio Herman: La Chapelle
Opening voorzien voor 2013

Verschenen in eigen redactie op 02 12 2011. Citaat:

Na Oud Sluis en Pure C opent Sergio Herman in Antwerpen een derde restaurant. De opening is voorzien voor 2013.

Sergio Herman heeft Nick Bril, zijn huidige rechterhand en chef in Oud Sluis, de keuken toevertrouwd. Voor de inrichting en het meubilair is de Nederlandse architect Piet Boon aangetrokken.

La Chapelle zal komen op de site 't Groen Kwartier, voordien het Militair Hospitaal.

Meer info: 't Groen Kwartier

Sergio Herman over La Chapelle

Verschenen in eigen redactie op 02 12 2011. Citaat:

Bron: Youtube.com

Sergio Herman over La Chapelle

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2011. Citaat:

Bron: Youtube.com

Sergio Herman over La Chapelle

Verschenen in eigen redactie op 01 12 2011. Citaat:

Bron: Youtube.com

Dit wordt Sergio Hermans Antwerpse restaurant

Verschenen in nieuwsblad.be op 05 09 2011. Citaat:

"La Chapelle komt er in 't Groen Kwartier in Berchem. Een woonproject met lofts in het vroegere militair hospitaal. Een buurt in opmars dus. En te midden de statige gebouwen, een pracht van een kapel. Nu nog afgeleefd, met kapotte glasramen en vermolmd hout waar ooit het orgel stond. Maar in 2013 opent hier een zaak die volgens Herman uniek voor Antwerpen zal zijn. 'Snap je waarom ik dit koos? Een wow-gevoel, dat overvalt je als je hier binnenkomt, toch?', zegt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.