Te Kook

Alle persartikels over restaurant Te Kook

Te Kook, Antwerpen slaat nieuwe weg in

Verschenen in gva.be op 13 12 2014. Citaat:

"Te Kook op de Vrijdagmarkt is duidelijk een andere weg ingeslaan. Met twee chefs aan het roer valt een nieuwe stijl op die beter past bij het opvallende gele eetmeubel dat centraal staat in de zaak. Daarmee hebben chefs Victor Van der Kaaij en Dimitri de drempel verlaagd."

Lees het volledige artikel (externe link)

Fresh: Te Kook, Antwerpen

Verschenen in Venuez op 09 05 2014. Citaat:

"Je eet als het ware in een arena waar het personeel de show verzorgt. Ook de open keuken – onder leiding van Thijs Vervloet – van waaruit de chefs de borden mee komen inzetten, speelt in op die trend van beleving. Volgens het sharing is caring-principe omvat de kaart 16 degustatiegerechten die gedeeld kunnen worden en eventueel zelfs gecombineerd met één van de 8 hoofdgerechten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Te Kook, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 03 12 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over het nieuwe restaurant Te Kook te Antwerpen.
Lees het verslag

Agnes Goyvaerts bezoekt Te Kook
DMuze: The Happy Eater

Verschenen in DM magazine op 09 11 2013. Citaat:

"Er is een lijst van vijftien kleine gerechten, die je eventueel in halve portie kunt bestellen, en een tiental hoofdgerechten. Ik zie er zowel verwijzingen in naar de klassieke inspiratie van Segers, zoals kalfstong en zwezerik in tomatensaus (€30) of pladijs met augurken en mosterdsaus (€25), als naar zijn luxegerechten, zoals spaghetti met kaviaar, sjalot en peterselie (€90). Maar Thijs Vervloet, die heeft gewerkt bij de grote Joël Robuchon in Parijs, krijgt ook de kans om zijn stempel te drukken."

Te Kook, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 23 10 2013. Citaat:

"Ik kies enkele degustatiegerechten: reepjes gestoofde aubergine en paprika kleurrijk naast elkaar gelegd met gezouten ansjovis en drupjes rode en groene pesto. Elk ingrediënt smaakt intens en zorgt samen voor een smaakbom. Vervolgens ravioli van langoustines van uitzonderlijke versheid en kwaliteit, met een romige saus van ganzenlever en gestoofde groene kool."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Te Kook

Verschenen in De Standaard Magazine op 12 10 2013. Citaat:

"Is Te Kook prijzig of goedkoop? Dat kun je zelf bepalen. Voor wie zeker wil zijn dat hij zich niet laat gaan, is er een menu in vijf gangen voor 75 euro, een meer dan faire prijs voor de kwaliteit bdat je hier krijgt. De wat krakkemikkige woordspeling in de naam laat het niet vermoeden, maar dit is een shot nieuwe energie in de restaurantscene van Vlaanderen. Meer van dat!"

Beoordeling prijs-kwaliteit: 4 bordjes (zeer goed).

Lees het volledige artikel (externe link)

Te Kook, Antwerpen: rond de toog

Verschenen in Weekend Knack op 09 10 2013. Citaat:

"Voor zijn nieuwe project Te Kook koos Segers een minder conventionele formule. Plaats van gebeuren is een hoekhuis gelegen op een boogscheut van de twee andere eethuizen ('t Fornuis en De Koraal). De benedenverdieping werd gestript, zodat er een grote open ruimte ontstond. Daar werd een cirkelvormige toog geïnstalleerd, een prachtig uitgevoerd, naadloos meubel uit Corian, vol kleur, waaraan men naast elkaar plaatsneemt op hoge stoelen.
Te kook is dus geen plaats om met je oma te bezoeken en ook niet met grotere gezelschappen, want dan is de communicatie gebrekkig. Je zit er dicht bij elkaar en kijkt uit op een lege circus-piste, waarin het personeel zich beweegt."

Beoordeling keuken: 8,5/10
Prijs/kwaliteit geproefde menu: 6,5/10

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Te Kook

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 05 10 2013. Citaat:

"Ook de hoofdgerechten dragen de handtekening van meester Segers, vlekkeloos uitgevoerd door het team van Vervloet. Op een brandade van kabeljauw (30 euro) ligt een eierdooier, wat bieslook en garnalen. De griet met kruiden en tomaten (28 euro) ziet er zo mogelijk nog eenvoudiger uit. Maar het zijn telkens smaakbommen waarbij de nadruk op het onberispelijke hoofdingrediënt ligt. Te Kook is een aanwinst voor Antwerpen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv Hotspot op bezoek bij Te Kook te Antwerpen

Verschenen in atv.be op 29 09 2013.

Te Kook: Puur genieten in de Antwerpse Arena

Verschenen in Be-Gusto op 24 09 2013. Citaat:

"De link met restaurant ’t Fornuis is qua uitstraling ver weg, een verjongingskuur die kan tellen en mij absoluut kan smaken. Een uitgebreide kaart biedt een pure productkeuken met aandacht voor de seizoenen. Ondanks het feit dat de gevarieerde prijzen een lagere toegankelijkheid moeten waarborgen blijven ze toch nog aan de hoge kant en dat is zeker het geval voor de desserts. Over de prestatie van dit jonge keukenteam in combinatie met een ‘feelgood’ bediening echter niets dan lof, hier zit duidelijk potentieel in."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pascal De Gryse bouwt derde restaurant van Johan Segers.

Verschenen in nieuwsblad.be op 17 05 2013. Citaat:

"'Het wordt een trendy conceptrestaurant. 't Fornuis is een restaurant dat traditie uitstraalt, deze nieuwe zaak zal hypermodern zijn met een andere en jongere aanpak', zegt Segers. De Antwerpse chef doet een beroep op het gerenommeerde architectenbureau Crepain-Binst."

Lees het volledige artikel (externe link)

Johan Segers opent zaak op Vrijdagmarkt

Verschenen in standaard.be op 07 08 2012. Citaat:

"De Antwerpse sterrenkok Johan Segers opent in oktober een nieuwe zaak op de Vrijdagmarkt, 100 meter van zijn sterrenrestaurant ´t Fornuis. De chef kreeg onlangs nog de Lifetime Achievement Award van GaultMillau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.