Soma

Restaurant Soma, Antwerpen

Adres:

Wolstraat 33
2000   Antwerpen

Toon de ligging

Telefoon:

03 290 04 03

Hyperlinks:

Soma in de media

Gault Millau 2020 - bekroningen

Verschenen in eigen redactie op 06 11 2019.

Overzicht awards Gault Millau 2020:

  • Chef van het jaar:Bert Meewis (Slagmolen - Oudsbergen
  • Gastvrouw van het Jaar: Anca Petrescu (Alexandre – Brussel)
  • Italiaanse Chef van het Jaar: Eros Tomassetti (Diverso – Westerlo)
  • Aziatisch restaurant van het Jaar: Dim Dining (Antwerpen)
  • Het mooiste terras: Le Chalet de la Forêt (Brussel)
  • Het mooiste restaurant design (nieuwe award): La Table de Maxime (Paliseul)
  • Sommelier van het Jaar: Stéphane Dardenne (L’air du temps – Liernu)
  • Dessert van het Jaar: Adriana Zafiris en Frederic Castro (Sōma – Antwerpen)
  • Brasserie van het Jaar: Les Brigittines (Brussel)
  • Gastro-bistro van het Jaar: Bistro Racine (Braine-le-Château)
  • Ambachtsman van het Jaar: Arold Bourgeois (Little Paris – Waterloo)
  • Groentegerecht van het Jaar: Benoit Dewitte (Benoit & Bernard Dewitte – Kruisem-Ouwegem)
  • Dé Nieuwkomer van het Jaar: August (Antwerpen)
  • Wijnkaart van het Jaar: Le Pilori (Ecaussinnes)
  • Bierkaart van het Jaar: De Jonkman (Brugge)
  • De "prijs & plezierverhouding" van het Jaar: Mout (Damme), Tandem (Brussel) en Le Pavillon du
    Vieux Château (Modave)
  • De 3 ontdekkingen van het Jaar: Hoeve De Bies (Voeren), Coquum (Brussel) en Antoine (Eupen)
  • De Young Chefs van het jaar: Glenn Verhasselt (Vlaanderen, Sir Kwinten – Lennik), Jean Vrijdaghs & Sebastien Hankard (Wallonië, Le Gastronome – Paliseul) - Grégoire Gillard (Brussel, Barge – Brussel)

Aan Tafel: Soma

Verschenen in De Standaard Magazine op 16 02 2018. Citaat:

Adriana en Frederic houden van contrasten, ik ook: als voorgerecht is er koele Noordzeekrab met avocado en citrus, overgoten met een warme klassiek-Franse Nantuasaus met bisque en whisky. Een huisbereide terrine van varkenskop, die wat strakker had mogen zijn, krijgt een pittig-zurige garnituur van augurk, bieslook, gele wortel en mosterd, bestrooid met stukjes krokant gepoft varkensvel.

Lees het volledige artikel (externe link)

Proefwerk: Soma

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 25 11 2017. Citaat:

Onder de exotische toetsen zit een solide Franse keuken, met een mix van nobele producten zoals foi gras en goedkope ingrediënten als varkenskop en spek.

Geweldig restaurant, twee goeie koks.

Lees het volledige artikel (externe link)

In de buurt van restaurant Soma

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.