't Leeuwekopke

Alle persartikels over restaurant 't Leeuwekopke

Vijf nieuwe namen op Antwerpen Proeft

Verschenen in eigen redactie op 21 03 2013. Citaat:

Antwerpen Proeft heeft nieuwe, verse namen bekendgemaakt. Peter Cardoen (L'île d'Anvers), Kristoff Bogaerts (Enfant Terrible 1979), Thomas Verbist ('t Leeuwekopke), Wouter Van Steenwinkel (Ardent) en Davey Adler (Het Oude Raadhuis, Bergen-op-Zoom) hebben hun deelname bevestigd.

Antwerpen Proeft vindt plaats op de evenementensite Waagnatie en loopt van 9 tot 12 mei 2013.
Meer info op www.antwerpenproeft.be

't Leeuwekopke, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 27 06 2012. Citaat:

"Drie stukjes tarbot, perfect gepocheerd met compact vlees serveert hij met reepjes kruidenpannenkoek, gebakken bloemkool, een bouillon van prei en gestoofde preistengels. Ook dit is een eenvoudig gerecht, maar ook alweer zeer verfijnd. De sterkte van de chef is dat hij met slechts enkele componenten evenwicht en smaak weet te brengen. De zachte prijzen geven hem daarbij extra krediet."

Beoordeling Zone03: 4 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

't Leeuwekopke: Nieuwe mini bistro in een strak kader

Verschenen in Be-Gusto op 05 05 2012. Citaat:

"De naam, restaurant ’t Leeuwenkopke, gaf ons de verwachting van een Bourgondisch ingezette, oeroude gastentafel. De realiteit is echter een strak, modern, met wit en zwart tinten aangekleed, strak interieur. Dat we in deze mini bistro geen grote kaart moeten verwachten lijkt ons de juiste keuze. Op een krijtbord presenteert Thomas de menukaart, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en als afsluiter keuze tussen kaas en dessert. Geen grote gastronomische bereidingen op de kaart maar correct gekozen bistro food van een hoger niveau. De democratische prijzen situeren zich voor de voorgerechten rond de 10€ en voor de hoofdgerechten tussen 16 en 17€. Bovendien veranderd de Chef wekelijks zijn kaart."

Lees het volledige artikel (externe link)

‘t Leeuwekopke: 5 tafeltjes, 1 chef.

Verschenen in eigen redactie op 02 05 2012. Citaat:

Thomas Verbist staat al 12 jaar professioneel achter een fornuis en heeft dit met veel passie op de meest uiteenlopende plaatsen gedaan. Van grote brasseries tot sterrenzaken, van een cruise in Tahiti tot een strandrestaurantje in Corsica, van een privé jacht in de Middellandse zee tot een Luxe Resort in Curaçao.

Nu is de tijd gekomen om het zelf te proberen, 6 jaar geleden testte hij dit concept uit in de toenmalige 'cappuccinoclub' op het eerste verdiep boven een gezellige bruine kroeg, klein open keukentje een kaart met 2 voorgerechtjes, 2 hoofgerechten en 2 desserts. Nu in 't Leeuwekopke, gelegen in de Leeuwenstraat, in het oude centrum van Antwerpen naast de gastronomische tempel “ Het Fornuis”.

't Leeuwekopke is een nieuwe MINI bistro met een persoonlijk touch in een modern huiselijk sfeertje. MINI is dan ook letterlijk te nemen met plaats voor 10 personen en een regelmatig veranderend klein kaartje. De keuken is te omschrijven als Franse bistronomie met dagverse verassende producten.

De chef-zaakvoerder Thomas Verbist kookt in zijn open keuken en doet daarnaast ook de bediening.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.