't Fornuis

Restaurant 't Fornuis, Antwerpen

Adres:

Reyndersstraat 24
2000   Antwerpen

Toon de ligging

Telefoon:

03 233 62 70

Chef-kok:

Johan Segers

Type:

Gastronomisch, restaurant

Keuken:

Frans

Michelin '16:

Pagina 152
Keuken: 1 ster
Comfort: 3 vorken

GaultMillau '16:

Pagina 93
Keuken: 17.0 /20

Formules:

Lunchmenu - menu

Middag: ma di wo do vr za zo - 12:00 - 15:00
Avond: ma di wo do vr za zo - 19:00 - 22:00

't Fornuis in de media

Gault Millau 2018 - Laureaten

Verschenen in eigen redactie op 13 11 2017.

Op maandag 13 november maakte de culinaire gids Gault&Millau zijn laureaten voor 2018 bekend.

  • Chef van het jaar: Eric Fernez, restaurant d’Eugénie à Emilie - Baudour
  • Jonge Chef van het jaar, Vlaanderen: Jo Grootaers, Altermezzo - Tongeren
  • Jonge Chef van het jaar, Wallonië: Ludovic Vanackere, Atelier de Bossimé - Loyers
  • Jonge Chef van het jaar, Brussel: Kenzo Nakata, Gramm - Brussel
  • Nieuwkomer van het jaar: Chambre Séparée (Kobe Desramaults) - Gent
  • Gastro–Bistro van het jaar: Bruut - Brugge
  • Brasserie van het jaar: Brabohoeve - Schilde
  • Beste Wijnkaart: Terminus- Watou
  • Sommelier van het jaar: Gianluca Di Taranto, The Jane – Antwerpen
  • Ambachtsman van het Jaar: Johan Segers, 't Fornuis - Antwerpen
  • Bierkaart van het jaar: Edison - Koksijde
  • Dessert van het jaar: L'Eau Vive - Arbre
  • Gastvrouw van het jaar: Valérie Meyers, restaurant Philippe Meyers - Braine-l'Alleud
  • Terras van het jaar: Fou d'Ô - Gent
  • Aziaat van het jaar: Dokkoon KAPUEAK, Bo Raan – Knokke
  • Italiaan van het jaar: Felice Miluzzi, Rossi – Leuven
  • Trofee Prijs/Plezier, Vlaanderen: Siphon – Damme
  • Trofee Prijs/Plezier, Brussel: Le 203 – Sint-Gillis
  • Trofee Prijs/Plezier,Wallonië: Le Baragoû – Marche-en-Famenne
  • Ontdekking van het jaar, Vlaanderen: De Stadt van Luijck - Sint-Truiden
  • Ontdekking van het jaar, Wallonië: L' Horizon – Chaumont-Gistoux
  • Ontdekking van het jaar, Brussel: Le Transvaal
  • Beste Groenterestaurant, Vlaanderen: Hofke van Bazel, Bazel
  • Beste Groenterestaurant, Wallonië: Ô de vie – Juprelle
  • Beste Groenterestaurant, Brussel: Bouchéry – Ukkel
  • Pop of the Year, Vlaanderen: Bar Palmier – Antwerpen
  • Pop of the Year, Wallonië: Pépite – Cave à manger – Namen
  • Pop of the Year, Brussel: Nona – Brussel
  • Speciale erkenning: Peter en Lieve Goossens, voor 30 jaar Hof van Cleve & 15 jaar aan de top in Gault&Millau.

't Fornuis, Antwerpen: een Antwerpse culinaire legende

Verschenen in Be-Gusto op 11 06 2014. Citaat:

"Johan Segers is een voorbeeld voor onze klassiek geïnspireerde keuken en ik ben ervan overtuigd dat zijn passie en kunde menig tv kijker en bezoeker terug zin geeft in het genieten van rijke smaakvolle bereidingen. Zijn productkeuken krijgt duidelijk de nodige bijval want ook op deze doordeweekse avond liep ’t Fornuis weer vol met zakenlieden en aanhangers van zijn strekking."

Lees het volledige artikel (externe link)

Dossier Horeca: 't Fornuis, chef Johan Segers

Verschenen in demorgen.be op 26 01 2013. Citaat:

"Weinigen willen openlijk spreken over de horeca in ons land, want dan moet het onvermijdelijk over het zwartwerk in de sector gaan. Johan Segers, chef van 't Fornuis in Antwerpen, neemt geen blad voor de mond in De Morgen. 'Laten we ernstig blijven, het gaat hier niet over de handel in bloeddiamanten', zegt hij. 'Mogen restaurants dan niet langer eekhoorntjesbrood van een plukker kopen, omdat het in het zwart is? Ook al is dat van uitzonderlijke kwaliteit?'"

De Morgen brengt vanaf zaterdag 26 januari een reeks over de toekomst van de horeca.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant 't Fornuis

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.