Mon

Alle persartikels over restaurant Mon

Slagersatelier Millevaches, nieuw op 't Eilandje te Antwerpen

Verschenen in eigen redactie op 14 06 2016. Citaat:

Millevaches is een nieuwe slagerij atelier op ’t Eilandje in Antwerpen met een eigen boerderij Le Cluzeau Boyer en culinaire knowhow. Een unieke combinatie die vlees oplevert van de beste kwaliteit.

Het slagersatelier en de boerderij van Millevaches behoren tot de familie van de restaurants Lux en Món op ’t Eilandje in Antwerpen.

Het vlees van Millevaches wordt in de restaurants geserveerd en de chefs maken op hun beurt volgens hun recepten kant-en-klare bereidingen voor het slagersatelier: klassiekers en verrassingen.

De slagersatelier en winkel hebben samen een oppervlakte van 500m2.

Meer info: http://www.millevaches.be

Smaakvol Antwerpen: 8 adressen om uit te proberen

Verschenen in knackweekend.be op 29 10 2015. Citaat:

Onder het motto 'Smaakvol Antwerpen' ging WeekendKnack op zoek naar eetwinkeltjes, bistro's, eetcafés en gastronomische eethuizen waar je heerlijk kan smullen. Het magazine selecteerde acht adressen om zeker eens uit te proberen.

Lees het volledige artikel (externe link)

Mon, Antwerpen

Verschenen in Be-Gusto op 19 01 2015. Citaat:

"Bij de voorgerechten vallen meteen de in eigen atelier bereide en op de Josper gegrilde worsten op. Er zijn drie varianten, pistache & boschampignons, jonagold & zwarte pens of venkel. Mijn keuze gaat naar de versie met pistache en boschampignons. Een niet alledaagse combinatie die mooi tot zijn recht komt. De saus is zeer beperkt en hier mocht nog wel wat extra vleesjus bij geserveerd worden. Aan de overkant komen twee correcte kroketten van rivierkreeftjes. De korst is iets te dik maar de vulling mooi smeuïg, intens en smaakvol."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mon, Antwerpen

Verschenen in elidesc says op 07 12 2014. Citaat:

"Op onze borden krijgt de mooi gegrilde en gepresenteerde worst absoluut de hoofdrol. Daarna verschijnt de rest: frietjes, mayonaise, groenten, sauzen. Misschien ietwat ongebruikelijk om eerst even bijzondere aandacht te schenken aan die warme seizoensgroenten, maar ze verdienen het simpelweg. In een apart kommetje krijgen we een prachtige mix van witloof, bloemkool, courgette, aubergine, paprika en dan vergeet ik nog wat, afgewerkt met schilfers parmezaan en perfect afgekruid. Zonder zever zelden zo’n lekkere warme groenten als garnituur op restaurant gekregen."

Lees het volledige artikel (externe link)

Mon, Antwerpen

Verschenen in Goesting Antwerpen op 04 12 2014. Citaat:

" Ik proef van een entrecôte Limousin, rundvlees van eigen kweek op een hoeve in Stabroek. Hij is perfect in de Josper gegaard, mooi saignant. Hierbij ook verse groenten zoals trostomaatjes, gegrilde courgettes, wortelen en witloof. Verse frietjes en een fijne bearnaisesaus maken het af."

Beoordeling DM.City Antwerpen: 5 sterren.

Lees het volledige artikel (externe link)

Brasserie Món, 't Eilandje - Antwerpen

Verschenen in Kris Kookt op 14 11 2014. Citaat:

"De klassieke carpaccio, hier gebracht van het Limousin rund is rijkelijk voorzien van sla en Parmezaanse kaas, zo hebben we het graag. Eveneens de worst met venkel was super, en ik heb ergens horen zeggen dat die met Jonagold en zwarte pens ook een absoluut aanrader is."

Lees het volledige artikel (externe link)

Restaurant Món, Antwerpen: Vlees uit de houtskoolgrill

Verschenen in knackweekend.be op 06 11 2014. Citaat:

"De eetzaal van Món is modern gedecoreerd en zorgvuldig uitgelicht. In de ruimte staat een met kettingzaag gebeeldhouwde rundskop als trofee. De door glas omgeven keuken bevindt zich in het midden van de zaal. Daar heeft de Josper-houtskooloven uit Catalonië de belangrijkste plaats. De oven is bijzonder omdat de temperatuur tot 480 graden Celcius opgejaagd kan worden. Hierdoor behouden gegrilde groenten, vis en vlees hun sappige textuur."

Lees het volledige artikel (externe link)

Aan Tafel: Món

Verschenen in vierbordjes.be op 31 10 2014. Citaat:

"Peter Van Hulle is een horeca-ondernemer die het al heel vroeg aandurfde om op 't Eilandje te investeren: ruim tien jaar geleden richtte hij er de brasserie Lux op. Nu heeft hij met een mede-investeerder een tweede brasserie geopend, in een historisch gebouw uit de zeventiende eeuw dat prachtig gerenoveerd werd. De heren zijn ambitieus: tussen Lux en deze nieuwe brasserie wordt binnenkort een hotel opgetrokken. "

"In Món voel je bij iedereen de motivatie en de ambitie om het goed te doen, en dat kom je lang niet overal tegen."

Brasserie Món, Inspired by Josper

Verschenen in coolinary.be op 17 10 2014. Citaat:

"Drie verschillende worsten, allen huisgemaakt naar eigen recept, hebben ze bij Món in de aanbieding. Worst met venkel, met pistachenoten en boschampignons of met beuling en jonagold, stuk voor stuk het proeven waard. Na de worst met venkel lieten wij het dessert voor wat het was en gingen we vol voor de overige twee worsten. Licht krokant gebakken in de Josper... om duimen en vingers bij af te likken. Die met bloedworst is absoluut een aanrader, de andere twee evenzeer."

Lees het volledige artikel (externe link)

Món barbecuet in mooi gerestaureerd huis

Verschenen in gva.be op 06 10 2014. Citaat:

"Binnen maakt chef Bert Zaman de verschillende gerechten kaar in een houtskooloven. Het principe is deze zomer voor het eerst in Antwerpen voorgesteld door Wout Bru in zijn Glow. Hoewel voor het eerst? Bert Zaman gebruikt dit soort ovens al langer in zijn keukens in restaurant Lux en in Kasteel Steytelinck. Anders dan in die twee keukens werkt de keuken van Món uitsluitend op de houtskooloven. Stel u gerust, er hangt geen geur in je kleren na afloop en je ziet je tafelgenoot nog zitten. Van rook is geen sprake. Alleen, het eten is verduiveld lekker: hier heb je een barbecue zonder verbrande randjes op vlees of vis. Top."

Lees het volledige artikel (externe link)

Món, inspired by Josper
Nieuwe brasserie op ‘t Eilandje

Verschenen in eigen redactie op 25 09 2014. Citaat:

Món is de nieuwe buur van het Antwerpse restaurant Lux die door dezelfde eigenaars werd ingericht en sinds 19 september de deuren opende.

Món, met accent aigu, is Catalaans voor 'wereld', en verwijst naar de verschillende werelden die harmonieus samenkomen in de oorspronkelijke Antwerpse havenwijk ’t Eilandje.

De brasserie vond onderdak in een gebouw uit 1685 dat oorspronkelijk uit drie panden bestond en uitzicht heeft op het Bonapartedok en ’t Eilandje.

Centraal in de open keuken van Món staat een Josper houtskooloven uit Catalonië. Deze unieke houtskooloven combineert alle goede eigenschappen van zowel een grill als een barbecue. De temperatuur, die kan oplopen tot wel 480°C, zorgt voor unieke textuur en sappige gegrilde producten. Het gebruik van de speciaal ontworpen houtskoolsoort zorgt voor een typerende, intense smaak.

Limousin rundvlees van eigen kweek op een hoeve in Stabroek staat centraal op de kaart. Entrecôte, ossenhaas, steak en hamburger worden allemaal in de Josper oven bereid. Daarnaast is er ook stoofvlees met Triple d’Anvers, carpaccio en steak tartaar van Limousin. Verder worden in eigen atelier originele verse worsten gemaakt met onder meer venkel en met pistachenoten en boschampignons.

Andere typische brasseriegerechten zijn kroketten bereid met drie soorten kaas terwijl kroket van rivierkreeftjes een alternatief is voor de voorspelbare garnaalkroket. De kaart van Món wil immers her en der met een paar accenten verrassen. Zo worden lamskoteletjes bijvoorbeeld gekorst in Ceylonthee.

Zoek restaurants in de buurt van dit apparaat

Start zoeken

Opgelet! Je browser kan toestemming vragen om je huidige locatie door te geven.

Deze pagina is niet beschikbaar voor deze schermbreedte. Gebruik je apparaat horizontaal.