Pazzo

Alle persartikels over restaurant Pazzo

Vernieuwd restaurant Pazzo krijgt internationale wijnprijs

Verschenen in gva.be op 23 08 2016. Citaat:

"Restaurant Pazzo verbouwde de afgelopen weken zijn wijnbar en creëerde extra ruimte voor kazen en charcuterie. Het restaurant sleepte ook een internationale wijnprijs in de wacht."

Lees het volledige artikel (externe link)

Ingrid Neven en Tom d’Hooghe zetten Pazzo voort

Verschenen in gva.be op 16 04 2014. Citaat:

"Het populaire Antwerpse restaurant Pazzo gaat verder met de huidige chef-kok Ingrid Neven en met gastheer Tom d'Hooghe. Daarmee is de continuïteit verzekerd na het vertrek van uitbater William Wouters. Uitbater en top-sommelier William Wouters kondigde op 25 maart aan dat hij einde juni zou stoppen. Hij koos daarmee voor zijn twee jongens en echtgenote Filipa, die een succesvolle wijnbouwster is in Portugal. Toevallig werd Wouters vorige week de nieuwe chef-kok van de Rode Duivels."

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner
Verslag editie 2014

Verschenen in Be-Gusto op 04 02 2014. Citaat:

"Alweer een ongeziene culinaire prestatie en dat voor bijna 500 couverts. Appelmans & Josephines gaven de juiste kick off met op een leisteentje gedresseerde amuses. Wouter van de Schone van Boskoop bevestigde met een mooi bord pure smaken en combinatie krab en ossestaart. Lady chef Ingrid van Pazzo doet het elk jaar weer, ze imponeert tussen de line up mannen en krijgt enorm veel lof. Ook dit jaar was haar Thaïs gekorste kabeljauwfilet overheerlijk. Voor de grosse piece tekende Olivier van restaurant Kommilfoo. Hij koos voor een uitstekend op lage temperatuur gegaarde schouder van melkvarken dat gekarameliseerd werd. Dertien handelingen per bord en dit dankzij de Q2 band in 20 minuten geserveerd voor 480 personen. Chapeau. Dat ‘The Jane’ klaar is om Antwerpen te veroveren was ook duidelijk. Het was Sergio zelf die samen met Nick en team een prachtig verfijnd dessert dresseerden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant en wijnbar Pazzo
Beheerste Fusionkeuken

Verschenen in knackweekend.be op 17 01 2014. Citaat:

"Het Antwerpse restaurant en wijnbar Pazzo laat het lekkere uit verschillende eetculturen samensmelten in het bord, met gepaste waar nog nooit iemand slecht mee gevaren is."

"Aan het fornuis staat Ingrid Neven. De ladychef is er sinds de eerste dag bij en ontpopte zich tot een van de pioniers van de fusionkeuken. Ingrid houdt er ook nu nog van om het goede uit verschillende eetculturen samen te smelten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pazzo, Antwerpen: One Happy Family

Verschenen in Be-Gusto op 04 09 2013. Citaat:

"Een groot deel van de sleutel tot succes ligt natuurlijk ook bij Ladychef Ingrid Neven. Reeds van bij het prille begin staat zij aan het Pazzo keuken-roer. Haar pure productkeuken wordt mooi in balans gebracht met ingrediënten uit Wereldse streken, een stijl die nooit verveelt met combinaties die vaak verrassend uit de hoek komen. Het respect voor het hoofdproduct blijft altijd behouden."

Lees het volledige artikel (externe link)

Lekkere eetadressen in Antwerpen volgens Le Soir

Verschenen in eigen redactie op 06 12 2012. Citaat:

Le Soir maakte een lijst met lekkere eetadressen in Antwerpen: Café Hopper, Veranda, Gigi Il Bullo, Pazzo, Graanmarkt, Bar(t)a-vin, Le Dôme.

Lees het volledige artikel (externe link)

Antwerp Diner viert 13de editie
Zondag 2 december 2012

Verschenen in eigen redactie op 08 11 2012. Citaat:

Op zondag 2 december 2012 - de avond na World Aids Day - vindt aan de Antwerpse gedempte zuiderdokken in de prestigieuze zaal ‘Zuiderkroon’ de 13de editie van Antwerp Diner plaats. Onder het motto “Wij zetten AIDS op het menu” zamelen vrijwilligers uit de Antwerpse horeca en zakenwereld met deze spectaculaire benefietavond geld in voor drie goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding en de preventie van AIDS en HIV.

Antwerp Diner wil met de 13de editie de trend van de vorige jaren verderzetten. Het wordt opnieuw een waar culinair feest met het kruim van de Antwerpse restaurant -en hotelchefs. Dit jaar is het de beurt aan bekende Antwerpse top- en sterrenchefs Ingrid Neven (Pazzo), Marc Gottenbos (Horta), Wouter Keersmaekers (De Schone Van Boskoop), Olivier de Vinck (Kommilfoo), Gerard Spuesens (Hilton Antwerp), Alain Smet (Radisson Blu Astrid), Ron Diephout (Brasserie Appelmans), Marcellino Moortgat (Josephine’s) en Francesco De Candia (Fransesco & Julia) om het gastronomische luik van de avond in te vullen. Zij stellen een schitterend degustatiemenu samen dat wordt gecombineerd met de mooiste wijnen, zorgvuldig gekozen door topsommelier, William Wouters, van restaurant Pazzo. Het geheel wordt overgoten met een muzikale show ondersteund door vele topartiesten en begeleid door de topmuzikanten van Vlaanderen onder leiding van Steve Willaert.

Hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner tombola, waarbij elk lot garant staat voor een waardevolle prijs.

Alle info op www.antwerp-diner.be.

12 informele restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in vierbordjes.be op 01 10 2012. Citaat:

"Wie een topwijnkaart zoekt, is meestal aangewezen op sterrenzaken, en dan moet je er niet aan denken een echt goede wijn te vinden tegen een redelijke prijs. Vandaar dat we op zoek gingen naar informele restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt, met redelijke prijzen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pazzo

Verschenen in UIT-Magazine (VAB) op 01 09 2011. Citaat:

"De keuken van Pazzo valt niet onder één noemer te brengen. Vroeger had je dit vast fusion genoemd, of cross-over, maar die vergelijking gaat al lang niet meer op. Er zijn Japanse en Thaise invloeden, jawel, maar ook een pak Italiaanse en Spaanse. En Ingrid kent natuurlijk de Vlaamse klassiekers."

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Marc Didden?

Verschenen in DM magazine op 30 06 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Marc Didden:
Hotel du Parc (Oostende), Vismet (Brussel), Bar Bik (Brussel), Henri (Brussel), Particolare (Antwerpen), Pazzo (Antwerpen), St. John Bread and Wine (London, UK), Prontopesce (Venetië, Italië).

Marc Didden is filmmaker en columnist.

Al Dente: Waar eet Elke Jacobs?

Verschenen in DM magazine op 26 02 2011. Citaat:

De favoriete adressen van Elke Jacobs:
Pazzo (Antwerpen), Passage to India (Brussel), Slagerij Dierendonck (Sint-Idesbald), Bar Bik (Brussel), Mi Tango (Brussel).

Score GaultMillau 2011: 14/20

Verschenen in eigen redactie op 07 11 2010. Citaat:

164 restaurants in België behalen een score van 14/20 in de GaultMillau-gids 2011. Dit restaurant is er één van.

Masterclass: 16/10/10 - Aflevering 4
Ingrid Neven, chef-kok restaurant Pazzo te Antwerpen.

Verschenen in kanaalz.be op 16 10 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. Op het menu van de jonge topchefs staat telkens een persoonlijk gerecht dat met klassieke of eigentijdse kooktechnieken vorm en smaak krijgt.

Aflevering 4 : Chef-kok Ingrid Neven - restaurant Pazzo te Antwerpen.

Masterclass: Klassiekers in het nieuw.
Nieuwe reeks op Kanaal Z vanaf 25 september.

Verschenen in eigen redactie op 21 09 2010. Citaat:

Claudia Allemeersch, de beste hobbykok van Vlaanderen, gaat in een nieuwe reeks van Masterclass in de leer bij veelbelovende chef-koks uit Vlaanderen. De reeks loopt vanaf 25 september 10 weken lang op Kanaal Z.

Volgende chef-koks staan op het programma:

  • 25/09: Patrick en Freddy Vandecasserie - Villa Lorraine
  • 02/10: Koen Verjans - Innesto/De Barrier
  • 09/10: Jan Tournier - Cuchara
  • 16/10: Ingrid Neven - Pazzo
  • 23/10: Jason Blanckaert - C-Jean
  • 30/10: Matthieu Beudaert - Table d'Amis
  • 06/11: Seppe Nobels - Graanmarkt 13
  • 13/11: Floris Panckoucke - Savarin
  • 20/11: Gregory Schatteman - Mange-Tout
  • 27/11: Kwinten De Paepe - Trente

12 Restaurants met topwijnkaarten

Verschenen in De Standaard Magazine op 18 09 2010. Citaat:

De Standaard selecteerde 12 restaurants zonder sterren, zelfs brasserieën en bistro's, waar je toch een topwijnkaart vindt met redelijke prijzen.

Dit restaurant is er één van.

Vrouwelijke chef-koks met talent: Ingrid Neven van restaurant Pazzo te Antwerpen

Verschenen in knackweekend.be op 03 09 2010. Citaat:

“Ik hou vooral van een keuken die vlot is”, benadrukt Ingrid Neven. “Een keuken die niet saai of gekunsteld is, maar die wel kwaliteit biedt. Een keuken die reist tussen Italië en Thailand, tussen België en Japan, en dat allemaal in harmonie met goede wijnen."

Pazzo: Lady Chef of the Year in glorie

Verschenen in outinantwerp.be op 29 03 2010. Citaat:

"Pazzo is een totaalpakket waar gezellige ambiance, een indrukwekkende wijnkaart, hedendaagse inrichting en lekker eten hand in hand gaan. Het is een aparte beleving, je houdt ervan of niet."

Pazzo

Verschenen in Goesting Antwerpen op 03 02 2010. Citaat:

"Ingrid Neven, chef van het populaire restaurant Pazzo is de nieuwe Lady Chef of the Year. Het lijkt me een goed moment om het restaurant nog eens aan te doen, maar we hebben pech. De dinsdagmiddag dat ik er met een collega ga eten, is de chef elders aan het werk op een kookdemonstratie en is ook baas William Wouters er niet. Ik mis de flamboyante ontvangst van William, maar het personeel weet dat goed op te vangen en werkt zich met de nodige flair en kennis van zaken door de service."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Al Dente: De Pazzo-factor van Ingrid Neven.
Reportage over de nieuwe Lady Chef of the Year.

Verschenen in DM magazine op 30 01 2010. Citaat:

"Als de service op volle toeren draait krijgt ze een cook's high zegt ze, en essentieel in het succes van het restaurant noemt ze de Pazzo-factor. Voor wie het Italiaans niet machtig is: pazzo betekent 'een beetje maf'."

Restaurant Pazzo: prettig gestoord.

Verschenen in 6minutes.be op 29 01 2010. Citaat:

"Nu, 12 jaar later, werken William en Ingrid nog steeds nauw samen met een ploeg van 12 man. Pazzo, wat vertaald uit het Italiaans “prettig gestoord” betekent is uitgegroeid tot een culinaire trekpleister in Antwerpen. De klanten komen voor het lekker eten en drinken in een ongedwongen sfeer. Eten en drinken is een beetje reizen en dit probeert Ingrid Neven ook op de borden te brengen, van Italië tot Japan."

'Wij hebben een ongelooflijk funky beroep'.
Interview met Ingrid Neven, Lady Chef 2010.

Verschenen in standaard.be op 28 01 2010. Citaat:

Wat voor keuken mogen we bij u verwachten?

'Voor wat er in het bord komt ga ik op ontdekkingsreis in de stad, waar je gewoon alle nationaliteiten naast elkaar vindt: Turken, Marokkanen, Japanners, Italianen... Fantastisch is dat! Ik hou van fusion of cross-cooking, zoals dat heet. Verschillende keukens combineren, maar het moet wel in harmonie gebeuren.'

Lees het volledige artikel (externe link)

Ingrid Neven is Ladychef van het jaar.
Chef-kok restaurant Pazzo te Antwerpen.

Verschenen in standaard.be op 27 01 2010. Citaat:

"Neven wordt door de jury geroemd om haar ‘kwaliteit, creativiteit en topklasse’ en mag zich één jaar lang 'Bru Lady Chef of the Year' noemen, een titel die het maandblad Culinaire Ambiance en het food consultancy bureau GreenSeed vanmiddag al voor de twintigste keer uitreikten."

Lees het volledige artikel (externe link)

Chef van de maand: Ingrid Neven

Verschenen in detafelvantine.be op 25 01 2010. Citaat:

"Ingrid Neven staat sinds de opstart in 1999 aan het hoofd van het keukenteam van restaurant Pazzo in Antwerpen. Topingrediënten spelen de hoofdrol in haar keuken die licht en speels is en waarin westerse smaken gezelschap krijgen van oosterse."

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Aan Tafel: Ladychefs

Verschenen in De Standaard Magazine op 23 01 2010. Citaat:

Reportage over 8 Ladychefs in België:
Ingrid Neven (Pazzo), Quyen Thruong Thi (Little Asia), Solange Bentin (Kemmelberg), Sofie Dumont (Les Eleveurs), Sidy Pelssers ('t Claeverblat), Lisa Calcus (Les Gribaumonts), Patricia Desmedt ('t Oud Konijntje) en Arabelle Meirlaen (Li Cwerneu).

In de reportage brengen de ladychefs ook een aantal recepten waarbij ze zich lieten inspireren door het aroma van het koffiemerk Jacqmotte: Overzicht recepten

Meer 'Jacqmotte'-recepten op: www.aromacreations.be

Ingrid Neven van Restaurant Pazzo
Lady Chef of the Year 2010 op de rooster gelegd

Verschenen in gva.be op 21 01 2010. Citaat:

"Volgende woensdag wordt Ingrid Neven (30) van het Antwerpse restaurant Pazzo officieel uitgeroepen tot Bru Lady Chef of the Year 2010."

Lees het volledige artikel (externe link)

Pazzo

Verschenen in Goesting Antwerpen op 19 01 2010. Citaat:

"Het truffelseizoen krijgt in de Pazzo altijd een bijzondere dimensie met truffelbereidingen zoals een salade van truffel met parmezaan (€ 27,50) of een tortellini al tartufo met room of olijfolie (€ 28,90) en zelfs truffelijs (€14,50)."

Beoordeling Zone03: 3 sterren.

(Dit artikel is niet meer online beschikbaar)

Out for Lunch 2009 / Antwerpen

Verschenen in Sabato-magazine De Tijd op 17 10 2009. Citaat:

Jan Van Hemeledonck maakte een eigenzinnige selectie van
50 zakenlunch-adresjes.

Er werden 12 adresjes in Antwerpen geselecteerd. Dit restaurant is er één van.

Alle 5 Favoriet: : Christine Conix.

Verschenen in De Standaard Magazine op 10 10 2009. Citaat:

De favoriete adressen van Cristine Conix:
De Karmeliet (Brugge), Dôme (Antwerpen), Notos (Brussel), Rouge Tomate (Brussel), Pazzo (Antwerpen).

Christine Conix is architecte. Haar architectenbureau Conix Architects verzorgde de renovatie van het Atomium en werkt aan het Europees en Belgisch Paviljoen van de wereldtentoonstelling in 2010 in Sjanghai.

Alle 5 favoriet - Veerle Dobbelaere

Verschenen in De Standaard Magazine op 02 05 2009. Citaat:

De 5 favoriete adressen van Veerle Dobbelaere:
Izumi (Antwerpen), Pazzo (Antwerpen), Magma (Antwerpen), Docks Café (Antwerpen), Diagonal 97 (Antwerpen).

Lees het volledige artikel (externe link)

Al Dente: Waar eet Veerle Dobbelaere ?

Verschenen in DM magazine op 21 03 2009. Citaat:

Favoriete adresjes van Veerle Dobbelaere :
Da Lidia (Maasmechelen), Dock's Café (Antwerpen), Izumi (Antwerpen), Magma (Antwerpen), Diagonal 97 (Antwerpen), Pazzo (Antwerpen).

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.