't Fornuis

Alle persartikels over restaurant 't Fornuis

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017. Citaat:

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

't Fornuis, Antwerpen: een Antwerpse culinaire legende

Verschenen in Be-Gusto op 11 06 2014. Citaat:

"Johan Segers is een voorbeeld voor onze klassiek geïnspireerde keuken en ik ben ervan overtuigd dat zijn passie en kunde menig tv kijker en bezoeker terug zin geeft in het genieten van rijke smaakvolle bereidingen. Zijn productkeuken krijgt duidelijk de nodige bijval want ook op deze doordeweekse avond liep ’t Fornuis weer vol met zakenlieden en aanhangers van zijn strekking."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dossier Horeca: 't Fornuis, chef Johan Segers

Verschenen in demorgen.be op 26 01 2013. Citaat:

"Weinigen willen openlijk spreken over de horeca in ons land, want dan moet het onvermijdelijk over het zwartwerk in de sector gaan. Johan Segers, chef van 't Fornuis in Antwerpen, neemt geen blad voor de mond in De Morgen. 'Laten we ernstig blijven, het gaat hier niet over de handel in bloeddiamanten', zegt hij. 'Mogen restaurants dan niet langer eekhoorntjesbrood van een plukker kopen, omdat het in het zwart is? Ook al is dat van uitzonderlijke kwaliteit?'"

De Morgen brengt vanaf zaterdag 26 januari een reeks over de toekomst van de horeca.

Lees het volledige artikel (externe link)

Michelingids 2013
Restaurants met 1 Michelinster

Verschenen in eigen redactie op 19 11 2012. Citaat:

94 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelin-gids 2013.

Score GaultMillau 2013: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2012. Citaat:

11 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2013: Arabelle Meirlaen, Bartholomeus, Bruneau, Danny Horseele, De Jonkman, De Karmeliet, L'Air du Temps, Het Gebaar, Pastorale, 't Fornuis, 't Zilte.

Yves Desmet over Johan Segers, chef-kok 't Fornuis
DMuze: Happy Eaters

Verschenen in DM magazine op 10 11 2012. Citaat:

"Johan Segers is zo iemand waarvoor ze ooit de term 'een schone mens' hebben bedacht. Niet alleen een van de charmantste en liefste gastheren die je je kunt wensen, maar ook nog eens een fantastische chef. Dat wist ik al toen ik, jaren voor hij bekend werd, een van zijn signatuurgerechten voorgeschoteld kreeg: een cassoulet met varkenspoot en kreeft. Aarde en zee, luxeproduct en cucina povera in één bord. Ik moet er nog maar aan denken of het water komt me weer in de mond."

Boek - Tot op het bot: het varken
Jan Segers, chef-kok 't Fornuis

Verschenen in eigen redactie op 19 10 2012. Citaat:

Dit is het ultieme kookboek voor liefhebbers van varkensvlees. Met meer dan 35 lekkere gerechten van Johan Segers. Of het nu gaat om een eenvoudige varkenskotelet, een BBQ-klassieker zoals gebakken ribbetjes, een verfijnde kroket van varkenspoot, een klassieke hutsepot of een stoverij – Johan Segers maakt van elk gerecht zijn eigen persoonlijke en verrassende interpretatie.

Boek: 'Tot op het bot: het varken', 168 blz., € 24.99

't Fornuis, Antwerpen
Gespot op het web

Verschenen in eigen redactie op 08 10 2012. Citaat:

Gespot op de website 'Gigilicious'
Verslag (in het Engels) over 't Fornuis te Antwerpen.
Lees het verslag

Johan Segers opent zaak op Vrijdagmarkt

Verschenen in standaard.be op 07 08 2012. Citaat:

"De Antwerpse sterrenkok Johan Segers opent in oktober een nieuwe zaak op de Vrijdagmarkt, 100 meter van zijn sterrenrestaurant ´t Fornuis. De chef kreeg onlangs nog de Lifetime Achievement Award van GaultMillau."

Lees het volledige artikel (externe link)

Gault Millau Antwerp City Guide
Gault Millau Gala Diner

Verschenen in Be-Gusto op 14 05 2012. Citaat:

"De gids met slogan “make life tasty” is een verzameling van 260 bladzijden met alles over de beste adressen in Antwerpen Stad en provincie. Cultuurtempels, musea, historische gebouwen, parken, markten, Aquatopia, mode, bars, nightlife, de fijnste food shopping adressen, wellness, …en natuurlijk de 100 beste restaurants van de Metropool en de onmiddellijke omgeving."

"Ook dit jaar realiseerde Gault Millau voor meer dan 400 aanwezigen een banket van gastronomisch niveau. In samenwerking met Belgocatering, Mise en Place, Stella Maris, Levi Party Rental en natuurlijk de Antwerpse topchefs werd er in Stuurboord met zicht op de Schelde een stijlvol diner gepresenteerd. De wijnen werden nauwgezet gekozen en besproken door Jurgen Lijcops van restaurant “The Glorious”."

Bekijk de video via GaultMillau.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef-kok Johan Segers krijgt carrièreprijs van Gault&Millau

Verschenen in nieuwsblad.be op 07 05 2012. Citaat:

"Johan Segers, chef-kok van restaurant 't Fornuis in Antwerpen, heeft van Gault&Millau een Lifetime Achievement Award gekregen. Deze prijs werd gisteren uitgereikt op het gala ter gelegenheid van de voorstelling van de stadsgids van Gault&Millau. (...) Door de jaren heen bouwde Segers een onverwoestbare reputatie op in zijn restaurant 't Fornuis. In 1986 werd hij bekroond met een Michelinster en van GaultMillau kreeg hij dit jaar een 18/20."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurants met 1 Michelinster.
1 ster in Michelingids 2012 België-Luxemburg

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2011. Citaat:

89 Belgische restaurants behalen 1 ster in de Michelingids Belux 2012.

't Fornuis stoot door naar top GaultMillau

Verschenen in nieuwsblad.be op 15 11 2011. Citaat:

"Marc Declerck, bestuurder van GaultMillau, staat achter de score van 18/20 voor 't Fornuis. 'Johan Segers is een man die jong van hart en geest is. Hij stimuleert de jeugd. Segers brengt een klassieke keuken met grote producten, waarmee hij bewijst dat deze keuken perfect kan bestaan naast een creatieve en vernieuwende keuken. 't Fornuis heeft de verhoging van 17 naar 18 punten echt verdiend', stelt hij."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerpen scoort dik in restaurantgids Gault Millau

Verschenen in gva.be op 15 11 2011. Citaat:

"Antwerpse chef-koks scoren nog in de culinaire gids GaultMillau. Johan Segers van Het Fornuis stijgt naar 18 op 20 en 3 koksmutsen. Vicky Geunes van 't Zilte had die score al en behoudt ze. Bart De Pooter van restaurant Pastorale in Reet wordt Chef van het jaar en hij was ook een stijger naar 18 op 20. Invincible van Kenny Burssens in de Haarstraat heeft de Brasserie van het jaar."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2012: 18/20

Verschenen in eigen redactie op 14 11 2011. Citaat:

12 restaurants in België behalen een score van 18/20 in de GaultMillau-gids 2012. Dit restaurant is er één van.

Boek: De chefs van België.
De smaakmakers van de Belgische keuken.

Verschenen in eigen redactie op 04 11 2011. Citaat:

In De chefs van België maakt u kennis met de meest invloedrijke Belgische chefs van het moment. Meer dan 30 chefs vertellen hier openhartig over hun culinaire ideeën en geven hun visie op de Belgische keuken van vandaag. Alle chefs stellen ook drie signatuurgerechten voor.

In De chefs van België vindt u gerechten van onder meer Peter Goossens, Geert Van Hecke, Kobe Desramaults, Kwinten De Paepe, Lionel Rigolet, Johan Segers, Yves Mattagne, Roger Van Damme, Viki Geunes, Sang-Hoon Degeimbre, David Martin, Bart De Pooter, Thierry Theys, Maxime Collard, Gert De Mangeleer, Filip Claeys en nog vele andere smaakmakers van de Belgische keuken.

De chefs van België
ISBN: 9789020997408, Verkoopprijs: 49,99 EUR
Aantal pagina's: 500
Auteurs: Willem Asaert, Marc Declercq
Meer info: Lannoo.be

DMuze: Waar eet Michel Van Tricht?

Verschenen in DM magazine op 29 10 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Michel Van Tricht:
Het Nieuwe Palinghuis (Antwerpen), Frituur N°1 (Hoogstraat 1, Antwerpen), 't Fornuis (Antwerpen), Maritime (Antwerpen).

Michel Van Tricht is de bekendste kaasmeester van België.

Tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken

Verschenen in knackweekend.be op 23 08 2011. Citaat:

Weekend Knack koos tien restaurants die excelleren in de klassieke keuken.

Dit restaurant is er één van.

Antwerpen proeft... De Chéfs!
18 tem 21 augustus.

Verschenen in eigen redactie op 25 07 2011. Citaat:

De verjaardagseditie van Antwerpen Proeft, van 18 tem 21 augustus 2011, wordt pas écht een feest met 'De Chéfs'.

Elke dag presenteert een andere Antwerpse top-Chéf met een quotering van vijftien of meer in GaultMillau, een all inclusive gastronomisch arrangement met gepast onthaal, aperitief, gangenmenu, begeleidende dranken, koffie en zoveel meer.

Meer info: www.dechefs.be - www.antwerpenproeft.be

‘De Chefs' verwennen lekkerbekken
Antwerpen Proeft 2011

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 06 2011. Citaat:

"‘Antwerpen Proeft', het grootste culinaire feest van het land dat eind augustus plaatsheeft en jaarlijks zo'n 120.000 lekkerbekken naar de Zuiderdokken lokt, pakt dit jaar uit met een nieuwigheid. Tijdens de vier dagen dat het culinair festival duurt, zullen vijf Antwerpse topchefs de bezoekers verwennen met kleine gratis degustaties."

"De chefs die werden uitgekozen voor dit nieuwe initiatief zijn Viki Geunes van 't Zilte (restaurant op het MAS), Johan Segers van 't Fornuis, Olivier De Vinck de Winnezeele van Kommilfoo en Jo Bussels van Radis Noir. Roger Van Damme van Het Gebaar zal elke dag voor het dessert zorgen."

Meer info op www.antwerpenproeft.be

Lees het volledige artikel (externe link)

Njam Tv: Recepten 'Tot op de graat' - Johan Segers.
Chef-kok 't Fornuis.

Verschenen in eigen redactie op 19 02 2011. Citaat:

In het programma 'Tot op de graat' gaat Johan Segers aan de slag met bekende soorten zoals zeebaars, rog en Noordzeetong. Maar ook minder populaire soorten komen aan bod.

Overzicht van de recepten van Johan Segers op Njam.tv

Johan Segers gaat 'Tot op de graat’!
Wekelijks programma op kookzender Njam!

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2010. Citaat:

Elke week neemt Johan Segers, restaurant 't Fornuis te Antwerpen, de kijker mee naar de vismijn in Nieuwpoort. Daar wacht hij ’s ochtends vroeg de vissers op. Zij zorgen voor kraakverse vis, recht van de boot, die Johan ter plaatse bereidt.

Meer info: Njam.tv

Nieuwe kookzender Njam! start morgen.

Verschenen in eigen redactie op 30 11 2010. Citaat:

Op 1 december om 17 uur start Studio 100 haar tweede digitale zender, Njam!

Eén van de drijvende krachten achter Njam! is Peter Goossens, die ook aandeelhouder is. Naast Peter Goossens zullen ook Roger Van Damme (Het Gebaar), Thierry Theys (Nuance), Johan Segers ('t Fornuis), Manuel Wouters, Dominique Persoone en Giuseppe Giacomazza (La Botte) programma's maken voor deze kookzender. Er zullen ook buitenlandse producties te zien zijn van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Rick Stein, Joël Robuchon, James Martin en Gary Rhodes.

Njam! is enkel digitaal te bekijken bij Telenet Digitaal (Kanaal 20).
Meer info: Njam.tv

Michelingids België-Luxemburg 2011: 1 ster

Verschenen in eigen redactie op 21 11 2010. Citaat:

86 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2011. Dit restaurant is er één van.

Knack Restaurantgids - Gouden Gardes 2011

Verschenen in eigen redactie op 12 11 2010.
  • Uitzonderlijke carrière: Johan Segers, 't Fornuis.
  • Beste kok van het jaar: Sang-Hoon Degeimbre, L'air du Temps.
  • Vrouwelijke kok van het jaar: Inge Herteleer, Den Duyventooren.
  • Jong talent: Gregory Schatteman, Mange-Tout.
  • Inventieve keuken: Kristof Marrannes, Ter Leepe.
  • Uitheems restaurant van het jaar: Georges Boujaoudé, Mont Liban.
  • Gastvrouw van het jaar: Uguette Theys, Jos Theys Boerderij.
  • Sommelier van het jaar: Willem Van Den Broeck, Cuistot.
  • Beloftevolle kok: Matthieu Beudaert, Table d'Amis.

Toprestaurants Het Gebaar, 't Fornuis en Dôme bevestigen

Verschenen in nieuwsblad.be op 09 11 2010. Citaat:

"Ik zou niet verder willen stijgen. Des te dieper kan je vallen.' Roger Van Damme van Het Gebaar is erg tevreden met zijn score van 18 punten bij GaultMillau. Ook Johan Segers van 't Fornuis behoudt zijn score van 17, terwijl restaurant Dôme een puntje wint en op dezelfde hoogte komt als 't Fornuis."

Lees het volledige artikel (externe link)

Knack Restaurantgids bekroont chef-kok Johan Segers

Verschenen in nieuwsblad.be op 08 11 2010. Citaat:

"Chef-kok Johan Segers van 't Fornuis in Antwerpen ontvangt maandagavond in Antwerpen een 'Gouden Garde bezet met Diamanten' voor zijn uitzonderlijke carrière. De erkenning wordt hem toegekend door de Knack Restaurantgids."

Lees het volledige artikel (externe link)

Score GaultMillau 2011: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

23 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Al Dente: Waar eet Bartel Dewulf?

Verschenen in DM magazine op 06 11 2010. Citaat:

De favoriete adressen van Bartel Dewulf:
't Nieuw Stadion (Gentbrugge), De Kapelaan (Aalst), Cartel (Aalst), Het Gebaar (Antwerpen), 't Fornuis (Antwerpen) en Hof van Cleve (Kruishoutem).

Bartel Dewulf is gedelegeerd bestuurder van het Aalsterse bedrijf Belgocatering en van mnu:, het culinaire platform van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger van Damme.

Mes & Vork: Carpe-diem keuken.
Restaurant 't Fornuis te Antwerpen.

Verschenen in DM magazine op 30 10 2010. Citaat:

"Hij is ook figuurlijk de gigant in het Antwerpse wereldje. Een paar jaar geleden kreeg Johan Segers ongepaste commentaar als zou hij te weinig vernieuwen. Nu lijkt hij weer helemaal hip. Trendloos en puur. Zijn carpe-diem keuken beklijft. Meer dan ooit."

Lees het volledige artikel (externe link)

Johan Segers 't Fornuis Antwerpen Lambassadeur

Verschenen in 6minutes.be op 21 10 2010. Citaat:

"Als opstart van zijn Lambassadeurschap serveerde Johan een spetterende menu. De hapjes bij het aperitief bestonden uit een broodje lam, een brochette van lam en stukjes lamsvlees in krokant korstje. Als voorgerecht serveerde hij een lamslever met chips en garnituur van ruccola met purper aardappelschilfers, Smaakvol, decoratief en vooral erg lekker."

Michelingids België 2010: 1 Michelin ster.

Verschenen in eigen redactie op 22 11 2009. Citaat:

98 restaurants in België behalen 1 ster in de Michelingids 2010, dit restaurant is er één van.

Score GaultMillau 2010: 17/20

Verschenen in eigen redactie op 26 10 2009. Citaat:

22 restaurants in België behalen een score van 17/20 in de GaultMillau-gids 2010, dit restaurant is er één van.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.