Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Antwerpen

Groenplaats 21
2000 Antwerpen
03 213 99 51

Categorie: gebouw, monument, locatie

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Antwerpen

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, gelegen aan de Handschoenmarkt in Antwerpen, is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen en is de grootste gotische kerk van de Nederlanden. De toren van de kathedraal is als onderdeel van een groep van 56 belforten in Belgiƫ en Frankrijk opgenomen in de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Jaarlijks bezoeken ongeveer 360.000 mensen de kathedraal.

De kathedraal is bekend om zijn indrukwekkende westgevel. De noordelijke toren is 123 meter hoog en daarmee de hoogste kerktoren van de Benelux. In deze toren bevinden zich de luidklokken en de beiaard. De toren is elke woensdag van april tot september te bezoeken onder leiding van de officiƫle torenwachters. Er moet wel worden gereserveerd.

De kathedraal bezit tal van kunstschatten, waaronder twee beroemde drieluiken van de Vlaamse kunstschilder Rubens, 'De Kruisafneming' uit 1612 en 'De Kruisoprichting' uit 1609-1610.

Website Onze-Lieve-Vrouwekathedraal Antwerpen

Alle nuttige informatie voor jouw bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: openingsuren, uurregeling voor rondleidingen en eucharistievieringen, prijzen, geschiedenis gebouw, overzicht kunstschatten, informatie over het kathedraalkoor, ...

Bijkomende link Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Antwerpen:

Antwerpse Kathedraalconcerten vzw
Op de website vind je informatie over de wekelijkse orgelconcerten, die gedurende de zomermaanden juli, augustus en september worden georganiseerd.

Oriëntatiepunten in de buurt

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.