The Glorious

Alle persartikels over restaurant The Glorious

The Glorious, Antwerpen: Jurgen Lijcops en Johan Van Raes

Verschenen in Kris Kookt op 20 03 2016. Citaat:

In The Glorious combineren Johan Van Raes en Jurgen Lijcops een simpel, chique en trendy interieur met smaakvolle en kwaliteitsgedreven gerechten.

Kris Kookt proefde krachtige smaken op zijn bord en genoot van de heerlijke bijpassende wijnen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Voorstelling Forest Dry Gin @ Upper Room Bar, The Jane

Verschenen in coolinary.be op 16 01 2015. Citaat:

"Van dit bezoekje onthouden wij drie dingen. Dat het verdraaid goed toeven is in die Upper Room Bar. Dat er dringend werk gemaakt moet worden van een etentje op het benedenverdiep en dat België er twee fantastische gins bij heeft met nog eens twee extra in het aantocht!"

Ook beschreven op de blog van tales-of-taste.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Sommelier Jurgen Lijcops lanceert vier ambachtelijke gins

Verschenen in knackweekend.be op 15 01 2015. Citaat:

"Jurgen Lijcops van het Antwerpse restaurant The Glorious heeft twee Forest Dry Gins met seizoensgebonden botanicals uitgebracht. De 'Spring'- en 'Summer'-gin komen binnenkort uit."

"De Forest Dry Gin 'Autumn' is een gin van 42° met najaarsfruit zoals hoogstam peren uit Limburg en lavendel uit eigen tuin als extra smaakmakers. De pittige Forest Dry Gin 'Winter' heeft een hoger alcoholgehalte (45°) en is 'stevig en mannelijk', aldus Lijcops."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Glorious: Schot in de roos

Verschenen in knackweekend.be op 10 09 2014. Citaat:

"The Glorious is een schot in de roos, draagt ondertussen een Michelinster en werd uitgebreid met drie exclusieve suites en, aan de overkant van de straat, een zomerse pop-upbar op het dakterras van de designwinkel Divani. The Glorious heeft sfeer en klasse. Je bent er welkom voor een drankje en/of om iets te eten. Aan de bar bevindt zich de Antwerpse beau monde en het kan er geanimeerd aan toe gaan. Er zijn meer dan 100 ginmerken in huis en heel wat topreferenties uit de wijnwereld worden per glas geschonken."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Glorious opent zomers loungeterras

Verschenen in nieuwsblad.be op 19 03 2014. Citaat:

"Restaurant The Glorious, het geesteskind van topsommelier Jurgen Lijcops, breidt deze zomer uit met een tijdelijk loungeterras. Daar kunnen bezoekers genieten van een drankje, lekkere fingerfoodgerechten en rustige loungemuziek."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Glorious

Verschenen in vierbordjes.be op 26 09 2013. Citaat:

"The Glorious is een eet- en drinkconcept zoals er meer zouden moeten zijn. Het is hier aangenaam toeven, de sfeer is relax, en zeker als wijnliefhebber kom je aan je trekken, niet in het minst door de schitterende glazen waarin de wijn wordt geschonken. Je bent hier bovendien ook welkom voor een glas aan de toog."

Lees het volledige artikel (externe link)

The Glorious: winebar & bistro

Verschenen in Kris Kookt op 07 08 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht bereidde chef Johan tournedos van jonge Barbarie eend, verse kersen, appel met saffraan, gebakken ganzenlever en sausje met Aceto balsamico. Een klassiek gerecht met producten van perfecte kwaliteit. gewoonweg super. De subtiele toets van balsamico in de saus zorgde dan ook voor een extra dimensie."

Lees het volledige artikel (externe link)

Jurgen Lijcops is sommelier van Njam! en pionier van terrashype gin-tonic

Verschenen in nieuwsblad.be op 14 06 2013. Citaat:

"Gin-tonic wordt de terrashype van de komende zomer. Een van de Vlaamse pioniers van deze rage is Jurgen Lijcops van bistro en wijnbar The Glorious op het Antwerpse Zuid. De 38-jarige Limburger, die ook sommelier is van tv-zender Njam!, biedt er niet minder dan 130 gins en 30 tonics aan."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dmuze: Waar eet Jurgen Lijcops?

Verschenen in DM magazine op 25 05 2013. Citaat:

De favoriete adressen van Jurgen Lijcops:
La Source (Lanaken), Il Fiore (Maasmechelen), Bel-Etage (Knokke), Locanda Locatelli (London, UK), Kelderman (Aalst).

Jurgen Lijcops is bekend van restaurant/wijnbar The Glorious, was gastheer van het jaar (GaultMillau) en beste sommelier van België, presenteert 'Weg van wijn' op Njam!.

The Glorious

Verschenen in vierbordjes.be op 14 05 2013. Citaat:

"The Glorious is een eet- en drinkconcept zoals er meer zouden moeten zijn. Het is hier aangenaam toeven, de sfeer is relax, en zeker als wijnliefhebber kom je aan je trekken, niet in het minst door de schitterende glazen waarin de wijn wordt geschonken. Je bent hier bovendien ook welkom voor een glas aan de toog."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fever-Tree kiest Jurgen Lijcops van The Glorious als ambassadeur voor de BELUX

Verschenen in beetgraag.be op 10 05 2013. Citaat:

"Fever-Tree, de premium tonics, heeft een nieuwe ambassadeur voor de BeLux: Jurgen Lijcops van The Glorious. Fever-Tree startte in mei 2005. Het ondernemersduo Charles Rolls en Tim Warrilow wilden hun premium dranken niet verpesten door er een minderwaardige softdrink aan toe te voegen en brengen nu premium tonics op de markt. (...) Afgelopen dinsdag trok ik naar The Glorious om enkele verrassende combinaties te proeven die Jurgen himself ons voorschotelde. Jurgen wil zijn kennis steeds verder uitbreiden en vindt dat foodpairing zowel de drank als het eten naar een hoger niveau kan tillen."

Meer info over 'Fever Tree' op www.fever-tree.com

Verschenen over 'Jurgen Lijcops en Fever-Tree' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

The Glorious, Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 04 05 2013. Citaat:

"Als hoofdgerecht kregen we Frans haantje, jonge spinazie, jus natuur met tomaat en dragon. Heerlijk sappig vlees, smaakvolle jus, heerlijke aardappel en spinazie, De aardappel en/of spinazie had zelfs iets meer mogen zijn. Om af te sluiten was er een dessert voorzien van aardbeien uit Hoogstraten "Romanoff", met sorbet van passievruchten en macaron. Gewoonweg heerlijk!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Entrepreneur: Jurgen Lijcops

Verschenen in Venuez op 27 02 2013. Citaat:

"Terwijl mijn ervaring me leert dat als je in overleg treedt met de gespecialiseerde wijnhandelaar je vaak een beroep kunt op zijn 'complexere' voorraad. Daarin zie ik een unieke kans om deze wijnen drinkklaar op mijn suggestiekaart te zetten of ze in combinatie met bepaalde seizoensgerechten en hun tertiaire aroma’s (champignon, truffel, …) te serveren."

Lees het volledige artikel (externe link)

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Chef De Koopvaardij, Wouter Van Tichelen, naar restaurant The Glorious

Verschenen in nieuwsblad.be op 28 12 2012. Citaat:

"Daar vormt Wouter Van Tichelen een team met chef-kok Johan Van Raes. Met het duo mikt The Glorious op het behalen van een Michelinster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Reportage Koppen: Sterrenstress

Verschenen in www.een.be op 23 11 2012. Citaat:

"De jonge West-Vlaamse chef Pieter Lonneville heeft een eigen zaak in Brugge. Tête Pressée zit elke dag vol, maar Pieters culinaire ambitie reikt niet tot aan de sterren: 'de gidsen hebben hun nut, maar zo’n ster hoeft niet voor mij'. Geen franjes, luxe of chic servies, maar superlokale producten en een chef die zélf z’n afwas doet.

"Een ander verhaal in The Glorious in Antwerpen, waar gerenommeerd sommelier Jürgen Lijcops de plak zwaait. Zowel Jürgen als z’n chefs hebben een sterrenverleden. The Glorious bestaat nog niet lang, maar de ambitie is duidelijk: 'een ster genereert 30 procent toegevoegde waarde'."

Michelingids beloont bistro-wijnbar The Glorious op weg naar eerste ster

Verschenen in nieuwsblad.be op 20 11 2012. Citaat:

"De bijbel van de gastronomie, de Michelingids, heeft The Glorious een 'Rijzende Ster' gegeven, een titel die neerkomt op een nominatie voor een echte Michelin-ster. Jurgen Lijcops reageert opgetogen. 'Fantastisch nieuws. Al moet ik toegeven dat ik niet wist dat er zoiets bestond als de 'Rijzende Ster'. Enkele weken geleden had Michelin onze Bib Gourmand, een vermelding vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, afgenomen. We waren daar wel wat van geschrokken. Wat is er aan de hand , vroegen we ons af. Blijkbaar zijn we de Bib Gourmand kwijtgeraakt omdat we een driegangenmenu van 35 euro had opgeslagen naar 39 euro. Nu ze ons op deze manier opnieuw in de Michelingids opnemen, is dan ook echt een opsteker voor het team.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelin 2013: De rijzende 'toekomstige' sterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

Als teken van de dynamiek in de gastronomie, nomineert Michelin in de 2013 editie 3 rijzende sterren.

Dit zijn Villa Lorraine in Brussel, een beroemd restaurant dat terug op de voorgrond van de Brusselse gastronomie treedt dankzij een nieuw team en een chef die een moderne en sobere keuken aanbiedt. Ook restaurant en wijnbar The Glorious in Antwerpen trekt met een trendy inrichting en een absoluut klassieke en gulle keuken veel hippe gasten en schept veel verwachtingen voor een toekomstige ster. Tot slot De Kristalijn in Genk waar de keuken volledig past bij de ambiance en inrichting: modern, origineel, creatief en licht.

12 informele restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Wie een topwijnkaart zoekt, is meestal aangewezen op sterrenzaken, en dan moet je er niet aan denken een echt goede wijn te vinden tegen een redelijke prijs. Vandaar dat we op zoek gingen naar informele restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt, met redelijke prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

10 goede restaurants waar je kan overnachten

Verschenen in vierbordjes.be op 23 09 2012. Citaat:

"Uit eten gaan wordt ook steeds vaker opgenomen in een totaalprogramma, waarbij een overnachting, een wandeling in de streek en/of enkele bezienswaardigheden deel uitmaken van het pakket. Vandaar deze selectie van restaurants waar je niet alleen voortreffelijk eet, maar nadien ook comfortabel kan overnachten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fashion & Food: Een slaatje als toemaatje

Verschenen in Weekend Knack op 29 08 2012. Citaat:

Modewinkels en flagship stores zetten de deur open voor de horeca en de klant vaart er wel bij. Gezellig winkelen, koffie drinken en een hapje eten: het kan allemaal onder één dak.

Weekend Knack maakte een selectie.

 • Graanmarkt 13 - Antwerpen
 • Modewinkel Hospital/Restaurant Glorious - Antwerpen
 • Platform Store RA - Antwerpen
 • Verso/Verso Café - Antwerpen
 • Multibrandstore Princess/Bar-Ristorante Renaissance - Antwerpen
 • Flamant Home/Flamant Dining - Antwerpen
 • Smets Premium Store Brussels/Bowery - Brussel
 • BMW/Enjoy - Brussel
 • Theo and Camper - Antwerpen
 • Mercedes-Benz/WY - Brussel

Gault Millau Antwerp City Guide
Gault Millau Gala Diner

Verschenen in Be-Gusto op 14 05 2012. Citaat:

"De gids met slogan “make life tasty” is een verzameling van 260 bladzijden met alles over de beste adressen in Antwerpen Stad en provincie. Cultuurtempels, musea, historische gebouwen, parken, markten, Aquatopia, mode, bars, nightlife, de fijnste food shopping adressen, wellness, …en natuurlijk de 100 beste restaurants van de Metropool en de onmiddellijke omgeving."

"Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”."

Bekijk de video via GaultMillau.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Jurgen Lijcops over fruitige rode wijn.
Winebar en bistro The Glorious

Verschenen in eigen redactie op 22 02 2012. Citaat:

Bron: YouTube.com - Njam

Jurgen Lijcops overkrachtige rode wijn.
Winebar en bistro The Glorious

Verschenen in eigen redactie op 06 02 2012. Citaat:

Bron: Youtube.com - Njam

The Glorious, Antwerpen: Winebar & Bistro

Verschenen in Be-Gusto op 18 01 2012.

"Voor 2012 werd The Glorious beloond met een mooie BIB Gourmand vermelding in de Michelin gids en ze konden ook Gault Millau weer bekoren waardoor ze 15 punten scoorden. De Chef, Johan Van Raes, is één van de meest ervaren chefs in Antwerpen en hij brengt verfijnde top klassiekers. Een no nonsense keuken die zeker de betere bistro keuken genoemd mag worden. Uithangbord van The Glorious is echter de wijnbar, onder leiding van sommelier en zaakvoerder Jurgen Lijcorps heeft The Glorious zich gevestigd als een “place to be” in Antwerpen. Met jarenlange vakkennis bij onder meer het Scholteshof, Slagmolen , Bruneau en Kasteel Withof heeft hij een concept uitgewerkt dat duidelijk aanslaat in Antwerpen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Alle 5 Favoriet: Geert Hoste

Verschenen in De Standaard Magazine op 03 12 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Geert Hoste:
The Glorious (Antwerpen), Ferrier 30 (Antwerpen), Liang's Garden (Antwerpen), Het Gebaar (Antwerpen) en Da Lidia (Maasmechelen).

Al Dente: Waar eet Pierre Marcolini?

Verschenen in demorgen.be op 09 07 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Pierre Marcolini:
The Glorious (Antwerpen), Al Gatto Nero (Turijn, Italië), La Fontaine de Mars (Parijs, Frankrijk), Hotel Meurice (Parijs, Frankrijk), Lola (Brussel).

Pierre Marcolini is Belgiës bekendste chocolatier.

Tafelen: Simple Chic
The Glorious te Antwerpen

Verschenen in Weekend Knack op 18 05 2011. Citaat:

"De spijskaart vermeldt specialiteiten als gepocheerd ei met garnalen, mousselinesaus en gerookte zalm (20 euro), jonge duif met jus van jeneverbes (29 euro) en krokant gebakken zwezerik met asperge (28 euro). Er is een populair driegangenmenu van 35 euro, waarmee een Bib Gourmand werd binnengehaald."

Beoordeling keuken: 7,5/10. Prijs-kwaliteit geproefde menu: 7,5/10.

Lees het volledige artikel (externe link)

Dineren & Logeren in Toprestaurants

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 02 04 2011. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een selectie van toprestaurants waar je kan dineren & logeren. Dit restaurant is er één van.

12 goede restaurants waar je kan overnachten.

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 12 2010. Citaat:

Bruno Vanspauwen grasduinde door zijn adresboekje en selecteerde twaalf restaurants met bijbehorende slaapverdieping:
Le Cor de Chasse (Barvaux-sur-Ourthe, Durbuy), Les Eleveurs (Halle), The Glorious (Antwerpen), La Grappe d'Or (Torgny), Kostellerie Le Postay (Wegnez, Pepinster), De Kristalijn (Genk), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne) Le Prieure Saint-Gery (Beaumont), Pure C (Cadzand-Bad, Nederland), Sea Grill (Brussel), La Table de Maxime (Our, Paliseul), In De Wulf (Heuvelland, Dranouter).

Lees het volledige artikel (externe link)

Nieuwe Bib Gourmand adressen in Michelin-gids België-Luxemburg 2011.

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

In de nieuwe Michelin-gids België-Luxemburg 2011 zijn er 23 nieuwe Belgische Bib Gourmand-adressen opgenomen. Een Bib Gourmand-restaurant serveert een voor-, hoofd-, en nagerecht voor maximaal 35 euro.

Dit restaurant is één ervan.

Beste wijnkaart in The Glorious

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Ik ben super blij. Dit is een erkenning voor een kleine zaak als de onze.' Jurgen Lijcops, sommelier en eigenaar van The Glorious op het Antwerpse Zuid is door de GaultMillau bekroond voor zijn 'schitterende wijnkaart'."

The Glorious kreeg een algemene score van 14/20 toegekend. Een stijging van 2 punten in vergelijking met vorig jaar

Lees het volledige artikel (externe link)

GaultMillau 2011 - Overzicht onderscheidingen.

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2010.
 • Beste chef: Christophe Hardiquest - Bon-Bon, Ukkel
 • Beste jonge chef Vlaanderen: Kwinten De Paepe - Trente, Leuven
 • Beste jonge chef Wallonië: Maxime Collard - La Table de Maxime, Paliseul
 • Beste jonge chef Brussel: Gaëtan Colin - Jaloa, Brussel
 • Beste gastvrouw: Stéphanie Volkaerts - L'Amandier, Genval
 • Beste sommelier: Nadia Zioui - L'Eveil des Sens, Montigny-Le-Tileul
 • Beste wijnkaart: The Glorious, Antwerpen
 • Beste digestievenkaart: 't Oud Konijntje, Waregem
 • Beste dessertenkaart: De Jonkman, Brugge
 • Mooiste terras: L'Eau Vive, Arbre
 • Beste Mediterraan: Casa Iberico, Diest
 • Beste Aziaat: Lam en Yin, Antwerpen
 • Beste Brasserie: La Table du Boucher, Bergen.
 • Beste Groentenrestaurant: 't Aards Paradijs, Merendree

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Nieuw in de Michelin gids Bib Gourmand Benelux 2011

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

Michelin presenteerde vandaag de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2011-gids. De gids bevat 228 adressen waarvan 123 restaurants in België, 97 restaurants in Nederland, en 8 restaurants in Luxemburg.

Een Bib Gourmand-restaurant serveert een menu bestaande uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert voor een bedrag van maximaal 35 euro (in Brussel, Amsterdam en Luxemburg is dit maximaal 36 euro), exclusief dranken. De bedoeling van het Bib Gourmand-symbool is om restaurants kenbaar te maken waar het gegarandeerd lekker en budgetvriendelijk tafelen is.

In België zijn er 23 nieuwkomers, in Nederland 20 en in Luxemburg 2. Dit restaurant is er één van.

12 Restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 09 2010. Citaat:

De Standaard selecteerde 12 restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt met redelijke prijzen.

Dit restaurant is er één van.

Primeur in The Glorious: Wijnkaart op iPad.

Verschenen in eigen redactie op 31 08 2010. Citaat:

Voortaan kan je in The Glorious de volledige wijnkaart en alle dranken raadplegen op een iPad. Je kan doorklinken op een referentie en binnen een paar seconden krijg je extra info over de wijn, het wijndomein,...

The Glorious

Verschenen in Goesting Antwerpen op 18 08 2010. Citaat:

"De komst van Johan Van Raes als nieuwe chef heeft The Glorious op het Antwerpse Zuid vleugels gegeven. Hij scoort met verfijnde klassiekers, maar ook met een driegangen-superlunch voor €35."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Alain Coninx?

Verschenen in DM magazine op 15 05 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Alain Coninx:
Little Asia (Brussel), Hof Van Cleve (Kruishoutem), Oud Sluis (Sluis), De Karmeliet (Brugge), La Botte (Genk), De Goei Goesting (Hasselt), The Glorious (Antwerpen).

Alain Coninx presenteert elke zondagochtend 'De zevende dag' op Eén.

The Glorious: wijnbar en slow food

Verschenen in 6minutes.be op 26 11 2009. Citaat:

"De wijnkaart biedt de diverse mogelijkheden, maar er worden ook een 15-tal wijnen per glas geschonken waaronder enkele juweeltjes maar ook gekende toppers. Een extra item om de gerechten met nieuwigheden te kruiden en hen extra smaak en aroma mee te geven. Door een dynamisch en snel wisselend aanbod krijgt de gast toegang tot een boeiend en zeer toegankelijk wijnassortiment."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Een lekkere tante.
Bistro en wijnbar The Glorious te Antwerpen.

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 03 10 2009. Citaat:

"Basis: enkele goed geselecteerde, smakelijke gerechten en een uitgebreide keuze van superieure wijnen aan transparante prijzen. Dus niet de aankoopprijs maal drie of vier, neen, gewoon een faire winstmarge."

"Van je familie moet je het hebben en daarom mobiliseerde Jurgen Lijcops voor het koken een tante. Zelf zorgt hij voor de grondstoffen."

The Glorious

Verschenen in Goesting Antwerpen op 01 10 2009. Citaat:

"Jurgen Lijcops, de voormalige manager en doe-al van Kasteel Withof, opende zijn eigen bistro/wijnbar in Antwerpen."

"De winkel en het restaurant werden ingericht door architect Will Erens. The Glorious kreeg een eclectische stijlmix mee met een oosterse toets. Ik merk Marokkaanse metaalprints tegen de muren en gesculpteerde houten panelen aan het plafond van de bar. Het heeft een vleugje Buddha Bar. Lijcops omringde zich met een aantal ervaren mensen in de bediening. In de keuken staat een ervaren tante met een gedegen kookervaring."

In De Glorious.
Het nieuwe leven van Jurgen Lijcops na Withof.

Verschenen in DM magazine op 19 09 2009. Citaat:

"Voor het hippe publiek, en blijkbaar ook - verbazend genoeg - voor flink wat klanten van Withof, blijkt Lijcops een gouden formule te hebben gevonden, zo konden we bij twee bezoeken constateren. Twee keer full house. (...) Lijcops speelt er zijn formidabele wijnkennis als sommelier volledig uit, en koppelt dat aan de meest eenvoudige gerechten, van slibtongetjes tot kaaskroketten, van Ierse biefstuk tot varkenskotelet met Crosse & Blackwellsaus."

The Glorious

Verschenen in De Standaard Magazine op 29 08 2009. Citaat:

"De prestigieuze eettampel Kasteel Withof is nog maar net dicht, Jurgen Lijcops is nog maar net ex-directeur. Maar kijk, hij begint al aan een nieuw avontuur : een bistro-wijnbar in hartje Antwerpen.(...) Het is aangenaam toeven in The Glorious, de sfeer is relaxed, en zeker als wijnliefhebber kom je aan je trekken, niet het minst door de schitterende glazen waarin de wijn wordt geschonken."

Beoordeling prijs-kwaliteit : 3 bordjes (goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.