't Zilte - MAS

Alle persartikels over restaurant 't Zilte - MAS

't Zilte

Verschenen in Hungry For More op 07 12 2017. Citaat:

Restaurant ‘t Zilte staat voor verfijning, verrassing en perfectie tot in de details. Een constante en meerwaarde in alle gerechten is de variatie en rijkdom in smaak, textuur en temperatuur. Mooie producten en een interessante opbouw doorheen het menu zorgen voor een ware smaaksensatie en proefervaring. Genoeg argumenten om aan te tonen dat het indrukwekkende uitzicht op de Antwerpse skyline lang niet de enige reden is om hier een tafeltje te boeken.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 20 09 2016. Citaat:

Elidesc.com bracht onlangs een bezoek aan sterrenrestaurant 't Zilte, op de achtste verdieping van het MAS.

De stijl van het interieur was niet direct haar smaak maar dat kon de pret uiteraard niet bederven. Een voor één voltreffers van gerechten, al voelde ze aan het einde van het achtgangenmenu een sterk gevoel van verzadiging opborrelen.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte, Antwerpen

Verschenen in In Search of Taste op 14 01 2016. Citaat:

Viki Geunes heeft geen introductie nodig. Hij kookt al jarenlang op een hoog niveau en hij pronkt trots met twee Michelinsterren.

In Search of Taste is een grote fan van zijn keuken en zijn restaurant 't Zilte aan het MAS te Antwerpen is één van zijn favorieten.

Deze keer werd het een lunchbezoek en het was uiteraard weer een voltreffer. Viki Geunes toverde prachtige kunstwerkjes, vol met heerlijke smaken. De bediening was ook correct, vlot en dynamisch.

Lees het volledige artikel (externe link)

Hans Otten en Viki Geunes openen hotel-restaurant: 'Toplocatie met zicht op jachthaven'

Verschenen in gva.be op 16 06 2015. Citaat:

Sterrenchef Viki Geunes van restaurant ’t Zilte en televisiepresentator Hans Otten openen volgend jaar een hotel-restaurant tegenover het MAS. Colette, de vrouw van Hans Otten, zal de dagelijkse leiding op zich nemen.

'De zaak wordt een eat and sleep-concept', vertelt Viki Geunes aan Gazet van Antwerpen. Hij zal niet zelf in de keuken staan maar zet wel zijn handtekening onder de zaak en zal mee bepalen wat er op de borden komt.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte

Verschenen in In Search of Taste op 23 11 2014. Citaat:

"Hoge verwachtingen worden niet altijd ingelost en draaien soms uit op een ontgoocheling. Gelukkig heeft Viki Geunes en zijn team ze allemaal kunnen inlossen. Ik val misschien in herhaling maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat zijn gerechten echt subliem waren. Ook de wijnen waren een ontdekking voor mij. Geen klassieke, zware of bekende wijnen. Maar jonge, frisse en smaakvolle wijnen. Mooie keuze Sepideh! Jarenlang was Pure C de beste plaats waar ik al gegeten had en tot nu toe kon geen enkel restaurant het van zijn eerste plaats stoten. Tot vandaag. 't Zilte is het beste restaurant waar ik ooit al gegeten heb! Ik vind het zelfs een restaurant met internationale allures. Het kan zo wedijveren met de beste buitenlandse restaurants."

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids België 2014
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

17 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de nieuwe Michelingids 2014:

't Zilte (Antwerpen), De Jonkman (Sint-Kruis), Bon-Bon (Sint-Pieters-Woluwe), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), Bartholomeus (Knokke), L'Air du Temps (Liernu), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

't Zilte - MAS, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 18 11 2013. Citaat:

Gespot op de blog 'Au goût d'Emma'
Verslag (in het Frans) over een bezoek aan 't Zilte te Antwerpen.
Lees het verslag

Gault Millau 2014 - Onderscheidingen

Verschenen in eigen redactie op 11 11 2013. Citaat:

 

  • Chef van het jaar: Arabelle Meirlaen (Arabelle Meirlaen, Marchin)
  • Jonge Topchef van Vlaanderen: Tim Boury (Boury, Roeselare)
  • Jonge Topchef van Wallonië: Stéphanie Thunus ( Au Gré du Vent, Seneffe)
  • Jonge Topchef van Brussel: Nicolas Scheidt (La Buvette, Brussel)
  • Aziaat van het jaar: Yamato (Brussel)
  • Mooiste terras: La Plage d’Amée (Namen)
  • Sommelier van het jaar: Sepideh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen)
  • Beste wijnkaart: Cyrano (Waimes).
  • Brasserie van het jaar: Comptoir de l’Eau Vive (Erpent)
  • Desssert van het jaar: Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Gastvrouw van het jaar: Cora Moerman, De Zuidkant (Damme)
  • Beste Italiaan: Da Mimmo (Brussel)
  • Beste groenterestaurant: Table d’Amis (Vlaanderen), L'Air du Temps (Wallonië)
  • Ontdekkingen van het jaar: Maison D (Vlaanderen), Cécila (Brussel) en La Menuiserie (Wallonië).
  • Beste prijs-plezierverhouding: Het Vijfde Seizoen (Vlaanderen), Friture René (Brussel), Le Délice du jour (Wallonie)

De nieuwe GaultMillau gids ligt vanaf woensdag 13 november in de boekhandel en kost 27 euro. De gids bevat 1000 adressen, waarvan niet minder dan 110 nieuwe.

't Zilte - MAS, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 30 09 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Spinelli's Dolce Vita'
Verslag (in het Engels) over restaurant 't Zilte te Antwerpen.
Lees het verslag

Weekend Knack Food Awards 2013

Verschenen in eigen redactie op 30 05 2013. Citaat:

Knack Weekend en Le Vif Weekend kenden dit jaar opnieuw Food Awards toe aan chef-koks die een buitengewone prestatie leverden.

De uitreiking vond plaats op de openingsavond van Culinaria, het vierdaagse gastronomische festival in Tour en Taxis in Brussel (29 mei - 2 juni 2013).

De culinaire redacteurs Jean-Paul Gabriël en Pieter Van Doveren selecteerden hun kandidaten in 5 categorieën. In elke categorie waren er twee finalisten, waaruit één winnaar gekozen werd.

  • 'Buitengewone carrière'
    Jacques Colemont (Figaro, Hasselt) -winnaar-
    François Piscitello (Les Jardins de Bégards, Luik)
  • 'Beste kok'
    Christophe Pauly (Le Coq aux Champs, Soheit-Tinlot) -winnaar-
    Angelo Rosseel (La Durée, Izegem)
  • 'Jong Talent'
    Felix François (Het Vliegent Tapijt, Marke)
    Ludovic Vanackere (Atelier de Bossimé, Loyers) -winnaar-
  • 'Beste Sommelier'
    Sepodeh Sedaghatnia ('t Zilte, Antwerpen) -winnaar-
    Roland Kempinaire (Les 3 P'tits Bouchons)
  • 'Beste uitheemse kok'
    Fadi en Fakhri Abi Khalil (Orientalia, Brussel)
    Chuck Tang (Cuichine, Antwerpen) -winnaar-

Verslag 'Antwerpen Proeft' wandeling

Verschenen in Be-Gusto op 11 05 2013. Citaat:

"Het was moeilijk om proevertjes over te slaan want stuk voor stuk creëerden de chefs vol passie deze 'creatievelingen'. De nieuwe locatie inspireerde de organisatie duidelijk want er werden enkele gastronomische kleppers binnengehaald!"

Verschenen over 'Antwerpen proeft' op andere blogs:

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 26 03 2013. Citaat:

Gespot op de website 'Belgian Taste Buds'
Verslag (in het Engels) over 't Zilte te Antwerpen.
Lees het verslag

Bernard Magrez lunch bij ‘t Zilte

Verschenen in Avocado van de duivel op 18 02 2013. Citaat:

"De Château Fombrauge Rouge (Saint-Emilion Grand Cru 2006) wordt gepaired met de krokantste en tegelijk meeste zachte kalfszwezerik ter wereld, met daarbij aardpeer - pancetta - puntarella en amontillado. Je zou het eindigen in schoonheid kunnen noemen!"

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte: kunst, culinair vuurwerk en unieke topwijnen

Verschenen in 6minutes.be op 10 02 2013. Citaat:

"Het hoofdgerecht werd een Mieral eend, sappig, rosé met fijn vetkorstje, een uitgesproken delicatesse die genoot van bamboe, groene mango, cashewnoot en bosui. Deze meesterlijke creatie werd opgeluisterd door de Château Pape Clément rood, Pessac Leognan Grand Cru classé de Graves 2007 en een Château Magrez Fombrauge St Emilion Grand Cru 2006. Superheerlijke en lekkere wijnen die je simpelweg en met het nodige respect degusteert waardoor het gerecht uitmondt in tactiele smaakcombinaties."

De Meesterkoks van België: nieuwe leden

Verschenen in eigen redactie op 24 01 2013. Citaat:

De Meesterkoks van België bekleden een unieke positie. De vereniging bestaat vandaag uit 140 top-chefs die samen de geschiedenis van de Belgische gastronomie vormen. Dit jaar zijn er een recordaantal nieuwe Meesterkoks.

De Meesterkoks anno 2013 zijn een moderne en dynamische vereniging die de link legt tussen de top van de Belgische gastronomie en de lekkerbekken in dit land. De nieuwe dynamiek van de vereniging, onder impuls van haar nieuwe voorzitter Frank Fol, wordt gedragen door het Masterplan 'The Mastercooks of Belgium – On the Move', een resultaat van een enquête en verschillende brainstormsessies onder meer bij onze leden.

De vernieuwde uitstraling van de vereniging wordt geïllustreerd met een nieuw logo, een gestileerde vlam in beweging, die staat voor koken en passie.

Dit jaar van 16 tot 22 september organiseren de Meesterkoks van België voor het eerst 'de Week van de Belgische keuken'. Tijdens deze week worden een aantal belangrijke evenementen opgezet waaronder wedstrijd De Ster van de Belgische keuken.

De nieuwe Meesterkoks van België (restaurants):
Mario Aerts, Het Komfoor - Filip Claeys, De Jonkman - Jacques Colemont, Figaro - Sang Hoon Degeimbre, l’Air du Temps - Gert De Mangeleer, Hertog Jan - Bart Depooter, De Pastorale - Bart Desmidt, Bartholomeus - Philippe Fauchet - Didier Galet - Viki Geunes, ‘t Zilte - Richard Hahn, L’Ecailler du Palais Royal - Christophe Hardiquest, Bon-Bon - Lieven Lootens, ‘t Aards Paradijs - Eric Martin, Lemonnier - René Mathieu, Château de Bourglinster - Bert Meewis, De Slagmolen - Arabelle Meirlaen - Pierre Resimont, l’Eau Vive - Angelo Rosseel, La Durée - Thierry Theys, Nuance - Roger Vandamme, Het Gebaar - Franky Vanderhaegen, Hostellerie St-Nicolas - Wouter Van der Vieren, WY - Johan Van Raes, The Glorious.

Knack Restaurantgids 2013-2014

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2012. Citaat:

Deze week werd de nieuwe Knack restaurantgids, editie 2013-2014, voorgesteld.

Uitgereikte awards 'Gouden Gardes 2013-2014':

  • Gouden Garde met diamanten voor uitzonderlijke carrière: Bert Meeuwis, Slagmolen
  • Gouden Garde Beste Kok van het Jaar: Olivier Van de Meerssche, Appelsveer
  • Gouden Garde Jong Beloftevol Talent: Broes Tavernier, 't Vijfde Seizoen
  • Gouden Garde Inventieve Kok: Vicky Geunes, 't Zilte
  • Gouden Garde Uitheems Restaurant: Tomoyasu Kamo, Kamo
  • Gouden Garde Vrouwelijke Chef-kok: Viviane Verheyen, Bistro Le Zoute Zoen
  • Gouden Garde Sommelier van het Jaar: Jan Rots, Brasserie Latem

De restaurantgids is vanaf deze week verkrijgbaar in de boekhandel of online via www.mediaclub.be en kost 22,95 euro.

Michelingids 2013
Restaurants met 2 Michelinsterren

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

16 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids 2013:

't Zilte (Antwerpen), Danny Horseele (Rekem), De Jonkman (Sint-Kruis), Le Châlet de la Fôret (Brussel), Comme Chez Soi (Brussel), Sea Grill (Brussel), Nuance (Duffel), Château du Mylord (Elzelles), Aan Tafel bij Luc Bellings (Hasselt), Hostellerie St-Nicolas (Elverdinge), La Durée (Izegem), L'Air du Temps (Noville-Sur-Mehaigne), Slagmolen (Opglabbeek), Hostellerie Le Fox (De Panne), L'Eau Vive (Arbre), Pastorale (Reet).

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

Boek: MAS is meer // 360° 't Zilte

Verschenen in eigen redactie op 02 10 2012. Citaat:

Het boek toont de unieke samenwerking tussen het MAS en topchef Viki Geunes.

Gesprekken met architect, burgemeester, schepen van cultuur en museumdirecteur schetsen het belang van het MAS voor Antwerpen en zijn omgeving. Verder komt de transformatie van restaurant 't Zilte van Mol naar MAS uitgebreid aan bod en wordt de historische betekenis van deze uitzonderlijke locatie toegelicht.

Fotograaf Bart Van Leuven zorgt zowel voor panoramische beelden van het MAS en omgeving, als haarscherpe opnames van 24 nieuwe culinaire creaties van Viki Geunes.

Titel: MAS IS MEER // 360° 'T ZILTE
Verkoopprijs : 49,99 EUR
Uitgave : Uitgeverij Lannoo
Auteur: Willem Asaert
Fotograaf: Bart Van Leuven

't Zilte: Lunch with a view

Verschenen in Be-Gusto op 01 09 2012. Citaat:

"Chef Viki Geunes blijft verbazen, ook tijdens de wekelijkse lunch brengt hij een menu vol strakke smaakverfijning en culinaire detailprikkels. Antwerpen mag trots zijn met deze culinaire parel op hoog niveau!"

Lees het volledige artikel (externe link)

Illy Gourmandises by Vicky Geunes

Verschenen in Cookanista.be op 20 07 2012. Citaat:

"Niemand minder dan Viki Geunes (‘t Zilte, Antwerpen) werd door Illy gevraagd om 3 koffiehapjes te ontwikkelen die perfect bij de espresso aansluiten en de koffiebeleving versterken. “Doel was om het rijke smaakpalet van zacht bitter, fijn zurig, vol romig en tegelijk pittig met een aantal zoete koffielekkernijen te ondersteunen. Tegelijkertijd wou ik in die creaties ook naar het typische tactiele karakter van illy verwijzen,” aldus de twee sterrenchef van restaurant ’t Zilte in het Antwerpse MAS."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ober, wat staat er in uw kraag?

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 06 2012. Citaat:

Een hippe ober laat zich kleden door een modeontwerper. Of hoe een restaurant soms ook een beetje een catwalk is. Wie draagt wat?

Belga Queen: creaties Antoine Pinto
Little Asia: creaties Vietnamese Ao Dai
't Zilte: creaties Maureen De Clercq
Yogy: creaties Black Balloon
Jigger's: creaties Cafe Costume
Taverne du Passage: kapiteinjasje uit de jaren 40

Gault Millau Antwerp City Guide
Gault Millau Gala Diner

Verschenen in Be-Gusto op 14 05 2012. Citaat:

"De gids met slogan “make life tasty” is een verzameling van 260 bladzijden met alles over de beste adressen in Antwerpen Stad en provincie. Cultuurtempels, musea, historische gebouwen, parken, markten, Aquatopia, mode, bars, nightlife, de fijnste food shopping adressen, wellness, …en natuurlijk de 100 beste restaurants van de Metropool en de onmiddellijke omgeving."

"Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”."

Bekijk de video via GaultMillau.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Topchef Viki Geunes lijft 3 collega's in voor Antwerpen Proeft

Verschenen in gva.be op 26 04 2012. Citaat:

"Topchefs Wouter Keersmaekers, Axel Colonna-Cesari en Dave De Belder zullen samen Viki Geunes van sterrenrestaurant 't Zilte 'De Chéfs' vormen op Antwerpen Proeft 2012. Het culinaire festival Antwerpen Proeft lanceerde vorig jaar De Chéfs. Hierbij bieden vier chef-koks, met een quotering van 15 of meer in gastronomische gids Gault&Millau, in een eigen paviljoen zowel budgetvriendelijke proevertjes als all inclusive arrangementen aan."

Reserveren kan vanaf donderdag 3 mei via www.antwerpenproeft.be.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte: De top van Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 24 04 2012. Citaat:

"Chef Viki Geunes blijft verbazen, deze industriële ingenieur die zich als laatbloeier ontpopte tot één van Belgisch meest gerenommeerde culinaire referentie, staat bekend voor zijn strakke smaakverfijning en detailprikkels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Hedendaags toprestaurant op de bovenste verdieping van het MAS

Verschenen in knackweekend.be op 06 04 2012. Citaat:

"Een jaar na opening loopt alles in ’t Zilte op wieltjes: de klantenstroom is constant en het personeel is gerodeerd. Met de hulp van 28 personeelsleden en een keuken van een half miljoen euro kunnen Viviane en Viki Geunes het niveau dat ze wilden bereiken eindelijk invullen. Met hun twee Michelinsterren wisten ze Mol op de gastronomische landkaart te zetten. Nu maken ze van Antwerpen een echte wereldstad."

Lees het volledige artikel (externe link)

Atv Hotspot op bezoek bij 't Zilte - MAS

Verschenen in atv.be op 29 01 2012. Citaat:

Zoë van Atv bezoekt 't Zilte - MAS en spreekt met sterrenchef Viki Geunes, tevens ook ambassadeur voor Illy koffie. Viki Geunes toont enkele desserts op basis van koffie.

Bekijk de reportage op atv.be (van minuut 08:40 tot 13:10)

Beroepsgeheim: Interview met Viki Geunes, chef 't Zilte

Verschenen in Jobat-krant op 06 01 2012. Citaat:

"Koken is een creatief beroep. En dus kan het altijd beter. Je moet jezelf geregeld in twijfel trekken, ondanks het verlangen naar bevestiging. Door de drang naar perfectie zit ik een beetje in een cocon. Ik kan me voorstellen dat mijn echtgenote, die verantwoordelijk is voor de zaal, het daar soms lastig mee heeft. Om die reden probeer ik in mijn vrije tijd dat perfectionisme toch even los te laten. Het is nodig om af en toe de riem af te leggen en stoom af te laten."

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte Mas
Video 'Taste the MAS'

Verschenen in eigen redactie op 30 12 2011. Citaat:

Bron: YouTube.com

Antwerpen Proeft kiest voor Viki Geunes en nieuw concept

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 12 2011. Citaat:

"Antwerpen Proeft, het grootste culinaire festival van ons land op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen, zal er volgend jaar helemaal anders uitzien. Ook volgt sterrenchef Viki Geunes Roger van Damme op als ambassadeur. (...) 'Door de goede samenwerking met Roger van Damme en ere-ambasseur Johan Segers hebben we toen al gevraagd of Viki interesse had. Antwerpen heeft eindelijk weer een tweesterrenchef, het is dan ook logisch dat we met Viki in zee wilden gaan.'"

'Antwerpen Proeft' loopt van 16 t/m 19 augustus 2012.
Meer info: www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Gespot op het web - Anvers: Vicky, le sorcier du MAS

Verschenen in eigen redactie op 17 12 2011. Citaat:

Gespot op de buitenlandse blog 'Les pieds dans le plat'
Blogbericht (in het Frans) van Gilles Pudlowski over Vicky Geunes ('t Zilte, Antwerpen)
Lees het verslag

't Zilte

Verschenen in Goesting Antwerpen op 07 12 2011. Citaat:

"Koken op 60 meter hoogte doet Geunes duidelijk deugd. Zijn creativiteit is scherper en zijn gerechten hebben nog meer aan samenhang in smaak en structuur gewonnen. Ook de bediening, waarover vlak na de start heel wat klachten kwamen, werkt gestroomlijnd en zorgzaam. Dit is een superadres voor wie letterlijk en figuurlijk op hoog niveau wil eten."

Beoordeling Zone03: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte schittert ook met twee sterren

Verschenen in nieuwsblad.be op 22 11 2011. Citaat:

"‘Ik ben heel tevreden', reageert sterrenchef Viki Geunes. ‘Met de verhuizing van 't Zilte naar de stad zijn we toch min of meer een nieuw concept aangegaan en we wisten niet of de Michelin-gids ons zou volgen in deze –wat wij beschouwen– nieuwe stap in de goede richting.' De verhuizing van Mol naar Antwerpen heeft 't Zilte dus heel goed verteerd. ‘We hebben een stevige aanloop genomen. In het begin was er wat wisselend personeel en duurde het even voor de juiste mensen op de juiste plaatsen zaten, maar daar zijn we nu door. We beginnen onze draai te vinden', stelt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Drie nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen

Verschenen in nieuwsblad.be op 21 11 2011. Citaat:

"Maandag maakte Michelin zijn lijst met sterren voor 2012 bekend. Restaurant Kommilfoo aan de Vlaamsekaai heeft zijn eerste ster binnengehaald. Met 't Zilte op het dak van het MAS heeft Antwerpen nu ook officieel een tweesterrenrestaurant. In Brasschaat krijgt het heropende Kasteel Withof één ster."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 2 Michelinsterren.
2 sterren in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

15 Belgische restaurants behalen 2 sterren in de Michelingids Belux 2012.

Antwerpen scoort dik in restaurantgids Gault Millau

Verschenen in gva.be op 15 11 2011. Citaat:

"Antwerpse chef-koks scoren nog in de culinaire gids GaultMillau. Johan Segers van Het Fornuis stijgt naar 18 op 20 en 3 koksmutsen. Vicky Geunes van 't Zilte had die score al en behoudt ze. Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet wordt Chef van het jaar en hij was ook een stijger naar 18 op 20. Invincible van Kenny Burssens in de Haarstraat heeft de Brasserie van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: Barbara Dex

Verschenen in De Standaard Magazine op 05 11 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Barbara Dex:
Cuchara (Lommel), Stokt 21 (Mol), 't Zilte (Antwerpen), De Warande (Cultuurhuis, Warandestraat - Turnhout), Potiron (Kasterlee).

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

Antwerpen proeft... De Chéfs!
18 tem 21 augustus.

Verschenen in eigen redactie op 25 07 2011. Citaat:

De verjaardagseditie van Antwerpen Proeft, van 18 tem 21 augustus 2011, wordt pas écht een feest met 'De Chéfs'.

Elke dag presenteert een andere Antwerpse top-Chéf met een quotering van vijftien of meer in GaultMillau, een all inclusive gastronomisch arrangement met gepast onthaal, aperitief, gangenmenu, begeleidende dranken, koffie en zoveel meer.

Meer info: www.dechefs.be - www.antwerpenproeft.be

Tweesterrenrestaurant in het MAS Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 03 07 2011. Citaat:

"Patron cuisinier Viki Geunes verplaatste zijn tweesterrenzaak 't Zilte van het provionciale Mol naar de bovenste verdieping van het spiksplinternieuwe Museum Aan De Stroom in Antwerpen."

Bekijk de reportage op foodtube.nl

Aan Tafel: 't Zilte @ Mas

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 06 2011. Citaat:

"Geunes was in ons land een van de pioniers van de moleculaire keuken, en bleef langer dan sommige andere in dat eerste stadium van demonstratieve techniek, versnipperde composities en soms artificiële smaken. Die etappe heeft hij achter zich gelaten: zijn stijl is spontaner en meer relaxed, er is meer samenhang in de composities en meer authenticiteit in de smaken. De porties behoren nog altijd tot de artistieke stroming van het minimalisme."

Beoordeling prijs-kwaliteit: 3 bordjes (goed).

‘De Chefs' verwennen lekkerbekken
Antwerpen Proeft 2011

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"‘Antwerpen Proeft', het grootste culinaire feest van het land dat eind augustus plaatsheeft en jaarlijks zo'n 120.000 lekkerbekken naar de Zuiderdokken lokt, pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Tijdens de vier dagen dat het culinair festival duurt, zullen vijf Antwerpse topchefs de bezoekers verwennen met kleine gratis degustaties."

"De chefs die werden uitgekozen voor dit nieuwe initiatief zijn Viki Geunes van 't Zilte (restaurant op het MAS), Johan Segers van 't Fornuis, Olivier De Vinck de Winnezeele van Kommilfoo en Jo Bussels van Radis Noir. Roger Van Damme van Het Gebaar zal elke dag voor het dessert zorgen."

Meer info op www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Viki Geunes kookt nu in het MAS.

Verschenen in vtm.be op 18 05 2011. Citaat:

"Grote verandering in het leven van sterrenchef Viki Geunes. Zijn restaurant 't Zilte is verhuisd naar het 9de verdiep van het MAS in Antwerpen."

Bekijk het fragment

Het Eilandgevoel van Francesca Vanthielen

Verschenen in standaard.be op 14 05 2011. Citaat:

Francesca Vanthielen toont haar favoriete eetadressen in de schaduw van het pas geopende Mas: Sil'Eau, Felixpakhuis, 't Zilte, Marcel en De Waanzee.

Lees het volledige artikel (externe link)

'Je moet durven groot zijn.' Viki Geunes, sterrenchef 't Zilte, in de top van het MAS

Verschenen in De Standaard Magazine op 14 05 2011. Citaat:

"Nu zijn keuken is geïnstalleerd in de top van het MAS, is tweesterrenchef Viki Geunes erop gebrand om zijn niveau nog een paar trapjes hoger te krijgen."

Interview: Viki Geunes van 't Zilte - MAS

Verschenen in nieuwsblad.be op 10 05 2011. Citaat:

Waar gaat een topchef zoal eten in Antwerpen en haal je inspiratie uit wat andere koks doen?

"De jongste weken ben ik naar Ferrier30, Renaissance, Au Vieux Port en Roji Sushi geweest. Au Vieux Port lijkt uit Parijs te zijn weggehaald en dan in Antwerpen geplant. Inspiratie haal ik niet zo zeer uit eten. Een kleur of iets dat ik in het straatbeeld zie kan me soms aanzetten tot experimenteren."

Lees het volledige artikel (externe link)

Uit de schaduw van de chef:
Viviane Plaquet, 't Zilte (**)

Verschenen in DM magazine op 09 04 2011. Citaat:

"Viviane Plaquet en haar echtgenoot Viki Geunes verlieten na twaalf jaar hun pand in Mol. Ze heropenen op 14 mei in het MAS in Antwerpen. 'Viki is nooit tevreden over zichzelf. Het is moeilijk met zo iemand samen te leven.'"

Sterrenchef maakt koffiehapjes

Verschenen in elle.be op 21 03 2011. Citaat:

"Het bekende koffiemerk Illy gaat in zee met Vicky Geunes, goed voor twee sterren en een bijzonder ontwikkelde smaakzin. Vicky Geunes, bekend van het televisieprogramma 'Chef vs Vlaanderen' en zijn tweesterrenrestaurant 't Zilte, zal voor Illy exclusieve en verfijnde hapjes maken voor bij de koffie."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Viki Geunes verhuist sterrenrestaurant naar Antwerpen.

Verschenen in nieuwsblad.be op 24 02 2011. Citaat:

"Dat de chefkok er meteen zal moeten invliegen, staat nu al vast. Liefst 1.800 gastronomische fijnproevers boekten in de maanden mei en juni al een tafeltje. 'Alleen in juni hebben we nog enkele tafels. Fantastisch nieuws. Dat het zo'n succes zou worden, had ik niet gedacht. Voor mij is het de ultieme droom die werkelijkheid wordt: ik kan mijn beroep uitoefenen op een hippe plek in een wereldstad.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

't Zilte verhuist van Mol naar het MAS te Antwerpen.

Verschenen in eigen redactie op 08 02 2011. Citaat:

Op 20 februari kookt Viki Geunes voor de laatste keer in zijn restaurant in Mol. Vanaf 14 mei kan je terecht op de nieuwe locatie van 't Zilte: de bovenste verdieping van het MAS (Museum aan de Stroom) te Antwerpen.

Website MAS | Museum aan de Stroom

Boek: MAS is meer. 't Zilte 360°

Verschenen in eigen redactie op 07 02 2011. Citaat:

Op 17 mei 2011 opent het MAS (Museum aan de Stroom) zijn deuren en opent chef Viki Geunes er zijn tweesterrenrestaurant

Gesprekken met architect, burgemeester, schepen van cultuur en museumdirecteur schetsen het belang van het MAS voor Antwerpen en zijn omgeving. Verder komt de transformatie van restaurant 't Zilte van Mol naar MAS uitgebreid aan bod en wordt de historische betekenis van deze uitzonderlijke locatie toegelicht.

Fotograaf Bart Van Leuven zorgt zowel voor panoramische beelden van het MAS en omgeving, als haarscherpe opnames van 24 nieuwe culinaire creaties van Viki Geunes.

Auteurs: Willem Asaert, Viki Geunes.
Vanaf 17 mei verkrijgbaar in de boekhandel, €49,90.

Meer info: Website Lannoo

Tweesterrenrestaurant 't Zilte verhuist naar MAS

Verschenen in tijd.be op 26 05 2010. Citaat:

"Aan de keuken verandert niets. ’t Zilte staat bekend om zijn vernieuwende keukentechnieken en het experimenteren met texturen. ‘En dat blijft ook zo, we veranderen onze filosofie niet’, zegt Geunes. Zijn twee Michelinsterren en quotering bij GaultMillau (18/20) blijven behouden. ‘Ik heb beide gidsen wel al ingelicht, maar aan de quotering verandert niets.’"

Lees het volledige artikel (externe link)

Van Mol naar MAS: tweesterrenrestaurant 't Zilte verhuist

Verschenen in 6minutes.be op 19 05 2010. Citaat:

"Vanaf 17 mei 2011 ontvangen topchef Viki Geunes en echtgenote Viviane Plaquet hun gasten op de bovenste verdieping van het Museum aan de Stroom. Na 10 jaar ruilt het echtpaar het rustige Mol voor de historische waterpracht van 't Eilandje. Op meer dan zestig meter hoogte zullen gasten voortaan niet alleen van de culinaire hoogstandjes van Viki Geunes kunnen genieten. 't Zilte biedt voortaan ook het hoogste en spectaculairste zicht met terras over Schelde en stad."

Tweesterrenchef verhuist naar het MAS.
Topchef Viki Geunes verhuist van Mol naar Antwerpen.

Verschenen in standaard.be op 19 05 2010. Citaat:

"Ook de twee Michelinsterren en de quoteringen van GaultMillau verhuizen mee naar Antwerpen. 'Ik heb Michelin en GaultMillau al gecontacteerd. Voor hen is de verhuis geen probleem. Ze staan achter mijn beslissing. Het is namelijk alleen de locatie die verandert. Ik blijf in de keuken staan en 't Zilte behoudt zijn karakter en kwaliteit. De verhuis betekent ook geen grote uitbreiding. Wellicht neem ik meer couverts aan, maar de kwaliteit moet blijven primeren', besluit Viki Geunes."

Lees het volledige artikel (externe link)

Sterrenchef Viki Geunes verhuist naar Antwerpen.
Locatie: 9de verdieping Museum aan de Stroom.

Verschenen in gva.be op 19 05 2010. Citaat:

"'Geen kwaad woord over de Kempen, maar wonen en werken in Antwerpen zal voor mij nog inspirerender zijn', zei de chef-kok maandag op een persvoorstelling in het MAS. 'In Mol zitten we een beetje aan ons plafond en dit is echt een toplocatie.'"

Lees het volledige artikel (externe link)

Just Cooking, het boek van Viki Geunes, genomineerd voor Gourmand World Cookbook Awards 2009.

Verschenen in gaultmillau.be op 21 01 2010. Citaat:

""Just Cooking" is de Belgische winnaar in de categorie "Best Chef Book" van de prestigieuze Gourmand Cookbook Awards. Ieder jaar wordt in december bekendgemaakt wie de winnaars zijn per land van de Gourmand Cookbook Awards. Deze awards worden gezien als de Oscars voor kook- en wijnboeken."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Fooddesigner van niveau.
Viki Geunes, chef-kok restaurant 't Zilte te Mol.

Verschenen in Weekend Knack op 30 09 2009. Citaat:

"Nu is er een prachtig boek over de chef en zijn keuken, Just Cooking with Viki Geunes, met foto's van Bart Van Leuven, vormgeving van Inge Van Damme en teksten van Knack Weekend-medewerker Willem Asaert."

"Er worden vijftig verbazende creaties in gepresenteerd, waarbij nieuwe kooktechnieken en gedurfde combinaties gekoppeld worden aan producten van de hoogste kwaliteit. Contrasten in structuur en temperatuur zorgen voor boeiende smaakbelevingen. Viki Geunes is een fooddesigner van niveau, die de essentie, de smaak, nooit uit het oog verliest."

Boek : Just Cooking with Viki Geunes
Uitgeverij Lannoo - €39,95

Lees het volledige artikel (externe link)

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.